1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Stop PGB: Bureaucratie en Geen Zorg in Natura

28 Reacties

leeg spaarvarkenDe eerste gevolgen van de wachtlijst van het pgb worden zichtbaar. De slachtoffers van deze maatregelen zijn vooral te vinden onder de groep zorgvragers die bezig was met de indicatie-aanvraag. Doordat hier vaak weken of zelfs maanden overheen gaan, zijn zij verrast door de plotselinge stop.

Dit blijkt uit de eerste resultaten van de meldactie van de patiëntenverenigingen. Zorgvragers komen per 1 juli niet meer in aanmerking voor een pgb, maar moeten noodgedwongen kiezen voor zorg in natura. Het probleem is, blijkt uit de meldactie, dat veel zorg en vooral begeleiding niet verkrijgbaar is in zorg in natura. Het gevolg is dat deze zorgvragers in ieder geval verstokt blijven van de zorg en begeleiding die ze nodig hebben.

Wel kunnen de zorgvragers op een wachtlijst intekenen en komen ze in 2011 in aanmerking voor een pgb. Thuiszorgnieuws heeft echter signalen ontvangen, dat in de voorlopige begroting van het ministerie van VWS, opnieuw te weinig geld is gereserveerd voor het pgb. Indien er niet meer geld beschikbaar wordt gesteld zouden de problemen met het pgb in 2011 kunnen aanhouden.

Lichtpuntje in de problematiek rond het pgb is dat minister Klink een uitzondering heeft gemaakt voor kleinschalige wooninitiatieven zoals Thomashuizen. Nieuwe bewoners van deze huizen komen nog wel in aanmerking voor een pgb.

28 Reacties

  • Tweets die vermelden Stop PGB: Bureaucratie en Geen Zorg in Natura – Thuiszorg Nieuws -- Topsy.com zei:

    [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Dennis Gerlings. Dennis Gerlings heeft gezegd: RT @Thuiszorgnieuws: Stop PGB: Bureaucratie en Geen Zorg in Natura http://bit.ly/9dXQGH [...]

  • Y.Bekema zei:

    Zorgaanbieders die Zorg In Natura leveren hebben wel allemaal een kwaliteits keurmerk en een toelating van de WTZI. Daarmee kan de zorgvrager er van uit gaan dat er zorg van kwaliteit geleverd word.
    de eigen regie is afhankelijk van instelling. In eigen instelling ( Pedmed Employ Zorggroep) behoud de zorgvrager zijn egen regie. Hierdoor is het wel mogelijk om per direct een zorgvraag in te vullen.
    diverse instellingen hebben ketensfspraken gemaakt met zorgaanbieders zodat gevraagde zorg al dan niet door de instelling in gevuld kan worden of wordt doorverwezen.
    Ik weet het is niet optimaal, gezien de stopzetting van de PGB is het het overwegen waard om direct zorg te ontvangen.
    indien er in Januari 2011 weer PGB beschikbaar komt kan de zorg in natura worden overgezet in PGB.
    voor zorgvragers die nu het budget in beheer hebben bij derden ( budgetbeheerder) heeft het als voordeel om zorg in ZIN te ontvangen dat u niet persoonliojk verantwoordelijk gesteld kan worden voor uw bugdet . Het hoeft niet meer beheert te worden en de beheerkosten ( niemand spreek er over maar zij worden wel gemaakt) kunnen worden omgezet in zorg. conclusie: u ontvangt meer zorg en heeft zelf heen risico.

  • Désirée van Golen zei:

    "Kiezen" voor zorg in natura is er helaas in veel gevallen helemaal niet bij.... Ik coach (jong-)volwassenen met AD(H)D. Dit zijn intensieve trajecten waarin cliënten dingen leren die voor hen niet natuurlijk aanvoelen. Dat vergt langdurige training.

    Cliënten die niet (langer) in aanmerking komen voor een PGB worden in Amsterdam verwezen naar MEE. Maar die kunnen hier niets mee... Ik ben aanwezig geweest bij gesprekken met MEE, waarin dit vrij letterlijk werd gezegd. De cliënten werd aangeraden om de steun uit de omgeving (bijvoorbeeld ouders) te halen. En dat is nu net wat nooit is gelukt! Net zo min als de mensen van MEE, zijn ouders in staat om met deze problematiek om te gaan.

    Ook psychiaters en instellingen als Mentrum geven aan deze deskundigheid en / of capaciteit niet te hebben. Zij verwijzen naar ons coaches door, maar daar is dan nu weer geen budget voor. Deze cliëntengroep valt dus overal buiten en moet het zelf maar uitzoeken. Een schrijnende situatie.

  • Y.Bekema zei:

    Het is inderdaad niet mogelijk om als ZZPer in aanmerking te komen voor zorglevering in ZIN. u zou hierover wel een afspraak kunnen maken met een zorgaanbieder die deze diensten wel leverd.
    U kunt een onderaannemerschap aangaan waarin de instelling de zorg aan u overlaat en dat u factureerd aan de instelling welke dit in ZIN verantwoorden aan het zorgkantoor.

  • jan mulder zei:

    Is allemaal prachtig wat er gezegd wordt, maar in de praktijk komt daar helemaal niets van terecht. Jeugdzorg vormt een kartel met instellingen waar zij afspraken mee hebben en kunnen zo de geldstroom sturen naar eigen belang. In stellingen die de specifieke zorg niet kunnen verlenen worden nog steeds niet wettelijk gedwongen om met die onderaannemers te gaan samenwerken die dat wel kunnen. Jongeren die eigenlijk direct zorg nodig hebben kunnen deze zorg weer niet krijgen en de instellingen nemen deze jongeren niet op wegens het extreme gedrag van deze jongeren. Instellingen kunnne selecteren en doen dit ook, jingeren komen zo wer terug bij jeugdzor en jeugzorg beropet zich op de wet gesloten plaatsingen jongeren in het gevang jeugdzorg verlost van het probleem en het belangrijkste jeugdzorg komt er zo mee weg bij de overheid dat zij zorg hebben verleent. PGB of ZIN deze joingeren hebbne hulp nodig nu en niet 8 maanden later. De overheid hanteert niets meer dan een ontmoedigingsbeleid oudees stoppen wel met een PGB aanvaag en zorgveleners gaan vanzelg falliet.

  • Y.Bekema zei:

    ik weet niet hoe het in de andere provincieen gaat in Nederland
    in Groningen , Friesland en Drenthe kan nog steeds zorg geboden worden zonder wachtlijsten en is een tergugkoppeling naar Jeugdzorg niet noodzakelijk. in het noorden is voldoende capasiteit voor abulante begeleiding welke nog niet ingevuld is. hoe dit zit in de rest van het land heb ik momenteel geen zicht op.ook jongeren met extreem gedrag worden hier nog steeds in zorg genomen.

  • jan mulder zei:

    In Zuid-holland en brabant is niets mogelijk, capaciteit om jongeren te begeleiden is er zat maar jeugdzorg wil gewoon niet samenwerken met ZZPers en verwijzen ouders die in nood zitten naar de reguliere zorgaanbieders die deze jongeren met extreme gedragproblemen in combinatie vaak met een psychiatrisch component of verslaving geen zorg kunnen bieden. Opvallend is dat jeugdzorg en deze instelingen geen samenwerking zoeken met de alternatieve zorgverleners(onderaannemers]die zich vaak juist onderscheiden in het kunnen aanbieden vansspeciefieke zorg aan deze doelgroep en zo mede kunnen voorkomen dat een jongere een gedwongen gesloten plaatsing moet ondergaan. Vooral Rotteradm is hierin een zeer negatief voorbeeld er kan van ndit bureau niet gezegd worden dat zij alles in het werk stellen dat jongeren de best mogelijke zorg denkbaar wordt aangeboden.TELL-US heeft vele crisisaanvragen liggen maar moet deze door de halsstarigheid van jeugdzorg CIZ allen helaas afwijzen daar er geen uitzicht op financiele middelen. Het is vooral de willekeur van indiceren dat deze jongeren en hun ouders met de rug tegen de muur staan en gewoon niet geholpen worden. Het loopt elke keer uit op een rechtszaak waarin de rechter keer op keer jeugdzorg terug wijst. Met andere woorden een rechter lijkt beter in staat om een indicatie te maken dan de zogenaamde specialisten.

  • BW&C zei:

    Het is allemaal mooi wat er gezegd wordt over hoe het mogelijk zou moet zijn om mogelijk zorg voor een vastgelopen situatie in en gezin te kunnen krijgen. Ik word er acuut niet goed van. De 1 op 1 situatie van het pgb tussen zorgvager en zorgbieder wordt opgeslokt door de intellingen welke het grote AWBZ geld verslinden. De gevolgen, de consequenties zijn en zullen merkbaar zijn. Gezinnen gaat kapot, scholen lopen vast, de hulpvrager wordt beschadigd voor zijn leven. Overdreven?! Nee!!

