Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Lekker ontspannen met ASMR

Lange dienst achter de rug? Druk, druk, druk op de afdeling? Zo moe thuiskomen, dat je eigenlijk niet weet of je nog wel kunt ontspannen voor je naar bed gaat? En dus eindeloos ligt te woelen? Geen nood… een aloud fenomeen is plotsklap in zwang geraakt: ASMR, ofwel Autonomous Sensory Meridian Response.
Uuh… juist. Wat is dat, ASMR. Wel, ken je dat aangename, tintelende gevoel als iemand zachtjes over je rug aait, je lichtjes in je nek kriebelt of over je haren strijkt? Zo lekker, dat je wel als een kat …

Lees meer »

Overige artikelen

Nieuws »

Doelgroepenvervoer dreigt duurder te worden

De regiotaxi, Valys en leerlingenvervoer dreigen fors duurder te worden. Dit komt omdat taxibedrijven straks niet langer belasting terug krijgen bij de aanschaf van een bus. Morgen wordt er een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer om dit voorstel van tafel te krijgen.
Het kabinet wil met het voorstel de overstap naar elektrisch vervoer versnellen. De taxibranche geeft echter aan dat overstappen op elektrisch op korte termijn niet te realiseren is. Het gevolg is dat de kostenstijgingen vooral de reiziger zullen treffen. De budgetten voor het zorgvervoer staan al jaren onder …

Lees meer »

Nieuws »

Ongeneeslijke hersenziekte treft veel Nederlanders

De helft van de Nederlandse vrouwen en één op de drie mannen van middelbare leeftijd krijgt een beroerte, dementie of Parkinson in de rest van zijn of haar leven. Mannen lijden vaker op jongere leeftijd aan een beroerte, terwijl vrouwen vaker dementie krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Erasmus MC op basis van het grootschalige bevolkingsonderzoek ERGO in Rotterdam. De onderzoekers publiceren vandaag hierover in het Britse medisch wetenschappelijk tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry (JNNP).
Dementie, beroerte en Parkinson behoren tot de belangrijkste oorzaken van invaliditeit en sterfte. De …

Lees meer »

Nieuws »

Strijd tegen gewicht – vrouwen hebben het zwaar

Dat het niet eerlijk verdeeld is in de wereld, weten we al lang. Dat het evenmin eerlijk verdeeld is tussen mannen en vrouwen, is ook geen donderslag bij heldere hemel. Bij gewichtsbeheersing – toch een belangrijk onderwerp in ons leven – leek het er voor de leek op dat vrouwen veel moeilijker afvallen dan mannen. Smoesjes! roepen de mannen, gewoon beter je best doen! Niet dus, heren… Vrouwen vallen minder snel af dan mannen. Punt.
Wetenschappers zijn het helemaal eens met elkaar: voor vrouwen is afvallen een gigantische klus. Dat begint …

Lees meer »