1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Palliatieve zorg Advertenties

Marianne
Ruim drie jaar werk ik nu als begeleidster / verzorgster (zzp) van senioren. Ik ben er eigenlijk per toeval ingerold. Alhoewel, in hoeverre zou hier sprake zijn van toeval? Ik ben een gevoelsmens met... Lees meer »

HappyNurse
HappyNurse Limburg biedt de zorg die u vraagt en nodig heeft.Medewerkers bij HappyNurse zijn gediplomeerd, professioneel en hebben hart voor de zorg.Wij zoeken samen met u naar de juiste... Lees meer »

Jet
Hallo mijn naam is Jet ,59j aar oud, van beroep Verzorgende IG .Wat inhoud dat ik verpleegtechnische handelingen mag verrichten.Tegenwoordig verleen ik regelmatig palliatieve (ook terminaal)... Lees meer »

Palliatieve zorg

Deze zorg wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Deze vorm van thuiszorg stelt bijzondere eisen, omdat het de zorg thuis in de laatste levensfase betreft. Omdat zowel de hulpvrager als de hulp weten dat de hulpvrager terminaal is en het dus om stervensbegeleiding gaat, stelt dit hun relatie psychologisch op de proef. Een opleiding voor het uitvoeren van palliatieve zorg thuis wordt dan ook aanbevolen.

Opleiding & cursussen

Cursussen en opleidingen palliatieve zorg of stervensbegeleiding worden meestal onderverdeeld in 6 onderwerpen:

  • Pijn en pijnbestrijding
  • Fysieke problemen
  • Delier in de palliatieve fase
  • Verdriet en verlies bij hulpvrager en diens omgeving
  • Zorgen voor jezelf

Vooral het laatste onderdeel is erg belangrijk voor ongeschoolde palliatieve hulpen. Dat is een onderdeel dat in de reguliere opleidingen niet tot nauwelijks aan bod komt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten