Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Nederland geeft veel uit aan langdurige zorg

Nederland geeft relatief veel uit aan langdurige zorg. Daarnaast heeft het een van de laagste sterftecijfers van de OESO-landen en zijn de wachttijden in de zorg kort in vergelijking met andere OESO-landen. Dit zijn de opvallende zaken uit het rapport ‘Health at a Glance 2017’ van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De levensverwachting van de bevolking is gestegen. Dit leidt in Nederland, net als in andere Noord-Europese landen, tot hogere kosten voor de langdurige zorg voor ouderen.
In ‘Health at a Glance 2017’ staan internationaal vergelijkende data uit …

Lees meer »

Overige artikelen

Nieuws »

Puber met autisme beter beslagen ten ijs na training

Pubers met autisme zijn gebaat bij de training Ik Puber, waarin zij onder meer scholing krijgen over seksualiteit, relaties en de omgang met sociale media. Dat blijkt uit onderzoek van psycholoog dr. Kirsten Visser.

De puberteit is ook voor jongeren zonder autisme een lastige periode. Het veranderende lichaam, gierende hormonen, de eerste verliefdheden en daarmee gepaard gaande onzekerheid veroorzaken een emotionele achtbaan die van himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt voert. Voor jongeren met autisme is deze levensfase vaak dubbel zo verwarrend.
“Pubers met autisme hebben meestal niet de vriendschappen en relaties met …

Lees meer »

Nieuws »

Dansen is gezond!

Heerlijke avond gehad met de voorstelling “I’m a soulman”, waarin de geschiedenis van de soul wordt ‘doorgenomen’. Lekker dansen op de muziek uit de jaren zestig van de vorige eeuw, big smile op je gezicht en een lichtelijk klam voorhoofd… Heerlijk!
Mijn smartwatch meldt dat ik me ruim 5 kwartier had staan uitsloven, dus méér en intensiever had bewogen dan normaal. Krijg ik op weg naar huis toch opeens iets van een kleine brainwave…
Ik moet afvallen. Echt. Niet vanwege de mooiigheid naar maatje 38 of zo, nee, er moet echt 5 …

Lees meer »

Nieuws »

Je administratie bijhouden – maak het makkelijker

Als zelfstandige hulp in de zorg komt er behalve je daadwerkelijke werk als zorgverlener nog het een en ander aan extra werk om de hoek kijken. Je bent immers een klein bedrijf en dat betekent bijvoorbeeld dat je administratie op orde moet zijn. Niet alleen voor de fiscus, maar ook om het jezelf gemakkelijker te maken. Niets is zo onhandig en frustrerend om eindeloos naar een brief of formulier te zoeken terwijl je daar eigenlijk geen tijd voor hebt.

Lees meer »