1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Palliatieve zorg Advertenties

Ellen
Ik ben een sociale vrouw van middelbare leeftijd met een dosis humor en verantwoordelijkheid.Ik heb veel ervaring in het werken met kinderen in de hoedanigheid van peuterjuf en vakleerkracht muziek... Lees meer »

Zorg&Co
Zorg&Co is een coöperatie voor zzp-ers werkzaam in de sectoren Zorg en Welzijn. Als je als zelfstandige zorgprofessional aan de slag wil gaan, of als je al zzp-er bent maar graag verenigd wil zijn... Lees meer »

Fa
Een lieve, zorgzame en gezellige Verzorgende is regelmatig beschikbaar voor 24-uurszorg....Welke zorg kan ik geven:-Verzorging-Begeleiding-24-uurszorg-palliatieve zorg-zorg voor... Lees meer »

Palliatieve zorg

Deze zorg wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Deze vorm van thuiszorg stelt bijzondere eisen, omdat het de zorg thuis in de laatste levensfase betreft. Omdat zowel de hulpvrager als de hulp weten dat de hulpvrager terminaal is en het dus om stervensbegeleiding gaat, stelt dit hun relatie psychologisch op de proef. Een opleiding voor het uitvoeren van palliatieve zorg thuis wordt dan ook aanbevolen.

Opleiding & cursussen

Cursussen en opleidingen palliatieve zorg of stervensbegeleiding worden meestal onderverdeeld in 6 onderwerpen:

  • Pijn en pijnbestrijding
  • Fysieke problemen
  • Delier in de palliatieve fase
  • Verdriet en verlies bij hulpvrager en diens omgeving
  • Zorgen voor jezelf

Vooral het laatste onderdeel is erg belangrijk voor ongeschoolde palliatieve hulpen. Dat is een onderdeel dat in de reguliere opleidingen niet tot nauwelijks aan bod komt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten