1. Ingelogd blijven
 2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Wanbetaling door de SVB: het grote pgb-debat

95 Reacties

4983892436_b9318750e8_b Foto: Flickr/-JvL- (CC)

Waar ging het debat over?

Minstens 20.000 zorgverleners die voor een pgb-houder werken hebben nog geen loon gekregen voor hun werk in januari. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een grote achterstand opgelopen en is verdwaald geraakt in de gegevens van de ruim 160.000 pgb-houders. Zo worden volgens Per Saldo sommige zorgverleners wel 3 of 4 keer gevraagd om hun zorgovereenkomst in te sturen. De Tweede Kamer debatteerde er woensdag over met staatssecretaris Van Rijn.

De opening door Mona Keijzer #pgb-alarm

In de opening dankt Mona Keijzer alle bezorgde burgers die zich op Twitter hebben laten horen met de hashtag pgb-alarm. “De staatssecretaris had beloofd dat de pgb-houders hier geen last van zouden krijgen, toch schuift hij nu juist aan hen de zwarte piet toe’’. aldus Keijzer. Zij pleit ervoor dat budgethouders op voorschot het geld voor de eerste maand van januari krijgen en nog één maandje zelf het pgb kunnen uitbetalen aan hun zorgverleners. Later in het debat wordt deze motie ook ondertekend door de SP, PVV en 50Plus.

Het verloop van het debat

Hoewel niet alle partijen hetzelfde denken over een mogelijke oplossing, lijken zij het wel eens te zijn over het volgende: Van Rijn is goed genoeg gewaarschuwd en de schuld ligt bij de SVB in plaats van bij de pgb-houder. “Een grote groep kwetsbare zorgbehoevenden en zorgverleners is de dupe geworden van een grote systeemwijziging die te snel is doorgevoerd”, zegt Corinne Ellemeet van GroenLinks. De Kamer wil dat eerst de problemen worden opgelost en dat er daarna geëvalueerd wordt wat er mis ging. Ook volgens Henk Krol van 50Plus heeft Van Rijn gefaald en hij vraagt zich af: “Wil de staatssecretaris zijn eigen salaris opschorten totdat alle zorgverleners zijn uitbetaald?”.

Van Rijn reageert

Staatssecretaris van Rijn opent met zijn excuses en benadrukt hoe waardevol het pgb als instrument is. Hij vervolgt met de belofte dat de declaraties alsnog binnen 10 dagen uitbetaald zullen worden. Daarnaast geeft hij aan dat zowel de website als servicedesk gebruiksvriendelijker moet worden. “Ik wil dat pgb's een duurzaam instrument zijn. En dat pgb's fraudebestendig zijn. Daarom is de overgang ingezet van voorschotten vooraf en controle achteraf naar controle vooraf en uitbetalen achteraf”, zegt Van Rijn. “Dat is een ander betaalritme en dat levert een aantal vraagstukken op”. Hij sluit af met de belofte dat hij zijn uiterste best zal doen om te zorgen dat de uitbetalingen uiterlijk 10 dagen na ontvangst van de declaratie uitbetaald zullen worden, maar, dat de SVB toch degene zal moeten zijn die dit waarmaakt. “The proof of the pudding is in the eating”, stelt Van Rijn. Hij wil gezamenlijk met de Kamer in de gaten houden dat de SVB de betalingen nu alsnog gaat doen. “We gaan het volgen, we gaan het zien”.

95 Reacties

 • liek zei:

  van de cz ook nog geen bericht gehad heb de declaraties aangetekent verstuurt vorigeweek omdat het bij de svb zoon zooitje is heb ik het bij de cz maar uit voorzorg aangetekent gedaan maar het kan nog komen dus afwachten maar
  gr

 • Stefanie zei:

  Besthe Dhr. van Rijn,

  Dank u wel voor uw excuses. Het doet mij goed dat u het betreurt dat ik en vele andere met mij geen salaris hebben ontvangen.
  Denkt u dat ik uw excuses door kan sturen naar bijvoorbeeld mijn zorgverzekering? Of dat ik bij de kassa van de AH kan zeggen; ik betaal vandaag de boodschappen met de excusus van Dhr. van Rijn?
  Of wanneer ik de sneeuw in mijn tank prop dit wonderbaarlijk veranderd in benzine? Kan ik uw telefoon komen gebruiken als de mijne word afgesloten omdat de rekening niet betaald kon worden vanwege onvoldoende saldo?


  Het is namelijk niet zo dat ik een vette spaarrekening bezit, want daar heeft u ook voor gezorgd. Een baan in de gezondheidszorg is namelijk niet vet betaald. En de zij die dus voor de gezondheidszorg kiezen, werken voornamelijk met hun hart, omdat zij om mensen geven.
  Zou ik voor een baas werken, dan zou ik duidelijkheid hebben geeist. Zou ik een ultimatum hebben gesteld, geen salaris, geen werk.

  Maar ja zo werkt dat niet natuurlijk niet met PGB houders. Want als ik besluit niet te gaan werken. Wie haalt dat dat 22 jarige meisje s'ochtends uit bed, kleed haar aan en geeft haar een boterham. Doet haar verzorging en begeleiding? Best lullig als iemand die 24 uur zorg nodig heeft die zorg niet krijgt omdat u de zaken niet op orde heeft kunnen krijgen.

  Op dit moment kost werken mij geld en dat is toch erg vreemd vind u niet?

  En het zal vast een keer goed komen, daar geloof ik ook in. Ik geef u het voordeel van de twijfel. Het was natuurlijk een geweldige eerste stap van u dat mijn zorgverleners de uren van Januari konden declareren ongeacht of zij akkoord hebben gekregen van de SVB. Alleen dan moet de SVB wel hun zaken op orde hebben en dat was helaas niet het geval, waardoor hulpverleners niet in het mijnpgb geregistreerd stonden en er dus niets gedeclareerd kon worden. En dat lag dan weer aan de gemeente.

  Ben benieuwd welke omleiding u wilt nemen om mij alsnog uit te betalen als u niet eens van mijn bestaan af weet.

  Met vriendelijke groeten,
  Stefanie

 • A te D zei:

  PGB loopt tot november 2015, nooit verzoek gekregen tot insturen zorgovereenkomsten etc.
  Zelf op onderzoek uit geweest (gebeld en gemaild) en alles toegestuurd (in december).
  Melding terug dat ze hebben ontvangen, maar achterstand etc. Dat het naar de gemeente gaat en dat als de gemeente aangeeft dat er PGB is er in ieder geval betaald gaat worden. Niets meer op gehoord.
  Vorige week gebeld met svb hoe zit het nu dan waar stuur ik nota's heen etc. Tja zien wel dat u tog krijgt maar er staat in ons systeem niet dat er pgb is toegekend... Ok en nu? Wie moet ik bellen of wat. U hoeft niets te doen, wij gaan dit uitzoeken en bellen u binnen 3 werkdagen terug. Tja waarschijnlijk werkt ie maar 1 dag per week of zo iig niemand die heeft terug gebeld.
  Gaan bellen met buurtteam (gemeente Utrecht) die nu over pgb gaan, nee die kunnen niets zien, alleen nieuwe aanvragen en weten ze ook niet hoe dat werkt, want ja ze werken er pas net en de cursus moet nog volgen.... Mevrouw buurtteam belde netjes terug met de mededeling dat SVB niets weet van PGB dat dit niet is doorgegeven door de zorgverzekeraar/zorgkantoor (geen idee, maar volgens mij moest de gemeente dat toch doen???)
  Wederom mail gestuurd naar de sub met alle zorgovereenkomsten en de rekeningen (ruim 2000 €) van afgelopen maand, ook de beschikking van bjz daar maar bij gedaan, wie weet gaat er ooit iemand reageren en dit oplossen.

 • tekmile zei:

  Hele systeem moeten ze terug zetten in het oude systeem.

 • Cees Hageraats zei:

  Het komt nooit goed want de regels zijn gemaakt door VWS en die kunnen het niet bleek al meerdere keren. Na de functionele indicatie, wat een goed systeem was, de ZZP's, die al snel verkeerd bleken, wel en niet afgeschaft, CIZ wel en niet afgeschaft, ook niet deskundig, want alleen maar uitvoerders, vakjesinvullers, geen enkele kritiek op het systeem. Fraude niet bij de PGB houders maar bij de bureautjes er omheen, zoals overal in de wereld door onze krokodillen hersenen.
  Cees Hageraats, deskundige in de functionele indicatie. Het gaat er niet alleen om wat je niet kan, maar wat je moet in je leven.

 • Leva zei:

  Het zal best dat systemen oververhit raken als er zoveel op ze afkomt. Ik kan mij niet voorstellen dat Van Rijn dit niet heeft geweten. Onderschatting is hier niet het juiste woord. Ik noem het achteloosheid! Het gaat tenslotte over de continuiteit van zorg aan kwetsbare mensen. Van Rijn heeft hier lak aan al mompelt hij nog 1000 excuses.

 • Linda zei:

  Mijn vaste hulp heeft haar ontslag aan geboden .
  Zij wil niet langer werken op deze wijzen wat begrijpelijk is .
  Zij alleen staande die ook haar vastenlasten moet betalen .
  Zo als huur gas licht en al niet meer ook die mensen geven geen uitstel ook daar komen weer problemen van en stres slapen loos heit E nog over de rest maar te zwijgen .
  Hier word niemand blij van en ik zeker niet goede hulp is heel schaars. Ben nu hard op zoek naar iemand anders .

  Geen dank voor deze ELENDE .

 • Marjet zei:

  Ik heb vorige maand al overal aangegeven dat ik waarschijnlijk in februari de vaste lasten niet kon betalen door dit drama. Kon gelukkig overal op begrip rekenen en heb betalingsregelingen kunnen treffen voor het geval het echt fout gaat. Maar het is natuurlijk van de zotte dat ik dit allemaal op touw moet zetten. heb nooit betalingsachterstanden gehad en dit voelt dan ook zo verkeerd.

 • Wout zei:

  IK heb in november 2014 alles ingestuurd zowel naar de gemeente als de SVB. Daarna heeft de SVB gemeld dat alles binnen is.Op 1 februari 2015 de declaraties ingediend van mijn hulpverleners en 4 februari 2015 hadden zij het geld op de bank staan. Hoe kan het dan dat alles zo fout loopt?
  IK betreur het wat er allemaal gebeurd en dat er zo veel opstart problemen zijn, maar terug naar het oude systeem is volstrekt uitgesloten want door de malafide bedrijfjes, die de budgethouders het geld aftroggelde, zijn deze maatregelen genomen. Door de fraude is er zo'n rotzooi gemaakt, dus mensen legt bij diegene de bal die frauderen en niet altijd bij de maatregelen die zijn genomen om dit te voorkomen en daarnaast mag je nu blij zijn dat je geen administratie meer hoeft te voeren want de verantwoording ligt bij de SVB,

 • Helga zei:

  Wij hebben uw contract in goede orde ontvangen... U hoeft verder geen actie te ondernemen....

  Helaas hebben ze mijn contract niet verwerkt. Die van een hulpverlener van mijn zoon hebben ze de verkeerde naam er bij gezet EN het bsn nummer van mijn zoontje (goed bezig!!)

  Oh en gezien de grote drukte zijn ze ook niet telefonisch bereikbaar..

  Voor mijn dochter mist er een contract van een hulpverlener...

  Dat zijn al 3 personen die geen salaris krijgen dus....
  Maar bedankt voor uw medeleven hoor.... Het is vast onze eigen schuld dat dit een zooitje is.... :-(

  Het is nu niet zo dat iedereen deze nu al zag hangen.....

 • cathy zei:

  Ja wat hierboven al is gezegd door iedereen ik kan bij de supermarkt ook niet zeggen dat ze ff moeten wachtrn en dat geld ook voor de huur enz en als je belt wordt je doorgestuurd naar mensen die er niks van weten onbegrijpelijk !!

 • Elly Remmers zei:

  Ik ben vertegenwoordiger van twee PGB budgethouders. Op verzoek van het Zorgkantoor hebben beiden vorig jaar al meegedraaid in de pilot Trekkingrecht. Alle voor de nieuwe wetgeving benodigde overeenkomsten en zorgplannen waren al in januari 2014 in het bezit van de SVB. Geweldig zou je zeggen, dan kan er bij ons niets mis gaan.
  Want, een van de zorgverleners, juist degene met een maandloon, in dienst sinds 2006, heeft niet uitbetaald gekregen. Alle andere zorgverleners die uren declareren zijn gewoon uitbetaald.
  Vele malen contact gehad met de SVB; niets helder kunnen krijgen.
  Gisteren weer gebeld n.a.v. het nieuws dat er in ieder geval een voorschot uitbetaald kan worden. Vraag gesteld: in de wacht, antwoord er is geen nieuwe zorgovereenkomst binnen gekomen. Lariekoek natuurlijk. Wederom uitleg gegeven, weer in de wacht, antwoord het systeem moet de zorgovereenkomst aanpassen aan de nieuwe wetgeving...?? Er was toch geen overeenkomst?
  Omdat ik alles digitaal doe en alle informatie op het scherm voor mijn neus had heb ik opnieuw uitgelegd; overheveling van de begeleiding en HH ligt al lang bij de WMO. Budgetten zijn binnen, beide budgetten zijn geaccordeerd. Staat op hun eigen site hè! Lariekoek dus; gevraagd om een voorschot, in de wacht. Antwoord was dat dat niet mogelijk was; hoezo niet? Gerefereerd aan het nieuws, niets mee te maken, geen voorschot.
  Het gaat wel over een zorgverlener wiens volledige inkomen uit het PGB komt. Geen huur betalen is geen optie, de kinderen geen eten geven is geen optie; ik heb een voorschot uitbetaald vanuit mijn eigen middelen.
  Ik heb gebeld met de overheid, zij vertelden mij wat ik al weet uit de brieven van de Tweede Kamer, van Per Saldo etc. Bij Per Saldo heb ik een klacht ingediend.
  Ik zou die staatssecretaris van Rijn heel graag laten weten hoe de werkelijkheid eruit ziet.

 • ineke zei:

  Ik heb deze week al verschillende keren geprobeerd te bellen met de SVB, zeker 4 keer per dag. Of de verbinding wordt verbroken, na een sorry, te druk berichtje, of je probeert het weer en krijgt dan het hoofdkantoor waar ze ook niks van de zaken weten.Begin oktober de zorgovereenkomst opgestuurd. Bleek niet helemaal just te zijn dus een nieuwe gekregen en ingevuld, en aan aangepast. Eind december bleek ik wel in het systeem te zitten, maar er was nog geen controle uitgevoerd. Maar even afwachten dan, want de eerste betaling via de SVB zou pas rond de 26 januari zijn. Maar vanwege niks meer horen, vanaf halverwege januari elke dag gebeld. Ja, ik stond in het systeem......Na de belofte van de staatsecretaris over het uitbetalen van de maandlonen, ik blij. Komt het toch nog goed..... Maar niks dus.
  Krijgt mijn cliént op een op 26 januari getekende brief, op dinsdag 3 februari binnen ,waarin staat dat mevr de Jong( ik dus) meer dan 3 dagen per week werkt, en dat dat betekend dat de SVB de salarisadministratie moet overnemen. Of ik even een toestemming wil opsturen van de zorgverzekeraar, een kopie paspoort en een machtiging voor het uitbesteden van de administratie. Plus een 3 tal urenbriefjes waarop de gewerkte(vaste) uren moeten worden ingevuld. Daarbij de vermelding dat er niet meer gerekend kan worden met een maandloon, dus dat zijn nu het uurloon hebben bepaald, zit zo rond de 23 euro. Nog nooit van gehoord, en als dat een excuus is om geen vast maandloon op tijd uit te betalen, ik weet het echt niet. En natuurlijk weer niemand te bereiken om uitleg te vragen.
  Ik heb nu de machtiging, het kopie persoonsbewijs, en het bewijs van de ziektekostenverzekering in een envelop gedaan. Wordt vanmiddag getekend door de cliënt en opgestuurd. Een andere brief, met daarin het urenbriefje, voor de maand Januari, waarbij ik ook de uren van de zorgverzekeraar(voor de verzorging) heb gedeclareerd. Zal ondertekend worden en ook vanmiddag verstuurd.

  Zal binnenkort wel weer een brief krijgen dat het allemaal niet klopt, en dat het weer opnieuw moet.

  Ik heb nog 18.35 euro voor deze maand. Wie helpt mij??????

 • willem zei:

  mijn zorgverlener heeft en hypotheek en die moet betaald worden minster doet u dat even voor haar?ik moet gewassen worden meneer de minister doet u dat even voor haar want haar lease auto word in beslag genomen en kan ze niet meer bij mij komen.ik moet aangekleed worden doet u dat ook gelijk even want ik heb niemand die het momenteel doet want ook u werkt niet gratis of betaald u mijn zorg even tijdelijk dan tot het op rolletjes loopt bij de svb.?ze weten het al maanden van te voren en nog is het een puinhoop.en ik vooirzie ook geen uuitzicht nog dat het beter zal gaan de eerst komende maanden.waarom vertel mij dat even moest het zonodig veranderen naar de svb terwijl het goed liep?had er meer inspecteurs op gezet om fraude te bestrijden was goedkoper zijn.

 • Simone zei:

  En bedankt voor het terugbellen, SVB, Zorgkantoor en gemeente Almere..... wannabee stad voorop met zijn verandering in de zorg poe.... ik heb recht op het overgangsjaar tot eind 2015..... haha mij benieuwen wanneer ik weer van mijn zorgverleners gebruik kan maken, contracten opgestuurd hoor aangetekend keurig op tijd, wij zijn ook nogeens de vergeten groep.....

  het is zeker een overgangsjaar om de fouten eruit te halen svb.... zorgkantoor achmea..... dat je toestemming hebt van CIZ doet uiteindelijk niet ter zake ervan gebruik maken kan je niet eens.!

 • Wilco zei:

  Help!! Nog steeds geen loon!!! De eerste aanmaning heb ik binnen.
  Fijn dat de meneer van Rijn z'n excuses heeft aangeboden, daar kunnen we de rekeningen mee betalen :-)

 • Illuminousz zei:

  Vanaf half november 2014 ben ik aan het bellen gegaan om zaken voor mijn client geregeld te krijgen. Ik zag de bui ook al hangen en dacht dit voor te kunnen zijn door tijdig zelf stappen te ondernemen. Hoewel de gemeente had aangegeven dat we niets hoefden doen, want er zou vanzelf een brief komen. Bij navraag had die brief al een maand daarvoor verzonden moeten zijn en was dus niet aangekomen. Volgens de SVB moest ik bij de gemeente zijn en volgens de gemeente bij de SVB.Uiteindelijk bleek de fout bij het Zorgkantoor te zitten. Tja, zo kwamen beide instantie goed uit de bus uiteindelijk, want het lag niet aan hen, het Zorgkantoor was fout! Nu zijn we 55 telefoontjes,bijna drie maanden, 5 klachtenprocedures en veel ergernis verder en ik ben niet uitbetaald!!!! Ik wil een onderzoek naar de zogenaamde fraude in de PGB en wat dit de gemeenschap heeft kost. Verder een onderzoek naar deze chaos en wat dit de gemeenschap heeft gekost. Wat een zooitje! En ik ben bang dat het einde nog lang niet in zicht is!

 • Greetsche zei:

  Wakker worden!!!Wie gelooft er nu echt dat t chaos is bij t s.v.b.?Men heeft bezuinigd op klantenservice,ze hebben een jaar de tijd gehad om alles op poten te zetten,ze hebben de informatie lekker bewust op t nippertje verstuurd,Wat zijn de voordelen hiervan????? Juist Vrijwilligers Mantelzorgers en Participatie.En let maar eens op over zoveel maanden dan zegt de een of de andere minder uren minder loon minder hulp WANT TOEN GING HET OOK.Ze willen budget houders gewoon dwingen om zorg in natura te pakken,ja dat is lekker goedkoop(niet dus)

 • Jolanda zei:

  Aan sorry hebben we inderdaad weinig.
  Daar koopt niemand iets voor. Jammer dat er niet gekozen wordt om even op de oude voet verder te gaan tot de zaken op orde zijn
  Als oude PBB er hebbe wij de bui al lang aan zien komen ....waarom wij wel... de materie is dan ook heel complex ...maar dit is geen excuus om dan maar geen geld naar de zorgverleners over te maken.
  De zorgverleners en de mensen die zorg nodig hebben zijn de dupe. Ook de vertegenwoordigers komen nog meer onder druk te staan, terwijl ze met de rug tegen de muur staan.
  Praten is genoeg gedaan....was er maar meer gewerkt...
  Achteraf een onderzoek naar wat er is mis gegaan kost weer bergen geld en lost niets op voor de toekomst, want elke verandering is anders en het moge onderhand duidelijk zijn dat degen die het verzinnen, uitschrijven en met onderbouwde cijfers komen keer op keer vergeten om diverse variabelen mee te nemen in de plannen.
  Er had veel voorkomen kunnen worden als men informatie had ingewonnen op de werkvloer...daar zit de kennis en niet in theoretische kennis en doorberekenformules...eens moet men daar toch achter komen.
  Jammer van al het geld dat nu over de balk is gegooid.
  Zelf zie ik niet waarmee de FRAUDE wordt voorkomen met dit nieuwe systeem. Ik ben bang dat er juist nu veel meer mis zal gaan dit jaar. Maar ik hoop wederom dat ik het mis zal hebben.
  Helaas kan ik nog niets invoeren in het systeem van de SVB en ga de declaraties dus ook per post versturen (kopieën dan natuurlijk).
  Ik wens iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijden en sterke benen om de lasten te dragen

 • Lilian zei:

  Bij mij zijn de zorgverleners allemaal studenten (ortho-)pedagogiek voor onze dochter die onder de WLZ valt. In de zomervakantie van 2014 de oproep gekregen om binnen twee weken (heel handig in de zomervakantie)van alle PGB-ers de zorgovereenkomst op te sturen. Dit hebben wij keurig op tijd gedaan, vervolgens ook bericht gekregen dat ze waren aangekomen en ingevoerd in het systeem. Vervolgens in december overspoeld met berichten over de WLZ, post van de verzekeraar (wederom moesten er overeenkomsten cq zorgplannen door alle PGB'ers worden ondertekend en opgestuurd), we hebben in 1 maand tijd geloof ik wel 10 brieven ontvangen ter kennisgeving of waarop we moesten reageren. Inmiddels is de maand januari voorbij, ondanks dat onze overeenkomsten bekend zijn en zichtbaar zijn in het systeem bij de SVB kunnen wij niet online declareren (wij kregen trouwens wel snel iemand van de SVB aan de telefoon), deze week dus maar de urenbriefjes opgestuurd per post. Wel vervelend dat je deze niet met de computer kunt invullen maar alleen maar met de hand, daar zal straks ook nog wel het nodige fout gaan met het herkennen van de handschriften... ben benieuwd wanneer onze zorgverleners uitbetaald krijgen want ik heb begrepen dat de groep mensen die op basis van uren uitbetaald krijgen en niet in loondienst zijn of vaste uren werken nog groter is dan deze laatste groep....
  Ook ben ik benieuwd hoe e.e.a. straks gaat met de herindicaties, immers iedereen die naar de WLZ is overgegaan heeft een indicatie die eind 2015 verloopt. Wellicht een idee om daar nu al over na te denken gezien de grote puinhoop die het nu is bij de SVB. Het klopt inderdaad dat van Rijn de problemen had kunnen aanzien komen, het CIZ weet immers precies hoeveel mensen er een indicatie hebben en op basis van de verantwoordingsrapportages weten ze daar ook precies hoeveel mensen er vervolgens uitbetaald krijgen danwel is dit grofweg af te leiden uit de aantallen indicaties. Je kunt vervolgens redelijk begroten hoeveel doorlooptijd je nodig hebt om alles in de systemen van de SVB te krijgen. En voor de duidelijkheid: wij doen nu niet alleen precies hetzelfde als voorheen qua werkzaamheden met dien verstande dat het enige dat wij niet meer hoeven te doen zijn die paar betalingen iedere maand. Terwijl we veel meer tijd kwijt zijn aan alle paperassen e.d. Heb deze maand twee nieuwe zorgverleners erbij gekregen, ben benieuwd hoe lang het duurt voordat deze dames in het systeem geland zijn.
  Ik wens iedereen veel sterkte die nu in de problemen zit door de te late uitbetaling, maar heb ook een beetje begrip voor de medewerkers van de SVB die de telefoon opnemen want zij kunnen ook vaak niets doen aan de malaise die ontstaan is.

 • Mw Fokke zei:

  Idd...De vaste lasten gaan gewoon door: zal geen woordje excuses namens
  Van Rijn geaccepteerd worden...
  SVB heeft kennelijk personeel én postzegels genoeg.
  Maar liefst 4 identieke antwoorden op 1 dag in..4 enveloppen...
  Nog nooit is mij verteld dat er voor dit nieuwe systeem een DigiD nodig is
  qua digitaal declareren ! WEER vertraging !

 • Jetty zei:

  1 februari declaratie als zzp-er ingediend bij een cliënt. 4 februari op mijn rekening ontvangen van de SVB. Supersnel dus. Andere route dan de maandloners?

 • a van der pluijm zei:

  ik ben een moeder van een meervoudige zoon hij heeft 24 uur per dag zorg nodig mijn probleem begon al 4 jaar geleden en ik heb al meer dan 15 jaar
  een pgb ik heb nooit een zorg in kunnen kopen voor thuis voor mijn
  zoon mijn huis deed niet aan de arbo eisen dus ik liet mijn zoon drie keer in de maand logeren ik kon niet anders ik wou mijn zoon in 2015 twee weken op
  en twee weken af doen maar dat mag van de pgb in 2015 niet meer ik mag mijn zoon laten logeren 104 etmalen per jaar op jaar basis dus dat betekend
  dat mijn zoon meer thuis is hoe bezuinigen zeg de regering en dat kost veel
  meer geld want logeren is rond de 11 euro en moeder kost 20 euro? ik heb mijn
  zorg contracten op 29 9 2014 op gestuurd zo wel aan zorg kantoor en de sociale
  verzekeringsbank aangetekend gestuurd in oktober gebeld of alles binnen was gekomen en bij de zorg kantoren on breekt aantal dingen een zorg contract
  was weg en als nog opgestuurd word gebeld door zorg kantoor was niet correct
  op gestuurd in december en nog steeds niets van hen gehoord svb hebben de zelfde contract op gestuurd aan getekend ik heb ge Beld in oktober
  1 contract was aan gekomen en de andere waren zoek en zo ga je niet met
  prive contracten om en het rare is dat ze alle drie er in zaten
  en half december gebeld of het contract binnen was en dat konden ze niet zien
  tot mijn verbazing 4 dagen geleden het was weer niet correct in gevuld
  en ik maar 5 dagen de tijd om het op te sturen en de datum was 23 januari
  en 29 januari lag dat pas in mijn bus dan ben je weer 5 dagen verder
  en in december had ik een nieuwe nul uren contract ingevuld en niet ontvangen
  en de zorg kantoor heeft het wel ontvangen en het gaat 15 jaar goed gegaan
  en daarna ging het allen maar mis want ik heb wel alles op orde en ik heb alleen maar lagere school gehad

  een moeder van een gehandicapte zoon woon plaats leiden

 • stefanie zei:

  http://www.pgb.nl/nieuws-over-het-pgb/nieuws/actueel/zorgverlener-niet-betaald-of-andere-problemen-meld-het

  Hier vind je een formulier waarmee je per post kunt declareren zowel de hulpverleners met uurloon als maandloon.

  tevens vind je er een link om je klacht in te dienen.

 • Marjon zei:

  Ik heb in oktober alle contracten ingestuurd. Van eentje kreeg ik half december!!!!! bericht terug dat het niet verwerkt kon worden , met een juist contract om in te vullen erbij. Half januari stond er nog NIETS!!!!! ingevoerd op "mijn PGB", terwijl ze toch voor de meeste van mijn verzorgers al jaren de loonadministratie doen...
  Begin februari Stond alles erin: verkeerd! Bellen, mailen, geen reactie. Heb dus deze maand maar eigen gemaakte urendeclaraties opgestuurd. Vanmorgen eindelijk contact met SVB: mijn contracten zijn allemaal goedgekeurd..... nakijken: sorry, we hebben het niet goed ingevoerd. Wordt een spoedje van gemaakt om aan te passen, want anders worden de gedeclareerde uren niet allemaal uitgekeerd, omdat er achter mijn contracten staat dat ze goedgekeurd zijn.....
  Zucht...... begin januari heb ik wijzigingen in contracten ( ingangsdatum 1 februari) opgestuurd, en een heel nieuw contract met opting in formulier. Hoe het daarmee staat? hoe zijn ze opgestuurd? via mail? o.... dan had ik er al wat van moeten zien......Ik heb vanmiddag gelijk die mail van begin januari maar opnieuw verstuurd. dit keer voorzien van dikke, grote, vette letters: SPOED!!!!!!! erbij. Als ik toch bezig ben: even informeren bij de zorgverzekeraar hoe het daar gaat. ja hoor, daar is alles binnen. Fijn. Heeft u het goede rekening nummer? Nee, dat is de "huishoudrekening". Dit geld hoort op mijn PGB rekening gestort te worden. Dat kan dus niet. Krijg ik dan voor betaling bericht van jullie? nouuuuu dat kunnen ze niet garanderen. Het kan best zijn dat het overzicht een weekje of zo later komt. Lekker dan: alle jaren dat ik PGB gebruik ( en dat is al even) is het zorggeld altijd gescheiden geweest van mijn prive inkomen. Nooit problemen gehad!!!! en nou looop ik ineens kans dat de betaling gelijk binnen komt met een afschrijfpoging van een ander. ALs dat een beetje ongunstig uitpakt omdat de maand een beetje langer is dan het inkomen, heb ik alsnog een probleem om mijn mensen te betalen. EN dat noemen ze dan met elkaar makkelijker en overzichtelijker voor ons..... zucht.

 • Annemiek zei:

  Ik werk voor 2 verschillende clienten die zowel pgb als (voormalig) awbz ontvangen.
  Voor 1 client is verleden jaar hetb trekkingrecht al ingegaan zonder problemen. Netjes ieder maand op tijd uitbetaald gekregen en ook het contract was meteen in orde.
  Voor de 2e client ging dit pas vanaf 1 januari in. Dus netjes contract opgestuurd en ook op 26 januari netjes uitbetaald geregen. Echter van de 1e client , waar nota bene al een heel jaar alles op rolletjes liep, geen betaling ontvangen. Een aantal keren gebeld en daar kreeg ik het antwoord dat er a. geen nieuw contract opgestuurd hoefde te worden en b. ik binnen 2 dagen uitbetaald zou worden ( stond in de planning).
  Vervolgens weer een dag of 4 gewacht maar weer geen betaling binnen. Dus nogmaals gebeld met svb. Nadat ik een half uur in de wacht had gestaan en daarna mijn hele verhaal had gedaan, kreeg ik van de medewerker te horen of ik aub de volgende dag tussen 8 en 9 uur? of op woensdag wilde terugbellen want dan waren de mensen van de pgb bereikbaar. Werken d9ie maar i dag per week en voor de rest 1 uur per dag dan???? Nadat ik gevraagd had wie ik dan aan de lijn had, aangezien ik toch echt het nummer van de pgb had gedraaid, kreeg ik als antwoord: Mevrouw u spreekt nu met de kinderbijslag. Dan valt je toch echt niets meer in. En dan nog maar te zwijgen over het zorgkantoor, want daar heb ik voor beide clienten nog geen bericht of wat dan ook gekregen.
  Ik ben zzp er en heb verder voor mijn gezin geen inkomen. Geweldig deze regelgeving. Ik denk dat ik maar v&d ga heten of griek wordt dan kan ik misschien ook van een excuus leven

 • Marja zei:

  Hier van hetzelfde, alles op tijd ingestuurd (aangetekend) zowel aan het zorgkantoor als SVB. Van 3 contracten bericht gehad dat ze mochten uitbetalen. Andere contracten waren niet correct. 2 contracten waren incompleet, wat verloren van het ene bureau naar het andere bureau bij SVB?? Van mijn eigen contract (familie) hadden ze alleen nog het voorblad)Bij het Zorgkantoor was alles in orde.
  Vandaag van alle zorgverleners (8 in totaal - 24 uurs zorg)weer kopieën (2x) gemaakt, dit per zorgverlener met een nietje bij elkaar (kunnen er onderweg geen blaadjes uitvallen)per zorgverlener in een insteek map gedaan. 8 plastic mapjes in grote plastic zak met sluiting (sealbag) gedaan met begeleidend schrijven. 1 sealbag met uren declaraties en contracten tav uitbetalingen en 1 sealbag met contracten. Weer aangetekend verstuurd. Ben benieuwd of we volgende week onze vaste lasten kunnen betalen.
  Gelukkig zien onze zorgverleners dat het niet aan ons licht, betaalde altijd zelf ruim voor het einde van de lopende maand.
  Heb zelf in mijn werkzame leven als werkgever 28 mensen in dienst gehad, als je dan de eerste werkdag na einde werkmaand geen salaris hebt betaald, ben je nalatig en schuldig en kan de werknemer rente eisen over het nog niet ontvangen salaris. Als deze puinhoop nog langer aanhoudt, wat ik eigenlijk wel verwacht, moeten we ook maar de SVB aanklagen wegens nalatigheid en rente eisen. En misschien wel handig om bij een volgend PGB debat, te zorgen voor een overvolle publieke tribune.
  Allemaal een vuilniszak met gebruikte incontinentie hulpmiddelen meenemen als presentje voor staatsecretaris Van Rijn en hoofd aansprakelijk mevr. Schippers, onze minister Volksgezondheid, zou bijna zeggen Ongezondheid, vanwege alle stress.

