1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Begeleid wonen Advertenties

Brigitte
Ik wil mij weer richten op het individuele werk binnen het PGB. Ik bied ondersteunende en/of activerende begeleiding aan (jong) volwassenen en ouderen. Ruime ervaring met mensen met een... Lees meer »

Khadija
Goedendag!Ik ben een maatschappelijk werker, die niet graag in een hokje geplaatst wordt, net zoals ik de mensen die begeleid liever niet in hokjes plaats!Ik zie mijzelf als een multiculturele... Lees meer »

Toos
Ik bied: ouderenbegeleiding op maat. Dus wat u wil.Denk daarbij aan: uw dag, of een paar uur , op een leuke manier in te vullen door in een 1-op-1 situatie vanalles samen te doen o.a.:... Lees meer »

Andere Dagbesteding advertenties

Begeleid wonen | Zorgboerderij | Logeerhuis | Aangepaste vakanties

Begeleid wonen

Wel zelfstandig in het leven staan, maar niet helemaal op eigen benen verder kunnen? Behalve begeleid wonen is er ook zoiets als wonen met begeleiding. Ook hiervoor bieden zich op de Nationale Hulpgids tal van zorgverleners aan. Ze verlenen hulp of steun in alle gradaties zodat je niet constant een beroep hoeft te doen op je ouders, familie of vrienden.

Samen met jou zet jouw begeleider een structuur op voor het leven van dag tot dag. Een structuur die je nodig hebt, maar wel een waarbij jij je prettig voelt. Begeleid wonen betekent dat je boodschappen moet doen, je woning moet schoonhouden, je administratie moet bijhouden en dat je moet verschijnen op gemaakte afspraken. Je begeleider houdt de vinger aan de pols zonder bovenop je lip te zitten. Hij ziet er op toe dat je regelmatig kookt en gezond eet. En dat je je sociale contacten onderhoudt. En hij helpt je bij het vinden van een baan of een dagbesteding.

Als je een paar kandidaten hebt gevonden die jou aanspreken, nodig je ze uit voor een kennismakingsgesprek. Misschien is het goed dat een van je ouders of familieleden bij die gesprekken is. Twee weten meer dan één. Heb je met een van de sollicitanten een ‘klik’, dan spreek je samen het aantal uren per week of per maand af. Met de professionele steun van een begeleider kun jij dan fijn en veilig begeleid wonen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten