Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Wanbetaling door de SVB: het grote pgb-debat

95 Reacties

Waar ging het debat over?
Minstens 20.000 zorgverleners die voor een pgb-houder werken hebben nog geen loon gekregen voor hun werk in januari. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een grote achterstand opgelopen en is verdwaald geraakt in de gegevens van de ruim 160.000 pgb-houders. Zo worden volgens Per Saldo sommige zorgverleners wel 3 of 4 keer gevraagd om hun zorgovereenkomst in te sturen. De Tweede Kamer debatteerde er woensdag over met staatssecretaris Van Rijn.

De opening door Mona Keijzer #pgb-alarm
In de opening dankt Mona Keijzer alle bezorgde burgers die zich op Twitter hebben laten horen met de hashtag pgb-alarm. “De staatssecretaris had beloofd dat de pgb-houders hier geen last van zouden krijgen, toch schuift hij nu juist aan hen de zwarte piet toe’’. aldus Keijzer. Zij pleit ervoor dat budgethouders op voorschot het geld voor de eerste maand van januari krijgen en nog één maandje zelf het pgb kunnen uitbetalen aan hun zorgverleners. Later in het debat wordt deze motie ook ondertekend door de SP, PVV en 50Plus.

Het verloop van het debat
Hoewel niet alle partijen hetzelfde denken over een mogelijke oplossing, lijken zij het wel eens te zijn over het volgende: Van Rijn is goed genoeg gewaarschuwd en de schuld ligt bij de SVB in plaats van bij de pgb-houder. “Een grote groep kwetsbare zorgbehoevenden en zorgverleners is de dupe geworden van een grote systeemwijziging die te snel is doorgevoerd”, zegt Corinne Ellemeet van GroenLinks. De Kamer wil dat eerst de problemen worden opgelost en dat er daarna geëvalueerd wordt wat er mis ging. Ook volgens Henk Krol van 50Plus heeft Van Rijn gefaald en hij vraagt zich af: “Wil de staatssecretaris zijn eigen salaris opschorten totdat alle zorgverleners zijn uitbetaald?”.

Van Rijn reageert
Staatssecretaris van Rijn opent met zijn excuses en benadrukt hoe waardevol het pgb als instrument is. Hij vervolgt met de belofte dat de declaraties alsnog binnen 10 dagen uitbetaald zullen worden. Daarnaast geeft hij aan dat zowel de website als servicedesk gebruiksvriendelijker moet worden. “Ik wil dat pgb’s een duurzaam instrument zijn. En dat pgb’s fraudebestendig zijn. Daarom is de overgang ingezet van voorschotten vooraf en controle achteraf naar controle vooraf en uitbetalen achteraf”, zegt Van Rijn. “Dat is een ander betaalritme en dat levert een aantal vraagstukken op”. Hij sluit af met de belofte dat hij zijn uiterste best zal doen om te zorgen dat de uitbetalingen uiterlijk 10 dagen na ontvangst van de declaratie uitbetaald zullen worden, maar, dat de SVB toch degene zal moeten zijn die dit waarmaakt. “The proof of the pudding is in the eating”, stelt Van Rijn. Hij wil gezamenlijk met de Kamer in de gaten houden dat de SVB de betalingen nu alsnog gaat doen. “We gaan het volgen, we gaan het zien”.

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.

95 Reacties »

 • Mw Fokke zei:

  Bovenstaande verhalen zijn helaas geen uitzondering.
  Al dit extra gedoe vreet idd aan de zenuwen van de budgetbeheerders
  én zorgverleners.
  Alsof die nog niet genoeg te doen hebben qua mantelzorg, professionele zorg,
  eigen betaalde banen, sociaal leven…
  Continue bezig moeten zijn met de telefoon of PC: paperassen inscannen en voor
  zóveelste keer inscannen/versturen..zowel per post als per mail…
  Dan nu OOK nog bezig moeten gaan met betalingsregelingen vaste lasten die
  niet meer op tijd betaald kunnen worden…SVB totaal onbereikbaar en dan ook nog met een werkelijk té lullig re-plytje…te druk/overbelast etc..
  Alsof WIJ dat niet zijn/worden inmiddels !
  Doe MIJ deze baan bij SVB maar…Kan ik tenminste op mijn **** blijven zitten !

 • Marijke zei:

  Nog een bewijs van de chaos bij SVB: volgens MijnPGB heeft mijn client een vrij besteedbaar bedrag van bijna €700 op een budget van €3000! En laat dat vrij besteedbare bedrag nu precies hetzelfde zijn als de eigen bijdrage?! Toeval of stomme fout? Mijn client zou eigenlijk dat vrij besteedbare bedrag op moeten eisen en mijn salaris daarvan betalen, maar ja, ten eerste gaat dat vast ook niet lukken en ten tweede zal dat bedrag terugbetaald moeten worden als de fout ontdekt wordt..
  Bij de WMO loketten heerst volgens mij dezelfde chaos, ik heb al twee keer gebeld over voortzetting van begeleiding waar een indicatie voor is maar nog geen budget, en teruggebeld worden is er ook niet bij.
  Het is een schande dat hardwerkende, welwillende zorgverleners en hun clienten dit alemaal moeten ondergaan en vrijwel machteloos staan, ik zou als staatssecretaris geen oog meer dicht doen..

 • stefanie zei:

  Op 3-2 gebelt met de svb over uitbetaling. Er was een te hoog uurloon en er stond in hun systeem ipv vast maandloon. Dat zou de zuchtende svb medewerkster aanpassen. En zo snel mogelijk gingen uitbetalen.
  Vandaag nog maar een x gebelt want heb nog steeds geen salaris. Vandaag kon de medewerkster vertellen dat ze dus twee weken geleden helemaal niets hebben aangepast!
  Ze gingen het nu wederom oppakken. Maar kon me niet garanderen dat ik de 16de wel uitbetaald ging worden.

  echt ik ben woedend. Ik moet geld lenen om te kunnen werken. Hoe bezopen is dat!

  En hoe gaat het eind februari?

 • L. zei:

  Het gaat hier niet ander Mijn vasten hulp stop eind Februari .
  Ook zij hebben hun vasten lasten te betalen .
  Het kan zo niet langer door gaan laten wij met ze alle een advocaat in de arm nemen .
  En ook voor die mensen die geen rechtsbijstand verzekering hebben
  Bell kassa zou ook een opzie zijn.
  Ik zelf ga dat hier na doen
  plus de uitslag van de bezwaar schrift gaat er per E-mail als per post daar heen .
  Als we met ze alle er na toe belle of schrijven [ beide kan ook ]
  Dan word het ook nog uit gezonden dat bereik veel meer mensen viea media
  Dit moeten wij doen en niet viea E-mails na me kaar .
  We moeten ze over spoelen met deze klachten .
  Wel voor de verkiezingen aan de slag gaan .
  Ik zie wel hoe veel er aan mee wille doen ?????????

  Waar ik op stem?
  Ik zelf stem op de W C Pot die staat 24 uur per dag klaar .
  Kan ik van de gemeentes en SVB Bank niet zegen ook de Kamerleden.
  Hebben hier aan mee gewerkt
  Zij hadden het niet uit handen moeten geven naar de gemeentes .
  Maar de echte fraudeurs aan moeten pakken.

 • Tietsie Quarree zei:

  Ik begeleid 5 clienten via het PGB, alles opgestuurd, brief gekregen van de gemeenten en van de SVB, alles is oke bevonden, urenbriefjes opgestuurd en nog steeds geen geld ontvangen. vol verwachting klopt mijn hart, morgen maar weer inloggen op de website van mijn bank want bellen met de SVB levert geen bevredigende antwoorden op, kan me voorstellen dat er per dag 8000 boze telefoontjes binnenkomen en 4000 boze mails, ook per dag. chaos dus. ik werk al jaren via een pgb, nooit problemen gehad, altijd netjes op tijd uitbetaald gekregen en nu alleen maar ellende voor velen onder ons, ben dit gedoe aardig beu aan het worden, doe eens wat je hebt belooft meneer de minister, jij krijgt toch ook op tijd je centjes op je rekening gestort.

 • Margriet zei:

  Uitbetaling PGB wat een ramp#!!!
  Op 29 januari digitaal via ePGB urenbriefje aangeleverd bij SVB, nog steeds niets uitbetaald aan mijn hulp.
  Telefonisch contact SVB op 11 februari: ” mailbox zit nog vol” , men kan ook niet controleren of mijn urenbriefje aangekomen is, want die schijnt rechtstreeks in hun mailbox te verdwijnen. Afspraak met van Rijn binnen 10 werkdagen betalen is terugedraaid zegt men, de SVB moet nu zorgen dat alle hulpverleners uiterlijk 29 januari uitbetaald zijn. Dit kan toch niet’!!!!!!

 • stefanie zei:

  @magriet 29 januari? 2016 dan 😉

 • stefanie zei:

  Zitten hier veel zorgverleners die met de svb breda te maken hebben?
  Misschien kunnen we daar eens met zijn allen op de koffie gaan.

 • JM zei:

  Facturen van zorgverleners digitaal aangeleverd bij de SVB. Na 2 weken maar eens gebeld, zijn ze de facturen kwijt!! Nergens te vinden, werd me aangeraden om alles via de post in te sturen.
  Blijken er 2 uurlonen geregistreerd te zijn, die ene is eigenlijk helemaal geen uurloon, maar een kilometervergoeding die niet in de zorgovereenkomst is opgenomen. Nu moeten wij een wijzigingsformulier insturen om de fout die bij de SVB/Zorgkantoor is gemaakt te herstellen.

  En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik heb nog nooit zoveel tijd aan de PGB administratie besteed en dan toch maar volhouden dat het goedkoper is dan het oude systeem. Rare mensen die politici/ambtenaren!

 • Stefanie zei:

  Vandaag twee x de svb aan de lijn gehad. De wijziging die doorgevoerd zou zijn 6 weken was niet gedaan, zou de beste meneer alsnog gaan doen (net zoals zijn andere 4 collega’s die deze belofte hadden gedaan)
  Daarna nog een x gebelt voor een andere vraag, maar bleek dat de beste man van het eerdere gesprek enkel een klacht had gemeld dan dat hij ook daadwerkelijk een wijziging doorgevoerd had GRRRRR.

  Beiden gaven trouwens ook aan dat dat rapid response team niet bestaat en dat er geen noodbetalingen worden gedaan?

  Anyway, nog steeds geen geld. Morgen op zoek naar een advocaat die ook die kosten daarvan kan verhalen op de SVB.

  Als ik het nu niet aanpak dan zitten we nog maanden zo vrees ik 🙁

 • sonja zei:

  Ik heb ZZP Nederland om juridisch advies gevraagd. Hopelijk kunnen zij wat bereiken.

 • a van der pluijm zei:

  an van der pluijm
  de heer van rijn zegt in het programma op nopo 1 dat we het anders moeten zien
  in de zorg maar de heer van rijn wat fijn want ik kan de hypotheek betalen
  en bij appie de boodschappen kan doen en zijn zorg andere dingen betalen
  maar die mensen die in de zorg werken niet maar wat denkt meneer van rijn
  het zal mij een zorg zijn ? hij denkt wat zal mijn een zorg zijn dat ze in de
  poep luier liggen nou ja denkt hij zij gaan eerdags toch heen en als een paar
  heen zijn gegaan denkt hij ook weer een miljoen verdiend voor de begroting
  ha ha het zal mij een zorg zijn als hij niet meer gekozen word dan krijgt
  toch weer een top baan . en die gene die zijn baan krijgt kan heel veel puin ruimen maar dat is dan meneer van rijn zorg dan niet meer zijn
  en wat een enorme eikel is hij toch en geen hart voor de zorg
  en hij heeft 1 keer meegelopen maar niets geleerd hij zal eens keer
  maandje mee moeten lopen hij is bang voor vuile handen als hij poep
  moet ruimen nou ik denk het hoor die ene keer dat hij mee liep is was
  lopen maar renenen en als je zo snel er doorheen loop kan je niet echt
  goed zien wat ze daad werkelijk nodig hebben meneer van rijn heeft van kinds of aan al schonen handen
  dit schrijft een moeder die een kind heeft die meervoudig gehandicapt kind
  heeft en nog thuis woont ik kan meer lelijke dingen schrijven maar ons kind
  heeft echt zorg nodig en wij zijn niet bang voor vuile handen
  heel veel succes er mee an van der pluijm uit leiden

 • ineke zei:

  Nog steeds helemaal niks binnen en ik sta inmiddels aardig in het rood. Nog nooit gehad en ik vind het heel erg. De gemeente heeft het geld voor de HH en Begeleiding gestort op de rekening van de SVB en als ik inlogt, zie ik alleem het geld van de HH staan. Maandloon,dus had allang uitbetaald moeten worden. Het urenstaatje voor de verzorging digitaal aangeleverd, was volgens de SVB ook goed ontvangen. Toestemmingsbrief van de ziektenkostenverzekering en machtiging voor de uitbesteding van de salarisadministratratie ook opgestuurd en………………..je hoort helemaal niks.
  Moedeloos!!!!!!!!!!!!

 • Gerda zei:

  PESTERIJ van de SVB!!! WITHEET!!!

  He, he….eindelijk contact gehad zojuist, na zovele pogingen.

  Ik heb een zorgverleenster, die sinds 2002 bij mij werkt.

  Contract kwijt…aangetekend verzonden, daarna was het opgeborgen onder declaratie’s….eindelijk teruggevonden….een tijd later verwerkt…..kreeg een wijziging van 2003, want hij was niet goed leesbaar…o.k. was niet relevant meer, maar toch maar weer opsturen, was woensdag eindelijk betaald en nu krijg ik een wijziging van 2010 terug en een contract met de boodschap deze in te vullen en op te sturen met als ingangsdatum 1-1-2015.

  Er ging bij mij een lichtje branden en vroeg of een rechtsgeldig contract nu ineens veranderd moest worden met een datum van indiensttreding 01-01-2015?????? Ja, zei meneer, want dan is alles weer up to date.

  Vraag of dat het dan beter in hun systeem past, want ze waren toch klaar voor dit systeem? Weer een bevestigend antwoord.

  Ja…de wet is veranderd….AWBZ, maar arbeidsrechtelijk niets.

  Ja, maar dan pasten de contracten beter binnen hun systeem, om te verwerken!!!!

  Zijn advies was toch maar aan het verzoek te voldoen en een nieuw contract op te sturen, anders geen goedkeuring.

  Heb netjes gevraagd of hij pas net in dienst was…dus ja
  Of ik een leidinggevende kon spreken….kan proberen met de directeur te verbinden, dat gaat niet lukken hoor.

  Gevraagd of hij wel geld kreeg….dus ja.
  Alweer een die verdiend aan ons zorggeld.
  Heb gezegd, dat ik hoop dat hij goed slaapt en een goed weekend heeft.

  Ja, maar mevrouw….ik moet de mensen een beetje wegwijs maken met het PGB.
  Gevraagd of de SVB denkt met stommelingen te maken te hebben en of dat wij maar als schoothondjes achter hun aan te lopen. MAATWERK laat me niet lachen…eigen regie.
  Nee zorgen, dat je in een computersysteem past met een nummertje
  …..daar begin je mee en eindig je mee.

  Wat mensen??? SVB Schamen jullie je niet?

 • Bosman zei:

  Dit is weer zo’n typisch misplaatst optimisme van onze Rijksoverheid. In dit geval wordt de uitvoering van de plannen met een onwaarschijnlijk haalbare tijdsspanne bij de SVB neergelegd. En nu kunnen we met z’n allen, de Rijksoverheid incluis, de SVB de schuld geven dat zij hun zaken niet op orde heeft. En wie zijn het kind van de rekening? Juist, de individuele zorgvrager en zorgverlener.

 • Bosman zei:

  Beste mensen,
  Een aanrader als u aan al uw verplichtingen heeft voldaan: stel de SVB (bestuursorgaan) in gebreke. Daarnaast start u een bezwaarprocedure “fictief besluit” waarin u bezwaar maakt tegen het uitblijven van een besluit en/of uitblijven van een uitbetaling.
  Tegelijkertijd dient u bij de rechtbank een verzoekschrift “voorlopige voorziening” in om het bestuursorgaan (SVB) te dwingen een besluit en/of een uitbetaling te doen. De voorlopigheid voorziening is effectief als u aan kunt tonen dat de zaak een spoedeisend karakter heeft (bijvoorbeeld geen middelen meer hebben om uw woonlasten te kunnen voldoen of geen boodschappen kunt doen).
  Tevens kunt u bij de rechtbank ook beroep “fictief besluit” instellen. Dit kan alleen als u ook een bezwaarschrift bij de SVB heeft ingediend.
  In het eerste geval kunt uzelf bij het bestuursorgaan bij de ingebrekestelling een dwangsom afdwingen als niet binnen twee weken een besluit en/of uitbetaling is gedaan. Hiervoor kan de dwangsom oplopen tot ca. € 1.260,00. Bovendien kan door de rechter een andere dwangsom worden opgelegd dat kan oplopen tot € 100,00 per dag over maximaal 150 dagen als er niet binnen twee weken een besluit of uitbetaling door de SVB is gedaan.
  Een nadeel is dat voor de procedure bij de rechtbank een griffierecht verschuldigd is. Bij de uitspraak door de rechter kan de gedaagde partij (SVB) veroordeeld worden in betaling van de gemaakte kosten en eventuele andere proceskosten (bij inschakeling van rechtsbijstand door een advocaat; hiervoor is een eigen bijdrage verschuldigd).
  Voor verdere informatie verwijs ik u naar rechtsbijstandverleners of naar de site http://www.rechtspraak.nl.

 • Bosman zei:

  Bij deze een aanvulling op mijn vorige goedbedoelde raad:
  Bij het indienen van een verzoekschrift voorlopige voorziening moet er ook een kopie van het bezwaarschrift dat u bij de SVB heeft ingediend bijvoegen.
  Kijkt u a.u.b. ook op http://www.rechtspraak.nl !

 • Jager zei:

  Mensen ik maak me zorgen. Het Svb houd ons voor de gek. Met allemaal incompetente telefonistes die niet weten waar ze het over hebben. Met hun belscript proberen ze ons aan het lijntje te houden. Ben nu meer bezig met administratie, telefoontjes plegen naar het Svb dan met mijn klanten. Deze laatste zijn erg ongerust dat ik straks geen zorg meer kan leveren omdat ik geen middelen meer heb om bij ze te komen.
  Ik walg van deze veranderinge! Svb en regering schaam jullie!

 • pgb-er zei:

  dit functioneerd niet

  het is maanden een en al stress door het falend overheids beleid

  wat kost dat niet aan gezondheids schade

  en al het persoonlijk menselijk leed voor hulpbehoevenden en hun hulpverlenrds

  wie gaat die eens uitrekenen????????????

 • ineke zei:

  Vandaag is de 16e.
  De volgende uitbetaaldag zoals beloofd is.
  Ik ben heel benieuwd,.
  Ik heb nog steeds geen geld ontvangen over Januari, en de maand Februari is al over de helft.
  Weet iemand trouwens wat de officiële uitbetaaldag is voor het maandloon?
  Ben benieuwd of jullie al geld binnen hebben.

 • Frans de Wit zei:

  Er werd gevraagd wat de oorspronkelijk uitbetalings dagen zijn:
  In januarie, februari en in maart de 26e; April de 24e, mei de 26e, junie 25e, juli 24e, augustus en september de 25e, oktober de 26e, november 25e en in december de 21e

 • Linda zei:

  Waar om heeft onze H H Hulp haar loon dan niet op rekening staan ????????????
  Zij wisten wel te vertellen naam en adres van onze hulp
  alles was binnen .
  En nog niet uit betaald .
  Zij heb nu haar werkzaam heden hier op gezegd
  Na vijf jaar wat ik wel kan begrijpen
  Als je het loon niet krijg waar voor je werk.
  Gelukkig voor haar heef ze nu werk gevonden
  Voor 30 uur per week en wij wensen haar .
  Veel succes in haar verdere loop baan .
  wij zullen haar zeker gaan missen

 • wil zei:

  Hi Wout,

  Bij jou is dan wel alles goed gegaan (bij mij ook, maar wij juichen niet zo snel) maar bij duizenden anderen niet.

  Jij legt de schuld bij de bureautjes die frauderen, ik denk dat een gedeelte van de budgethouders zelf niet zo slim is door met deze lui in zee te gaan want geheid dan verzuip je.