 • Mw Fokke zei:

  En nog, na jaren PGB, kunnen Jeugdzorg, SVB en Zorgkantoor elkaar maar niet vinden qua doorgeven nieuwe toekennings-besluiten waardoor ik nu voor 5e jaar op rij
  moet bewijzen dat er recht is om een Compliment 2014 uit te kunnen "delen"...
  1 kind, 1 pgb maar wel 7 deuren getroffen...TOG, Compliment, Jeugdzorg dat eerst RKCJP en GGZ was...Zorgkantoor, SVB...Doorgaan ???

 • Meryjvg zei:

  Toch bijzonder om te zien dat van Rijn het SVB "de schuld"geeft..Mijnheer is zo vaak gewaarschuwd maar sloeg alles in de wind! Nee, het moest en zou door geduwd worden op het laatste moment.Dat schijnen we vergeten te zijn.. En nu is de SVB de zwarte piet. Dit bevreemd mij.

  Ook hier één brok ellende hoor, dus begrip voor iedereen..proffesionele zorgverleners worden weggezet als particulieren, contracten VIER keer opgestuurd, een zorgverlener (wel particulier) die al via het SVB werd uitbetaald te laat uitbetaald (maar gelukkig inmiddels wél betaald!)en zeker nog niet alle contracten verwerkt. Ook niet door gemeente trouwens.

  Contact met het SVB is al maanden nagenoeg niet mogelijk. Of je word doorgeschakeld naar een ander kantoor, welke adviseert te mailen, want dan krijg je vast wel antwoord. Tja..Ik wacht nog op een betermelding en uitbetaling van een zorgverlener van begin December vorig jaar.. Mails van 10 en 14 Januari dit jaar zijn nog steeds niet beantwoord. Het gaat prima hoor..niet.

  Dank mijnheer van Rijn voor uw excuses. Maar weet u? Het helpt niet echt. Door het TE LAAT duidelijk stellen van de doorvoeringen is deze verwarring bij een ieder begonnen. Niemand (noch gemeente, noch svb, noch wijkteams) weet wat te doen. Inhoudelijke vragen word op terug gekomen, maar wanneer???
  Weet u het misschien??
  Alvast dank voor uw reactie (en nu maar hopen dat uw reactie niet zolang duurt als bij het SVB, welke overuren draait en zich tot het uiterste inspant zaken toch een goed beloop te geven en daarnaast ook nog verantwoording probeert te nemen! Chapeau daarvoor!).

 • Frans de Wit zei:

  Ik heb vanmiddag de 5e februari eindelijk telefonisch kontakt gehad. Op al mijn bezwaar mailen en heb heel wat gebeld in december 2014 al, want ik voelde al aan mijn water dat het mis zou gaan. Wij hadden de lonen van de zorgverleners, w.o. ik zelf al sinds september 2003 lopen via de SVB. Deze incasseerde altijd van de speciaal voor de PGB geopende rekening het geld en betaald de salarissen uit, zeker niet altijd netjes op tijd maar goed het was wel in de zelfde betaald maand. Nu kreeg ik te horen, dat ik had eerlijkheid te letterlijk genomen en het juist aantal uren per week opgeschreven die ik maak, n.l. 75 uur. Nu hoorde ik dat dat maar maximaal 40 uur mag zijn. Dacht ik wordt toch niet zoveel uitbetaald dat dat 75 uur zal vergoeilijken? Maar goed ik moest weer een wijziging door sturen omdat ik het aantal uren moest verminderen, op papier dan en ik had perongeluk bemiddeling aangevinkt en dat mag niet! Dat is voor erkende bureaus. Wat schetste mijn verbazing vandaag dat ik voor de andere hulpverleenster ook een nieuw kontrakt moest toe sturen. Ook maar weer gedaan en nu maar weer afwachten.
  Ik heb het Activiteiten Centrum maar gauw terug laten zetten naar ZIN, want we moesten ze nu al maandag 2 dagen in de week thuis houden omdat het budget niet voldoende meer was. DE ellende is wel dat ze onze dochter nu pas om 9.50 uur komen ophalen thuis. En we moeten nog steeds de volle 2 dagdelen blijven betalen. Vind ik een punt waar nu eens over gediscuseerd moet gaan worden. Het kost 2500 Euro als onze dochter 5 dagen in de week het activiteiten Centrum bezoekt. Dat is al jaren het zelfde bedrag maar vroeger kwamen ze haar ophalen tussen 10 voor en 10 over 8 's ochtends. Daar zat bij, logopedie, fysiotherapie, eten en zwemmen. Deze laatste posten zijn er uit gehaald, betalen nu appart nog voor de logopediste, zelf 25% per jaar, fysio (gronisch) betalen we eerst de volledige eigen bijdrage van nu 375 Euro eer dat het vergoed gaat worden. Eten meegeven en zwemmen lekker zelf doen. Waar is onze bezuiniging van de Gemiva groep?!? 2 dagdelen rekenen ze, het eerste dagdeel begint bij hun dus nu om ongeveer 10.00 uur 's ochtends. Dus 2 Uuur over van dat dagdeel. 's middags ook een dagdeel zeg maar van 12.30 uur tot 16.00 uur. Is wel een verschil, toch? Ik hoop dat we gauw onze centen gaan krijgen, want vooral voor de andere hulpverleenster is het een hart gelach want die heeft nog een gedeeltelijke werkeloosheids uitkering en moet dus de loonstroken overleggen, zelfs die hebben we nog niet bin van januari.

 • frank zei:

  De ergste problemen zullen zich straks gaan aandienen bij de Gemeentes die de herindicaties mogen gaan doen.,I.t.t tot het CIZ, waar medewerkers redelijk geschoold waren om herindicaties te verrichten en geen financieel belang kenden hierin, zijn de gemeenteambtenaren niet gekwalificeerd om te oordelen over diverse medische problematiek, bovendien is het zorggeld, bedoeld om zeer kwetsbare pgb houders van hun zorg te voorzien niet geoormerkt. Dit impliceert dat de Gemeentes er een groot financieel belang bij hebben om zorggeld anders te gaan aanwenden, i.c. te misbruiken. De macht die aan de Gemeenten wordt toegekend om eigenmachtig verordeningen op te stellen in strijd met de Algemene beginselen van behoorlijk bestuur spreekt boekdelen.
  Deze nachtmerrie is na het debacle met de SVB nog niet voorbij, , die moet nog komen voor duizenden pgb houders later in 2015 en vooral in 2016 .Zij zullen verstoken raken van de noodzakelijke hulpverlening. Zie het laatste beleidsvoornemen van van Rijn, 5 miljoen extra naar het pgb beleid, neen , niet voor betere zorg, of redelijke service door de SVB of enige opleiding voor gemeente ambtenaren, neen..maar juist .nog meer huisbezoeken ..door prutsers die van niets weten.

 • Linda zei:

  Hoezo zelfmoord, Gek he? Daar gaan ze nu onderzoek naar doen, waarom het zoveel gebeurd de laatste jaren. Je wordt toch helemaal depri van hoe de regering bezig is hier in Nederland. Het zal echt nog wel vaker gebeuren, de mensen kunnen het niet meer aan. Excuus is ook niet meer op zijn plaats.

 • ineke zei:

  Kreeg ik net vanmiddag opeens het SVB aan de telefoon. Had ik even geen woorden, helemaal perplex.
  Vroeg hoe dat het nu zat dat ik nog steeds geen uitbetaling van maandloon had. Wist hij niet, vond het heeeel vervelend.
  Ik had inmiddels via SVB mijn PGB van mijn cliënt gezien dat er geld gestort was door de gemeente voor 3 maanden Huishoudelijke hulp. Voor de ziektenkostenverzzekering heb ik een urenbriefje ingevuld. Maar geen idee of ik dat nu ook nog bij de zorgverzekering moet declareren. En hoe zit het met de begeleiding? Dit gaat nu ook via de WMO. Daarvan stond er nog geen geld gereserveerd. Lijkt qua inzicht een heeel klein beetje verder, maar nog zoveel vragen. Ze hebben me nu ingeschaald voor een spoed terugbelactie. Ben benieuwd wat dat nu uiteindelijk oplevert.
  Voorlopig nog steeds geen geld gezien.

 • Frans de Wit zei:

  Reageer even op Frank, helemaal met je eens, wij hebben 7 jaar geprocedeerd tegen te Gemeente om on gelijk te krijgen. Toen de WVG inplaats kwam van de voorzieningen van het GAK is het al mis gegaan. Telkens namen ze besluiten waar je weer in de pen voor moest klimmen en maar wachten, dan na een behoorlijk aantal weken dacht 8, zette ze de verordening in een iets ander zins opbouw, maar kwam het toch weer op het zelfde neer. Kon je weer bezwaar gaan maken. Man ik heb hier dagen zitten strechen achter de computer omdat ik wel altijd binnen een vast gestelde tijd bezwaar moest maken.
  Onze gehandicapte dochter kwam een keer naar ons toe rijden in de electrische rolstoel en zei via de spraakcomputer "papa ik moet naar de WC, wil je me helpen". Ik val agresief tegen haar uit en roep nu even niet hoor!! Ik moet bezwaar maken, dit moet de deur uit. Ik voel me er nog schuldig over... Moet mijn tijd gewoon aan haar kunnen besteden. Nog een voorval met de Gemeente Zwijndrecht. Ik ben een tijdje werkeloos geweest en afhankelijk van een sociale uitkering. Jullie weten dat je dan alles ook je bank gegevens moet laten zien. Toen viel die muts van een Pape advocaat bij de Gemeente over het fijt, dat wij een tientje meer schoolgeld in het kwartaal binnen kregen dan zij dat kreeg, onze dochters waren tenslotte even oud, zo zei ze... Ik vroeg in mijn onschuld heb u dan ook een gehandicapte dochter? Ze zei toen, nee gelukkig niet!! Ik zei u moet u ogen uit u kop schamen, die van jou kan thuis lekker een boterhammetje komen eten. Onze dochter moeten wij 200 gulden per jaar voor betalen dat ze eten krijg in Rotterdam. Omdat ze daar op de TylTylschool over bleef. Of de muts het zelf moest betalen. Nee 7 jaar heb ik voor de rechter gestaan hoor! Maar je wordt er zo moe van die gasten kunnen op een gegeven moment na werktijd lekker naar huis. Ik zit er 24 uur per dag in.

 • Marinka zei:

  Ook ik ben gedupeerd door deze nieuw ingevoerde regeling, en kan ik mijn rekeningen niet betalen. Enerzijds heb ik er alle begrip voor, en besef ik dat het opnieuw invoeren van dergelijke complexe systemen altijd 'kinderziektes' bevatten.

  Anderzijds lees ik hier de verhalen, en denk ik het is in en in triest dat dit allemaal zo moet gaan! Voor iedereen dan ook heel veel sterkte!

  Mijn gedachten gaan toch ook wel een beetje uit naar alle medewerkers van de SVB bank die alle duizenden telefoontjes, mailtjes, berichtjes, negatieve publiciteit te verwerken krijgen. Ik sta niet graag in hun schoenen en heb een groot respect voor iedereen die er keihard aan werkt om de problemen opgelost te krijgen.

 • SANDRA zei:

  beste mensen,
  ik hoop echt dat het voor iedereen zo snel mogelijk word opgelost,ik ben 1 van de gelukkige waar alles goed is gegaan en alle zorgverleners uitbetaald zijn op tijd maar ik had dan ook alles begin oktober al opgestuurd en daar ook bovenop gezeten. ik kan me heel goed voorstellen wat een paniek er moet zijn als je geen loon krijgt,ik zou me ook echt geen raad weten. geen backup om rekeningen te betalen maar toch wil ik deze positieve ervaring ook delen en wens ik iedereen heel veel sucses en de staatssecretaris heel veel wijsheid toe!

 • stefanie zei:

  D-DAY. Vandaag zou mijn salaris er moeten zijn. Helaas is mijn banksaldo zoals het weer buiten -0.
  Hoewel er van een client al twee weken een salarisstrook binnen is, er van de andere client het wel van zijn pgb saldo is afgehaald heeft het nog steeds mijn bankrekening niet bereikt.
  Wat er wel bereikt is is mijn limiet van tolerantie. Mijn auto heeft ondertussen de kuren. Dochterlief een bril nodig. Boodschappen en rekening kunnen niet betaald worden.
  ik krijg er echt de pest in.
  Het verziekt het plezier waarmee ik ging werken. En bedankt!

 • trekkingsrecht is krom zei:

  Ben al 3 maanden bezig nu met de svb hoe heet het ook alweer? Oh ja trekkingsrecht inderdaad wordt er aan je getrokken van alle kanten en al dat gedoe wordt je krom en doodmoe van. Jeetje zeg je blijft inscannen, opsturen, bellen het haalt niks uit een chaos is het bij ze!1 van me Zorgverleners is niet eens uitbetaald over 2 maanden en januari zal zo te zien ook niet vlot worden uitbetaald. Ze luisteren niet naar je verhaal hoe het werkelijk zit deden ze dat maar wel dan was alles zo opgelost pff. In de tussentijd ben ik ook nog een zorgverlener kwijt dank je wel nieuwe zorgwet.

 • Marijke zei:

  Mijn client is 'uitverkoren' om aan de pilot mee te doen, dat betekent dat het toegekende pgb vanaf 01-10-2014 door de SVB uitbetaald zou gaan worden aan de zorgverleners. Tot op heden nog geen cent ontvangen en ik kan ook geen rekeningen gedateerd na 01-01-2015 indienen. Gelukkig ben ik geen kostwinner maar wil wel graag betaald worden voor verrichte arbeid. (begeleiding individueel)
  Na telefonisch contact met de SVB ben ik niets wijzer geworden, het bleek ook dat ze mijn nieuwe, 3 keer ingediende zorgovereenkomst nog niet verwerkt hebben, ook bij de gemeente Leiderdorp word ik van het kastje naar de muur gestuurd als ik bel over voortzetting van Beg.Ind. Natuurlijk blijf ik mijn client begeleiden, ook zonder salaris, maar ik word hier net als zovelen niet vrolijk van.. Ik weet niet waar ik aan toe ben, en daar word ik een beetje depri van..

 • Pieter zei:

  Mijn vrouw werkt haar de pleuris in de zorg en heeft ook een PGB en heeft haar geld ook niet gekregen. Zo goed zij van aard is, zo werkt ze vanzelfsprekend door voor haar maatje, die zorg nodig heeft. De goeden moeten weer de klos zijn, dankzij de verkeerden. Fraude noemen ze dat. Maar deze rampen-kabinet is zelf debet ervan, van alle ellende. Zo zie je dat alle verandering geen verbetering hoeft te betekenen. Maar alles bij elkaar opgeteld, zitten wij als burger er maar mee. Maar, vooral degene die er van afhankelijk MOETEN zijn, zijn eens weer de dupe. Wat een schandalige vertoning en inderdaad, ze maken zich er maar met een excuus vanaf, maar feitelijk zou deze van Rijn meteen op moeten hoepelen. “The proof of the pudding is in the eating”, zo noemt hij deze ellende. Voor hem is het dus alleen maar een proef? Of bedoeld hij een pudding? Die smaakt nergens naar zou ik dan zeggen. En die proef is zeker mislukt.
  Hij zou zich eens flink achter zijn grote flaporen moeten krabbelen. Maar ja, als er geen nagel meer zit om te krabben is dat al heel moeilijk.
  Wat een ellendige toestanden allemaal. Kijk nu eens om je heen zou ik zeggen meneer van Rijn, met die geweldige uitspraken van u en met datgene waar je mee bezig bent. En wat je allemaal wel niet beloofd. Ik vraag me af, als u in de spiegel kijkt, wat ziet u dan? Een man die eerlijk en oprecht bezig is of eentje die alles aan zijn laars lapt? Inclusief degene die het zwakst zijn in deze bureaucratische regelstaat? Die rampenkabinet met hun kapotbezuinigen. Daar wil ik het al helemaal niet eens over hebben. Straks allemaal maar naar de stembus en dan maar weer stemmen op deze vreselijke Eurokraten.

 • trudie zei:

  na veel stress momenten van onzekerheid en wachten waren de herindicatie van zoonlief en dochter er eindelijk door! Joepie bij zoonlief was het een maand wachten, bij dochter ruim een half jaar, want..ze hadden het toch maar even aan elkaar gekoppeld. Wij uiteindelijk blij, er was immers weer PGB en we konden de kinderen weer de begeleiding geven die ze zo hard nodig hadden en we als ouders even uitpuffen bij rust. tja dat heeft een schrale 2 maandjes geduurd, want we wachten nu weer vanaf begin januari op de bevestiging van ontvangst door de SVB en nu hebben we tot 2x toe de mededeling gekregen dat we niks hoeven te doen, want we moeten wachten op goedkeuring van de gemeente of we de juiste mensen wel hebben ingeschakeld voor de zorg van onze kinderen....pardon, we werken al ruim 6 jaar samen met deze zorgverleners en ze zijn al tot 3x toe door de screening van jeugdzorg gekomen en alle rekeningen zijn door de screening van het zorgbureau gekomen bij een algehele controle. Hoeveel controle behoeven deze zorgverleners. wat een dubbeldubbelwerk om het wiel nogmaals 2x uit te vinden. wij krijgen ook geen contact met de SVB, want de hele bups moet nog gescreend worden dus staan nog niet geregistreerd en zodoende kunnen wij nog niks voor u betekenen, dus biepbiepbiep.....geen betalingen!

 • Paul Stolwijk zei:

  Best Pieter,

  Er zijn ook partijen die niet eurocractisch zijn.

  Enfin, dat is jouw verantwoordelijkheid.

  Dit gedoe was allemaal te voorspellen. Is het misschien geen idee dat de zorgverzekeringen van de zorgvragers de pgb uit betalen en dus ook de lonen van de zorgverleners ? Ben je van die SVB af en wordt de inspanningen van de zorgverlener min of meer direct betaald . Lijkt mij dat het lijntje van de zorgvrager met de zorgverzekering korter is dan het lijntje met de SVB

  Stuntelt een zorgverzekeraar net zo erg als de SVB dan stapt de zorgvrager over naar een zorgverzekering die wel straight is !!

 • Frans de Wit zei:

  Yes vanmiddag stond me geld eindelijk op de rekening, pffff zal graag boodschappen willen gaan doen maar ja het is nu weekend en onze gehandcapte dochter even op de nek mee nemen gaat niet. Maar goed we kunnen weer rekeningen betalen en dan maar even wachten tot volgende week maar. Hoop dat het voor de andere mensen ook maar gauw mag komen. Want ik weet dat de andere hulpverleenster nog niets heeft.

 • F.W.van der Heiden zei:

  Beste mijnheer van Rijn,

  Ik heb een Poolse verzorgster in huis omdat mijn echtgenote COPD nr.4 heeft, niet lang dus meer te leven heeft en zij de laatste dagen nog geniet van de aandacht.

  Als ik de rekening van januari 2015 ontvang moet ik die meteen opzenden naar de SVB. Zij betalen ALLEEN rechtstreeks uit aan de zorgaanbieder in Polen. Indien dit te laat op zich laat wachten zal dat bureau aldaar haar verzorgster teruhalen c.q. geen andere meer zenden. ( per 2 maanden krijgen wij een ander ) .

  Ik heb de financiele mogelijkheid om dit bedrag zelf even voor te schieten maar de SVB weigert om dat voorgeschten bedrag t.z.t. aan mij te betalen. Dan loop ik het risico dat dat bureau dat dat aan hen dubbel betaalde bedrag ( 1x van mij en 1x van SVB) niet terug krijg.

  Zeg niet dat dat alleen maar met een buitenlands bureau kan gebeuren.

  Wat raad u mij aan ?

 • pgb-er zei:

  ik kreeg van het cak n brief met de naam van mijn ex voor mijn eigen naam
  IK BEN INMIDDELS 40 JAAR GESCHEIDEN

  EN GEBRUIK DUS AL 40 JAAR MIJN EIGEN NAAM
  EN BEN 25 JAAR ZORGBEHOEVEND
  m zon officieel dus instantie-zooitje kan het gewoon niet goed gaan

 • De Nieuwe Fabriek zei:

  Beste,

  Ik heb 8 pgb cliënten en ik heb van de SVB er 6 betaald gekregen. dat lijkt dan nog redelijk op orde.
  Maar gister was ik bij een van mijn cliënten die nog geen beschikking heeft van zijn nieuwe pgb in 2015 ligt er al een brief van cjak op de mat met de eigen bijdrage die ze nu maar even per maand moeten gaan betalen 291 euro per maand. gelijk de twijfel of ze dit wel kunnen betalen en of ze dan niet moeten stoppen met de begeleiding die al meerdere jaren goed verloopt.
  het eigen bijdragebedrag wordt berekend over 2013 en toen had client nog een goed inkomen. nu dus WIA en is er een enorme inkomsten daling geweest. kijken we daar ook nog even naar.
  en waar blijft het vrij te besteden bedrag. dat moet worden uitbetaald omdat trekkingsrecht 2015 zegt dat vrij te besteden bedrag blijft in dit jaar.?

 • pgb-er zei:

  hallo de nieuwe fabriek ea

  ik noem dit burocratische mishandeling
  daar zijn ze OOK in de zorg HEEL ERG goed in
  op allerlei fronten

  er komen in nederland meer mensen volledig buiten hun schuld in grote problemen agv wetten en regels zonder hart
  gemaakt door de machthebbers met hun riante salarissen

  dus door de overheids kortzichtigheid en onmenselijk overheidshandelen met hun regeltjes die mensen wurgen ipv ondersteunen
  ik noem dat toegevoegd overheidsleed
  daar zijn heel veel mensen de dupe van
  veel meer dan dat er mensen zijn die problemen maken doordat ze de regels aan hun laars lappen

 • stefanie zei:

  Mijn cliënt belde mij gisteren nog net niet in tranen op. Dat ze het zo verschrikkelijk vond dat ik juist van haar, degene die al sinds november alles op de voet volgt/regelt/belt, mijn salaris nog niet had. Ze zei ik schiet je de helft voor dan heb je iets.
  Het is toch van de gekke dat ze van haar minimale inkomen mij wil voorschieten voor iets waar zij geen schuld aan heeft :-/

 • sonja zei:

  gisteren een arm schaap van de SVB aan de telefoon gekregen maar zo zinloos.. Mijn laatste overeenkomst is nog steeds niet verwerkt en er staat volgens SVB schaap niets in "mijn PGB" Ze kan mijn betaling niet verwerken, er moet een wijzging formulier ingevuld worden. Volgens de brief was deze bijgesloten, je raad het al, zat er dus niet in. Moet ik weer wachten dat ik dit formulier heb en terug kan sturen.. Toen vroeg SVB schaap of ze dan met de bugethouder kan spreken of mijn tarief klopt met mijn factuur.
  Mijn cliente verteld haar vriendelijk dat alles in orde is en dan denk je al gauw dat het goed komt niet?? Nee hoor, na het gesprek zegt SVB schaap tegen mij dat ze toch niets kan doen omdat het op papier niet klopt! Val je toch van je stoel of niet? Waarom valt zij mijn client lastig als ze toch al niet van plan was om behulpzaam te zijn?
  In de media hoor je steeds dat ze gaan uitbetalen en daarna controleren! Niks hoor, ze liegen ons voor zodat zij er mooier voor staan. Ondertussen geen salaris sinds begin januari.
  De nederlands regelgeving is zo complex geworden, tegenstrijdig en willekeurig. De regering, belastingdienst etc willen van de ZZP-er in de zorg af. Laatst een open gesprek gehad met de belasting, zij geven het toe. Helaas gaan in de instellingen daar alleen maar mensen uit en is het wat mij betreft moderne slavernij. Wij moeten gecontroleerd worden in alles wat we doen, dat lijkt het doel. Niet zelf denken maar orders volgen! Net als de schapen van het SVB.

 • Gerda zei:

  Wat wordt er toch veel veroorzaakt door de Overheid!!
  Ook hier veel ellende, maar al lezend merk ik, dat er met mij velen zijn, die door een diep dal moeten.

  Er wordt totaal geen rekening gehouden met de impact op ons, zowel lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Steeds maar weer hulp vragen en hopen, dat je die op tijd krijgt, om aan de eisen van de instanties te voldoen. Binnen zoveel dagen, voor de Kerst etc. Jullie kennen dit wel. Doe je het niet, dan geen geld.

  Is het geen optie, om als gedupeerden een zaak aan te spannen tegen de regering, vanwege het aangedane leed?
  Hoeveel zorgvragers gaan niet achteruit en/of heeft een verergering van klachten?

  Ziek zijn of beperkingen hebben mag niet van dit kabinet, want je kost geld.

  Doen wat we zeggen en zo niet.......de zweep erover!!

  Maar waar halen we de energie vandaan??

  Ik wens iedereen veel kracht, om dit te volbrengen.

 • Mw Fokke zei:

  Bovenstaande verhalen zijn helaas geen uitzondering.
  Al dit extra gedoe vreet idd aan de zenuwen van de budgetbeheerders
  én zorgverleners.
  Alsof die nog niet genoeg te doen hebben qua mantelzorg, professionele zorg,
  eigen betaalde banen, sociaal leven...
  Continue bezig moeten zijn met de telefoon of PC: paperassen inscannen en voor
  zóveelste keer inscannen/versturen..zowel per post als per mail...
  Dan nu OOK nog bezig moeten gaan met betalingsregelingen vaste lasten die
  niet meer op tijd betaald kunnen worden...SVB totaal onbereikbaar en dan ook nog met een werkelijk té lullig re-plytje...te druk/overbelast etc..
  Alsof WIJ dat niet zijn/worden inmiddels !
  Doe MIJ deze baan bij SVB maar...Kan ik tenminste op mijn **** blijven zitten !

 • Marijke zei:

  Nog een bewijs van de chaos bij SVB: volgens MijnPGB heeft mijn client een vrij besteedbaar bedrag van bijna €700 op een budget van €3000! En laat dat vrij besteedbare bedrag nu precies hetzelfde zijn als de eigen bijdrage?! Toeval of stomme fout? Mijn client zou eigenlijk dat vrij besteedbare bedrag op moeten eisen en mijn salaris daarvan betalen, maar ja, ten eerste gaat dat vast ook niet lukken en ten tweede zal dat bedrag terugbetaald moeten worden als de fout ontdekt wordt..
  Bij de WMO loketten heerst volgens mij dezelfde chaos, ik heb al twee keer gebeld over voortzetting van begeleiding waar een indicatie voor is maar nog geen budget, en teruggebeld worden is er ook niet bij.
  Het is een schande dat hardwerkende, welwillende zorgverleners en hun clienten dit alemaal moeten ondergaan en vrijwel machteloos staan, ik zou als staatssecretaris geen oog meer dicht doen..

 • stefanie zei:

  Op 3-2 gebelt met de svb over uitbetaling. Er was een te hoog uurloon en er stond in hun systeem ipv vast maandloon. Dat zou de zuchtende svb medewerkster aanpassen. En zo snel mogelijk gingen uitbetalen.
  Vandaag nog maar een x gebelt want heb nog steeds geen salaris. Vandaag kon de medewerkster vertellen dat ze dus twee weken geleden helemaal niets hebben aangepast!
  Ze gingen het nu wederom oppakken. Maar kon me niet garanderen dat ik de 16de wel uitbetaald ging worden.

  echt ik ben woedend. Ik moet geld lenen om te kunnen werken. Hoe bezopen is dat!

  En hoe gaat het eind februari?

 • L. zei:

  Het gaat hier niet ander Mijn vasten hulp stop eind Februari .
  Ook zij hebben hun vasten lasten te betalen .
  Het kan zo niet langer door gaan laten wij met ze alle een advocaat in de arm nemen .
  En ook voor die mensen die geen rechtsbijstand verzekering hebben
  Bell kassa zou ook een opzie zijn.
  Ik zelf ga dat hier na doen
  plus de uitslag van de bezwaar schrift gaat er per E-mail als per post daar heen .
  Als we met ze alle er na toe belle of schrijven [ beide kan ook ]
  Dan word het ook nog uit gezonden dat bereik veel meer mensen viea media
  Dit moeten wij doen en niet viea E-mails na me kaar .
  We moeten ze over spoelen met deze klachten .
  Wel voor de verkiezingen aan de slag gaan .
  Ik zie wel hoe veel er aan mee wille doen ?????????

  Waar ik op stem?
  Ik zelf stem op de W C Pot die staat 24 uur per dag klaar .
  Kan ik van de gemeentes en SVB Bank niet zegen ook de Kamerleden.
  Hebben hier aan mee gewerkt
  Zij hadden het niet uit handen moeten geven naar de gemeentes .
  Maar de echte fraudeurs aan moeten pakken.

 • Tietsie Quarree zei:

  Ik begeleid 5 clienten via het PGB, alles opgestuurd, brief gekregen van de gemeenten en van de SVB, alles is oke bevonden, urenbriefjes opgestuurd en nog steeds geen geld ontvangen. vol verwachting klopt mijn hart, morgen maar weer inloggen op de website van mijn bank want bellen met de SVB levert geen bevredigende antwoorden op, kan me voorstellen dat er per dag 8000 boze telefoontjes binnenkomen en 4000 boze mails, ook per dag. chaos dus. ik werk al jaren via een pgb, nooit problemen gehad, altijd netjes op tijd uitbetaald gekregen en nu alleen maar ellende voor velen onder ons, ben dit gedoe aardig beu aan het worden, doe eens wat je hebt belooft meneer de minister, jij krijgt toch ook op tijd je centjes op je rekening gestort.

 • Margriet zei:

  Uitbetaling PGB wat een ramp#!!!
  Op 29 januari digitaal via ePGB urenbriefje aangeleverd bij SVB, nog steeds niets uitbetaald aan mijn hulp.
  Telefonisch contact SVB op 11 februari: " mailbox zit nog vol" , men kan ook niet controleren of mijn urenbriefje aangekomen is, want die schijnt rechtstreeks in hun mailbox te verdwijnen. Afspraak met van Rijn binnen 10 werkdagen betalen is terugedraaid zegt men, de SVB moet nu zorgen dat alle hulpverleners uiterlijk 29 januari uitbetaald zijn. Dit kan toch niet'!!!!!!

 • stefanie zei:

  @magriet 29 januari? 2016 dan ;)

 • stefanie zei:

  Zitten hier veel zorgverleners die met de svb breda te maken hebben?
  Misschien kunnen we daar eens met zijn allen op de koffie gaan.

 • JM zei:

  Facturen van zorgverleners digitaal aangeleverd bij de SVB. Na 2 weken maar eens gebeld, zijn ze de facturen kwijt!! Nergens te vinden, werd me aangeraden om alles via de post in te sturen.
  Blijken er 2 uurlonen geregistreerd te zijn, die ene is eigenlijk helemaal geen uurloon, maar een kilometervergoeding die niet in de zorgovereenkomst is opgenomen. Nu moeten wij een wijzigingsformulier insturen om de fout die bij de SVB/Zorgkantoor is gemaakt te herstellen.

  En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik heb nog nooit zoveel tijd aan de PGB administratie besteed en dan toch maar volhouden dat het goedkoper is dan het oude systeem. Rare mensen die politici/ambtenaren!

 • Stefanie zei:

  Vandaag twee x de svb aan de lijn gehad. De wijziging die doorgevoerd zou zijn 6 weken was niet gedaan, zou de beste meneer alsnog gaan doen (net zoals zijn andere 4 collega's die deze belofte hadden gedaan)
  Daarna nog een x gebelt voor een andere vraag, maar bleek dat de beste man van het eerdere gesprek enkel een klacht had gemeld dan dat hij ook daadwerkelijk een wijziging doorgevoerd had GRRRRR.

  Beiden gaven trouwens ook aan dat dat rapid response team niet bestaat en dat er geen noodbetalingen worden gedaan?

  Anyway, nog steeds geen geld. Morgen op zoek naar een advocaat die ook die kosten daarvan kan verhalen op de SVB.

  Als ik het nu niet aanpak dan zitten we nog maanden zo vrees ik :(

 • sonja zei:

  Ik heb ZZP Nederland om juridisch advies gevraagd. Hopelijk kunnen zij wat bereiken.

 • a van der pluijm zei:

  an van der pluijm
  de heer van rijn zegt in het programma op nopo 1 dat we het anders moeten zien
  in de zorg maar de heer van rijn wat fijn want ik kan de hypotheek betalen
  en bij appie de boodschappen kan doen en zijn zorg andere dingen betalen
  maar die mensen die in de zorg werken niet maar wat denkt meneer van rijn
  het zal mij een zorg zijn ? hij denkt wat zal mijn een zorg zijn dat ze in de
  poep luier liggen nou ja denkt hij zij gaan eerdags toch heen en als een paar
  heen zijn gegaan denkt hij ook weer een miljoen verdiend voor de begroting
  ha ha het zal mij een zorg zijn als hij niet meer gekozen word dan krijgt
  toch weer een top baan . en die gene die zijn baan krijgt kan heel veel puin ruimen maar dat is dan meneer van rijn zorg dan niet meer zijn
  en wat een enorme eikel is hij toch en geen hart voor de zorg
  en hij heeft 1 keer meegelopen maar niets geleerd hij zal eens keer
  maandje mee moeten lopen hij is bang voor vuile handen als hij poep
  moet ruimen nou ik denk het hoor die ene keer dat hij mee liep is was
  lopen maar renenen en als je zo snel er doorheen loop kan je niet echt
  goed zien wat ze daad werkelijk nodig hebben meneer van rijn heeft van kinds of aan al schonen handen
  dit schrijft een moeder die een kind heeft die meervoudig gehandicapt kind
  heeft en nog thuis woont ik kan meer lelijke dingen schrijven maar ons kind
  heeft echt zorg nodig en wij zijn niet bang voor vuile handen
  heel veel succes er mee an van der pluijm uit leiden

 • ineke zei:

  Nog steeds helemaal niks binnen en ik sta inmiddels aardig in het rood. Nog nooit gehad en ik vind het heel erg. De gemeente heeft het geld voor de HH en Begeleiding gestort op de rekening van de SVB en als ik inlogt, zie ik alleem het geld van de HH staan. Maandloon,dus had allang uitbetaald moeten worden. Het urenstaatje voor de verzorging digitaal aangeleverd, was volgens de SVB ook goed ontvangen. Toestemmingsbrief van de ziektenkostenverzekering en machtiging voor de uitbesteding van de salarisadministratratie ook opgestuurd en....................je hoort helemaal niks.
  Moedeloos!!!!!!!!!!!!

 • Gerda zei:

  PESTERIJ van de SVB!!! WITHEET!!!

  He, he....eindelijk contact gehad zojuist, na zovele pogingen.

  Ik heb een zorgverleenster, die sinds 2002 bij mij werkt.

  Contract kwijt...aangetekend verzonden, daarna was het opgeborgen onder declaratie's....eindelijk teruggevonden....een tijd later verwerkt.....kreeg een wijziging van 2003, want hij was niet goed leesbaar...o.k. was niet relevant meer, maar toch maar weer opsturen, was woensdag eindelijk betaald en nu krijg ik een wijziging van 2010 terug en een contract met de boodschap deze in te vullen en op te sturen met als ingangsdatum 1-1-2015.

  Er ging bij mij een lichtje branden en vroeg of een rechtsgeldig contract nu ineens veranderd moest worden met een datum van indiensttreding 01-01-2015?????? Ja, zei meneer, want dan is alles weer up to date.

  Vraag of dat het dan beter in hun systeem past, want ze waren toch klaar voor dit systeem? Weer een bevestigend antwoord.

  Ja...de wet is veranderd....AWBZ, maar arbeidsrechtelijk niets.

  Ja, maar dan pasten de contracten beter binnen hun systeem, om te verwerken!!!!

  Zijn advies was toch maar aan het verzoek te voldoen en een nieuw contract op te sturen, anders geen goedkeuring.

  Heb netjes gevraagd of hij pas net in dienst was...dus ja
  Of ik een leidinggevende kon spreken....kan proberen met de directeur te verbinden, dat gaat niet lukken hoor.

  Gevraagd of hij wel geld kreeg....dus ja.
  Alweer een die verdiend aan ons zorggeld.
  Heb gezegd, dat ik hoop dat hij goed slaapt en een goed weekend heeft.

  Ja, maar mevrouw....ik moet de mensen een beetje wegwijs maken met het PGB.
  Gevraagd of de SVB denkt met stommelingen te maken te hebben en of dat wij maar als schoothondjes achter hun aan te lopen. MAATWERK laat me niet lachen...eigen regie.
  Nee zorgen, dat je in een computersysteem past met een nummertje
  .....daar begin je mee en eindig je mee.

  Wat mensen??? SVB Schamen jullie je niet?

 • Bosman zei:

  Dit is weer zo'n typisch misplaatst optimisme van onze Rijksoverheid. In dit geval wordt de uitvoering van de plannen met een onwaarschijnlijk haalbare tijdsspanne bij de SVB neergelegd. En nu kunnen we met z'n allen, de Rijksoverheid incluis, de SVB de schuld geven dat zij hun zaken niet op orde heeft. En wie zijn het kind van de rekening? Juist, de individuele zorgvrager en zorgverlener.

 • Bosman zei:

  Beste mensen,
  Een aanrader als u aan al uw verplichtingen heeft voldaan: stel de SVB (bestuursorgaan) in gebreke. Daarnaast start u een bezwaarprocedure "fictief besluit" waarin u bezwaar maakt tegen het uitblijven van een besluit en/of uitblijven van een uitbetaling.
  Tegelijkertijd dient u bij de rechtbank een verzoekschrift "voorlopige voorziening" in om het bestuursorgaan (SVB) te dwingen een besluit en/of een uitbetaling te doen. De voorlopigheid voorziening is effectief als u aan kunt tonen dat de zaak een spoedeisend karakter heeft (bijvoorbeeld geen middelen meer hebben om uw woonlasten te kunnen voldoen of geen boodschappen kunt doen).
  Tevens kunt u bij de rechtbank ook beroep "fictief besluit" instellen. Dit kan alleen als u ook een bezwaarschrift bij de SVB heeft ingediend.
  In het eerste geval kunt uzelf bij het bestuursorgaan bij de ingebrekestelling een dwangsom afdwingen als niet binnen twee weken een besluit en/of uitbetaling is gedaan. Hiervoor kan de dwangsom oplopen tot ca. € 1.260,00. Bovendien kan door de rechter een andere dwangsom worden opgelegd dat kan oplopen tot € 100,00 per dag over maximaal 150 dagen als er niet binnen twee weken een besluit of uitbetaling door de SVB is gedaan.
  Een nadeel is dat voor de procedure bij de rechtbank een griffierecht verschuldigd is. Bij de uitspraak door de rechter kan de gedaagde partij (SVB) veroordeeld worden in betaling van de gemaakte kosten en eventuele andere proceskosten (bij inschakeling van rechtsbijstand door een advocaat; hiervoor is een eigen bijdrage verschuldigd).
  Voor verdere informatie verwijs ik u naar rechtsbijstandverleners of naar de site www.rechtspraak.nl.

 • Bosman zei:

  Bij deze een aanvulling op mijn vorige goedbedoelde raad:
  Bij het indienen van een verzoekschrift voorlopige voorziening moet er ook een kopie van het bezwaarschrift dat u bij de SVB heeft ingediend bijvoegen.
  Kijkt u a.u.b. ook op www.rechtspraak.nl !

 • Jager zei:

  Mensen ik maak me zorgen. Het Svb houd ons voor de gek. Met allemaal incompetente telefonistes die niet weten waar ze het over hebben. Met hun belscript proberen ze ons aan het lijntje te houden. Ben nu meer bezig met administratie, telefoontjes plegen naar het Svb dan met mijn klanten. Deze laatste zijn erg ongerust dat ik straks geen zorg meer kan leveren omdat ik geen middelen meer heb om bij ze te komen.
  Ik walg van deze veranderinge! Svb en regering schaam jullie!

 • pgb-er zei:

  dit functioneerd niet

  het is maanden een en al stress door het falend overheids beleid

  wat kost dat niet aan gezondheids schade

  en al het persoonlijk menselijk leed voor hulpbehoevenden en hun hulpverlenrds

  wie gaat die eens uitrekenen????????????

 • ineke zei:

  Vandaag is de 16e.
  De volgende uitbetaaldag zoals beloofd is.
  Ik ben heel benieuwd,.
  Ik heb nog steeds geen geld ontvangen over Januari, en de maand Februari is al over de helft.
  Weet iemand trouwens wat de officiële uitbetaaldag is voor het maandloon?
  Ben benieuwd of jullie al geld binnen hebben.

 • Frans de Wit zei:

  Er werd gevraagd wat de oorspronkelijk uitbetalings dagen zijn:
  In januarie, februari en in maart de 26e; April de 24e, mei de 26e, junie 25e, juli 24e, augustus en september de 25e, oktober de 26e, november 25e en in december de 21e

 • Linda zei:

  Waar om heeft onze H H Hulp haar loon dan niet op rekening staan ????????????
  Zij wisten wel te vertellen naam en adres van onze hulp
  alles was binnen .
  En nog niet uit betaald .
  Zij heb nu haar werkzaam heden hier op gezegd
  Na vijf jaar wat ik wel kan begrijpen
  Als je het loon niet krijg waar voor je werk.
  Gelukkig voor haar heef ze nu werk gevonden
  Voor 30 uur per week en wij wensen haar .
  Veel succes in haar verdere loop baan .
  wij zullen haar zeker gaan missen

 • wil zei:

  Hi Wout,

  Bij jou is dan wel alles goed gegaan (bij mij ook, maar wij juichen niet zo snel) maar bij duizenden anderen niet.

  Jij legt de schuld bij de bureautjes die frauderen, ik denk dat een gedeelte van de budgethouders zelf niet zo slim is door met deze lui in zee te gaan want geheid dan verzuip je.

  Wil ik het ik ook nog hebben over dat je geen administratie meer hebt, nou dan wil ik graag weten hoe jij dat dan doet want ik heb n.l. 3 x zoveel meer administratie als voorheen maar we blijven lachen niet.

  En dan nog dat jezelf niet meer eindverantwoordelijke bent, wacht maar af als het misgaat dan staat de deurwaarder wel bij jou voor de deur want n.l. de SVB beheert alleen maar het PGB wat aan jou is toegekend.

  Maar ja wat kan je verwachten van zo'n manke overheid niks dus.

 • A te D zei:

  even een kleine update:
  in mijn pgb nog altijd geen dossiernummer te vinden, betalingen zijn ook nog niet ontvangen.
  vorige week maandag eindelijk iemand bij de wmo van de gemeente gesproken, er was geen dossier/pgb bekend van onze zoon! Tja dat vermoeden had ik al.
  Dat is vorige week maandag opgepakt door WMO en als nog naar de svb bank gestuurd. Inmiddels ook per brief de bevestiging binnen.
  Helaas verder nog niets vernomen van svb, tot op heden nog geen enkele keer terug gebeld nav mijn mails en telefoontjes. Nota's dus ook niet betaald.

  Succes voor een ieder.

 • stefanie zei:

  Ook mijn vast maandloon is nog niet uitbetaald over januari.
  Medwerkster SVB zei kan vandaag, de 20ste of 26ste.
  En als februari niet op tijd is dan komt dat met terugwerkende kracht. Helaas werkt het zo met mijn rekeningen niet. En ben ik al 3wkn geld aan het lenen om te kunnen leven.

 • De Nieuwe Fabriek zei:

  Wat een gedoe maken ze er toch van bij de SVB. Ik werk met 8 cliënten die erg tevreden zijn over de begeleiding die ze krijgen. in ons team werken nog 3 andere professionals die tot op heden niets gekregen hebben en alleen maar brieven krijgen over het opnieuw inleveren van zorgovereenkomsten etc. die heb ik in november allemaal verstuurd.
  vraagje. als iemand eind 2014 indicatie heeft gekregen voor PGB . moet dan ook alles nog naar de SVB gestuurd worden of doet het zorgkantoor dit nog in de overdracht. want anders snap ik dat mijn twee cliënten dus helemaal niet aangemeld zijn bij de SVB
  Net even gekeken op mijn rekening , staat er ineens weer een bedrag van de SVB. niet te herleiden voor wie het is en ik ben benieuwd of de rest ook gestort wordt. van januari mis ik nog twee betalingen

 • A te D zei:

  tav nieuwe fabriek, herindicatie van pgb onze zoon was dus ook van eind 2014 (beschikking zorgkantoor van 8 december) en dus niet opgepakt door de gemeente, lijkt er op niet overgedragen. Ik heb zelf alles naar WMO gestuurd met de beschikking van 8 december erbij en toen hadden zij dat in 2 uurtjes doorgestuurd naar svb. Hopelijk gaat er nu wel wat mee gebeuren. Overigens was het ook zeer lastig/moeilijk om contact te krijgen met de wmo afdeling (gemeente utrecht). Al met al denk ik zo'n 2 uur in de wacht gestaan en doorverbinden etc. maar dat loonde dus wel Ben blijven herhalen dat ik dossiernummer niet had en dat er dus geen pgb is opgevoerd, dat ik de bevestiging wilde hebben dat het bij hun verwerkt was (antwoord, alles is verwerkt), niet dus. Toen speciaal mailadres gekregen en was deze hobbel genomen.

 • Arja zei:

  Al vanaf september bezig voor een client indicatie in november goedgekeurd van CIZ. ook bij haar zorgverzekeraar DSW geweest kon starten wat ik ook gedaan heb maar moest wachten tot januari met overeenkomsten op te sturen, werd gebeld op 15 januari dat de overeenkomsten toch op de indicatie datum in moesten gaan, oke opgestuurd pas 29 januari beschikking gehad van de DSW over 2014 dat het bedrag betaald is aan de SVB en per januari kon het dan via de DSW..(geen beschikking binnen nog)
  Nu is het al 16 februari en nog niks gekregen, de persoonlijke verzorging gedeclareerd bij dsw zoals gezegd was maar is afgekeurd door de DSW want is niks bekend daar???? van 2014 moest ik maar bij de SVB vragen.
  Gebeld / Gemaild nee krijg ik te horen 2014 is al afgesloten en hier is niks binnen gekomen voor u client???? ik word er echt moedeloos van want ook hier gaat alles door qua betalingen heeft iemand dat ook aan de orde en weet wat je hier aan kan doen?

 • Pieter zei:

  Beste heer Bosman,...

  Ik heb uw verhaal over die rechters en zo gelezen. Ik weet, dat u het goed bedoeld, maar ikzelf en veel anderen hebben niet zoveel meer het vertrouwen in de gang naar de rechter. De laatste tijd is het ook nog eens zo, dat alles wat dit rampenkabinet ook maar beslist, naar de rechter moet, zodat de regels weer aangepast kunnen worden. En weet u meneer Bosman? We zijn met zijn allen al zo moe van al die zuchtende regeltjes. Ik hoor Balkenende nog roepen... er moeten minder regeltjes komen. Als je nu terugkijkt, zijn er alleen maar meer bij gekomen. De gang naar de rechter... ach wat voor zin heeft dat nog. Want we zijn, hoe dan ook zoizo de klos of het nu gaat dat je patient bent of hulpverlener. Of je nu werkt of buiten je schuld om, geen werk meer hebt. Ze weten het allemaal wel te vinden. Want denk je nu werkelijk, dat ze deze nieuwe regels hebben uitgevonden, omdat dit zo goed voor ons is, zoals de betweters zelf daar in Den Haag roeptoeteren? Dit hebben ze ingevoerd zodat de gemeenten, alle personen in beeld hebben en met ze kunnen doen wat het beste voor hen uitkomt. Dit heeft niets maar dan ook niets meer met hulp te maken. Dit is pure bureacratie van de hoogste top. Nog nooit heeft men immers zo' n ommezwaai gemaakt zeggen ze zelf? En wie zijn weer eens de dupe? Dat zijn vooral d emensen die al vaak van alles mankeren, buiten hun schuld om in een hoekje gezet met hun zogenaamde keukentafel-gesprekken. Dit is puur het de mensen onmogelijk maken. Daar meneer Bosman, zeg ik u nu al vast... heeft de weg naar de rechter niet zoveel zin want die hebben het veel te druk met andere zaken. Het lijkt tegenwoordig wel alsof de rechter in de stoel van zo' n minister of staatssecretaris moet zitten. Daar alleen al, worden mensen moedeloos van. En nee meneer Bosman... mijn vrouw heeft haar geld ook nog steeds niet. Maar... denkt de gemeente... wat maakt het toch allemaal uit, want de huidige zorgverleners liggen er over een tijdje (aankomende maart) toch grotendeels uit, dus zal het ons niet zoveel uitmaken. Straks worden deze banen allemaal overgenomen door onbetaalde vrijwilligers, die verplicht aan het werk worden geschopt, omdat ze anders geen uitkering meer krijgen. Hoeveel goedkoper willen we het nog krijgen, denken ze dara bij die gemeenten. En nu al zie je om je heen dat sommige gemeentes het geld wat ze krijgen voor dit doel, aan andere zaken uitgeeft. Dikke koopen in d ekrant erover. Dit gaat wel lekker zo... meneer Bosman en wat moet een rechter daar nog aan doen? Wij al helemaal niet meer.

 • corinne zei:

  lieve mensen,
  zet uw ervaringen op papier en stuur deze ook naar:

  De minister-president
  Minister van Algemene Zaken
  Postbus 20001
  2500 EA Den Haag

  eens zien wat er gebeurt als al deze wantoestanden daar terecht komen.
  laat ons verenigen en laat horen hoe het er nu voorstaat.

  groeten corinne

 • Lotte zei:

  Ik voel mee met de medewerkers van de svb, zij hebben de resultaten van de idiote 'reorganisatie-woede' van van Rijn in de schoot geworpen gekregen. Bij grote bedrijven nemen ze daar heel wat meer tijd voor, de zorg kan gezien worden als héél groot met meer dan 200.000 medewerkers..... Idioot toch? Kortom niet naar de svb wijzen maar naar de idioot die deze veranderingen in iets meer dan n half jaar wilde doordrukken, de sukkel!

 • De Nieuwe Fabriek zei:

  http://www.computable.nl/artikel/opinie/overheid/5232096/1277202/de-svb-en-het-wandelende-pgbskelet.html

  open deze link en je kunt lezen waarom het gewoon niet werkt.

  Hans

 • pgb-er zei:

  ik weet nog steeds niet WAAR mijn geld is
  de gemeente eindhoven geeft niet thuis
  en mijn zorgverzekeraar heeft het niet
  en svb neemt niet op
  help

 • cor zei:

  Hierbij wil ik melden dat ik c.hummel op de dag van van daag nog steeds niet vben uit betaald dit duurd nu al bijna 7 weken .
  help help niets werkt bellen schrijven maillen.

 • sonja zei:

  K heb eindelijk afgelopen vrijdag mn geld ontvangen sinds januari.
  Wat een dramatisch debat, van Rijn moet zn ogen uit zn hoofd schamen.
  En dan de svb die niet durft te verschijnen!! Wat een blamage. Wat verdient zo een een directeur, die elke maand netjes
  uitbetaald krijgt... helaas steken er dan op de bijeenkomst maar 15 mensen hun hand op bij de vraag wie zn geld niet heeft ontvangen.
  ik denk dat we eerder voor een (asociaal) kantoor moeten gaan staan met eisen.

 • ineke zei:

  Ik heb nog steeds geen uitbetaling van SVB voor HH en begeleiding. Al een aantal keren SVB aan de lijn gehad, en ze zeiden steeds dat ze interne mailtjes zouden sturen om het bedrag eindelijk te storten. Maar dus niet. Geen geld. Mijn kredietlimiet van 200 euro is inmiddels overschreden en ik kan geen boodschappen meer doen en geen vaste lasten meer betalen. Wie wil mij helpen?

 • Wilco zei:

  Nog steeds geen salaris van januari ontvangen en daar komt nu februari bij. De wanhoop nabij!!!

 • ineke zei:

  Ik heb ook nog steeds geen geld binnen. Het schijnt een probleem te zijn voor de SVB om iemand uit te betalen die een gedeelte van de zorgverzekeraar krijgt en een deel van de gemeente.
  Ik kan geen geld meer opnemen en de vaste lasten worden wel afgeschreven.

 • Wilco zei:

  Is het ondertussen, na braaf geduld, tijd voor een gezamenlijke actie? Zoiets als bij meneer van Rijn een schadeclaim indienen?

 • Wilco zei:

  Vul allemaal het formulier maar in.

  http://www.pgb.nl/nieuws-over-het-pgb/nieuws/actueel/zorgverlener-niet-betaald-of-andere-problemen-met-de-svb?waxtrapp=gbndnjEsHcwOdcPnBGaBhBFkC

 • sonja zei:

  Heb je de ombudsman al ingeschakeld? Kan helpen!
  succes

 • daniella zei:

  Ook ik ben nog niet uit betaald door de SVB over de maand Januari 2015
  Wat heel opmerkelijk is dat van 1 PGB client sommige zorgverleners wel zijn betaald en andere niet.
  SVB zegt butget is niet voldoende , dit terwijl de WMO en de Zorgverkering het butget al lang naar de SVB heeft gestuurt.
  Er is duidelijk een zeer grote chaos en achterstand gaande bij de SVB.
  Factuur Februari 2015 is ingestuurd maar wanneer wordt die uit betaald.
  Ook mijn spaarpotje is bijna op de bodum en dan weet ik het ook niet meer

 • van Meer zei:

  nee, januari en februari nog niet betaald gekregen. . . .

 • Marga zei:

  Ook ik heb van 2 cliënten nog geen salaris over januari ontvangen,eerste week van februari waren ze al bij de SVB ontvangen, volgens de SVB na een half uur antwoordbandje te hebben aangehoord, waren de declaraties naar een verkeerde afdeling gestuurd... maar ze kon niet zeggen wanneer ik het nu wel zou krijgen

 • Florentine zei:

  Op dit moment hebben ale teamleden van ons zelfsturend team nog geen enkele betaling over de maand januari ontvangen van het svb. Er gebeld, gemaild, kastje muur verhaal etc. Vandaag begreep ik van een aantal zzpers werkzaam voor een zg bemiddelingsbureau dat men nu de client verzoekt de zorgverlener rechtstreeks te betalen tegen een schuldbekentenis van de zzper aan client. Zzper moet vervolgens dit bedrag weer terug storten aan client als de svb tenslotte heeft uitgekeerd.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.