Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
65-plussers bewegen meer in een groene woonomgeving

Het is bewezen dat senioren die in een groene en goed onderhouden omgeving wonen, met allerlei voorzieningen om de hoek, meer bewegen dan hun leeftijdsgenoten die niet in zo’n buurt wonen.
Ongeveer 10% van 65-plussers in Nederland is fysiek zwak. Dit komt doordat zij niet genoeg bewegen, waardoor de conditie, loopsnelheid en kracht afneemt. Volgens onderzoekers kan een groene, goed onderhouden buurt een positieve invloed hebben op de gezondheid van ouderen. Voorzieningen zoals winkels, brievenbus en bushalte zorgen ervoor dat 65-plussers meer zullen bewegen. Door meer te wandelen en/of te fietsen …

Lees meer »

Overige artikelen

Nieuws »

Schade door te late pgb-uitbetaling vergoed

Heb je een PGB? Misschien kom jij dan wel in aanmerking voor een compensatiebedrag.
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd in 2015 verantwoordelijk voor de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb). Dat ging gepaard met een hoop fouten en te late uitbetalingen aan zorgverleners. De eerste maanden regende het klachten van mensen die hun geld niet of te laat kregen. Mensen die extra kosten hebben gemaakt door te late betaling, kunnen daar nu een compensatie voor ontvangen.
De compensatieregeling Trekkingsrecht pgb gaat in op 1 maart 2017 en loopt tot en met 31 …

Lees meer »

Nieuws »

Voedingssupplementen, wat moet je ermee?

Tegenwoordig is gezond eten en bewust bezig zijn met je voeding en levensstijl een trend. Doorgaans wordt er aanbevolen om je voeding aan te vullen met extra vitamines en andere voedingssupplementen. Echter voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de voeding en niet als vervanging.
Er zijn natuurlijk speciale preparaten die gericht zijn op specifieke doelgroepen zoals renners, krachtsporters en duursporters, maar voor ‘normale’ mensen is een supplement vaak overbodig. Vitamine D is letterlijk het enige supplement dat naast gezonde voeding wordt aanbevolen aan bepaalde groepen zoals zwangere vrouwen, baby’s, ouderen en …

Lees meer »

Nieuws »

Thuiszorg – alarmfase ROOD

Het is belegen nieuws, of oud nieuws, nog beter. Dus geen nieuws eigenlijk. Maar toch kunnen we er – alweer – niet omheen: er is een groot tekort aan wijkverpleegkundigen. En als je dan verder leest, blijkt het niet alleen om wijkverpleegkundigen te gaan, maar om de hele thuiszorg. De thuiszorg die uit zijn jas barst, omdat steeds meer ouderen lekker thuis willen blijven wonen. Niks naar een instelling, oud en vertrouwd thuis!
We weten het al jaren, door de vergrijzing en de toenemende mondigheid van mensen blijven steeds meer mensen …

Lees meer »