Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

SVB: van winterslaap naar knikkebollen

89 Reacties

Hoewel de problemen rondom de uitbetaling van de vele zorgaanbieders nog lang niet voorbij zijn, lijkt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) af en toe wakker te schrikken en wat geld hier en daar over te maken. Volgens staatssecretaris Van Rijn zijn de betalingen op gang gekomen en voor een gedeelte ingelopen, maar zijn er nog steeds teveel betalingen die niet gelukt zijn, en teveel budgethouders die niet weten waar zij aan toe zijn met hun budget. Toch noemt Van Rijn het huidige verloop van de uitbetaling van de pgb’s ‘redelijk’.

Iedere betaling moet op tijd overgemaakt worden volgens de staatssecretaris. Gebeurt dit niet, dan moet er een nood-voorziening komen die tot een snelle betaling leidt. Volgens Van Rijn zullen de gemeenten, zorgkantoren en de SVB veel merken van de prioriteit op betalen. ‘’Het zal veel herstelwerk vergen van alle betrokken partijen’’, aldus Van Rijn.

Op 3 maart heeft Van Rijn in een overleg met Per Saldo en de Branchevereniging Kleinschalige Zorg afgesproken dat het proces nog beter gevolgd zal worden. Wat gaat er nu nog fout en in welke gevallen gaat het nog fout?
De komende tijd onderzoekt de SVB de doorlooptijd van de uitbetalingen en wordt er een ketenregisseur aangesteld die het hele proces in de gaten moet houden. De fouten die gemaakt worden, zullen onderzocht worden

De SVB lijkt uit haar winterslaap te zijn gekomen, maar af en toe nog een dutje te doen. Of de Sociale Verzekeringsbank binnenkort uitgeslapen is, is afwachten. Van Rijn heeft er in ieder geval alle vertrouwen in.

Bekijk hier het interview van de NOS met Van Rijn.

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.

89 Reacties »

 • Janny zei:

  Joepie, vandaag geld ontvangen van de maand januari. Bij mij had de gemeente bij de SVB aangegeven dat er een spoedbetaling op voorhand gedaan moest worden (maand geleden). Helaas zijn de gedeclareerde reiskosten niet vergoed. En buiten dit nog verder geen enkel teken van leven van de SVB…..
  Nu hoor ik bij de gelukkigen die niet van dit inkomen de hypotheek of de boterham hoef te betalen omdat ik daarnaast nog ander betaald heb en mijn partner ook. Sterkte wens ik iedereen, zowel zorgverleners als mensen die zorg nodig hebben!

 • Greetsche zei:

  Ik heb de gemeente gebeld,zij verzamelden de klachten,toevallig? Daarna in dezelfde week geld ontvangen van januari.dus ik ben heel nieuwsgierig wanneer de volgende betaling komt,want de verkiezingen komen eraan

 • Patrick zei:

  Zoveel fouten en problemen. Weg met die Van Rijn en geen Gouden handdruk natuurlijk.

 • Lotte zei:

  Ik heb m’n administratie al sinds 2010 bij de Svb, in januari nog twee medewerkers toegevoegd en eea gewijzigd. Alles was nèt voor ik februari moest declareren in orde. Ik had m’n medewerkers gewaarschuwd voor mogelijke problemen maar nergens problemen gehad.
  Wat ik wel rot vind om te horen is dat de medewerkers van de Svb schreeuwende mensen aan de telefoon krijgen!
  Deze mensen krijgen t nu dus van twee kanten: van de overheid en budgethouder/zorgverlener. Vanuit de overheid krijgen ze te maken met n belachelijke reorganisatie waardoor ze begraven worden onder t werk, nieuwe regels en n verviervoudiging van t aantal klanten. Zonder dat er extra handen op de werkvloer bijkomen. En wij als budgethouder of zorgverlener schelden ze ook nog eens de huid vol. Ik weet dat veel mensen afhankelijk zijn van dit inkomen maar de medewerkers van de Svb hebben daar geen schuld aan, ga van Rijn de huid vol schelden, die verdient dat met z’n reorganisatie in n half jaar (vergelijkbare bedrijven trekken daar 3x langer voor uit!). Niet de medewerker van de Svb, die heeft zélfs begrip voor de boze telefoontjes. Daar heb ik respect voor! Ze ruimen zo goed als ze kunnen de shit van van Rijn op, sommige wijzigingen waren half december nog niet eens bekend…..

 • willem zei:

  ik krijg dubbel en daarna verdrievoudigt gestort

 • wilco zei:

  Natuurlijk kunnen alle (ingehuurde) mensen van de SVB er niets aan doen, maar deze mensen worden wel ingehuurd om de SVB te vertegenwoordigen. Deze mensen hebben hierdoor werk en krijgen waarschijnlijk wel netjes hun maandelijkse loon op hun bankrekening. Als wij van Rijn konden bellen, hadden velen dat zeker gedaan.
  Deze mensen zijn de enige mensen die wij als gedupeerde kunnen spreken en als velen van ons bijna 3 maanden geen loon ontvangen en er wel met hart en ziel voor werken, is het niet gek dat daar enige emoties bij komen kijken.
  De SVB heeft deze operationele taak op zich genomen en is daarmee verantwoordelijk voor het volbrengen van deze taak, net zoals zorgverleners verantwoordelijk zijn voor het vervullen van hun taak. Vervullen zorgverleners hun ‘contractuele taak’ niet goed, krijgen zij ook te maken met sancties en terecht. Als je zorg verleend, is de enige tegenprestatie… loon! Als ‘PGB zorgverlener’ heb je verder weinig tot geen collectieve arbeidsvoorwaarden, dus een loon is de enige tegenprestatie. Deze mensen doen goed werk, maar zijn enorm kwetsbaar.
  Als de SVB eerlijk zegt dat zij niet opgewassen is tegen deze overhaaste operatie, heeft iedereen daar begrip voor. Het feit is nu dat niemand hierover zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en degenen die daarvan de dupe zijn, zijn de mensen die met hart en ziel werken om de kachel te laten branden (zowel SVB medewerkers als zorgverleners). Zij die de werkelijke verantwoordelijkheid dragen hebben geen last van zorgen over een niet brandende kachel of genoeg middelen hebben om een kindermond te voeden.
  Zorgverleners, budgethouders en telefoonmedewerkers van de SVB kunnen hier allemaal niets aan doen, maar ze worden wel tegen elkaar uitgespeeld. Laten we wakker worden en zij die werkelijk verantwoordelijk zijn aanspreken op hun plicht…te beginnen bij de verkiezingen volgende week.

 • Corina zei:

  In overleg met mijn ZZP verpleegkundige hulp heeft zij een mail naar het ministerie van VWS gestuurd ( [email protected] )? Binnen een paar dagen werd zij en ik daarna ook, netjes gebeld door een medewerkster van het ministerie van VWS. Geloof het of niet,maar toen kon er ineens heel snel zaken gedaan worden. Misschien een tip voor mensen hier. En lieve hulpverleners, jullie zo’n allemaal schatten, met hart voor je werk en de cliënten voor wie jullie werken. Gelukkig! Immers, zonder jullie blijven mensen die zorg nodig hebben, van de noodzakelijke zorg verstoken. Omdat ik (vroeger zelf werkzaam in de verpleging) ook zorgafhankelijk ben, wil ik bij deze expliciet mijn waardering voor jullie uitspreken. Jullie zijn toppers!

  Maak zeker nu, gebruik van verkiezingstijd en mail de politiek. Voor wie interesse heeft, onderaan het bericht staan wat mailadressen.
  MAAR MAIL VOORAL DE STAATSSECRETARIS (en stuur je bericht in cc naar politici). VWS neemt actief contact op met wie op deze manier van zich laat horen!
  Hopelijk gaat het jullie, zorgkanjers, helpen heel snel te krijgen waar je gewoon recht op hebt, je verdiende salaris!

  Heel veel succes ermee!

   Email aan:
   [email protected]  

  Email CC bijvoorbeeld aan:

  [email protected] (VVD)
  [email protected] (PVDA)
  [email protected] (SP)
  [email protected] (CDA)
  [email protected] (D66)
  [email protected] (Groen Links)

 • marjan zei:

  Het loopt helemaal niet goed bij de SVB.
  Cliënten en zorgverleners die zich per oktober vorig jaar hebben aangemeld voor de salarisadministratie hebben nog steeds geen enkele uitbetaling ontvangen, wel loonstroken maar niet het bijbehorende geld
  Medewerkers aan de telefoon zeggen vaak maar wat, geven elke keer als de budgethouder belt een ander antwoord, ze wil niet meer bellen nu, omdat het totaal geen zin heeft, maar er wordt geen geld overgemaakt, terwijl het budget er is.
  Belachelijk dat er zo weinig aandacht in de pers wordt besteed aan dit drama.
  Is de norm in Nederland dat je maanden voor niets moet werken en je mond moet houden ? Waarom treedt van Rijn niet af, iedereen zou massaal naar hun gemeente moeten gaan om inkomensondersteuning te vragen, waar moet de huur en de rekeningen van betaald worden. Dit drama is nog lang niet voorbij en gaat nog veel meer rampzalige gevolgen krijgen, zoals al voorspeld werd door de werkers in de zorg.
  Welke beleidsmakers bedenken dit soort dingen en zitten ze met zn alen te slapen in Den Haag ? We moeten ons schamen in een westers land als de onze dat we dit soort misstanden toelaten . En stemmen ? Wat heeft dat voor zin,
  je stem gaat gewoon op in de massa, geen enkel nut en lost ook geen problemen op.

 • trudy zei:

  Heb net 2 dagen mn salaris van 2 mnd binnen. Wel steeds correcte medewerkers svb aan de lijn gehad. Denk dat ik wel ietsvan 25 telefoontjes heb gedaan. Uiteindelijk uitgeput,huilend aan de lijn en werd ik teruggebeld door kantoor amsterdam.Noodscenario enmet 2 dagen,nu 2 dagen geleden dus stond t op mn bank. Ik stuur hierbij ook veel sterkte aan iedereen,die nog in t duister tast. TeGEK voor woorden.

 • trudy zei:

  Ben ook steeds correct gebleven naar de medewerkers van de svb. Zij kunnen er niets aan doen.

 • frank zei:

  Verbaast me dat zorgverleners geen kort geding aanspannen tegen de SVB vanwege het ten onrechte niet uitbetalen van je verdiende loon,’
  Gewoon doen, de SVB wordt dan tevens veroordeeld in de proceskosten !

 • Robert Peeters zei:

  Nog even en ik stuur mijn declaraties maart naar de SVB. of ze zullen betalen? Er is dit jaar nog geen cent uitbetaald aan mijn geduldige PGB hulpen. Zorgverleners moeten m.i. nu toch echt in de problemen…….. maar wanneer gaan we en masse naar het Binnenhof om van Rijn het land uit te jagen. Ik ben te ziek eom iets te organiseren. Maar ik ben er zeker van dat ik mee ga naar het Binnenhof. Vanuit mijn rolstoel kan ik nog flink om me heen meppen met mikn stok……..
  Wanneer gaan we?

 • willem zei:

  mijn vrouw heeft al drie maanden geen vergoeding meer ontvangen voor bewezen diensten maar evengoed verzorgt ze haar client nog want zij laat ze niet in de kou staan zoals den haag het doet maar dat er een een keer een eind aan moet komen is zeker.als dit nog erg lang gaat duren staan er straks een boel op straat die geen huur of hypotheek kunnen betalen.

 • Daniella zei:

  Helaas heb ik ook nog geen geld van de SVB gestort gekregen.
  Jan en februari nog niets . Van 1 PGB Cliënt is 1 zorgverlener niet betaald de andere 5 zorgverleners wel.
  Ook dat is heel apart de 1 wel de ander niet of krijgt dubbel betaald.
  Wat moeten wij doen……een rechtszaak tegen de SVB of tegen de staat.

 • Jan zei:

  Vorige week januari en van zorgvragers met vast maandbedrag ook februari van SVB ontvangen.
  Declaraties bij ZvW voor de mensen met losse functies lopen bij ons nog wel stroef, nog niet alles van januari binnen.
  Ik heb op zich wel goede hoop dat wanneer het systeem loopt het dan wel goed zal gaan en dan maar weer af gaan vragen wat 2016 ons weer gaat brengen, want dit is een tussenjaar, wat dat ook moge betekenen.

 • Lotte zei:

  Er worden vragen gesteld wie aansprakelijk gehouden kan worden als je niet wordt betaald betaald.
  De overeenkomst heb je als zorgverlener met de budgethouder/werkgever, die ka aansprakelijk worden gesteld voor t niet nakomen van zijn verplichtingen. De zorgverlener heeft geen overeenkomst net de Svb dus kan je die als zorgverlener niet zélf aansprakelijk stellen voor je schade. De werkgever heeft deze overeenkomst wel en kan dus de Svb aansprakelijk stellen, mits sprake is van schade (hij heeft de zorgverlener uit eigen zak betaald bv)
  Hoop eea duidelijk te hebben gemaakt

 • frank zei:

  Beste Lotte,

  een pgb zorgovereenkomst is thans geen gewone arbeidsovereenkomst meer,de pgb houder mag immers niet meer over zijn eigen budget beschikken dat doen de klungels bij de SVB,die fout op fout maken waardoor uiteindelijk de pgb houder zonder hulp in de ellende blijft zitten.DEze overmachtssituatie kan natuurlijk niet op hem of haar worden afgewikkeld, dat zou o.a. in strijd zijn met de vereisten van redelijkheid en billijkheid volgens het Nederlands recht.
  Veel pgb houders zijn niet vermogend en kunnen dus een advocaat krijgen toegewezen van staatswege bekostigt, dus een kort geding (met publiciteit) aanspannen.!!

 • sonja zei:

  een protest op het binnenhof met spandoeken organiseren!

  je blaast stoom af op het forum maar het lijkt niet aan te komen bij de mensen die er wat aan moeten doen. van Rijn neemt het alleen op voor zijn familie.

  ik heb betaald gekregen en zelfs dubbele betalingen gekregen en nog eens een onduidelijk bedrag met voor mij onbekende kenmerken.
  dat krijg je als je dubbele papieren moet insturen omdat zij geen gegevens blijken te hebben..

  Mijn college heeft echter nog steeds niets ontvangen.
  excuus: het vakje persoonlijke begeleiding stond niet aangevinkt in het SVB systeem

 • Guus zei:

  HO HO Frank, het woord “klungels” vind ik ONGEPAST!
  De eindverantwoordelijke voor het hele gedoe rondom uitbetaling ligt niet bij hen, maar bij Van Rijn, zoals je van mij en vele anderen in eerdere reacties heb kunnen lezen.

  Iedereen die klaagt over de SVB moet eens ophouden, maar schrijven over de afwikkelingen en problemen met uitbetalingen e.d.!

  Het heeft ook geen zin om kwaad te worden als je telefonisch contact heb met de SVB zoals ik eerder heb gelezen.

  En als dit te lang gaat duren stappen we maar massaal naar den Haag om van Rijn en ministerie van VWS aansprakelijk te stellen!

 • sigrid zei:

  Ik heb 23 December me laatste salaris gehad van mijn cliente.
  3x opnieuw overeenkomst gestuurd, en nog niets. Van de week gebeld, hadden ze me maandloon verkeerd ingevuld.
  Vandaag weer gebeld, ja er moet nog een uur tarief bij, en dat gebeurt altijd in het weekend. En dan gaat U met de betaling van 27 maart mee, en me rekeningen dan????
  En de extra kosten vanwege te laat betalen?????. Kunnen we die ook bij de SVB in dienen.
  Je clienten laat je niet zitten, maar wat een rechtsyteem zeg, en de minister maar zeggen, komt allemaal goed.

  Ja hij krijgt zijn dikke salaris wel uitbetaald elke maand.
  En wij komen in de problemen door nalatigheid.

  Ze hadden de pgb’s bij de clienten moeten laten, tot alle overeenkomsten waren goedgekeurd en dan overhevelen.
  Hadden we geen problemen gehad.

  SIGRID

 • Cora Postema zei:

  Hier PGB op basis van Wlz en vast maandbedrag keurig uitbetaald.

 • patricia zei:

  Gouden tip; twitter een bericht op svb. je wordt de volgende dag teruggebeld.

 • Pieter zei:

  Na 8 uur ‘s-ochtends lukt het meestal niet meer Utrecht te bereiken, ook heeft hun computersysteem veel storingen, terugbel verzoeken en toezeggingen worden niet nagekomen. Ik had beter eerst aandelen kunnen kopen bij KPN en Ziggo…….Uploads werken niet, op e-mails wordt niet gereageerd. Van de drup in de regen of was het omgekeerd? Terwijl destijds Hogervorst (ook VVD) al zei als het niet goed werkt dan kunnen altijd terug naar het oude systeem, zoals bij de ZFW en particuliere verzekeringen. Maar dit hoor ik van Rijn niet herhalen??

 • Pieter zei:

  Blijkbaar wordt bij de SVB-PGB op zaterdagen en avonden door de week ook gewerkt, echt leuk 150% en 200% toeslag.Je hoeft alleen de telefoon aan te nemen, zaken te noteren en zeggen dat je er niets van weet en dat collega’s verder onbereikbaar zijn, maar maakt U zich vooral geen zorgen alles komt in orde. Een telefoonrobot is zeker goedkoper en kan dit gesprek met veel minder wachttijd overbrengen……………………..

 • margriet zei:

  Ben er zojuist achtergekomen dat 1 van de hulpverleners geen betalingen van jan/feb heeft ontvangen omdat het uurloon van 12 euro BRUTO niet accoord is bij het zorgkantoor? nee het moet van hun 11 euro zijn???? Dat doe je met iemand die al 10 jaar hier dit werk doet???Maar kom er maar eens achter waarom die 12 teveel was en waarom kan een ander dan wel 20 ontvangen????

 • gila polak zei:

  om het hier te melden zal niet veel uithalen maar ik kan ook even gal spuien
  IKHEBOOKNOGGEENCENTONTVANGENVANJANUARI.

  het is schandalig, ben er zo klaar mee
  hoorde van iemand anders dat ze ineens de bedragen op de site van de SVB hebben gewijzigd en kan dus de facturen niet eens indienen
  WAT EEN VERSCHRIKKELIJKE BENDE.
  Ik heb nog nooit zoveel geklungel meegemaakt.

  Bedankt minister en jouw hele gevolg dat dit zo perfect geregeld is.
  JULLIE MOETEN JE DOODSCHAMEN, WEG MET DE MINISTER EN DE STAATSSECRETARIS EN ONTSLAG VOOR ALLEN DIE HUN WERK NIET GOED DOEN BIJ DE BETROKKEN ORGANISATIES

  WEERZONDERGELDHETWEEKENDIN

 • Lotte zei:

  Beste frank,

  Redelijkheid en billijkheid komen pas aan de orde bij de bepaling van de hoogte van het bedrag. In het aansprakelijkheidsrecht gaat het erom of je een juridische relatie hebt. Zonder juridische relatie (uit overeenkomst, wet of onrechtmatige daad) wordt je NIET ontvankelijk verklaard in je klacht. Ik heb geen wetsartikel gevonden waarin de weg open gemaakt wordt dat de zorgverlener de Svb direct aansprakelijk kan stellen voor het niet betalen van het loon. Een zorgverlener heeft een arbeidsrelatie met de budgethouder en de budgethouder met de Svb. Je kan dus alleen de Svb bereiken door de budgethouder aansprakelijk te stellen. Deze leidt dan aantoonbaar schade en kan dus de Svb aansprakelijk stellen.
  Ik hoop zo te voorkomen dat mensen voor niets geld uitgeven aan het dagvaarden van de Svb ipv de budgethouder. Het klinkt erg oneerlijk en overleg met je budgethouder is hierin echt belangrijk maar in uiterst geval misschien de enige weg

 • hennie zei:

  Mijn handen jeuken. Ik zou daar wel even een paar weken aan het werk willen. Flink met de bezem erdoor en alle probleemgevallen aanpakken!

 • frank zei:

  Beste lotte,

  bedankt, dus de pgb hulpverlener dient eerst de budgethouder aansprakelijk te stellen indien hij/zij geen loon ontvangt en eerst daarna kan de budgethouder (met advocaat) de SVB in rechte aansprakelijk stellen en dwingen tot betaling over te gaan conform de indicatie en budgeten.
  Het gaat in alle gevallen om medisch noodzakelijke hulpverlening , die zonder problemen verstrekt en betaald zou behoren te worden.Het feit dat er zoveel fout gaat en budgethouders uiteindelijk van de noodzakelijke hulpverlening verstoken blijven is werkelijk een grote schande !!!!, en van Rijn heeft nog steeds geen motie van wantrouwen aan zijn broek..door dit wanbeleid zal de pgb hulpverlening steeds meer om zeep worden gebracht.

 • Wilco zei:

  Ik heb mijn verhaal aan de fractie van de SP gemaild (zie reactie hieronder). Misschien helpt het beter als iedereen z’n hart lucht aan een politieke partij ipv op deze site. Zij kunnen misschien wat meer doen dan wij hier.

  Hartelijk dank voor uw e-mail aan de SP-fractie.

