1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Palliatieve zorg Advertenties

Zorgzuster Zuidoost Brabant
Zoveel mogelijk de baas blijven over uw eigen leven ondanks beperkingen en behoefte aan thuiszorg? Zorgzuster helpt u hierbij! Zelf kunnen kiezen staat bij Zorgzuster centraal.Of u nu... Lees meer »

Sharona
Mijn naam is Sharona en ik ben 22 jaar oud. Sinds 1 juli 2013 heb ik mijn diploma MMZ- Persoonlijke begeleider afgerond, voorheen SPW. Ik ben een enthousiaste, geduldig, creatieve meid die graag... Lees meer »

Natalie
Hallo ik ben natalie en kom uit gelderland. Ik ben verzorgende IG en werk in de thuiszorg als wijkziekenverzorgende. ben gek op een uitdaging en vind het fijn om te werken met mensen, jong en oud. Ik... Lees meer »

Palliatieve zorg

Deze zorg wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Deze vorm van thuiszorg stelt bijzondere eisen, omdat het de zorg thuis in de laatste levensfase betreft. Omdat zowel de hulpvrager als de hulp weten dat de hulpvrager terminaal is en het dus om stervensbegeleiding gaat, stelt dit hun relatie psychologisch op de proef. Een opleiding voor het uitvoeren van palliatieve zorg thuis wordt dan ook aanbevolen.

Opleiding & cursussen

Cursussen en opleidingen palliatieve zorg of stervensbegeleiding worden meestal onderverdeeld in 6 onderwerpen:

  • Pijn en pijnbestrijding
  • Fysieke problemen
  • Delier in de palliatieve fase
  • Verdriet en verlies bij hulpvrager en diens omgeving
  • Zorgen voor jezelf

Vooral het laatste onderdeel is erg belangrijk voor ongeschoolde palliatieve hulpen. Dat is een onderdeel dat in de reguliere opleidingen niet tot nauwelijks aan bod komt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten