1. Ingelogd blijven
 2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Loonsverlaging thuiszorg onacceptabel

23 Reacties

Speelgoedsoldaatjes richten het geweer op elkaarWoordvoerster Agnes Wolbert van de PvdA in de Tweede Kamer vindt de verlaging van lonen in de thuiszorg onacceptabel . Zij reageert daarmee op de aankondiging dat thuiszorgorganisatie Viva in Haarlem wil overgaan tot verlaging van salarissen.

Het gaat ook niet om een geringe loonsverlaging maar om een vermindering van inkomsten met 10 tot 20 procent. Daarmee duikt de zorggroep Viva onder de 10 euro per uur voor een vak waarin poep van de muren moet worden geschrobd en meer van dat soort karweitjes. De zorggroep zelf beweert dat een verlaging van de lonen noodzakelijk is om het hoofd boven water te kunnen houden. In werkelijkheid zou zij in de problemen kunnen komen wanneer zij zich niet aan de vastgestelde cao-salarissen houdt.

Agnes Wolbert ging in eerste instantie ervan uit dat het ging om Alfahulpen maar ook in dat geval vond zij een loonsverlaging allesbehalve aanvaardbaar. Zij wilde echter niet ingaan op onze vragen of dit nu de uitwassen zijn van de privatisering in de zorgmarkt.

23 Reacties

 • sietske zei:

  gaat het salaris van de managers en directie leden ook omlaag ?

 • Henk zei:

  @sietske

  Je bent het salaris van de bestuursleden vergeten. Je wilt niet weten wat die mensen vangen voor het uren zitten kletsen.
  Het wordt hoogtijd dat er bij de top bezuinigd word want het voetvolk heeft al genoeg ingeleverd, er valt hier niets meer te bezuinigen.

 • agnes zei:

  Het is dat je in de zorg het werk niet kan neergooien, maar anders....
  ik kan begrijpen dat het werken in de zorg niet meer gekozen wordt maar dat massaal andere beroepen worden gekozen door de jongeren !!
  We zullen in de toekomst het heel anders moeten gaan organiseren vooral de top in de zorg en de overbodige functies in de zorg die bakken met geld kosten maar totaal niet productief zijn !!
  Ik ben ervoor om de huidige zorg op de schop te gooien en een totaal andere consept te ontwikkelen waar verantwoordingen bovenaan staan in wat de zorg werkelijk geeft aan zorguren, woonlasten apart worden berekend bij een client alsook maaltijdverzorgingen, want waar je ook woont huur en eten en drinken moet je altijd betalen, iedereen heeft een inkomen aow pensioen, uitkeringen ect. Het moet echt anders !!
  Topsalarissen moeten verboden worden voor iedereen die met overheidsgelden zorg leverd en bestuurd !!Niemand durft zijn kop erin te steken want je komst een gaos tegen !!


  Gr Comfortzorg weert

 • marc leenders zei:

  Laat eerst de managers eens 10/20% inleveren en hun bonus, daarnaast idd zo als bovenstaand:
  bestuursleden weg
  raad van commissarissen ook weg,
  dure onroerende zaken verkopen en vervolgens huren of leasen.

  Als er dan nog tekort is, kan eens verder gekeken worden.

  Ik adviseer het personeel daar om als ZZP-er aan de slag te gaan.

 • Andre zei:

  Laat de zorgmedewerker maar wel gaan staken zodat de managers aan het bed moeten. 1 verzorgende op 40 mensen in de nacht en geen achtervang meer. Dat is waar Aveant mee bezig is. Eerst mismanagement voeren en je zakken vullen en dan over de rug van de werknemers proberen het te herstellen.

 • Wim zei:

  We moeten gewoon meer handen en mensen aan het bed hebben,en dan willen die achtelijke managers dat ze ook nog loon inleveren ook.En zich zelf maar proberen te verijken.Weg met alles wat in de zorg werkt en alleen maar in de boeken zit.
  Dus ZZP-ers aan de slag dan hebben die lui ook niks meer te doen,en kunnen ze zich niet meer verijken in de zorg.En wordt de zorg weer betaalbaar zonder al dat vastgoed waar miljarden in zitten.

 • patricia zei:

  je kunt geen zorg meer leveren waar een mens rechtop heeft .
  die heel zijn leven lang gwerkt heeft zit weg te kwijnen in zn stoel omdat men er gewoon geen tyd meer voor heeft .
  ik vindt het belachelijk waar wij voor moeten werken laat die managers met dr akten tasje het maar eens doen piepen ze wel anders ze kunnen alleen maar mooi praten .maar zelf hebben ze een dikke knip.
  BELACHELIJK........
  wie wil er zo nog in de zorg werken ????????????????????????????????

 • its me zei:

  ja mijn ene huish.hulp moet ook minder gaan verdienen.ze moet wel de zelfde uren werken anders kan ik mijn huish. niet draaiende houden ,ik vind dit geen goed idee ,ik vind dus ook dat de abtenaren dan maar eens wat minder moeten verdienen en al die lui met gouden handdrukken.ik voel mij en mijn hulp niet seriues genomen .ik begrijp dat er bezuinigd moet worden ,maar niet bij de toch al zwakkere.mijn hulp wil nu eigenlijk ergens zwart gan werken is voor haar gunstiger maar ik zit met de gebakken peren...............

 • sarie zei:

  verlagen?

  ik als 60 jarige krijg in de thuiszorg(huishouding) maar 9,76 BRUTO per uur daar moet ik hard voor werken,laat de direkteur ook eens voor dat geld gaan werken kijken of hij rond kan komen per maand

 • its me zei:

  nou Sarie, ik weet niet waar je woont maar mijn hulp krijgt 15 euro bruto!!!!!!!jij jij wordt onder onder het minium loon uitbetaald dat mag niet !

 • Roos zei:

  Ook 15,00€ brutto vind ik weinig voor het belangrijke en zware werk wat de thuiszorg doet!
  Of de vaste lasten moeten om laag, of de lonen omhoog ..........

 • José zei:

  Echt belachelijk!
  Ben het met Marc volkomen eens!
  Klantentijd is wat het geld binnennbrengt
  Zorgverleners aan het bed zorgen ook
  voor de salarissen van managers
  en zij moeten een stapje terug doen in inkomen?

 • peter zei:

  De top: de farmacie, specialisten, chirurgen, bestuurders, managers, artsen, directie etc. worden OOK betaald met belastinggeld/zorggelden, en toch wordt er bijna nooit op deze doelgroepen bezuinigd. Deze mensen verdienen zorggeld als water.

  Het lijkt wel vanzelfsprekend dat de zwakkeren altijd maar dan ook altijd aan het korste einde moeten trekken in deze maatschappij, terwijl ze al niks hebben.
  Een kale kip kan men niet plukken.

 • Aly zei:

  Mijn thuiszorg hulp kost mij €21 per uur.Maar krijgt dit niet in handen. Hiervan gaat een flink bedrag weg voor kantoor!!!!!
  Laat aub de dure managers die alleen maar vergaderen en geld opstrijken
  en in een zakenauto rijden eens een maand mee werken ,maar dan ook echt werken met de verzorging,verpleging etc.Nee niet in hun eigen bedrijf,maar liefst bij een concurerende collega.
  Ja en dan natuurlijk gewoon met openbaar vervoer of eigen auto en tegen het salaris dat de vaste hulp ook verdient.
  Wat zou het snel veranderen. Ziekmeldingen ????

 • Sas zei:

  Aly,

  Je hebt het recht om jou hulp direct via jou te laten werken, door het bureau uit te schakelen. Je hoeft die hulp dan niet eens 21 euro per uur te betalen want hulpen verdienen max. 16 euro per uur, dacht ik.

 • maria zei:

  zozo ik heb zo de waarheid geschreven dat het nog niet eens op de site komt staan door die zakken vullers in den haag. ze beloven je goude bergen en wij als oudere en groniche zieken en gehandicapte. moeten het weer ont gelden ik weet niet waar het naar toe gaat maar gaat fout we hebben in dit land niks te zeggen ik schaam me voor het land waar ik in geboren ben nederland.we worden diep tot diep getroffen wij met ons huis houden ook ik als moeder zwaar hart en vaat ziekte en sphilogies patient en een verstandelijk gehandicapte dochter waar we al 23 jaar mij man en ik al in lief en leed voor zorgen ik vind die instellingen en zieken huizen moeten ook maar eens aan gepakt worden die lams zwanse en die grote aphoteken in die zieken huizen in den bosch hoefde ook niet en nu weer een nieuw zieken huis in uden en allemaal over de rug van de burger en we betalen maar.weet je waar ze op uit zijn in den haag dat we gewoon in een hoekje gezet worden en niet meer buiten gezien mogen worden en de ouden zijn ze al jaren aan het verwardelozen waar hebben het die aan verdient waar is hun geld gebleven wat ze op gebouwt hebben.belegt zegggen ze dat dan net als ons verzekerings geld wat door gesluist is naar asr en maar wachten waneer we het betaald krijgen waar we dan 21jaar voor gespaart hebben voor ons dochter dat was een spaar levens verzekering.jaja ik en mij dochter zijn ziek maar we worden nog veel zieker van den haag die zakken vullers die ja en nee knikkers zo dat lucht op dat ben ik kwijd en dat was nog maar een klein puntje van de ijsberg.we worden op gelicht waar we zelf bij naar zitten te kijken.en ik vind ook dat het konings huis net zo goed moet betalen aan belasting als onze eigen burgers.

 • maria zei:

  pardon aly 16euro per uur wij betalen meer en toen met een bemiddelings kantoor die moeten ze van daag nog op doeken dat zijn ook op lichters die vullen ook hun eigen zakken wij hebben al 3jaar de advokaat op de zaak van ons dochter staan waar ook een bemiddelings kantoor mee gemoeit is maar die strijd hebben we gewonnen die vroegen ook even bijna 500euro per maand over het buget van ons dochter die op lichters.en de ad vokaat blijft op de zaak staan van zorgkantoor tot 2009 en 2010 op gelost is we krijgen geld voor hulp in te kopen word helemaal gebruikt en eind van het jaar krijg je een af rekening dat je terug moet betalen dus ik raad iedereen aan die dit mee maken zich te wenden bij een advokaat of een curator.want ze zijn je aan het kapot maken die hufters en ga niet met een buro in zee want dan kom je bedrogen uit net als wij maar 2008 is al gewonnen en een excuus van zorg kantoor dat zijn mensen lijken wel wsderrs of ibners zo stom ze kunnen nog niet eens rekenen.dus mensen een gewaarschuwt mens teld voor 2 astublief doe er wat mee.

 • Roos zei:

  Viva vraagt ontslag aan voor 650 thuishulpen
  Viva Zorggroep gaat het collectief ontslag aanvragen voor alle 650 thuishulpen A. Wethouder Odd Wagner van de gemeente Heemskerk heeft dit woensdagavond meegedeeld aan de gemeenteraad.

  (Advertentie)Vooraankondiging
  Dit meldt het Haarlems Dagblad donderdag. Het gaat om een vooraankondiging. De ondernemingsraad moet er nog over adviseren. De medewerkers van het cluster Huishoudelijke hulp zouden volgende week worden geïnformeerd en zijn dus nog niet op de hoogte.

  Boete
  Viva kwam in de problemen doordat de organisatie om werk te krijgen voor twee miljoen onder de kostprijs heeft geoffreerd. Tevens hangt Viva nog een boete van vier miljoen boven het hoofd van de Mededingingsautoriteit.


  Dienstverlening
  Wagner, en met hem de raadsleden, hebben geschokt gereageerd op de brief. De wethouder wil, samen met andere aanbieders van thuishulp, alles in het werk stellen dat de cliënten niet tussen wal en schip vallen. De dienstverlening moet doorgaan. Met dezelfde kwaliteitseisen, zei hij er bij. Voor het personeel kan hij niets doen.

  Zakelijk conflict
  Abvakabo FNV dringt aan op een snelle oplossing in het conflict tussen de Viva Zorggroep en de gemeenten waar de Viva Zorggroep thuiszorg aanbiedt. Volgens de bond wordt met de aankondiging van de zorggroep om collectief ontslag aan te vragen voor 650 medewerkers, een zakelijk conflict uitgevochten over de ruggen van het personeel en de zorgbehoevenden.

  Onhoudbaar
  Tijdens een zitting van de commissie samenleving van de gemeente Haarlem zal Abvakabo FNV-bestuurder Wim van der Hoorn vanavond trachten escalatie te voorkomen. "De gemeente Haarlem en de Viva zorggroep moeten samen tot een oplossing komen. Deze situatie is onhoudbaar en de medewerkers zijn er de dupe van. Daar heb ik geen goed woord voor over."

 • marc zei:

  naar aanleiding van de reactie van Roos.

  De mensen worden ontslagen en via een BV constitutie of iets dergelijks weer aangenomen tegen slechtere voorwaarden en lager salaris.

  Zo gaan we tegenwoordig met personeel om.

  Daarna gaat het leven weer gewoon verder, de werknemers hebben geen keus en zijn er de dupe van.

  De bestuurders ontspringen de dans en vieren nog een feestje, want hun plan is geslaagd.

 • maria zei:

  hallo marc kleine reaxitie vind je gelijk hebben dat noemt men met een net woord kopel bazen net als die bemiddelings kantoren zijn grote vieze op lichters sorry marc ik kan er geen van soenlijk woord voor vinden. zog even en we worden ook aan de muur vast gebonden.

 • Kees zei:

  Het is net alsof alles in dit land om een klein groepje elite draait, waar iedereen voor moet inleveren zodat ze hun salarissen van tonnen kunnen behouden. Salarissen, betaald met belastinggeld van ons allemaal.
  Wat kan het hun schelen wie met 50 euro per week of minder moet rondkomen. Als zij en hun partner en kinderen maar in luxe kunnen leven.
  Deze mensen staat ver van onze maatschappij en weten niet eens hoe een pinautomaat werkt of hoe ze met de pinpas moeten betalen.
  Deze mensen zijn onze onderkoningen, de ex-regenten.

 • maria zei:

  hallo mensen wat denken jullie van die grote banken en amtenaren en hier word ook weer een direteur ontslagen van woning bouw voor de zoveelste keer en wat krijgt hij mee ook weer een paar ton ik weet bij god niet hoe het er uit ziet maar hij krijgt het mooi mee ik ken alleen een regen ton verder moeten wij blij zijn dat de maand om is dat we weer wat hebben om te leven dat zijn nouw zakken vullers had je gister kassa gezien daar die zakken vullers die tussen personnen voor verzekeringen dat is wat ik bedoel van het vorige wij hebben 21jaar gespaart voor ons gehandicapte dochter.was een spaar levens verzekering en wat hebben we onvangen 0,0 is belegt je kunt beter niet verzekert zijn je word toch wel begraven mensen we gaan de verkeerde kant op.

 • @doris zei:

  Ach, binnen Stichting Sint Jacob is het niet anders, Mismanagement wordt vaak beloond. Een bestuurslid die de organisatie door externe laat besturen en nog niets heeft gepresteert en 10 tot 15 externe mensen inhuurt a 80 euro per uur. consequeties 45 mensen eruit (overhead) en 4 directeuren erbij 100.000 euro per jaar.

  Slaap zacht

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.