1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Gratis Aanmelden Geef aan welke hulp je zoekt Bekijk de hulpen Neem direct contact op Vind een Hulp
Nieuwe Palliatieve zorg Advertenties

Julia
Als verpleegster zie ik mijn job ruimer dan enkel de medische handelingen, het psychologisch bijstaan heeft ook wel de bovenhand. Zowel van de cliënt als omstaanders.Integratie in de maatschappij... Lees meer »

Ina, Bettie, Henk en Henricus
Genoeg van losse hulpverleners bij elkaar zoeken? Bent u op zoek naar een bestaand 24 uur zorgteam? Dan bent u bij de juiste advertentie met de juiste hulpverleners beland. Ina, Bettie, Henk en... Lees meer »

Greet
hulp nodig??? Heb je een extra handje nodig?? Misschien kan ik je helpen.Heb ervaring met:-pdd-nos/ angststoornis.-laag IQ ,-zorg (jongere/ouderen)en -terminale zorg, -licht... Lees meer »

Palliatieve zorg

Deze zorg wordt ook wel palliatieve terminale zorg genoemd. Deze vorm van thuiszorg stelt bijzondere eisen, omdat het de zorg thuis in de laatste levensfase betreft. Omdat zowel de hulpvrager als de hulp weten dat de hulpvrager terminaal is en het dus om stervensbegeleiding gaat, stelt dit hun relatie psychologisch op de proef. Een opleiding voor het uitvoeren van palliatieve zorg thuis wordt dan ook aanbevolen.

Opleiding & cursussen

Cursussen en opleidingen palliatieve zorg of stervensbegeleiding worden meestal onderverdeeld in 6 onderwerpen:

  • Pijn en pijnbestrijding
  • Fysieke problemen
  • Delier in de palliatieve fase
  • Verdriet en verlies bij hulpvrager en diens omgeving
  • Zorgen voor jezelf

Vooral het laatste onderdeel is erg belangrijk voor ongeschoolde palliatieve hulpen. Dat is een onderdeel dat in de reguliere opleidingen niet tot nauwelijks aan bod komt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Blijf je onze website gebruiken, dan ga je akkoord met deze cookies. melding sluiten