  • gera zei:

    ziet uberhoubt iemand door de bomen het bos nog wel....
    ik ben het eens met BW&C dat er bij grote instellingen veel (pgb) geld als het ware "verdwijnt".

    kan het niet eenvoudiger.
    of hebben ze ergens onderweg het simpele verstand ergens laten liggen.

    met al deze extra 'zorgen' rond en voor pgb gaat heel veel kostbare tijd en energie de verkeerde kant uit.
    zorgen in het gezin als mantelzorger is al zo groot, ik moeten overal er al zo achteraan veel extra's regelen, rekening houden met formulier zus, bezoek zo, gesprek hier,en zorgen voor... zorgen zorgen, zorgen.
    zo komen we de week door 7 dagen per week 24 uur per dag.
    jammer dat dit zo tegen loopt.

    ik heb eigelijk geen tijd om me hierover druk over te maken.
    maar ja....

  • Jan van Willigen zei:

    Beste goedbedoelende mensen,
    ik onderschrijf al jullie bezwaren maaaar wat mij irriteert is dat er zoveel geklaagd en geoordeeld wordt.
    Het geld is op. In klagen gaat veel negatieve energie zitten.
    Zet die negatieve energie om in creatieve energie en zoek ook met je klanten naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.
    Dat zou in mijn ogen de kern en houding in ons werk moeten zijn vooral naar je klanten toe.
    Een mens is erg flexibel en kan meer dan ze zelf denken alleen moet je dat wel naar boven halen bij jezelf en bij je klanten.

  • Ruud zei:

    Half juni kregen wij formulieren binnen om in te vullen.
    PGB moest verlengd worden.
    De papieren zijn 22 juni opgestuurd, echter kregen wij te horen dat het niet verlengd zou worden, omdat het verwerken te lang geduurd heeft.
    Geen hulp meer wat betekent dat er nog meer wrijving in huis komt, met het gevolg dat er weer andere instanties ingeschakeld moeten worden, wat nog meer geld kost.
    Lang leve de bureaucratie

  • gera zei:

    sorrie Jan,
    ik ben zeer flexibel/plooibaar, en sta als creatief en vindingrijk bekend.
    ik steun je standpunt als je zegt dat mensen het beste in hun zelf naar boven te kunnen halen.
    als het als klagerig overkomt dat is niet zo bedoelt, maar meer in de zin van "kijk duidelijk waar zorg gaat en blijft."

    in mijn situatie is mijn flexibilitijd een zeer ver uitgerekt elastiekje wat nog steeds niet knapt...gelukkig!

    en dan af en toe een beetje mee "mopperen" haalt gewoon de extra rek wat van het elastiekje af"-)

  • jan mulder zei:

    beste jan

    heeft niets te maken met goedebedoelende mensen, wij zijn allen een bedrijf en de overheid maakt op deze manier een bedrijf voeren onmogelijk. Maar daar gaat het verder hier niet over jongeren of andere mensen die zorg nodig hebben wordt door dit soort acties van de overheid onmogelijk gemaakt. De reguliere zorg wordt weer in het zadel geholpen of dat zij de zorg goedkoper en beter kunnen leveren niets is minder waar, anders had deze regeling nooit in het leven geropen hoeven worden. De zorgvragers zijn al heel lang ontevreden wat de reguliere zorg te bieden heeft(niet bieden kan)Heeft ook niets te maken met negatieve energie want postieve energie zorgt er ook niet voor dat deze dwaze actie wordt gecorrigeerd. Geld op? opmerkelijk want waar komt het geld dan vandaan als iedereen weer zorg moet krijgen vanuit de reguliere zorg precies bij de zelfde belastingbetaler vandaan. Door te zeggen het geld is op zijn de zorgvragen niet ineens verdwenen tegenovergesteld er zal alleen maar meer vraag komen naar de peperdure zorg vormen

  • jan mulder zei:

    nog 1 klein dingetje jan

    goedbedoelende mensen komt op mij als een beetje denigrerend over. Wij werken in dit werk ons allen een slag in de rondte om zo goed mogelijk zorg te bieden op een zo,n professionele wijze als mogelijk. Ik heb heel veel respect voor alle werkers in het werkveld en wens ze allen heel veel succes de komende maanden en jaren. de lankmoedigheid waarop de overheid verschoond wordt van haar verantwoordelijkheid omdat zij wel mogen zeggen het geld is op stoot mij op de borst. Wij zijn tenslotte nog niet eens zo lang geleden door deze gigantisch machtige organisaties al onze pensioen spaarcentjes verloren. Zij komen er mee weg nou goed dan zal het ok zijn als dan de overheid zegt, het spijt ons maar het geld is op. Hoeven zij dan geen verantwoording te dragen voor hub uitgaven.

  • J.Prins zei:

    Hallo,ik denk dat het echt oneerlijk is en niet klopt! Waarom? Het geld voor ZIN komt uit dezelfde pot en wil je je aanmelden en krijg je geen pgb? maar ZIN???????? een instelling wil ook een geindiceerd persoon en dan pas kan er zorg geboden worden, die zorg is duurder dan PGB en kan meestal niet zo gegeven worden zoals jij dit precies wilt als budgethouder maar 'wat er is moet je meedoen'. Ik praat niet zomaar uit mijn nek, ik heb 4 kinderen die zorg behoevend zijn en we kennen het aanbod ZIN aan alle kanten en waren toch genoodzaakt gebruik te maken van PGB om zorg op maat p.p in te kopen zodat het wel mogelijk en haalbaar is voor het gezin! Hulpverlening hebben we toen dankbaar gebruik van gemaakt maar was lang niet altijd om dankbaar voor te zijn omdat je niet zelf kiest en beslist. De indicatie word gesteld en dan is het uitbetalen of pgb of zin, hoe kan dit voor pgb moeten stoppen en ZIn doorgaan,waar komt dat geld dan weg van de awbz zoals pgb? Mij een raadsel want ik heb nu minder pgb en kan veel zorg inkopen dat niet te vergelijken is met de geboden zorg in ZIN. Geen gekheid, we hebben alles 'geprobeerd' voordat we dit konden zeggen en vergelijken. Een ervaren ouder en zelf werkzaam id (jeugd)zorg

  • BW&C zei:

    Het "verhaal" PGB en ZIN is onverkoopbaar, zeker 20 % extra! Flexibel zijn, de mogelijkheden zoeken, goedbedoeld zijn, niet klagen, energie positief inzetten??!! Het feit ligt er: er zijn mensen de dupe en goed ook!l politiek kom op nou! Laat dat duidelijk zijn!

  • Roos zei:

    'PGB-stop treft zelfstandige zorgondernemers’

    Het besluit van het ministerie van VWS om geen nieuwe persoonsgebonden budgetten (PGB’s) te subsidiëren vanaf 1 juli treft zelfstandige zorgondernemers hard. Dat stelt FNV Zelfstandigen. Zij heeft namens haar leden, zelfstandige zorgondernemers, ongerustheid geuit aan de leden van de Tweede Kamer.

    Zzp'ers uitgeschakeld op zorgmarkt
    Door de onlangs aangekondigde stop op de persoonsgebonden budgetten kunnen zelfstandige zorgondernemers geen nieuwe opdrachten meer verwerven, aldus de vakbond. Zzzp’ers dreigen hierdoor tot 31 december te worden uitgeschakeld op de markt. :"Dit vinden wij een onwenselijke situatie”, zegt Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Er is immers bewust gekozen om marktwerking in de zorg te introduceren, om zo ruimte te creëren voor kleinschalige, innovatieve, gespecialiseerde zorg op maat.”

    Marktwerking
    De zelfstandige zorgondernemers hebben de afgelopen jaren aangetoond dat zij een belangrijke plek innemen naast de grote zorginstellingen, stelt Gonggrijp. Zzp’ers leveren zorg die de grote instellingen niet kunnen of willen leveren, bijvoorbeeld zorg op het gebied van begeleiding en verzorging van terminale patiënten. “Bovendien benadrukken wij dat ook de zorgvragers zeer tevreden zijn over 'hun' zzp’ers, vanwege de persoonlijke benadering en een kleine groep van vaste gezichten die de zorg op zich heeft genomen. Daarom vragen we de Kamer met klem om ook rekening te houden met de positie van zelfstandige zorgondernemers."

    http://www.skipr.nl/actueel/-pgb-stop-treft-zelfstandige-zorgondernemers%e2%80%99-63413.html

    Het treft niet alleen de zorgvrager en zijn/haar directe omgeving maar ook zorgverleners..........Erg kortzichtig en op de korte termijn denken.
    Inmiddels hebben wij een gedeelte van de PGB aanvraag al omgezet in ZIN. TV kan alleen in PGB.

  • Roos zei:

    Ruud zei:
    Half juni kregen wij formulieren binnen om in te vullen.
    PGB moest verlengd worden.
    De papieren zijn 22 juni opgestuurd, echter kregen wij te horen dat het niet verlengd zou worden, omdat het verwerken te lang geduurd heeft.
    Geen hulp meer wat betekent dat er nog meer wrijving in huis komt, met het gevolg dat er weer andere instanties ingeschakeld moeten worden, wat nog meer geld kost.
    Lang leve de bureaucratie

    Ruud, dat klopt niet!
    Alleen op de "nieuwe" PGB aanvragen na 1 juli zit een stop.
    Jij vraagt een herindicatie aan.
    Zie:
    http://www.pgb.nl/persaldo/nieuws-over-het-pgb/?waxtrapp=xeaaiJsHawOpcPZCQ

    Hebt u net een herindicatie aangevraagd of gaat u dit het komende half jaar doen?
    Dan houdt u gewoon uw pgb, ook als u door uw herindicatie recht hebt op een hoger budget.

    Dua heb jij gewoon recht op een PGB!
    Blijkbaar weer iemand die het niet begrijp of een iegen interpretatie op na houd.
    Bezwaar maken of in beroep gaan.
    Stel Per Saldo hiervan op de hoogt!!
    Succes.

  • Jans zei:

    Het lijkt net alsof onze overheid chronisch zieke patienten ongelukkig wil maken. Iedereen wenst thuis verzorgd te worden door de lieve en zorgzame ZZP'ers. Geen mens wenst haar familielid (vader, moeder, broer, zus) opname in een verpleegtehuis of verzorgingshuis. Iedereen kan chronisch ziek worden, vergeet dat niet!!!
    Veel chronische zieke patienten huiveren bij het gedachte opgenomen te worden in verpleegtehuizen/verzorgingshuizen. Ik vind wat er nu gaande is een GROTE schande! Zo gaat een overheid niet om met zijn zieke landgenoten. Ik WALG hiervan.

    Zieke mensen hebben het al moeilijk genoeg, waarom wordt het enige wat ze nog hebben hun ontnomen? Stop chronische zieke mensen niet in een instelling als ze gewoon thuis willen blijven. Stuur ook niet elke dag een andere gezicht om ze te verzorgen, ik moet nu aan die Tv reclame denken...
    Laat ze a.u.b. hun ZZP'ers behouden, want dit is het enige wat ze nog hebben, mag dit ook nu niet meer?
    Man, man, man. Wat een verharding de laate tijd. Nu weet iedereen in dit land wat hen te wachten staat. Bah!

  • Roos zei:

    Ter info:
    VWS presenteert uitzonderingen op pgb-stop
    Voor bepaalde groepen mensen die zorg nodig hebben, blijft het toch mogelijk een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Demissionair minister Ab Klink van VWS stelde eerder een stop in voor de budgetten waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen, maar maakt nu een paar uitzonderingen.

    Uitzonderingen
    Dat heeft de minister vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Cliënten die zonder een pgb in een duurderde zorginstelling terecht dreigen te komen, mogen het budget toch blijven aanvragen. Ook maakt de minister een uitzondering voor bewoners van instellingen die met deze pgb's betaald worden. Het gaat onder meer om de zogeheten Thomashuizen, waar op kleine schaal gehandicapten verblijven.

    Ouders mogen bovendien een pgb blijven aanvragen voor kinderen die na behandeling in een ziekenhuis nog specialistische zorg nodig hebben.

  • BW&C zei:

    Het blijft een slechte zaak en dat er uitzonderingen is fijn voor deze groepen. De anderen zullen volgen!

  • Roos zei:

    Ik hoop het want wij hebben PGB laten omzetten in ZIN, behalve TV.
    Wacht nu nog steeds op de papieren, want ik wil wel op de "wachtlijst" voor PGB.
    Maar waarom alleen kinderen die na ziekenhuis opname nog specialistische hulp nodig hebben............?
    Volwassenen dus niet?
    Komt een regering wel weg met deze vorn van discriminatie?

  • andrea van dam zei:

    hallo allemaal, in de discussie zie ik een oproep om positief te reageren op de situatie van de stop op toewijzingen pgb. Kunnen we als zzp'ers ons daar niet tegen verzetten/protesteren/actie ondernemen? ik werk niet met kinderen, maar met volwassenen. Daar kan ik voor € 8000 per jaar iemand uit de psychiatrie houden. Als deze hulp niet meer wordt gegeven volgt voor 99 procent zeker een opname, die waarschijnlijk € 1000 per dag kost. Ben ik toch veel goedkoper. Mijn actie wordt in ieder geval en mail naar Den Haag, groen links. Misschien ook iets voor jullie? Groeten Andrea

  • jan mulder zei:

    Hallo Andrea

    Ik kan jou actie geheel onder steunen, ik denk ook dat wij ZZpers actie zouden moeten voeren. Zeg maar waar en wanneer ik ben van de partij. Natuurlijk zijn wij zzpers goedkoper en de zorg is zeker meer op maat.

  • Matthijs Wolthers zei:

    Sjonge jonge wat een niveau hier zeg. Het zal wel aan het taalgebruik liggen, maar sommige reacties zijn echt niet te doen.

    Maar goed, ik zal niet verder klagen want geklaagd wordt er al genoeg. Niet onterecht trouwens; ikzelf ben ook zorgverlener en heb dus ook last van de PGB-stop. Gelukkig heb ik een redelijk vaste groep cliënten en ben ik dus nog gewoon aan het werk. Maar intussen verdiep ik me wel in de mogelijkheden van onderaannemerschap voor cliënten met ZIN.

    Zelf heb ik ten tijde van de vorige AWBZ bezuiniging een brief geschreven aan staatssecretaris Bussemaker om mijn zorgen te uiten. Er kwam een nette reactie terug. Zet natuurlijk geen zoden aan de dijk, maar ik denk dat als meer mensen dat doen het wel degelijk invloed heeft.

    Feit is dat we zitten met een overheid die alleen in actie komt als het stemmen oplevert. We kunnen dus niet echt verwachten dat er serieus gekeken wordt naar deze problemen, tenzij het groot in de media komt (wat me niet waarschijnlijk lijkt). Met andere woorden: We zullen het ermee moeten doen. Of toch die grootse media-aandacht zoeken (als er acties in voorbereiding zijn: ik doe graag mee. Contactformulier op mijn website). Voor nu kijk ik liever constructief naar oplossingen: Hoe kunnen we de mensen helpen die nu niet de zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben, en hoe kunnen we als ZZP'ers in de zorg aan het werk blijven?

    - Door onderaannemerschap via ZIN
    - Door een overbruggingsperiode waarin je de zorgvrager tegen een geringe eigen bijdrage zorg verleent totdat hij/zij een PGB krijgt
    - Keer op keer de regering met de neus op de feiten drukken: ZIN is duurder dan een PGB, dus bezuinigen op het PGB is contraproductief.

  • Gera zei:

    Matthijs,
    ik vind het jammer dat je je aan het "niveau" van de reacties stoort.
    jij hebt er ook mee te maken, maar staat nog aan de "goede kant" van de lijn!
    je acties zijn okè maar in mijn geval heb ik zelfs geen ruimte om een eigen bijdrage te leveren.
    'k heb m'n werk op moeten zeggen (in de zorg) omdat het te zwaar was op m'n schouders om full time thuis te kunnen zijn.

    feit wie het hardst schreeuwt: ja da's waar, maar toch heb ik het idee dat daar niet zo veel van aan getrokken wordt in den Haag.
    wat ze willen zetten ze toch door.....
    en zeker nu het kabinet nog zo wankel staat.

    bekijk de reacties een beetje genuanceert dus...
    wij zijn ook gewoon mensen.
    okè?

  • BW&C zei:

    Als het er al ongenuanceerde reactie zijn zie ik dit als een signaal dat deze mensen dicht bij de zorg zitten en vandaar uit reageren, ze zien de gevolgen!! " helicopteropmerkingen" komen van ver, heel ver.

  • Tea zei:

    Matthijs Wolthers,

    Er is niks mis met de reacties. Je weet pas waarover je het hebt als het jezelf treft.
    Typische eenhelicopterview reactie, ver van jouw bed!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.