Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Onderin die “bodemloze” put

102 Reacties

Vrouw doet wanhopig handen voor haar ogenOok hier een zeer emotionele mama van dochter van bijna 12 jaar. Wie komt haar’s ochtends ondersteunen naar de douche, afdrogen, aankleden,zorgen dat ze veilig op school komt (in haar hoofd mankeert ze niks, het is puur lichamelijk).

Wie blijft bij haar als ze weer zo’n pijnlijke dag heeft dat ze niet op of neer kan? enz.enz. Uiteraard ik ben haar moeder en doe het met grote liefde voor haar. Maar als dit PGB gaat stoppen ben ook ik genoodzaakt om weer terug op de arbeidsmarkt te keren, ook ik heb mijn baan opgezegd om de buitennormale zorg te verlenen (wat is normaal??) Helaas, je wordt in Nederland bijna gedwongen om een tweeverdienersgezin te zijn. En ja, als het had gekund dan had ik het zeker gedaan. Maar bij wie komt de term ‘het gezin is de hoeksteen van de maatschappij’ vandaan?

Beste meneer Rutte, komt u gerust een maand meedraaien in een gezin wat niet voor de lol gebruik maakt van een PGB. Kijken hoe u hierna piept !!!! Veel sterkte toegewenst aan alle toekomstige gedupeerden, hopelijk worden ze toch nog op tijd wakker geschud in het altijd slaperige Den Haag.

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.

102 Reacties »

 • Roos zei:

  De WMO begrijpt niets van eenverstandlijke en/of psigische beperking.
  Begeleiding mag dan ook nooit naar de WMO…….

  Ik moet nu al juristen inschakelen voor hulp…
  En de eigenbijdrage is net zo hoog dan de aanpassing….
  Wie belazert wie…

 • autiworld zei:

  Ik draai op dit moment dubbelen uren. Mijn moeder overleed vrij plotseling in April, dus ben ik nu nog bezig het huis leeg te halen, daarnaast ben ik ook degene die mijn autistische zoon opvangt.
  Logeren is er al afgehaald want al kan hij niet alleen buiten spelen men vond het niet nodig hem 24 uur in de gaten te houden wat blijkbaar nodig is om te mogen logeren.
  Alles loopt op dit moment anders, en dat is voor mijn autistische zoon al moeilijk, zelf heb ik reuma en diabetes doch heb uit praktische overwegingen voor me zelf geen PGB aangevraagd,maar soms denk ik wel eens had ik dat maar.
  Het PGB uitkleden betekend voor mij nog meer belasting nog meer druk want ik sta er na het overlijden van mijn moeder helemaal alleen voor.
  En dan noemt men dit een zorgstaat, volgens mij wordt het een recht van de sterkste staat, want ik weet nu al dat ik dit lichamelijk niet lang gaat volhouden met dank aan de bezuinigingen, en moet ik erover gaan denken om mijn kind dat ook alleen mij nog heeft in een tehuis te plaatsen, al weet ik al wel dat dit geen rust betekend,ook dan krijg je geregel en moet je ook vaak weer knokken want de meeste tehuizen werken nl ook met jongeren of ongeschoolden, en is ook vele malen duurder dan die ene begeleider waar mijn zoon nu op draait, en waardoor ik het ook volhoudt.
  Geestelijk wil ik wel maar lichamelijk wordt het steeds zwaarder.
  Welke hoeksteen bedoelen ze eigenlijk nog??????????????