  Wil ik het ik ook nog hebben over dat je geen administratie meer hebt, nou dan wil ik graag weten hoe jij dat dan doet want ik heb n.l. 3 x zoveel meer administratie als voorheen maar we blijven lachen niet.

  En dan nog dat jezelf niet meer eindverantwoordelijke bent, wacht maar af als het misgaat dan staat de deurwaarder wel bij jou voor de deur want n.l. de SVB beheert alleen maar het PGB wat aan jou is toegekend.

  Maar ja wat kan je verwachten van zo’n manke overheid niks dus.

 • A te D zei:

  even een kleine update:
  in mijn pgb nog altijd geen dossiernummer te vinden, betalingen zijn ook nog niet ontvangen.
  vorige week maandag eindelijk iemand bij de wmo van de gemeente gesproken, er was geen dossier/pgb bekend van onze zoon! Tja dat vermoeden had ik al.
  Dat is vorige week maandag opgepakt door WMO en als nog naar de svb bank gestuurd. Inmiddels ook per brief de bevestiging binnen.
  Helaas verder nog niets vernomen van svb, tot op heden nog geen enkele keer terug gebeld nav mijn mails en telefoontjes. Nota’s dus ook niet betaald.

  Succes voor een ieder.

 • stefanie zei:

  Ook mijn vast maandloon is nog niet uitbetaald over januari.
  Medwerkster SVB zei kan vandaag, de 20ste of 26ste.
  En als februari niet op tijd is dan komt dat met terugwerkende kracht. Helaas werkt het zo met mijn rekeningen niet. En ben ik al 3wkn geld aan het lenen om te kunnen leven.

 • De Nieuwe Fabriek zei:

  Wat een gedoe maken ze er toch van bij de SVB. Ik werk met 8 cliënten die erg tevreden zijn over de begeleiding die ze krijgen. in ons team werken nog 3 andere professionals die tot op heden niets gekregen hebben en alleen maar brieven krijgen over het opnieuw inleveren van zorgovereenkomsten etc. die heb ik in november allemaal verstuurd.
  vraagje. als iemand eind 2014 indicatie heeft gekregen voor PGB . moet dan ook alles nog naar de SVB gestuurd worden of doet het zorgkantoor dit nog in de overdracht. want anders snap ik dat mijn twee cliënten dus helemaal niet aangemeld zijn bij de SVB
  Net even gekeken op mijn rekening , staat er ineens weer een bedrag van de SVB. niet te herleiden voor wie het is en ik ben benieuwd of de rest ook gestort wordt. van januari mis ik nog twee betalingen

 • A te D zei:

  tav nieuwe fabriek, herindicatie van pgb onze zoon was dus ook van eind 2014 (beschikking zorgkantoor van 8 december) en dus niet opgepakt door de gemeente, lijkt er op niet overgedragen. Ik heb zelf alles naar WMO gestuurd met de beschikking van 8 december erbij en toen hadden zij dat in 2 uurtjes doorgestuurd naar svb. Hopelijk gaat er nu wel wat mee gebeuren. Overigens was het ook zeer lastig/moeilijk om contact te krijgen met de wmo afdeling (gemeente utrecht). Al met al denk ik zo’n 2 uur in de wacht gestaan en doorverbinden etc. maar dat loonde dus wel Ben blijven herhalen dat ik dossiernummer niet had en dat er dus geen pgb is opgevoerd, dat ik de bevestiging wilde hebben dat het bij hun verwerkt was (antwoord, alles is verwerkt), niet dus. Toen speciaal mailadres gekregen en was deze hobbel genomen.

 • Arja zei:

  Al vanaf september bezig voor een client indicatie in november goedgekeurd van CIZ. ook bij haar zorgverzekeraar DSW geweest kon starten wat ik ook gedaan heb maar moest wachten tot januari met overeenkomsten op te sturen, werd gebeld op 15 januari dat de overeenkomsten toch op de indicatie datum in moesten gaan, oke opgestuurd pas 29 januari beschikking gehad van de DSW over 2014 dat het bedrag betaald is aan de SVB en per januari kon het dan via de DSW..(geen beschikking binnen nog)
  Nu is het al 16 februari en nog niks gekregen, de persoonlijke verzorging gedeclareerd bij dsw zoals gezegd was maar is afgekeurd door de DSW want is niks bekend daar???? van 2014 moest ik maar bij de SVB vragen.
  Gebeld / Gemaild nee krijg ik te horen 2014 is al afgesloten en hier is niks binnen gekomen voor u client???? ik word er echt moedeloos van want ook hier gaat alles door qua betalingen heeft iemand dat ook aan de orde en weet wat je hier aan kan doen?

 • Pieter zei:

  Beste heer Bosman,…

  Ik heb uw verhaal over die rechters en zo gelezen. Ik weet, dat u het goed bedoeld, maar ikzelf en veel anderen hebben niet zoveel meer het vertrouwen in de gang naar de rechter. De laatste tijd is het ook nog eens zo, dat alles wat dit rampenkabinet ook maar beslist, naar de rechter moet, zodat de regels weer aangepast kunnen worden. En weet u meneer Bosman? We zijn met zijn allen al zo moe van al die zuchtende regeltjes. Ik hoor Balkenende nog roepen… er moeten minder regeltjes komen. Als je nu terugkijkt, zijn er alleen maar meer bij gekomen. De gang naar de rechter… ach wat voor zin heeft dat nog. Want we zijn, hoe dan ook zoizo de klos of het nu gaat dat je patient bent of hulpverlener. Of je nu werkt of buiten je schuld om, geen werk meer hebt. Ze weten het allemaal wel te vinden. Want denk je nu werkelijk, dat ze deze nieuwe regels hebben uitgevonden, omdat dit zo goed voor ons is, zoals de betweters zelf daar in Den Haag roeptoeteren? Dit hebben ze ingevoerd zodat de gemeenten, alle personen in beeld hebben en met ze kunnen doen wat het beste voor hen uitkomt. Dit heeft niets maar dan ook niets meer met hulp te maken. Dit is pure bureacratie van de hoogste top. Nog nooit heeft men immers zo’ n ommezwaai gemaakt zeggen ze zelf? En wie zijn weer eens de dupe? Dat zijn vooral d emensen die al vaak van alles mankeren, buiten hun schuld om in een hoekje gezet met hun zogenaamde keukentafel-gesprekken. Dit is puur het de mensen onmogelijk maken. Daar meneer Bosman, zeg ik u nu al vast… heeft de weg naar de rechter niet zoveel zin want die hebben het veel te druk met andere zaken. Het lijkt tegenwoordig wel alsof de rechter in de stoel van zo’ n minister of staatssecretaris moet zitten. Daar alleen al, worden mensen moedeloos van. En nee meneer Bosman… mijn vrouw heeft haar geld ook nog steeds niet. Maar… denkt de gemeente… wat maakt het toch allemaal uit, want de huidige zorgverleners liggen er over een tijdje (aankomende maart) toch grotendeels uit, dus zal het ons niet zoveel uitmaken. Straks worden deze banen allemaal overgenomen door onbetaalde vrijwilligers, die verplicht aan het werk worden geschopt, omdat ze anders geen uitkering meer krijgen. Hoeveel goedkoper willen we het nog krijgen, denken ze dara bij die gemeenten. En nu al zie je om je heen dat sommige gemeentes het geld wat ze krijgen voor dit doel, aan andere zaken uitgeeft. Dikke koopen in d ekrant erover. Dit gaat wel lekker zo… meneer Bosman en wat moet een rechter daar nog aan doen? Wij al helemaal niet meer.

 • corinne zei:

  lieve mensen,
  zet uw ervaringen op papier en stuur deze ook naar:

  De minister-president
  Minister van Algemene Zaken
  Postbus 20001
  2500 EA Den Haag

  eens zien wat er gebeurt als al deze wantoestanden daar terecht komen.
  laat ons verenigen en laat horen hoe het er nu voorstaat.

  groeten corinne

 • Lotte zei:

  Ik voel mee met de medewerkers van de svb, zij hebben de resultaten van de idiote ‘reorganisatie-woede’ van van Rijn in de schoot geworpen gekregen. Bij grote bedrijven nemen ze daar heel wat meer tijd voor, de zorg kan gezien worden als héél groot met meer dan 200.000 medewerkers….. Idioot toch? Kortom niet naar de svb wijzen maar naar de idioot die deze veranderingen in iets meer dan n half jaar wilde doordrukken, de sukkel!

 • pgb-er zei:

  ik weet nog steeds niet WAAR mijn geld is
  de gemeente eindhoven geeft niet thuis
  en mijn zorgverzekeraar heeft het niet
  en svb neemt niet op
  help

 • cor zei:

  Hierbij wil ik melden dat ik c.hummel op de dag van van daag nog steeds niet vben uit betaald dit duurd nu al bijna 7 weken .
  help help niets werkt bellen schrijven maillen.

 • sonja zei:

  K heb eindelijk afgelopen vrijdag mn geld ontvangen sinds januari.
  Wat een dramatisch debat, van Rijn moet zn ogen uit zn hoofd schamen.
  En dan de svb die niet durft te verschijnen!! Wat een blamage. Wat verdient zo een een directeur, die elke maand netjes
  uitbetaald krijgt… helaas steken er dan op de bijeenkomst maar 15 mensen hun hand op bij de vraag wie zn geld niet heeft ontvangen.
  ik denk dat we eerder voor een (asociaal) kantoor moeten gaan staan met eisen.

 • ineke zei:

  Ik heb nog steeds geen uitbetaling van SVB voor HH en begeleiding. Al een aantal keren SVB aan de lijn gehad, en ze zeiden steeds dat ze interne mailtjes zouden sturen om het bedrag eindelijk te storten. Maar dus niet. Geen geld. Mijn kredietlimiet van 200 euro is inmiddels overschreden en ik kan geen boodschappen meer doen en geen vaste lasten meer betalen. Wie wil mij helpen?

 • Wilco zei:

  Nog steeds geen salaris van januari ontvangen en daar komt nu februari bij. De wanhoop nabij!!!

 • ineke zei:

  Ik heb ook nog steeds geen geld binnen. Het schijnt een probleem te zijn voor de SVB om iemand uit te betalen die een gedeelte van de zorgverzekeraar krijgt en een deel van de gemeente.
  Ik kan geen geld meer opnemen en de vaste lasten worden wel afgeschreven.

 • Wilco zei:

  Is het ondertussen, na braaf geduld, tijd voor een gezamenlijke actie? Zoiets als bij meneer van Rijn een schadeclaim indienen?

 • sonja zei:

  Heb je de ombudsman al ingeschakeld? Kan helpen!
  succes

 • daniella zei:

  Ook ik ben nog niet uit betaald door de SVB over de maand Januari 2015
  Wat heel opmerkelijk is dat van 1 PGB client sommige zorgverleners wel zijn betaald en andere niet.
  SVB zegt butget is niet voldoende , dit terwijl de WMO en de Zorgverkering het butget al lang naar de SVB heeft gestuurt.
  Er is duidelijk een zeer grote chaos en achterstand gaande bij de SVB.
  Factuur Februari 2015 is ingestuurd maar wanneer wordt die uit betaald.
  Ook mijn spaarpotje is bijna op de bodum en dan weet ik het ook niet meer

 • van Meer zei:

  nee, januari en februari nog niet betaald gekregen. . . .

 • Marga zei:

  Ook ik heb van 2 cliënten nog geen salaris over januari ontvangen,eerste week van februari waren ze al bij de SVB ontvangen, volgens de SVB na een half uur antwoordbandje te hebben aangehoord, waren de declaraties naar een verkeerde afdeling gestuurd… maar ze kon niet zeggen wanneer ik het nu wel zou krijgen

 • Florentine zei:

  Op dit moment hebben ale teamleden van ons zelfsturend team nog geen enkele betaling over de maand januari ontvangen van het svb. Er gebeld, gemaild, kastje muur verhaal etc. Vandaag begreep ik van een aantal zzpers werkzaam voor een zg bemiddelingsbureau dat men nu de client verzoekt de zorgverlener rechtstreeks te betalen tegen een schuldbekentenis van de zzper aan client. Zzper moet vervolgens dit bedrag weer terug storten aan client als de svb tenslotte heeft uitgekeerd.