Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Onbehoorlijk

212 Reacties

Bordje tegen hondenpoep in de vorm van poepende hondHoe je het ook bekijkt, de acties van het kabinet in de richting van het PGB lijken nu echt onfatsoenlijk te worden. Lange tijd wekt het kabinet de indruk dat het PGB een recht zal worden en dat wekt vertrouwen voor de toekomst.

Lange tijd ook laat het kabinet organisaties meedenken over de toekomst voor het PGB. Serieuze alternatieve voorstellen worden er gedaan. Serieus wordt er gesproken over methoden om fraude te bestrijden en dat alles gebeurt met een positieve welwillendheid om samen een uitweg te vinden uit de financieel penibele situaties.

En dan, als een donderslag bij heldere hemel stelt het kabinet voor om het PGB maar zo goed als volledig op te doeken zonder daar een goede reden voor te geven. Uit bezuinigingsoverwegingen kan het voorstel in elk geval niet worden gedaan want het PGB is gemiddeld genomen goedkoper dan andere vormen van zorgaanbod.

Los van de vraag of er wel of niet bezuinigd moet worden, iets waarover financieel deskundigen het zelfs niet eens zijn, is de aankondiging van het kabinet met betrekking tot het nieuwe voorstel een absolute schoffering van alle betrokken partijen.

212 Reacties »

 • Henk zei:

  Ja iedereen loopt te spuien maar houw een beetje rekening dat je niet bij alle actie kan zijn.
  Ik ben in Ulft geweest en daar betaal ik nu de prijs voor,maar op de 23 zal ik er zijn al moet ik kruipen naar Den-Haag.
  Want de 23 is de dag van de waarheid.
  Dit kabinet zijn en zijn in mijn ogen een stel nsbers landverraders
  Hoezo zorg in natuura dat is dubbel zo duur.
  IK zal er zijn op de 23 en vele met mijn.

 • MeryJvG zei:

  Ach..Kind 1 heeft ZZP, kind 2 heeft ZZP, moeder heeft een indicatie begeleiding en pv.
  En zo..redden we het nét. Volwaardig meedoen in de maatschappij..het is er allang niet meer bij door alle bezuinigingen die al gedaan zijn en alle bijdrages die geleverd moeten worden en het vechten voor je recht… Meedoen..althans, een poging tot meedoen..dat nog nét…Net he?

  Bij deze plannen zie ik het voor mijn kinders en mezelf zeer somber in.
  “Ja maar, ze hebben een ZZP, dus zitten ze toch goed?” hoor ik u bijna denken.
  Ik zie het zelfs mét ZZP somber in..
  Als mijn begeleiding verdwijnt kan ik niet meer voor mijzelf zorgen en dat heeft directe gevolgen voor mijn kinderen..Want laten we nu eerlijk zijn..Wat is een kind wat al op zo’n jonge leeftijd een ZZP nodig heeft en een moeder heeft die de dag en nacht er is, de veiligheid en de broodnodige moederliefde, met alles wat daarbij hoort en ik wel kan(gratis, ik leef “gewoon” op een arbeidsongeschiktheidsuitkering met mn kinders) nu te zoeken in een instelling terwijl moeder thuis aan het verpieteren/wegkwijnen is?
  Hoe leg je dat zo’n kind uit?
  Zwijg ik maar even over dat ik denk dat ook aan de ZZP’s getornd zal gaan worden..misschien niet nu, maar op termijn.

  In het gunstigste geval dus in ons geval drie mensen naar instellingen( en ik negeer voor het gemak maar even de mensen die ons al 10 jaar of langer bijstaan en hun baan verliezen)..en nee, niet meer samen als gezin want in het hokje waar het ene kind past, past het andere weer niet en ik ook weer niet in een van hun hokjes/instellingen..en een instelling waar we als gezin terecht kunnen is er niet..dus uit elkaar en zorg verdragen die verzonnen is en bepaald word door anderen. Hondje weg, poes van 18 jaar de deur uit..
  Goed geregeld toch? Want ZIN weet het! En we besparen geld met die veel duurdere ZINzorg!

  Tot zover mijn (mensen)rechten en die van mijn kinderen op dit gebied..

  Ik geloof niet dat ik dat ook nog aan kan..en vraag me ernstig af hoelang ik leven in zo’n omgeving met het verlies van (letterlijk) huis en haard( want dat kan niet meer behouden worden met al die eigen bijdragen en word bovendien totaal zinloos omdat we er niet meer kunnen vertoeven), kinders en beestenboel aan zou kunnen..Alsook ik me afvraag hoelang mijn meiske dan nog wil blijven leven zonder haar veilige omgeving..en als (logische) gevolgtrekking ik me afvraag wat dan de schade bij zoon word..en welke gevolgen dat voor hem gaat hebben..

  Strak plan Kabinet. Je hebt ons al in een dip en de stress zitten (wat dus nu al meer kost aan medicijnen en zorg om te behouden wat we met zoveel geduld hebben weten te behalen)

 • Henk zei:

  Ik heb net naar cda gebelt er moest maar eens meer naaste liefde komen zij hij,en anders maar voor niks.
  Ik vroeg hem of hij de bijbel wel heeft gelezen,iedere dag zij hij en ik zij dan heb je hem toch niet goed gelezen en dat hij de bijbel in de prullebak moest gooien ,want waar ze nu mee bezig zijn het zijn gewoon nsbers het laagste van het laagste.

  En mantelzorgers leg u werk neer u wordt uitgebuit en misbruikt.
  En vrijwillegers leeg ook u werk neer hoe meer matelzorg en vrijwillegers hoe meer bezuinigen er komen.
  Dit kabinet komt alleen maar op voor de rijke in ons land.

  Dit kabinet het zijn in mijn ogen gewoon nsbers landverraders.
  In de 2 weledoorlog warwn het de joden maar nu pakken ze de zwakkere van onze samenleving

 • Hoofd hart handen zei:

  Ik lees dit forum al een tijdje niet meer, maar kreeg gisteren (Kán eergisteren zijn geweest-mijn online deed het niet) pas info van per Saldo over akties. Dat is dus wel heel kort dag!!

  Annet

 • Roos zei:

  Blijf bellen, mailen enz.
  Het maakt indruk, zie:

  Kabinet regeert met rood potlood
  09-06-2011

  Bezuinigen is onvermijdelijk, maar de klappen die het kabinet uitdeelt, komen terecht bij mensen die geen klappen meer kunnen hebben, meent CU-fractievoorzitter Slob in een interview met het Reformatorisch Dagblad. „Het kabinet kiest de makkelijkste weg.”

  Zeker, hij snapt de bezuinigingsopgave waar de regering voor staat. Slob: „In ons verkiezingsprogramma snoeiden we ook 16 miljard euro aan overheidsuitgaven weg.” Waar Slob vooral moeite mee heeft, is „dat het lijkt alsof het halen van al die bedragen voor dit kabinet belangrijker is dan de vraag waar de gevolgen van die bezuinigingen precies neerslaan.” Slob: „Dit kabinet is aan het regeren met een rood potlood in de hand. Het streept van alles weg, maar zonder visie.”

  Spankracht
  Vanavond, als de Tweede Kamer –op initiatief van de PvdA– met premier Rutte debatteert over de effecten van de kabinetsbezuinigingen voor met name de zwakkeren in de samenleving, wil Slob Rutte daarover graag aan de tand voelen. „Juist kwetsbare groepen worden nu onevenredig hard getroffen. De maatregelen stapelen zich daar op. Dat moeten we niet willen. Ik kom zelf uit een gezin met een gehandicapte zus die we, destijds nog zonder pgb, tot haar 21e zelf thuis hebben kunnen verzorgen. Dat ging allemaal maar nét. Maar de spankracht van gezinnen houdt gewoonweg een keertje op.”
  Slob is best bereid kritisch naar de pgb’s te kijken; “Als ik hoor dat er nu geld wordt verstrekt na slechts een telefonische intake, frons ik de wenkbrauwen. Het kabinet kiest er echter voor om het pgb voor 90 procent van de ontvangers compleet te schrappen. Zorg in natura blijft mogelijk, wordt er dan gezegd. Maar dan moet die zorg wel voorhanden zijn. Anders is er geen ontsnapping mogelijk, Dat lijkt nu te gebeuren. Nog nooit in mijn politieke carrière kreeg ik zo veel mailtjes, telefoontjes en brieven van mensen die geen uitweg meer zien. Werkelijk ongekend.”

  Waar wel op bezuinigen?
  „Dit kabinet kiest ervoor om het hele terrein van de woningmarkt onaangeroerd te laten, waardoor subsidies voor dure huize van rijke mensen in stand worden gehouden. Anderzijds kiest Rutte en de zijnen wél voor makkelijke bezuinigingen die de meest kwetsbaren treffen. Dit is dus een bezuinigingskabinet geworden, in plaats van een kabinet dat durft te hervormen. Ik wil van de premier horen of dit nu werkelijk de maatvoering is die zijn regering voorstaat. Ik mis een duidelijke visie op mens en samenleving. En als dat wat we nu zien die visie is, dan is dat in ieder geval geen visie waar wij als christelijke partij achter kunnen staan.”

  De nieuwspagina’s komen tot stand in samenwerking met de redactie van AanZet. Bron: Reformatorisch Dagblad

 • jjjdvk zei:

  @ Roos,
  Het klopt helemaal, hij heeft dit ook letterlijk gezegd in het debat gisteravond.
  De SP, Groenlinks, PvdA, CU en een klein beetje D66 hebben zich gister echt sterk gemaakt, maar zeker de PVV die was gewoonweg écht onbeschoft, trouwens de VVD (awsami) ook, het CDA stond maar een beetje te “uuhh-en”.
  Ik heb zelf met Emile Römer gesproken, face to face, en hij heeft zelfs dat stukje wat ik met ‘m besproken heb in z’n betoog gezegd, ik viel bijna van de publieke tribune af van verbazing, mijn oudste autistische zoon, die er ook bij was, viel letterlijk van verbazing van z’n stoel af.
  Dus het heeft wel degelijk nut om “ons” te laten horen !!!!!!!!!!!

 • jjjdvk zei:

  @ Henk,
  Ik en mijn 3 autistische kinderen zijn ook naar Ulft geweest, maar ook gister naar Den Haag, ook zij zijn helemaal van slag en ook nog eens zééééér boos, ze zijn misschien wel flink autistisch, maar ze begrijpen dondersgoed wat er aan de hand is.
  Dus ook zij moeten hun totl betalen (en daardoor ik ook), maar toch proberen we er zo veel mogelijk aan te doen, want we moeten toch op een één of andere manier duidelijk maken dat we hier geen ZIN in hebben !!!!
  Het was gister gewoon een teleurstelling dat er eigenlijk maar zo weinig mensen waren, als je hier de site mocht geloven, stond het hele binnenhof vol en dan kom je daar en dan zie je geen kip, tsja, valt een beetje tegen dan.
  Zeker als je iets duidelijk wil maken naar de politiek, dan moet je met grote getalen komen, anders neemt men je in Den Haag niet serieus.

 • Maria zei:

  @jjjdvk
  Ik zag gisteravond 3 kinderen op de tribune en dacht: dat moet zij zijn van die site die zei er met kinderen heen te gaan. Super! Jammer dat zij de enige kinderen waren…

  23 juni is het een betere tijd voor kinderen, overdag van 12 tot 14 uur, dus ouders, kom massaal met je kinderen naar Den Haag, het onderwerp is pijnlijk, maar het is tevens een hele leuke ervaring voor ze om een keer in de tweede kamer te zijn geweest. Van mij hebben ze toestemming om te spijbelen!! Het is voor het goede doel!
  En je hoeft niet massaal buiten te gaan staan, want als de tribune vol zit openen ze andere zalen met tv schermen, zodat je alles kan volgen, maar dan laat je wel ZIEN dat je het niet eens bent met de plannen van dit kabinet. EN ZE ZIEN JE ECHT! De leden van de tweede kamer hebben allemaal naar boven gekeken om te zien hoeveel mensen er op de tribune zaten en ik baalde zo dat er nog zoveel lege plaatsen waren!!!! Het maakte me wel verdrietig.
  Blijkbaar doen deze maatregelen nog niet genoeg pijn om massaal af te reizen naar Den Haag.
  Een pluim voor alle mensen die er wel waren hoor, want er waren er ook een aantal uit Amersfoort en Nijmegen en misschien nog wel van verder weg! Super, ik hoop jullie de volgende keer weer te zien.
  En natuurlijk is niet iedereen in de gelegenheid om te komen gezien de doelgroep, dat begrijp ik ook wel, maar als er 117000 (!!) PGB-houders zijn, dan kan je mij niet wijs maken dat er van die 117000 maar 100 mensen zijn die wel de mogelijkheid hebben om te komen.
  En het waren nog niet eens 100 PGB-houders die er waren, ik denk dat de helft hulpverlener was.
  Er werken ook duizenden mensen voor het PGB, dus bij deze ook aan hen de oproep om te komen en je hulpvragers bij te staan, want jullie banen staan ook op de tocht als deze maatregelen doorgaan, je bent er dan voor de ander en voor jezelf!
  TOT ZIENS OP 23 JUNI!!

 • Henk zei:

  Maria,Ik ben ook niet geweest maar wel in Ulft 2dagen achte elkaar is mijn teveel maar op de 23 juni ben ik er al moet ik kruipen en die dag is het belangrijkste;Je kan niet bij iedere actie aan wezig zijn dat sloopt de mens
  En hier bij roep ik alle mantelzorgers op vrijwillegers om hun werk neer te leggen want ze worden gebruikt en misbruikt

 • jjjdvk zei:

  @ Maria,

  Ja, dat klopt, dat waren wij, ze waren inderdaad jammergenoeg de enigste kinderen, maaaaar, ze waren er wel.

  Dan heb ik nog even iets anders aan de redaktie, ik zie iedere keer commentaren met alleen een link, zie bijvoorbeeld john2 hierboven.
  Ik vraag mij af wat deze linken zijn, durf ze niet te openen want zie er sowieso al “viagra” bij staan, dus zal wel troep zijn.
  Is hier niets aan te doen, zie namelijk niet wat deze berichten met de site te maken heeft.

 • Maria zei:

  @Henk
  Ik neem jou niet kwalijk dat je er niet was in Den Haag, ik snap ook wel dat 2 dagen teveel is, maar er zijn nog duizenden mensen die naar beide acties niet zijn geweest.

  @jjjdvk
  Ze waren er zeker, dat heeft iedereen gezien, vond ik echt gaaf,super!

  @jonn2
  Zou jij je rotzooi voor jezelf willen houden en gedraag je even volwassen!!
  Redaktie, verwijder aub die onzin reacties van hem, want ze vervuilen deze site.

 • Roos zei:

  Maria, dat is uiteraard gewoon spam…
  Sommige sukkels kicken daarop…negeren dus.

  Weer even een oproepje:

  GROTE MANIFESTATIE Donderdag 23 juni, 12.00 tot 14.00 uur, Den Haag
  Op deze dag is het debat over de bezuinigingen in de Tweede Kamer, dat begint om 14.00 uur.

  Per Saldo roept iedereen op, voor wie het maar enigszins mogelijk is te komen, er te zijn.

  Laat zien over wiens levens onze volksvertegenwoordigers gaan beslissen. Het is nu of nooit!
  Preciese informatie over de manifestatie volgt op deze website. Leden van Per Saldo, van wie het e-mailadres bij ons bekend is, krijgen automatisch bericht via een e-mail.

  Hier moeten wij knallen!!!!

  Kom aub in grote getalen.
  Helaas kan mijn man het helemaal niet aan, voor mijn zoon heb ik vrij van school gevraagt. Jammer dat speciaal onderwijs weinig of niets aan actie onderneemt.
  Hun leeringen zijn de dupe.
  Begeleiding, Wajong enz…..