1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Per Saldo geeft strijd rond PGB niet op

13 Reacties

Zieke en gezonde hand houden elkaar vast in bedPer  Saldo is druk bezig de knelpunten op te sporen die PGB-houders verwachten bij het opheffen van hun  PGB. Daartoe heeft de vereniging van PGB-houders een enquête opgesteld met een groot aantal vragen.

Met de antwoorden van PGB-houders in de hand willen Per Saldo en CG-Raad aantonen dat de opheffing van het PGB voor veel mensen onoverkomelijke of in elk geval zeer grote problemen gaat opleveren. De fundamentele vraag in de enquête is "Hoe heeft u de zorg georganiseerd?"  Daarna komen er vragen over de knelpunten die zich binnen die organisatie kunnen voordoen. Op die manier krijgt de vereniging dus ene heel geïndividualiseerde en gevarieerde kijk op de knelpunten die zich kunnen gaan voordoen.

Met de antwoorden gaan Per Saldo en de CG-raad zichtbaar maken voor welke groepen de zorgorganisaties (zogenoemde zorg in natura) geen goede zorg kunnen leveren en voor welke groepen het pgb moet blijven. Tot op heden heeft de staatssecretaris zich kunnen verschuilen achter algemeenheden als ‘we gaan alles oplossen’ maar dit onderzoek gaat ons hele concrete voorbeelden geven zodat de staatssecretaris met hele concrete oplossingen zal moeten komen. De eigen regie moet voor iedereen geborgd worden en als de staatssecretaris dat niet kan, zal ze voor die groepen een uitzonderingspositie moeten maken zodat die het pgb kunnen behouden. Dus vul zo snel mogelijk deze lijst in! Dit kan tot woensdag 17 augustus.

De vragenlijst bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over pgb uit de AWBZ in het algemeen. Het tweede deel gaat in op de situatie voor mensen die wonen in ADL clusterwoningen zoals FOKUS, Osiragroep en SWZ. Gemiddeld kost het invullen van de vragenlijst 10 tot 20 minuten.

Lukt het u vanwege uw beperkingen niet om de vragenlijst via de website in te vullen, dan kunt u bellen met 030 752 6718. Invullen of anderszins reageren kan tot 17 augustus. De enquête is te vinden op Hoe heeft u de zorg georganiseerd?

13 Reacties

  • karin zei:

    Hallo allemaal.

    Al eerder heb ik een reactie gegeven t.a.v de veranderingen van het pgb.
    Inmiddels zijn er al heel wat weken verstreken na de bekendmaking van de staatsecretaris om drastisch in de budgetten te snijden. In de afgelopen weken heb ik veel na kunnen denken over wat de veranderingen voor mij kunnen gaan betekenen. Ik heb een lichamelijke beperking en wel dusdanig dat ik veel zorg nodig heb op verschillende momenten en ik heb altijd mensen op afroep nodig i.v.m. het uitzuigen van mijn trachea. Ik heb op een gegeven moment contact opgenomen met per saldo met de vraag of ze enigzins in konden schatten of ik aanmerking zou komen tzt voor zzp. Veel mensen om mij heen denken allemaal van wel maar ikzelf ben daar waarschijnlijk iets terughoudender in.
    Waarom zult u dan denken? gewoon omdat zoveel nog niet duidelijk en bekend is. want wie krijgt het nu wel en wie niet. In het meest gunstigste geval zou ik een zzp indicatie krijgen waardoor mijn budget gegarandeerd wordt. Echter zit daar voor mij een maar aan.

