1. Ingelogd blijven
 2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Wil je ook vanzelf geschikte hulpen per e-mail van ons ontvangen?
E-mailadres:

Rik uit Wijk bij Duurstede

Notitie (alleen voor jezelf zichtbaar)
sluiten
Foto Rik uit Wijk bij Duurstede
 1. 62 jaar
 2. Wijk bij Duurstede
 3. 06-219... toon nummer06-21977053 
 4. Bekijk website 
 1. PRO
  CV Aanwezig 4x aanbevolen
 1. Nederlands Duits Engels

Over Rik

ERVARINGSDESKUNDIGE 15 jaar
Flexibele Werktijden

Om uw kind de optimale begeleiding aan te bieden is het prettig om dit samen met een ervaringsdeskundige te doen.
Samen kunnen we de problematiek bespreken en een gezamenlijke begeleiding uitzetten.
Het begeleiden zie ik als een uitdaging voor zowel uw kind,maar ook voor mijn doelstelling.
Mijn doelstelling is het kind proberen zijn of haar grenzen laten te verleggen, dmv behapbare uitdagingen en prikkelingen op het juiste moment. Zeker op de momenten dat uw kind in zijn goede doen is.
En wanneer het wat minder gaat, het een prikkelvrije omgeving aanbieden en mede hierdoor een stuk veiligheid te bieden. Meestal zie je dat, door het hebben van een vangnet, dat het kind meer vertrouwen krijgt in het verleggen van zijn of haar grenzen en dus ook weer sneller een uitdaging aan durft te gaan. Alles is gebaseerd op het positief belonen van het kind. Dit kan eventueel met het volgen van een beloningsysteem waar ik goede ervaringen mee heb.
Ook ben ik bekend met de Rots en Watertraining en heb ik onlangs een speciale cursus voor autistische kinderen hiervoor gevolgd.

Hierbij wil ik u uitnodigen om mijn website te bezoeken (contactgegevens onzichtbaar) om daar meer over mijn werkwijze te lezen, en kunnen we mogelijk in de toekomst samen een begeleidingsplan maken om u kind en uw gezinsituatie te helpen.

Kwaliteit

yes.gif Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het leveren van zorg.
yes.gif Werkt met een Zorgplan
Een Zorgplan (ook wel behandelplan genaamd) is een plan waarin een beschrijving en het doel van de behandeling en de algemene gegevens van een patiënt in beschreven staat.
yes.gif Continuïteit van hulp gegarandeerd
De hulpvrager kan ervan opaan dat, wat er ook gebeurt, er altijd hulp geleverd wordt, bijvoorbeeld doormiddel van vervanging bij ziekte.
yes.gif Algemene voorwaarden aanwezig
Beschikt over algemene voorwaarden: hiermee is het direct duidelijk welke rechten en plichten jij en degene met wie je zaken doet heeft. Je hoeft er dan niet elke keer apart over te onderhandelen.
yes.gif Privacyreglement
Beschikt over een privacyreglement: in dit reglement is vastgelegd welke gegevens van de hulpvrager worden vastgelegd en wie die mag inzien
yes.gif Inschrijving Kvk
Beschikt over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel
yes.gif EHBO diploma
Beschikt over een EHBO diploma
yes.gif Aansprakelijkheidsverzekering
Beschikt over een Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB). Dit dekt onder andere schade aan personen (bv. lichamelijk letsel) en schade aan zaken (bv. televisie laten vallen)
yes.gif Aansluiting klachtencommissie
Beschikt over een een aansluiting bij een klachtencommissie. Hulpen zijn verplicht een regeling treffen voor het afhandelen van klachten.

Lid van branchevereniging:

NVA 
Hulpaanbod & tarieven
 1. Gastouder: Tarief in overleg
  Nanny: Tarief in overleg
  Naschoolse opvang: Tarief in overleg
  Begeleiding: Tarief in overleg
  Hulp bij Administratie: Tarief in overleg
  Aangepaste vakanties: Tarief in overleg
  Begeleid wonen: Tarief in overleg
  Logeerhuis: Tarief in overleg
  Zorgboerderij: Tarief in overleg
Kan het volgende doen:
 1. Meld je aan of login om de handelingen te bekijken.

Extra info
 1. Ja
 2. 2
 3. Ja
 4. Ja
 5. t/m 40km
 6. Nee
 7. Nee
Opleiding en ervaring
 1. Bekijk CV van Rik
 2. meer dan 10 jaar
 3. begeleider 15 internaat
  gezinscoach 9 gemeentes
  Ambulante begeleider 9 gemeentes
 4. SPW 4 Amersfoort icons/yes.gifdiploma
 5. Kinderen Pubers
  Volwassenen Senioren
  Bejaarden 
 6. Deze specifieke ervaring is alleen voor geregistreerde gebruikers

Beschikbaarheid
 1. ma di wo do vr za zo
  ochtend jajajajajajaja
  middag jajajajajajaja
  avond jajajajajajaja
  nacht neeneeneeneeneeneenee
Aanbevelingen
Hanny van Keulen:
gecontroleerd op 24/02/2012
Wij zijn zeer tevreden over de diensten van Rik.
 
Babette:
gecontroleerd op 29/02/2012
Wij zijn Nico en Babette en wij zijn de trotse ouders van twee fantastische zoons: Willem (9 jaar, syndroom van Asperger) en Dirk (5 jaar, PDD NOS, waarschijnlijk in combinatie met MCDD). Het opvoeden en begeleiden van de kinderen is een prachtige taak, maar wel eentje die op een bepaald moment te zwaar werd om alleen te doen, ook omdat Nico eveneens het syndroom van Asperger heeft. Om deze reden zijn wij in mei 2010 op zoek gegaan naar een geschikte individueel begeleider, liefst met kennis en ervaringen met kinderen met autisme. In Rik vonden wij iemand die zowel de kennis als de ervaring heeft.
In juni 2010 is Rik gestart binnen ons gezin, als eerste instantie als individueel begeleider voor Willem. Drie keer per week gaat Willem uit school naar Rik, die hem ophaalt waardoor Willem ook de lange taxirit niet hoeft uit te zitten. Vanaf de zomervakantie 2010 is Dirk ook gestart bij Rik: op dinsdag samen met Willem en de vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur.

In de loop van het afgelopen jaar is Rik zich ook meer toe gaan leggen als gezinscoach, wat heeft geleid tot een duidelijkere opvoedrol voor Nico en meer rust voor Babette. Ook vind er sinds enige maanden regelmatig een gesprek plaats tussen Babette en Rik, waardoor Babette leert dat zij geen falende ouder is die niet in staat zou zijn deze kinderen op te voeden, maar waardoor Babette leert dat hulp van de omgeving zowel haar, Nico, de relatie en zeker de kinderen goed doet.
Elke dag verbazen wij als ouders ons over de ontwikkeling van de kinderen. Willem heeft leren fietsen, telefoongesprekjes te voeren, de waarde van geld leren begrijpen, wat zelfstandiger te worden. Dirk is volop in ontwikkeling en wij zien een duidelijke afname van zijn grote moeite met het reguleren van zijn emoties.

Vanaf het eerste moment is er tussen ons als ouders en Rik een klik geweest, omdat wij dezelfde ideeën hebben over de manier van opvoeden. Wij als ouders zijn altijd van mening geweest dat een kind niet zijn beperking is, maar dat het kind moet leren dealen met waar het goed en wat minder goed in is. Dit met de nadruk op de kwaliteiten en talenten die elk mens heeft, dus ook het kind met autisme, en met het accepteren van wat soms moeilijk voor dit kind kan zijn. En wat moeilijk is kan worden opgebouwd in een veilige basisomgeving. Wij denken dat, als de basis veilig is, het kind bij de hand genomen kan worden om samen met een veilige volwassene de grenzen te verleggen.

Wij hebben Rik leren kennen en waarderen. Wij zien Rik als iemand die de capaciteiten bezit om kinderen en jongeren met autisme te begeleiden, te sturen en mee te werken aan hun algemene ontwikkeling. Daarnaast heeft Rik al heel veel bereikt binnen ons gezin in een relatief korte periode. Onze kinderen hebben respect voor Rik en gaan heel graag naar hem toe. Er is nooit een moment geweest dat zij niet wilden gaan!
Wij zien Rik als een warme persoonlijkheid met veel passie voor kinderen, en helemaal voor kinderen die extra hulp en begeleiding nodig hebben. Kinderen voelen zich veilig bij Rik. Verder is Rik iemand die altijd bereid is tot hulp waar nodig, zelfs als hij zichzelf daarmee mogelijk te kort doet, maar nooit ten koste van het kind. Rik is heel betrouwbaar, houdt zich aan afspraken, denkt voor de volle honderd procent mee, gaat voor de kinderen, is zorgzaam, ook naar de ouders toe en heeft veel eigen initiatief. Bovendien helpt Rik mee de persoonlijke kwaliteiten van onze kinderen te ontwikkelen.
Daarnaast is Rik een prettig mens in de omgang.

NB:
Bovenstaande namen zijn gefingeerd.
 
Karin Barendrecht:
gecontroleerd op 14/12/2012
Sinds een aantal jaar maken wij gebruik van de diensten van Heresabc in de persoon van Rik.

Rik is vrij rustig, helder communicerend en prettig in de omgang. Door zijn ervaring weet hij snel in te haken op de problemen die aangepakt moeten worden. Hij stimuleert waar nodig en reikt duidelijke handvatten aan waar mijn zoon, die een aanverwante autisme stoornis heeft, veel aan heeft gehad. Ik kan Rik dan ook van harte aanbevelen.
 
Marjan:
gecontroleerd op 14/07/2014
Wij zijn de ouders van een (volwassen) zoon met ADD. Onze zoon , die al op kamers woonde, had hulp nodig bij het omgaan met geld, plannen etc.
En wij wisten niet meer hoe we hem konden helpen. Onze huisarts adviseerde Rik. En wij,ook onze zoon,zijn heel blij met hem. Toen het echt helemaal fout ging met onze zoon, was hij er meteen en ook zo vaak als nodig. Onze zoon leert veel van hem, en niet onbelangrijk: wij ook.
Rik is een betrokken mens, een fijne vent in de omgang en voelt goed aan wat er nodig is. Met onze zoon gaat het goed, hij heeft Rik nog steeds nodig en wij ook. Wat heel fijn is, is dat hij je steeds weer op de positieve dingen wijst .
Voor ons is Rik een gouden greep. Ons hele gezin is blij met zijn hulp, zijn kundigheid maar ook blij met hem als mens!
 

Door een aanbeveling te plaatsen voor Rik help je om de betrouwbaarheid te vergroten. Jouw aanbeveling is erg belangrijk voor andere mensen om een goede keuze te kunnen maken. Let op dat de aanbeveling door iedereen gelezen kan worden. Wil je anoniem blijven, vul dan bijvoorbeeld alleen je voornaam in.

 1. Plaats een aanbeveling
 2. Je e-mailadres wordt niet door ons op de website getoond, alleen gebruikt om een bevestiging van de aanbeveling heen te sturen
Locatie

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.