Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Herstelbedden gezocht!

Weer zoiets waarvan je al eeuwen tevoren op je klompen had kunnen aanvoelen dat het mis zou gaan: er is een tekort aan herstelbedden.
Gek hè?
Dankzij de hervormingen in de gezondheidszorg van 2015 moeten verpleeghuizen sluiten want ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen. Dat willen ze graag, maar dat ‘moeten’ ze ook, want verpleeghuizen kosten veel geld. Wat gebeurt er met die instellingen die worden of zijn gesloten? Geen flauw idee. Afgebroken misschien? Ho! Stop!
Herstelbedden hebben we nodig, en waar zet je herstelbedden neer… in de verpleeghuizen die niet meer …

Lees meer »

Overige artikelen

Nieuws »

Banaan en courgette – uitdagende tussendoortjes

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een tussendoortje.  Zeker in de zorg, een behoorlijk zware tak van sport, ben je op een gegeven moment echt wel even toe aan een opkikkertje. Veel collega’s stoppen daarom een appel in hun tas, naast hun brooddoosje. En als ze eens willen snoepen tussendoor, ook nog wat lekkers. An apple a day keeps the doctor away! Klopt helemaal. Maar er zijn nog een paar andere tussendoortjes van de groenten- en fruitafdeling die voor een betere opkikker zorgen en bovendien je hongergevoel uitstekend stillen. Twee vliegen in …

Lees meer »

Nieuws »

Zo kies je een sport voor kinderen met autisme

Eerder konden jullie al lezen waarom het belangrijk is voor kinderen met autisme om te sporten, en deze week besteden we aandacht aan het kiezen van een sport. Want als begeleider, of (groot)ouder van autistische kinderen is het belangrijk om dit serieus aan te pakken.
Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat het kind kind het liefste wil. Alleen sporten of in een team, wel of geen balsport, wel of geen water, wel of geen muziek, wel of geen lichaamscontact met anderen etc.
Daarna kijk je naar de kwaliteiten van het …

Lees meer »

Nieuws »

Houd van jezelf – eet minder!

Sommige supermarkten verkopen het al: eenmansporties voorverpakt voedsel. Erg prettig voor wie alleen voor zichzelf kookt, of voor wie verschillende ingrediënten in een eenpansgerecht wil gooien. Door grote verpakkingen te kopen, maak je vaak meer of te veel eten klaar, of je moet het overgebleven voedsel na een paar dagen weggooien. Allebei de opties zijn jammer.
Over wat wij per jaar schaamteloos aan voedsel weggooien, gaat dit stukje niet. Wel over het (te) veel eten klaarmaken, waardoor je jezelf en je gezinsleden met een grote portie eten opzadelt. Wat we instinctmatig …

Lees meer »