1. Ingelogd blijven
 2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Wil je ook vanzelf geschikte hulpen per e-mail van ons ontvangen?
Emailadres:

GewoonUNIEK uit Mierlo

Notitie (alleen voor jezelf zichtbaar)
sluiten
Foto GewoonUNIEK uit Mierlo
 1. 57 jaar
 2. Mierlo
 1. 20x aanbevolen
 1. Nederlands Duits Engels

Over GewoonUNIEK

Autisme, ADHD, LVG, andere problematiek? 6 of 60 jr? Nou èn? Je bent gewoonUNIEK!

Mijn naam is Rita van den (1964). SKJ geregistreerd. Mijn werkzaamheden verricht ik vanuit mijn bedrijf GewoonUNIEK. GewoonUNIEK levert individuele-, groeps- en logeerbegeleiding voor kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen van 0 tot 80 jaar. Daarnaast werk ik samen met professionals op allerlei gebied; daardoor kan huishoudelijke hulp, verzorging of verpleging ook via GewoonUNIEK worden aangeboden.

Als ervaringsdeskundige moeder van 2 zoons met autisme weet ik als geen ander waar u als ouder tegenaan loopt maar ook waar je als kind/jongere/(jong-)volwassene tegenaan loopt in onze maatschappij.
Naast de opleiding tot maatschappelijk werker heb ik me gespecialiseerd in ASS door de opleidingen:
*basistraining en verdiepingstraining "Geef me de 5"
*P-Hbo opleiding autisme bij Autisme Centraal.
Ook ben ik gecertificeerd matriXcoach,"ik leer anders"-coach en heb ik de opleidingen tot NLP-practitioner en NLP-master practitioner gevolgd.

Naast individuele begeleiding aan kinderen en volwassenen met ASS, ADHD of LVG organiseer ik regelmatig superleuke en leerzame activiteitendagen en logeerweekenden. Ook zijn er doordeweekse groepsactiviteiten zoals dansles,fittness,paardenmiddag enz. waar volop aan de doelen gewerkt kan worden.

D.m.v. matriXcoaching help ik cliënten van hun angsten en trauma's af. Deze unieke methode leert de cliënt niet hoe hij met het probleem/angst moet omgaan maar lost het probleem op!
Deze methode en de methode "ik leer anders"is ook zeer geschikt bij leerproblemen en het verhelpen van een "vol hoofd". Momenteel volg ik de opleiding tot kindertolk (presentchild).

Één van mijn medewerkers is gecertificeerd Triple P-trainer. Wij werken met BRAINBLOCKS.

Persoonlijke aanpak staat bij mij voorop; Individuele begeleiding gebeurt, in overleg, door mijzelf of één van mijn medewerkers.
Financiering kan zowel via PGB als ZIN
Graag tot ziens.
Groetjes Rita

Kwaliteit

yes.gif Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het leveren van zorg.
yes.gif BIG registratie
Beschikt over een BIG registratie:
De Wet BIG geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en biedt patiënten bescherming tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen.
yes.gif Werkt met een Zorgplan
Een Zorgplan (ook wel behandelplan genaamd) is een plan waarin een beschrijving en het doel van de behandeling en de algemene gegevens van een patiënt in beschreven staat.
yes.gif Continuïteit van hulp gegarandeerd
De hulpvrager kan ervan opaan dat, wat er ook gebeurt, er altijd hulp geleverd wordt, bijvoorbeeld doormiddel van vervanging bij ziekte.
yes.gif Algemene voorwaarden aanwezig
Beschikt over algemene voorwaarden: hiermee is het direct duidelijk welke rechten en plichten jij en degene met wie je zaken doet heeft. Je hoeft er dan niet elke keer apart over te onderhandelen.
yes.gif Privacyreglement
Beschikt over een privacyreglement: in dit reglement is vastgelegd welke gegevens van de hulpvrager worden vastgelegd en wie die mag inzien
yes.gif BAMw registratie
Beschikt over een BAMw registratie: het BAMw toetst of de geregistreerde zich aantoonbaar schoolt, competenties onderhoudt en continu bij blijft op zijn of haar vakgebied
yes.gif Inschrijving Kvk
Beschikt over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel
yes.gif Aansprakelijkheidsverzekering
Beschikt over een Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB). Dit dekt onder andere schade aan personen (bv. lichamelijk letsel) en schade aan zaken (bv. televisie laten vallen)
yes.gif Aansluiting klachtencommissie
Beschikt over een een aansluiting bij een klachtencommissie. Hulpen zijn verplicht een regeling treffen voor het afhandelen van klachten.
yes.gif Kiwa keurmerk voor ZZP'ers in de Zorg
Het Kiwa Keurmerk geeft klanten de zekerheid dat de zzp’er voldoet aan de geldende beroeps- en ondernemerseisen en kwalitatief goede zorg verleent. Voor hulpvragers is het keurmerk een belangrijk hulpmiddel om een goede en veilige keuze te maken uit het aanbod van zzp'ers.
yes.gif Er wordt een logboek bijgehouden
In het logboek worden per dag de belangrijkste verzorgende handelingen genoteerd, de medicijnen die zijn gegeven, de eventuele bijzonderheden enzovoort.
yes.gif Modelovereenkomst
Maakt gebruik van een modelovereenkomst om de arbeidsrelatie te formaliseren.

Lid van branchevereniging:

BPSW NVA
Hulpaanbod & tarieven
 1. Naschoolse opvang: Tarief in overleg
  Oppas: Tarief in overleg
  Begeleiding: Tarief in overleg
  Hulp bij Administratie: Tarief in overleg
  Verpleegkundige: €30 - 40
  Verzorgende: €30 - 40
  Aangepaste vakanties: Tarief in overleg
  Begeleid wonen: Tarief in overleg
  Logeerhuis: Tarief in overleg
  Zorgboerderij: Tarief in overleg
Kan het volgende doen:
 1. Meld je aan of login om de handelingen te bekijken.

Extra info
 1. Ja
 2. 10
 3. Ja
 4. Ja
 5. Niet van toepassing
 6. Nee
 7. Nee
Opleiding en ervaring
 1. GewoonUNIEK heeft nog geen CV
 2. meer dan 10 jaar
 3. Pedagogisch hulpverlener 1 Sint Marie/Kentalis
  Gezinsbegeleider/groepsbegeleider 13 gewoonUNIEK
  MatriXcoach 6 gewoonUNIEK-matrixcoaching
 4. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Fontys Hogeschool icons/yes.gifdiploma
  geef me de 5 Autisme anders bekeken icons/yes.gifdiploma
  Autisme deskundige Autisme centraal België icons/yes.gifdiploma
 5. Kinderen Pubers
  Volwassenen 
 6. Deze specifieke ervaring is alleen voor geregistreerde gebruikers

Beschikbaarheid
 1. ma di wo do vr za zo
  ochtend jajajajajajaja
  middag jajajajajajaja
  avond jajajajajajaja
  nacht jajajajajajaja
Aanbevelingen
Karin Wang:
gecontroleerd op 02/01/2012
Onze zoon (15 jaar) met de diagnose PDD-NOS neemt regelmatig deel aan de dagbesteding (activiteiten - uitjes) bij Gewoon Uniek!
Rita is zeer gedisciplineerd en staat altijd open voor suggesties.
Wij zijn blij dat we Gewoon Uniek hebben gevonden en hopen nog heel lang gebruik te kunnen maken van de diensten van Rita en Gewoon Uniek!!
 
Joke Stickel:
gecontroleerd op 02/01/2012
Onze zoon gaat graag mee met activiteiten die GewoonUNIEK organiseert. Ook de begeleiding thuis is goed. Verder geven ze bruikbare tips om problemen aan te pakken.
 
Heidy:
gecontroleerd op 02/01/2012
Onze zoon nu 13 jaar, ASS en lichamelijke handicap die dit alles en de hulp maar niet wilde accepteren. Na verschillende thuis begeleiders te hebben gehad die maar niet in contact met hem konden komen zijn wij bij GewoonUNIEK terecht gekomen. Tijdens een kennis makings gesprek aangegeven dat wij niet meer wisten hoe e.e.a. nog op te starten om onze zoon mee te laten werken is de begleidster met hem gaan werken aan een vertrouwensband om van daaruit thuisbegeleiding te gaan geven. Na twee bezoeken had zij al meer bereikt dan eerdere begeleiders. De begeleidster luistert naar onze zoon en speelt daar op in, hij is het afgelopen jaar erg vooruit gegaan en zit lekker in zijn vel waardoor het thuis en op school goed gaat. Af en toe gaat hij mee met een activiteit in groepsverband, iets wat hij voorheen nooit wilde. Na een eerste keer met zijn "vaste begeleidster" mee te zijn geweest is ook het vertrouwen met de activiteiten begeleiders gegroeid en gaat hij met veel plezier mee.
 
Simone:
gecontroleerd op 02/01/2012
Altijd vol humor en soms ook een klein beetje provocerend, wel altijd met een bepaald doel! Mooi o.a. hoe je kinderen op jouw eigen gewoon Unieke manier leert/laat ervaren dat niet alles wat iemand zegt of doet, "waar" hoeft te zijn. Dit geeft ze handvatten voor een meer zelfstandige toekomst. Het leert ze nadenken over dingen.........Wij zijn blij met je!
 
Tamara van den Hil:
gecontroleerd op 02/01/2012
Als ambulant begeleider ben ik in een gezin, waar wij beiden als hulpverlener aan verbonden waren, in contact gekomen met GewoonUNIEK. Er kwam al snel een prettige samenwerking uit voort, die tot op de dag van vandaag duurt.

In die samenwerking ervaar ik Rita als een ervaren en kundige vrouw. Zij haalt zichtbaar voldoening uit het begeleiden van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Om de kwaliteit van haar begeleiding telkens naar een hoger niveau te tillen, is zij daarom ook vaak bezig met het verwerven van nieuwe kennis. Als persoon is Rita iemand die makkelijk contact maakt met de kinderen die zij begeleidt. Ze benadert hen altijd op een positieve manier en probeert op hun niveau en belevingswereld aan te sluiten, waardoor zij snel een klik heeft met de kinderen. Als ervaringsdeskundige weet zij zich in te leven in de moeilijkheden en frustraties die ouders vaak ervaren. Ze kan hen dan vanuit haar eigen ervaringen en vanuit haar uitgebreide kennis gedegen adviezen geven, en helpt ouders deze adviezen toe te passen. Hierdoor kan de begeleiding groot effect hebben en zijn vele gezinnen heel blij om de begeleiding van Rita te ontvangen!
 
marie-Louise:
gecontroleerd op 02/01/2012
Gewoon Uniek
Niets is gewoon aan,Gewoon Uniek.Hoezo? Bauke een jongeman van 17 jaar geniet nu ruim een jaar regelmatig van de gevarieerde uitjes onder professionele en ontspannen begeleiding.Heerlijk een dag opstap met een groep jongeren.Bauke wordt opgehaald, thuisgebracht en wordt benaderd als een normaal mens. hij komt steeds meer in de wereld en vindt zijn plek! Uniek toch dat dit mogelijk wordt door deze fijne mensen...
 
Christien:
gecontroleerd op 02/01/2012
Als moeder ken je je kind het beste. Ik zocht iemand die mij begreep en met mijn eigen kennis en ervaring ondersteunde, dit heb ik bij Gewoon Uniek gevonden.
 
Jose en Joelle:
gecontroleerd op 02/01/2012
Wij hebben alleen maar positieve ervaringen met Rita.
In groepsverband en een op een verloopt de samenwerking perfect. Rita is altijd bereid om te overleggen en elk kind wordt met respect benaderd.
Ze probeert altijd mee te denken en overal een oplossing voor te vinden. We zijn erg blij dat we met Rita samen kunnen werken.
 
Ineke van de Laar:
gecontroleerd op 03/01/2012
Als kind ben ik opgegroeid met mijn broer die een vorm van autisme en ook een hersenkwabstoornis heeft. Nu ik wat ouder ben, heb ik meer kennis ontwikkeld en wil ik graag steeds meer leren over autisme. Ik loop nu stage bij GewoonUniek en elke activiteit is weer een nieuwe uitdaging. Ik vind het zo prettig dat Rita zoveel begrip heeft. Ze kan de kinderen op een leuke en positieve wijze benaderen. Dat maakt elk uitje weer gezellig!
 
Anne Beelen:
gecontroleerd op 05/01/2012
Ik heb stage gelopen bij Gewoon Uniek en ik ga nu nog wel eens mee met activiteiten. Rita is erg prettig om mee samen te werken en helpt waar nodig. Daarnaast vind ik dat ze geweldig met de kinderen omgaat. Ze is gezellig, maakt grapjes maar is ook consequent wat erg belangrijk is. Ik heb een hele fijne stageperiode gehad en ga nu nog steeds met plezier mee met activiteiten.
 
Constant:
gecontroleerd op 12/01/2012
Onze zoon gaat nu 2 jaar mee met Rita. Hij verheugd zich er altijd erg op. Vooral het feit dat er veel flexibiliteit is bevalt ons goed. Tevens is het vaak kleinschalig en veel kinderen zien ze vaker. Hiedoor een duidelijke structuur voor de kinderen en de spanning wordt weggenomen. Ben zelf een keer mee geweest en heb zo kunnen zien hoe een dag eruit ziet. Alles is dan perfect geregeld en alle kinderen kunnen zichzelf zijn.
 
Karin:
gecontroleerd op 23/01/2012
Sinds bijna een jaar doet mijn dochter van 11 regelmatig mee aan de aangeboden activiteiten van GewoonUniek.
Er is een grote keuze aan activiteiten voor jong en oud.
Mijn dochter is een echte sensatiezoeker en samen kiezen we activiteiten uit die voor haar een uitdaging bieden.
Het ideale is dat je de gehele dag als ouder echt "ontlast" wordt terwijl je kind de dag van haar leven heeft met leeftijdgenootjes en vooral ook kinderen met ASS.
Mijn dochter heeft al de nodige vriendinnen opgedaan. Ze voelt zich geen eenling in de wereld van kinderen met een beperking.
De begeleiding van GewoonUniek doet er alles aan om de kinderen een onvergetelijke dag te geven.
Het begint met ophalen thuis. Iets wat niet vaak voorkomt. Meestal moet je je kind brengen en kost dat weer tijd en extra zorg.
GewoonUniek haalt je kind thuis op!

Totale ontlasting! Dat is waar ik bij GewoonUniek bewust voor gekozen heb en ik hoop nog jaren gebruik te kunnen maken van hun faciliteiten.
 
Claudia Cosijns:
gecontroleerd op 03/02/2012
Mijn zoon van 10 jaar gaat regelmatig mee met de activiteiten van GewoonUniek. Het aanbod is heel breed, echt voor elk kind iets passends. Hij vindt het altijd heel leuk en voelt zich ook veilig in de groep. Voor Max is het door zijn Autisme en adhd moeilijk om contact te maken en onderhouden met andere kinderen. Rita en haar team helpen hem hierbij en daarom kan hij op een veilige en vertrouwde manier deelnemen aan de activiteiten.
Ook van de thuisbegeleiding hebben we veel profijt. Rita heeft goede tips en ook ik als moeder heb veel erkenning en zelfvertrouwen gekregen en kan altijd met vragen of mijn verhaal bij haar terecht.
Max kan lekker een dagje genieten op een veilige manier en dat geeft mij als moeder met een chronische ziekte net dat beetje extra rust en ontlasting. Er is oog voor elk kind en er wordt op een liefdevolle maar professionele manier met de kinderen omgegaan.
 
Rita van Helvoirt:
gecontroleerd op 06/02/2012
Wie heeft het niet de ervaring van al die instanties die het zo goed weten beloven en nog niet geholpen worden,weer een lijst met bureaus zoek er maar een uit,hoe weet je nu wanneer je het goede hebt. nu ik had die lijst en kwam haar tegen mijn naamgenoot RITA. GEWOON UNIEK dat moet haar zijn,ik was op zoek als ouder naar iemand die wel helpt,die naar je kind luistert, naar jou als ouder luistert,je het vertrouwen bied,er voor je is als je iemand nodig hebt, je kinderen gelukkig maakt,die een glimlach op hun gezichtje tovert dat je zo lang niet gezien hebt, is het niet geweldig als je kind van 16 jaar voor het eerst blij thuis komt met een big smile wanneer die in groepsverband uit is geweest en thuis komt,en niet verdrietig,dit alles gebeurt door een persoon en dat is Rita, ik ben zo blij dat ik haar ontmoet heb,wij vinden haar helemaal een top begeleidster.
 
Yosra:
gecontroleerd op 24/05/2012
Ik ben stagiaire bij gewoonUNIEK en hebt het daar erg naar mijn zin. De manier waarop Rita met kinderen/ouders omgaat vind ik erg prettig. Ze denkt namelijk niet vanuit haar eigen oogpunt maar vanuit dat van de ouders/kinderen. Er wordt overal rekening mee gehouden en Rita is erg begaan met de kinderen. Bovendien zijn de activiteiten die op de kalender staan erg leuk en divers en hebben de kinderen altijd gegeten zodat de ouders ook lekker samen kunnen eten.
 
Janneke van de Ridder:
gecontroleerd op 16/01/2014
Rita ken ik als een gepassioneerde vrouw die altijd klaar staat om hulp te bieden in wat voor vorm dan ook. Zij is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zorg door bijscholing en het volgen van cursussen. Haar "bedrijf" gewoonUniek is Uniek in werk en begeleiding voor ouders en kinderen.
 
Marie-Louise:
gecontroleerd op 17/01/2014
Rita leeft UNIEK, ze is uniek en bezield bezig met elk mens dat zij onder haar hoede heeft. Met zorgvuldigheid, respect en humor die toegankelijk is voor deze groep. Ik ben blij dat Bauke (19 jaar) zich erg goed bij haar voelt en in de groep natuurlijk. Er is veiligheid en een positieve sfeer. Altijd... Uniek toch!
 
Els Dijkhuis:
gecontroleerd op 17/01/2014
Ik ken Rita en haar geweldige team een klein half jaar. Ik zou willen dat ik haar eerder had ontmoet!
We hebben elkaar wederzijds gevonden op deze site.

Rita is zeer kundig en is heel betrokken bij haar cliënten. Zij heeft veel humor en is ook nog eens heel lief! Zij en haar team staan altijd voor je klaar en willen er echt zijn voor jou en je gezin.

Dit mailtje heb ik haar gisteravond gestuurd:
"Dank je voor alles.... Ik ga het maar niet allemaal opsommen. Als je het wilt doe ik dat nog wel een keer.
Jouw hart is groot, mijn dank is groot."
 
monique swinkels:
gecontroleerd op 17/01/2014
Gewoon uniek is gewoon uniek. Mijn zoon en dochter nemen met plezier deel aan de uitjes die georganiseerd worden. Je kan alles vragen, niks is te veel, Rita regelt het.
 
Hanneke:
gecontroleerd op 24/01/2014
Ik ben Rita zeer dankbaar voor wat ze de afgelopen tijd voor ons gezin en mijn dochter gedaan heeft. Zowel in de thuisbegeleiding als in de activiteitenbegleiding. Er is altijd een luisterend oor!
 

Door een aanbeveling te plaatsen voor GewoonUNIEK help je om de betrouwbaarheid te vergroten. Jouw aanbeveling is erg belangrijk voor andere mensen om een goede keuze te kunnen maken. Let op dat de aanbeveling door iedereen gelezen kan worden. Wil je anoniem blijven, vul dan bijvoorbeeld alleen je voornaam in.

 1. Plaats een aanbeveling
 2. Je e-mail adres wordt niet door ons op de website getoond, alleen gebruikt om een bevestiging van de aanbeveling heen te sturen
Locatie

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.