1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Wat kun je zelf doen om ieder contact succesvol te laten zijn:

  • De website is opgericht om op een veilige manier met elkaar in contact te komen. Maak hier gebruik van en mail met elkaar in de veilige omgeving totdat je echt een goed gevoel hebt en geef dan pas je privé gegevens aan elkaar.
  • Houd je profiel up to date, en actualiseer tijdig je beschikbaarheid. Dit voorkomt onduidelijkheden en irritaties
  • Als hulpvrager: Bekijk de aanbevelingen die bij het profiel staan, staan er nog geen aanbevelingen vraag dan om referenties van eerdere werkgevers
  • Als hulpverlener is het ook helemaal niet gek om na een eerste kennismaking contact op te nemen met andere hulpverleners die er al werkzaam zijn, of hulpen die er eerder hebben gewerkt. Het heeft altijd zin om te horen hoe bepaalde zaken gaan en waar rekening mee te houden.
  • Maak duidelijke afspraken met elkaar wat de tarieven zijn voor welke handelingen. Bespreek hier ook wanneer iets werk, en dus betaald is, en wanneer het een kennismaking, of inwerken is en eventueel niet betaald.
  • Overleg en teken altijd een zorgovereenkomst voordat je start met werken. Neem hier ook een betalingstermijn in op.  Het is ook belangrijk om algemene voorwaarden op te nemen en op een professionele manier je facturen aan te leveren.
  • Neem in de overeenkomst duidelijk op wat er gebeurt als de hulpverlener ziek wordt, maar ook als de hulpvrager bijvoorbeeld wordt opgenomen. 
  • Bespreek ook wat de opzegtermijn is van beide kanten, en hou je daar aan. Dus ga je in goede overeenstemming uit elkaar, of gebeurt er iets anders en wil je liever meteen van elkaar af; Als je goede afspraken maakt over de opzegtermijn is dat ten minste duidelijk.

Dit soort regels zijn nooit zo leuk om te bespreken en waarschijnlijk heb je niet alles nodig, maar als het wel zo is, ben je blij dat je het op papier staat. Daarnaast geldt voor zowel hulpvrager als aanbieder, je zit in een professionele relatie met elkaar en daar horen professionele afspraken bij.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten