1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Palliatieve zorg Advertenties

Jannekezorg
Goedendag,Ik ben Janneke 35 jaar oud, verzorgende IG en altijd werkzaam geweest in de thuiszorg branche en al 12 jaar werk ik met volle overgave in de zorg.Ik ben begonnen als ZZP'er omdat ik... Lees meer »

Eileen
Mijn naam is Eileen, en ben 51jaar oud. Ben in het bezit van een diploma ziekenverzorgingHeb ruime ( 30 jr) ervaring in de revalidatie verpleging. Daar ook nog werkzaam.Ervaring in de thuiszorg... Lees meer »

Jolanda
Ik ben Jolanda en ben mantelzorgmakelaar in Zeeland. Ik neem als mantelzorgmakelaar regeltaken van u over. Na het eerste gesprek kijken we naar de knelpunten binnen u mantelzorgtaken en kijken wij... Lees meer »

Palliatieve zorg

Deze zorg wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Deze vorm van thuiszorg stelt bijzondere eisen, omdat het de zorg thuis in de laatste levensfase betreft. Omdat zowel de hulpvrager als de hulp weten dat de hulpvrager terminaal is en het dus om stervensbegeleiding gaat, stelt dit hun relatie psychologisch op de proef. Een opleiding voor het uitvoeren van palliatieve zorg thuis wordt dan ook aanbevolen.

Opleiding & cursussen

Cursussen en opleidingen palliatieve zorg of stervensbegeleiding worden meestal onderverdeeld in 6 onderwerpen:

  • Pijn en pijnbestrijding
  • Fysieke problemen
  • Delier in de palliatieve fase
  • Verdriet en verlies bij hulpvrager en diens omgeving
  • Zorgen voor jezelf

Vooral het laatste onderdeel is erg belangrijk voor ongeschoolde palliatieve hulpen. Dat is een onderdeel dat in de reguliere opleidingen niet tot nauwelijks aan bod komt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten