1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Aangepaste vakanties Advertenties

Marion
Dokter Knutsel (rijdt visite op aanvraag) en brengt gezelligheid, een luisterend oor, een babbeltje en een activiteit naar keuze bij je thuis. Of neemt je mee op pad.Zeer geschikt voor personen... Lees meer »

Juliette
Mijn naam is Juliette, ik woon in Maastricht.Als lifestylecoach neem ik graag het initiatief in het op orde brengen van onder meer de administratie en de leefomgeving van mensen om ze weer snel... Lees meer »

Yvonne
Ik ben Yvon, ik heb 3 kinderen in de leeftijd van 14-17 en 19 jaar oud en woon met mijn huidige vriend in het mooie en gezellige Bergen Nh.Ik heb een VWO diploma en heb een jaar pedagogiek... Lees meer »

Andere Dagbesteding-wonen advertenties

Begeleid wonen | Zorgboerderij | Logeerhuis | Aangepaste vakanties | Dagbesteding

Op vakantie met een beperking

Vakantie vieren! Heerlijk met zijn allen of samen er op uit, alle stress en zorgen even achterlaten. Niet iedereen kan er zo maar op uit. Koffer pakken, auto vol tanken of ticket kopen en weg! Voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking ligt dat helemaal anders. Hun vakantie is afhankelijk van allerlei omstandigheden, niet in de laatste plaats van de juiste begeleiding en zorg die ze tijdens een reis nodig hebben. Eventjes last minute weg zit er voor hen niet in. Vakantie op een zorgboerderij behoort weer wel tot de mogelijkheden, maar niet iedereen voelt zich daartoe aangetrokken.

Ondanks een beperking toch lekker weg

Maar er komen steeds meer mogelijkheden voor mensen met een beperking om op reis te gaan. Voor bejaarden op hoge leeftijd, of mensen die vanwege fysieke beperking de reis alleen niet meer aandurven. In de Nationale Hulpgids kun je vakantiebegeleiding vinden. Deskundige ZZP-ers zetten zich in om jouw vakantie onvergetelijk te maken. Zorginstellingen organiseren soms ook vakantiereizen voor hun bewoners en familieleden. Niet naar de andere kant van de wereld, maar wel even weg uit de dagelijkse sleur. En natuurlijk zijn er de Rode Kruis en Zonnebloemreisjes, maar niet iedereen voelt zich daar bij thuis.

Zorgteam mee

Wie de Nationale Hulpgids opgaat, ziet dat er inmiddels ook bedrijven en bedrijfjes zijn die reizen met zorg organiseren. Vaak op maat gemaakt, waarbij de reiziger niet verplicht is aan alle groepsactiviteiten mee te doen. Er reist een zorgteam mee en niet zelden gaat zo’n reis naar een zorghotel onder de Mediterrane zon. Heerlijk! Partner, ouders of vriend/in kunnen mee (soms tegen gereduceerd tarief) en zo wordt zo’n week of twee weken vakantie een zorgeloze tijd voor iedereen.

Alles wat de reiziger met beperking nodig heeft, wordt geregeld. Zo veel mogelijk van tevoren, maar als het nodig is, ook ter plekke. Er is ook gedacht aan jongeren met een lichte verstandelijke beperking die geen zin hebben in een gemengde groep te reizen. Voor hen zijn er groepsreizen; op pad met leeftijdgenoten is toch net weer even anders.

Met een beperking op vakantie in het buitenland

Wie met vakantie naar het buitenland gaat, blijft recht houden op de zorg die hij vanuit de AWBZ krijgt vergoed. Als het vakantieverblijf de dertien weken niet overschrijdt. Overwinteren kan dus, bij voorgoed verblijf in het buitenland vervalt het recht op AWBZ.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten