1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Palliatieve zorg Advertenties

Jimmy
Verzorgende bied zich aan voor ochtend-, avond- en eventueel nachtdiensten.Tijden in overleg.Verzorger bied zijn diensten aan voor het wassen, aankleden, verzorgen van ontbijt en eventueel naar bed... Lees meer »

Ineke
Hallo ik ben Ineke en werk nu 30 jaar in de zorg als ziekenverzorgster/verzorgende ig.Ik ben bevoegd en bekwaam in de verpleegtechnische handelingen.Ik werk graag in een team, maar ook... Lees meer »

Tcc Thuiszorg Call Center
TCC voor een zorgeloze zorg.Onze organisatie wordt geleid door mensen met ervaring in de zorg. Wij weten waar we over praten en hoe we u kunnen helpen. Dit doen wij inmiddels al ruim 19 jaar met... Lees meer »

Palliatieve zorg

Deze zorg wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Deze vorm van thuiszorg stelt bijzondere eisen, omdat het de zorg thuis in de laatste levensfase betreft. Omdat zowel de hulpvrager als de hulp weten dat de hulpvrager terminaal is en het dus om stervensbegeleiding gaat, stelt dit hun relatie psychologisch op de proef. Een opleiding voor het uitvoeren van palliatieve zorg thuis wordt dan ook aanbevolen.

Opleiding & cursussen

Cursussen en opleidingen palliatieve zorg of stervensbegeleiding worden meestal onderverdeeld in 6 onderwerpen:

  • Pijn en pijnbestrijding
  • Fysieke problemen
  • Delier in de palliatieve fase
  • Verdriet en verlies bij hulpvrager en diens omgeving
  • Zorgen voor jezelf

Vooral het laatste onderdeel is erg belangrijk voor ongeschoolde palliatieve hulpen. Dat is een onderdeel dat in de reguliere opleidingen niet tot nauwelijks aan bod komt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten