Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
14 dingen die je nooit tegen kinderen moet zeggen!

Praten tegen een kind is niet hetzelfde als tegen een volwassene. Ze slaan alles op en nemen dat mee in hun ontwikkeling. Zo kan je wel eens onbewust iets zeggen wat de verkeerde boodschap overbrengt.
Zonder dat je het doorhebt maakt je kind er iets heel anders van dan je eigenlijk bedoelt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van zulke ‘dubbele boodschappen’.
14 zinnen met een dubbele boodschap
“Ik ben trots op je”
Als je alleen dit zegt, zonder verder uitleg, maak je het kind verantwoordelijk voor de trots van de ouder. Het kind …

Lees meer »

Overige artikelen

Nieuws »

Wat doe je als je ouders geen hulp accepteren?

Stel je vader eet alleen nog maar brood en wil niet dat er iemand komt koken. Je moeder wil geen hulp voor de persoonlijk verzorging, ondanks haar ongewassen haar en vieze kleding. Je tante weigert te verhuizen naar een woon-zorgcentrum omdat zich niet thuis voelt tussen oude mensen.
Klinkt dit je bekend in de oren? Niets is moeilijker voor een mantelzorger dan een familielid die de benodigde hulp weigert. Het is een van de meest voorkomende en moeilijkste uitdagingen waarmee volwassen kinderen worden geconfronteerd. Hoe ga je hier nou mee om?
Voordat …

Lees meer »

Nieuws »

Huisarts met meer tijd -> lagere zorgkosten

Gevalletje van ‘logisch toch?’…
Huisartsen die hun patiënten meer tijd (= meestal ook aandacht) geven, verwijzen minder snel door naar de specialist. Aldus een onderzoek van de verzekeraar VGZ in twee regio’s in Nederland. RTL 4 berichtte er dit weekeinde over.
Als de patiënt 50% meer tijd ‘krijgt’, dus 15 minuten in plaats van 10 minuten, komt de aap in veel gevallen wel uit de mouw. Terwijl doorverwijzingen en medicijnen eerder aan bod komen als die aap niet tevoorschijn komt. In de twee proefregio’s werd 6% minder doorverwezen in een jaar tijd.
De …

Lees meer »

Nieuws »

100 vragen om met je tiener in gesprek te blijven

Je kind wordt elke dag groter en slimmer…en misschien wel angstaanjagender. Als tiener verandert er een hele hoop, en niet alleen voor de ouders! Soms is het echt vreselijk om een tiener te zijn: al die hormonen, studiekeuzes, het erbij willen horen. Geen wonder dat tieners soms een beetje tegendraads worden, wat de taak van de ouder best lastig maakt.
Je moet je kind veilig door de komende jaren loodsen en zodanig aan de maatschappij afleveren dat het voor zichzelf kan zorgen en andere mensen met respect behandelt.
Daarom is het des …

Lees meer »