    Ik heb een indicatie voor verpleging, verzorging, begeleiding en een wmo indicatie voor de huishouding. Al deze functies heb ik in uren en regel ik zelf via mijn pgb. Van alle indicaties heb ik de maximale indicatie waardoor ik een enorm hoog budget heb. Juist door dit hoge budget is het voor mij mogelijk om mijn complexe zorgvraag rond te krijgen en gekwalificeerd personeel/zzpers in te huren. een aantal zorgmomenten op redelijke vaste tijden en wat ik al eerder beschreef 24 uur per dag staan mensen op afroep klaar. Als ik nu een zzp indicatie zou krijgen (even afgaande op de oude situatie) dan zou ik met een zzp veel minder geld krijgen. Stel dat ik vanaf 2014 een zzp zou krijgen hoe zit het dan met het budget. Krijg ik dan dezelfde hoeveel heid geld als nu of moet ik met een veel lager budget zoals de zzp pakketen nu zijn rondkomen en hoe zit het met de budgetgarantie.
    Ik vraag me af of de staatsecretaris hier ook een antwoord voor heeft aangezien ik anders de zorg nog niet rond kan krijgen. Ik heb dat hoge budget wat ik nu heb nodig om mijn zorg 24 uur per dag rond te krijgen.

    Ook heb ik in de afgelopen weken contact opgenomen met 3 instanties hier in de regio die nu de zorg in natura regelen. zij hebben mij aangegeven dat ze mij niet in zorg kunnen nemen omdat de zorg te complex is en zijn geen zorg op acute afroep kunnen geven. Zij zijn ook niet van plan om dit te gaan veranderen in 2014 ook niet als meerdere mensen hierdoor niet de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben.

    Er wordt continu gesproken dat diegene die zorg nodig hebben het recht op zorg wel behouden. Ik ben ook niet zozeer bang dat ik geen zorg krijg, maar ik denk dat er 1 heel belangrijk ding vergeten wordt. Juist de mensen met een complexe zorg vraag en mensen die nu hun leven kunnen leven zoals het voor hun prettig is zijn zeer waarschijnlijk straks weer aangewezen op een instantie die gaat bepalen hoe en wanneer de zorg verleent wordt.
    De eigen regie die ik, en met mij nog vele andere, juist zo belangrijk vinden,raken wij zeer waarschijnlijk door alle veranderingen t.a.v. het pgb, kwijt.
    Door mijn pgb wordt de zorg aan mij verleent zoals ik het graag heb, en op de tijden dat het nodig is. Hierdoor ben ik bezig met mijn werk, hobby's etc.
    Als ik geen pgb meer zou hebben dan zou dat voor mij betekenen dat mijn leven weer overgenomen wordt door mijn handicap en de zorg die daar voor nodig is en dat is een situatie die ik echt niet meer wil, dus ik hoop ten zeerste dat de staatsecretaris nog eens goed nadenkt over alles wat ze met de veranderingen teweeg brengt.

    Het kan toch niet zo zijn dat ze haar ogen sluit voor deze situaties.
    Ik hoop ten zeerste dat Per saldo aan haar duidelijk kan maken dat ze op een verkeerde manier aan het bezuinigen is en dat ze op deze manier een hele grote groep mensen benadeeld.

    vr. groet Karin

  • Roos zei:

    Beste Karin,

    De CG-raad is dringend opzok naa verhalen zoals jouw verhaal.
    Zie:
    http://www.cg-raad.nl/actueel/nieuwsberichten/index.php?we_objectID=1881

    CG-Raad zoekt verhalen voor protestactie
    21-07-2011

    De CG-Raad bereidt een grootscheepse protestactie voor. De belangenbehartiger wil de barricade op, samen met mensen die een beperking hebben. Door het kabinetsbeleid worden zij op alle levensterreinen, zoals werk, onderwijs en inkomen, hard geraakt. "Dit kan zo niet langer, en dat zullen we laten weten ook", aldus Ad Poppelaars, directeur CG-Raad.

    Het raamwerk van het actieplan ligt klaar, en zal deze zomer verder worden ingevuld en vormgegeven. Dit doen we samen met andere partijen en onze lidorganisaties. Vooralsnog staat de actiedag gepland rondom Prinjesdag, in Den Haag. De dag zal zich toespitsen op de stapeling van kabinetsmaatregelen waar mensen met een beperking mee te maken hebben of krijgen. Deze manifestatie, waarbij meerdere organisaties zijn betrokken, is de opmaat naar meerdere acties die in september en november zullen worden gehouden.


    Verhalen nodig
    Om de acties tot een groot succes te maken, is de steun nodig van de mensen om wie het gaat. Daarom zijn we op zoek naar chronisch zieken en/of gehandicapten die door meerdere maatregelen worden getroffen. Hun verhalen over de impact daarvan op hun leven kunnen we voor de actiewebsite, de media en de actiedag zelf inzetten.

    Vertel ons uw verhaal en help ons mee het kabinetsbeleid te beïnvloeden en de schade ervan te beperken!


    Mensen met een beperking die de dupe zijn of worden van het kabinetsbeleid kunnen contact opnemen met de CG-Raad via [email protected] of 030 2916600.


    Chronisch zieken of gehandicapten zullen onder meer te maken hebben of krijgen met de volgende maatregelen:

    •Het afschaffen van het persoonsgebonden budget (pgb) voor mensen die geen indicatie voor verblijf in een instelling hebben.


    •De Wajong gaat op slot voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten. Zij komen, als ze geen werk vinden, in de bijstand, inclusief huishoudens- en vermogenstoets.


    •De Wajonguitkering gaat omlaag naar 70% van het minimumloon. Dit geldt voor mensen die kunnen werken, maar geen werk hebben.


    •Het aantal plaatsen in de sociale werkvoorziening (WSW) gaat drastisch omlaag van 90.000 naar 30.000 arbeidsplekken.


    •(Hogere) eigen bijdragen voor AWBZ-zorg, de GGZ en de ondersteuning die gemeenten leveren vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).


    •Mensen in een intramurale instelling zullen zelf de huur moeten gaan betalen. Ook hulpmiddelen en andere voorzieningen waarvan gebruik gemaakt wordt in de instelling komen voor eigen rekening.


    •Begeleiding vanuit de AWBZ gaat over naar gemeenten. Begeleiding is bedoeld voor mensen met een matige tot zware beperking, veroorzaakt door ziekte, handicap of leeftijd. Het gaat daarbij om mensen die nog zelfstandig wonen. Te denken valt aan begeleiding bij het op orde houden van de administratie of begeleiding bij dagelijkse activiteiten die nodig zijn om mee te kunnen doen. Ook dagbesteding, en het vervoer van en naar die dagbesteding, valt onder begeleiding.


    •De verlaging van de zorgtoeslag en de verhoging van het eigen risico voor wat betreft de zorgverzekering.


    •De verdere verschraling van het basispakket; maagzuurremmers, fysiotherapie, dieetadvies en psychische hulp verdwijnen uit het pakket. Deze zorg is vanaf volgend jaar waarschijnlijk alleen nog verzekerbaar via de - duurdere - aanvullende verzekering.


    •Er wordt bezuinigd op passend onderwijs. De bezuinigingen zorgen voor een afbraak van het onderwijs aan kinderen met een beperking.


    •Het rugzakje voor zorgleerlingen verdwijnt.


    •Verlaging huurtoeslag.


    •Verlaging bijzondere bijstand.


    •Duurdere kosten vervoersregelingen.

    Als een aantal van deze maatregelen voor u gelden, meldt het dan! Mail uw verhaal naar [email protected] of bel naar 030 2916600. Mogelijk nemen we naar aanleiding van uw verhaal nog contact met u op voor een interview/enquête.

    Bel en mail ze. Laat de echte verhalen horen!!!

  • Saskia zei:

    Hallo Karin,

    Jouw verhaal is zeker de moeite waard om verteld te worden. Wil je echter PGB houden dan is het verstandig om een ZZP aan te vragen (kan via st. MEE) Voor 2012 krijgen deze pakketen er 5% bij, wat waarschijnlijk inhoud dat je hetzelfde bedrag houdt als wat je nu ontvangt voor de zorg. Daardoor blijft het voor jou mogelijk om dezelfde zorg te ontvangen die je nu krijgt. Zoals je ziet heeft de staatsecretaris daar dus rekening mee gehouden. Als je de huishoudelijke hulp in ZZP vorm gaat krijgen wordt de hulp via de gemeente stop gezet. Daarmee wordt er geld vrij gemaakt voor degene die uit de AWBZ naar de WMO moeten.

  • pgb-er zei:

    meer dan 30% van de budgethouders kan GEEN of amper geschikte capabele hulp via ZIN krijgen

    kijk daar mikt dit kabinet op

    dat scheelt ze ineens n hoop geld

    dat die mensen dan zonder de hulp liggen of moeten zien te overleven dat zal dit harteloze kabinet n rotzorg zijn

    ALS ZIJ HET MAAR GOED HEBBEN !!!!!!!!

    EN REKEN MAAR ZIJ ZIJN DUURDER DAN HET HELE PGB BIJ MEKAAR

  • karin zei:

    Even een reactie op het stukje van de pgb-er.

    Ik denk ook zeer zeker niet dat het een bezuiniging is om mensen die nu een pgb hebben over te hevelen naar instanties die ZIN leveren.
    Het kan ook haast niet want als ik kijk dat ik gemiddeld €30,- per uur aan 1 van mijn zzpers betaal en de thuiszorg vraagt voor het zelfde rond de €60,- euro.

    wat de staatsecretaris zegt, is niet dat ze zozeer wil bezuinigen maar dat ze meer controle wil hebben over wat en hoe het geld in de zorg besteed wordt.
    Haar insteek voor dit alles is dat zij vind dat het pgb bijna niet te controleren is waardoor er soms misbruik van wordt gemaakt.
    Door de veranderingen t.a.v. het pgb denkt ze dat instanties die zorg in natura leveren beter te controleren zijn waardoor de kans op "misbruik" van het geld wat voorheen via het pgb uit gegeven werd, terug gedrongen wordt wat dan volgens haar uiteindelijk ervoor zorgt dat het een bezuiniging is.

    Alleen ben ik bang in dit hele verhaal dat zij zich niet goed realiseert dat diegene die het pgb geld oneigenlijk gebruikt, uiteindelijk door de mand vallen

    Ik ben het ermee eens dat er meer regels gesteld moeten worden voordat iemand een pgb krijgt en dat hier naar gekeken moet worden.
    Ik heb ook al voorgesteld om mij als budgethouder dezelfde regels op te leggen als b.v. een instantie die ZIN levert.
    Juist zodat het beter te controleren is door het zorgkantoor en oneingelijk gebruik van het geld hierdoor misschien terug gedrongen wordt.

    Nu lijkt het wel, ik zeg heel duidelijk lijkt, alsof de staatsecretaris deze veranderingen alleen maar wil doorvoeren doordat er soms misbruik van wordt gemaakt.
    Mij lijkt het redelijker om diegene aan te pakken die er voor hebben gezorgd dat we op dit punt zijn beland en waardoor het pgb dreigt weg te vallen.
    Maar ik denk dat het laatste woord naar de staatsecretaris ook nog niet is gevallen. Mijn hoop, en ook die van velen, is dat de staatsecretaris nogmaals gaat kijken naar deze veranderingen.
    Het kan toch niet zo zijn dat velen mensen door haar besluit hun leven in de "wacht" moeten zetten en afhankelijk worden van diegene die voor mij gaan bepalen wat kwaliteit van leven is.

    vr. groet Karin

  • pgb-er zei:

    als de ZIN hulp ziek is of niet komt dan rekenen ze die niet gewerkte uren/dagdelen toch gewoon door

    bovendien nemen ze heel goedkope ongeschoolde krachten in dienst waar ze dan het 3 of 4 dubbel aan verdienen

    dat is de legale instellingsfraude

    geen haan die er naar kraait

    en de client moet braaf zn mond houden en dankbaar zijn voor de schamele hulp ver onder de maat van ZIN

  • jjjdvk zei:

    Ik ben een alleenstaande moeder met 3 kinderen met flink autisme, angststoornissen en daarvan ook één met een stofwisselingsziekte die sondevoeding heeft.
    Gezien de bezuinigingen op het PGB heb ik geïnformeerd bij verschillende thuiszorgbureau's hoe zij mijn kinderen hulp kunnen bieden, na 8 bureau's gesproken te hebben (dat is al bijna het maximale aantal wat je kunt vinden voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum) kon niemand mijn kinderen de hulp bieden die zij nodig hebben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Oké, een beetje minder dan misschien, nee ook niet !!!!!
    Ik heb sinds afgelopen vrijdag gelukkig weer een herindicatie voor het PGB, dat zal wel de laatste zijn gezien de belachelijke plannen van de staatssecretaris.
    Hoe het hierna verder moet .... ????????????????????....... éééééécht geen idee, blijkbaar zijn gehandicapten gewoonweg vogelvrij verklaard !!
    Maar hoe ga ik mijn kinderen vertellen dat zij niet meetellen in de maatschappij, dat ze ondanks dat ze heus pienter zijn gewoonweg niet meer mogen leren en naar school kunnen.
    Hoe verklaar ik dat ik, die juist iedere keer aan de kinderen probeer duidelijk te maken dat de wereld echt niet zo "boos" is als zij ervaren, dat de mensen die zij nog enigzins vertrouwen dalijk wegmoeten wegens de bezuinigingen door het rijk.
    Gelukkig hebben we nog anderhalf jaar uitstel, maar hoe moet het daarna, ja, ook ik betaal mijzelf uit, ik zit zelfs nog onder het bedrag van de sociale dienst die geld voor een alleenstaande, dus rijk wordt ik écht niet van het PGB, lui ???? nee, kom maar een dagje meelopen, na een uur loop je gillend weg, en wat te denken van wat er allemaal bij komt kijken aan administratie voor verantwoording en herindicatie aanvragen, daar zou een boekhouder nog volledig van in de stress schieten.
    Waarom is er ook geen regeling voor mensen die hun baan hebben moeten opgeven voor de zorg van hun gehandicapte kinderen, omdat dit gewoonweg onmogelijk is om te combineren.
    Het kabinet wil dat vrouwen zelfstandig zijn, en MOETEN werken, tsja, ze zijn alleen vergeten dat er wel kinderen zijn en waar blijven die, mijns inziens is de jeugdcriminaliteit daar een groot gevolg van, vroeger waren de moeders thuis en konden zo hun kinderen in toom houden, tegenwoordig moet iedereen werken of ze kunnen of niet, ik ben geen voorstander van "het enigste recht van de vrouw is de aanrecht" maar het "moeten" moet eraf.
    Ik heb nog nergens een baas gevonden die het goed vind dat ik : Op maandag, nee sorry, dan moeten mijn kinderen naar de fysio, op dinsdag, nee sorry, dan moeten mijn kinderen naar de kinderpsychiater, op woensdag, ja alleen 's ochtends wat 's middags is er geen oppas mogelijk, op donderdag, nee sorry, dan moet mijn jongste op contrôle in het ziekenhuis 90 km. verderop en dus een hele dag onderweg, op vrijdag, nee sorry, dan moet ikzelf naar de fysiotherapeut en de ergotherapeut, de zaterdag en de zondag is er weer geen oppas mogelijk dus die dagen kan ik helaas ook niet. Of ik misschien de week erna kan, helaas, mijn week is altijd zo ingedeeld plus dat ik ook op onverwachtse momenten mijn jongste zoontje met zijn stofwisselingsziekte uit school moet kunnen halen als het mis gaat.
    Als iemand zo'n flexibele baas weet dan ga ik heel graag werken maar dan ook met inkomensgarantie, want ja, ik geef mijn kinderen alle liefde die ik heb, helaas worden daar niet de hongerige magen mee gevoed en denk dat de huurbaas er ook geen genoegen mee neemt.
    Dus staatssecretaris bezint eer u begint !!!!!!!!!!!!

  • Roos zei:

    JJVDK,
    Schrijf aub jouw verhaal bij:
    http://www.cg-raad.nl/actueel/nieuwsberichten/index.php?we_objectID=1881

    De CG-Raad bereidt een grootscheepse protestactie voor. De belangenbehartiger wil de barricade op, samen met mensen die een beperking hebben. Door het kabinetsbeleid worden zij op alle levensterreinen, zoals werk, onderwijs en inkomen, hard geraakt. "Dit kan zo niet langer, en dat zullen we laten weten ook", aldus Ad Poppelaars, directeur CG-Raad.

  • pgb-er zei:

    wie luisterd nou echt naar de hulpbehoevenden in dit helaas liefdedeloze maar peperdure zorgsysteem???????????????????????????????????????????????

    er wordt nog steeds teveel en te vaak over ons beslist
    door dit onzinnig en veel te dure zorg- en hulptverlenings systeem

    alsof we kleine onmondig kinderen zijn
    waarvoor ANDEREN weten wat goed voor ze is
    clienten moeten dankbaar hun mond houden

    wij pgb-ers moeten daar weer ingeperst worden
    dan zijn we controleerbaar en bespeelbaar door dit te dure graaiers zorg systeemsysteem

    het gros van de pgb-ers zelf gaat juist efficienter en zorgvuldiger om met hun pgb
    en zijn veel goedkoper dan hetb ZIN/graaiers systeem

    voor mij is pgb van levensbelang
    ZINZORG HELPT MIJ NL NIET

  • jjjdvk zei:

    @ Roos,
    Ik heb mijn verhaal geschreven aan de cg-raad, niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen.
    Heb aan alle demonstratie's meegedaan, alleen de laatste niet omdat mijn jongste zoontje toen in het ziekenhuis lag, maar helaas het demonstreren heeft allemaal niet geholpen, maarja, het is beter dan nutteloos toekijken.
    In ieder geval bedankt voor de tip !

  • Kindervreugd zei:

    Ik ben even stil van het verhaal van jjjdvk en ik kan het verhaal zeker beamen omdat ik als zorgverlener werk in een gezin met 6 personen waarvan 5 personen gediagnosticeerd zijn binnen het Autistisch Spectrum. Wat daar allemaal moet worden geregeld is niet te filmen. Een opstart van de dag om twee kinderen te leren zelfstandig te wassen en aan te kleden. Alles moet worden klaar gelegd. Handdoeken, washandjes, ondergoed en kleding moet op volgorde van aankleden op een stapeltje worden neergelegd omdat als dit alles niet gebeurdt de kinderen niet meer verder kunnen en hun hele handelen stagneerd. Het hele programma van de dag wordt voor elk kind voorgestructureerd door moeder met behulp van picto,s. Er wordt door
    moeder in 4 mapjes geschreven naar school als er bijzonderheden zich
    hebben voor gedaan die voor school belangrijk zijn. Als zorgverlener eet ik dan aan tafel met 4 kinderen, allemaal een andere vorm van autisme met ieder zijn en haar eigen manier van aanpak. Een hele organisatie dat kan ik u vertellen. Als de kinderen naar school zijn
    moet alles worden opgeruimd omdat dit ,s morgens door tijdgebrek dit niet door de kinderen zelf kan worden gedaan. Dan moet de agenda worden nagekeken, de een heeft therapie, de ander moet naar zwemles, d3e volgende moet naar de homeopaat en ga zo maar door. Medicijnen regelen bij de dokter, indicaties die moeten worden verlengd, buro Jeugdzorg afspraak maken, verantwoordingsbriefjes zorgkantoor maken
    scholen extra bezoeken omdat het niet goed gaat met een van de kinderen. Inmiddels heeft ieder kind een eigen zorgverlener en een eigen logeergezin. Een heel uitzoekerij..... maar het is gelukt.
    Dan zorgverlenersavond om weer voor drie maanden uren voor de kinderen in te plannen en uodergesprekken eens per 3 maanden om de voortgang van hun kind te bespreken. Keihard wordt er gewerkt door zorgverleners en ouders. Ik ben niet van plan dit gezin op spel te zetten wat nu fantastisch draait na 5 jaar hard werken en dit over te dragen aan ZIN die dit niet eens kunnen bieden. GEEN DENKEN AAN. Gelukkig mag ik komen praten in Den Haag en ben ik uitgenodigd door het PGB TEAM. Ik hoop zo mijn steentje te mogen bijdragen voor elke ouder die moet strijden om de zorg in hun gezin te mogen blijven behouden met de zorgverlener(s ) die zij in dienst hebben en vertrouwd zijn met het gezin. Ze hebben al strijd genoeg moeten leveren dat heb ik uit ervaring wel gezien en geleerd.

  • jjjdvk zei:

    Dank je wel kindervreugd.
    Zo te lezen heb je geen gemakkelijk gezin, maar doe je het met liefde, en dat is hééél belangrijk.
    En idd. het is de hele dag door alleen maar van alles regelen om te proberen de dag voor de kinderen hopenlijk een beetje goed te laten verlopen, helaas werkt de buitenwereld daar al niet echt mee mee, en wat nog veel erger is, is dat het kabinet helemaal geen "nut" in deze groep van de samenleving ziet.
    Het PGb is en krijg je echt niet gemakkelijk, daarnaast is het ook héél moeilijk om een PGB te kunnen behouden, en frauderen ????? ten eerste komt zoiets niet eens bij me op, ben allang blij dat ik hulp voor de kinderen kan krijgen, ten 2e zou ik ook niet weten hoe mensen, buiten de zorgbureau's, dat voor elkaar zouden kunnen krijgen (niet dat ik daar interesse in heb) want je moet gewoon iedere cent verantwoorden, dus ik zie niet hoe je zou kunnen frauderen.
    Maargoed, het was voor het kabinet heel gemakkelijk om het fraudeverhaal in de media op te blazen zodat ze op die manier eigenlijk geen enkele verantwoording hoefden af te leggen voor de bezuinigingen die ze er gewoon doordrukken, want zeg nu eerlijk, zit dit kabinet er voor het volk ?????????????

  • Ad zei:

    Met grote en geinteresserde belangstelling volg ik bijna dagelijks de verhalen en ervaringen van personen alsmede de situaties in diverse gezinnen. Ik leef met jullie mee. Maar telkens als ik die verhalen lees vraag ik mij als AOW-er af hoe dergelijke ervaringen en situaties in het verleden zouden worden opgelost of ingepast in het gezinsgebeuren. Toen was er nog geen PGB. Wel de thuiszorg en de gezinsverzorging. Ook waren er "inrichtingen". Zou het PGB een uitvloeisel (kunnen)zijn van de "voortvarende en weldadige groei" in de 80-er jaren waarin alles mogelijk moest worden (PvdA gedachte..)en het feit dat we alles sindsdien door de overheid geregeld hebben willen zien.? Alles beschouwende in de voorbije maanden denk ik of heb ik het gevoel dat we (de maatschappij in het geheel)de komende jaren een heel eind terug moeten in de tijd. Ik denk dat de toekomst een hele hoop dingen niet meer als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd. Van alles is er "Te"(veel). Vul het maar in.... En ieder vogeltje wil op zijn eigen wijze gevoerd worden.....totdat het "voedsel" minder wordt of op raakt.
    Zoals men dagelijks in de media ziet gaat het economisch overal slechter. Dagelijks zie ik dat op de beurzen in de wereld. Het begint bj de consument die niet meer wil kopen. Daarna komen de bedrijven die minder gaan produceren en verliezen lijden. Gevolg: mensen worden ontslagen. Algeheel maatschappelijk gevolg hiervan: het Rijk krijgt minder inkomsten binnen en de kosten van de uitkeringen stijgen....
    Ook de internationale politieke ontwikkelingen spelen een rol want wij moeten het van onze export hebben en staan dus niet aleen in de wereld. We mogen ons nog gelukkig prijzen met onze sterke economie omdat we naast Duitsland liggen, wat één van de sterkte economieen heeft in de wereld. Als dat land "verkouden" wordt ziet het er voor ons slecht uit.!!!
    In dit kader kan ik het kabinet begrijpen, alleen waarom ook niet de benodigede gelden voor de zorg ook halen bij de betere draagkrachtigeren in ons land.
    Maar U begrijpt het al: Net als in Amerika waar ze "links" en "rechts" hebben in de vorm van de Democraten en Republikeinen, hebben we hier de republikeinen aan de macht en die geven de macht niet snel af. Tenzij bij de volgende verkiezingen...
    Tot zover mijn gedachtengang en overwegingen op de bezuinigingen en de gevolgen daarvan...
    Ben benieuwd hoe jullie hierover denken....

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.