  Wij hebben de afgelopen weken heel veel meldingen ontvangen van mensen die nog steeds niet uitbetaald zijn. Wij hebben opgeroepen tot snelle debatten en hebben vele kritische vragen gesteld aan de staatssecretaris. Meerdere keren heeft de SP, maar ook andere partijen, gevraagd om een verbeterde invoering. Ook hebben wij de staatssecretaris gevraagd of het niet mogelijk is om voor de mensen waarbij het evident nog niet gelukt is om contracten te verwerken gewoon het pgb te verstrekken.
  Iedere keer weer heeft de staatssecretaris beterschap beloofd, hoewel gelukkig veel mensen inmiddels zijn uitbetaald, zijn tot op heden nog niet alle problemen opgelost. Er komt binnenkort een onderzoek naar de oorzaak van deze problemen en in het onderzoek wordt ook gekeken hoe deze problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

  Wij volgen deze situatie kritisch en stellen het zeer op prijs als u uw ervaringen met ons deelt omdat wij dit mee kunnen nemen in voorbereiding op het vervolgdebat van 26 maart en wij hopen dat de Staatssecretaris eindelijk eens gaat bekennen dat de invoering veel te snel is gegaan en hij zijn excuses aanbied aan alle gedupeerden. Maar nog beter is dat hij met daadwerkelijke oplossingen komt.

  Nogmaals dank!

 • donach zei:

  En uit welk potje worden al die extra volgacties, die ketenregisseur en herstelwerkzaamheden betaald????

  O ja natuurlijk uit het potje waar ons publiek zorggeld in zit. En dan maar beweren dat wij geld verspillen! Wie verspilt er nu geld???

  Budgethouders investeerden tot nu toe in directe zorg en niet in ketenregiseurs etc. Veel efficiënter, goedkoper en doelmatiger.

  En natuurlijk moet fraude aangepakt worden maar tot nu toe meld Per Saldo dat de onderzoeken 0,07% onregelmatigheden hebben opgeleverd. Dat zijn nog niet persé fraudes maar kunnen ook onbedoelde fouten zijn.

  Natuurlijk zijn alle argumenten rondom fraude om het trekkingsrecht voor PGB in te voeren alleen bedoeld om het PGB om zeep te helpen. Zo veel mensen zijn gestopt met PGB of erger nog zijn overgestapt op Zorg in Natura (precies wat bepaalde personages willen) of nog erger vermijden zorg!

 • Floor zei:

  Ik ben zorgverlener van mijn partner. De SVB verzorgt al jaren mijn administratie zonder problemen. Heb tijdig de zorgovereenkomst en het zorgplan ingediend. Altijd netjes verantwoord naar het zorgkantoor, 2 keer een intensieve controle gehad, alles prima in orde. En nu…omdat een stelletje klootzakken de boel middels fraude met het pgb verziekt heeft, moet de boel anders georganiseerd worden. Het gevolg is dat ik en velen met mij nog geen cent heb gezien!!

  Wel een fijne rekening van het CAK, werd de eigen bijdrage voorheen ingehouden van het pgb, nu mag mijn partner dat lekker zelf betalen, 664 euro per maand!!

  Nederland veranderd, de zorg veranderd mee……bah!!!

 • tiny zei:

  Citaat van de mail die ik kreeg van per saldo ;

  U heeft bij ons een melding gedaan dat uw zorgverlener(s) nog steeds niet zijn uitbetaald door de SVB. De SVB heeft een speciaal team dat meldingen die via Per Saldo binnen komen met spoed verwerkt.

  Indien u het bijgeleverde formulier van de SVB invult en retourneert naar het volgende emailadres: [email protected], garandeert de SVB na ontvangst van uw ingevulde formulier een uitbetaling binnen 1-3 werkdagen

  Nou het zal jullie verrassen…het zijn inmiddels 4 werkdagen en nog steeds NIKS ontvangen! Mijn cliënt kon overigens wel zien dat het geld van de betreffende rekening gehaald was????????

 • Guus zei:

  Nou Tiny,
  Hier ook nog niets betaald in 2015 aan 2 zorgverleners, RRT laat al sinds 3 maart op zich wachten. 18 maart nogmaals een mail gestuurd maar nu met een CC naar de STAATSSECRETARIS VWS en wat denk je……..nee geen reactie….alleen zo’n mail als jij van de SVB (standaard bevestiging van mailontvangst).

  Ik heb nog een dikke budget van 2014 staan wat teruggestort moet worden naar t Zorgkantoor. Maar nu kan dat niet omdat ik de definitieve afrekening op korte termijn verwacht.
  DIT IS ZO’N ONNODIGE KOSTENPOST VOOR DE ZORG: KONDEN ZE BETER bv RENTE VAN TREKKEN!
  En zie ik nog zoveel meer, waar men al meer dan een decennium op had kunnen bezuinigen in de zorg! En dat zijn beslist GEEN PEANUTS zoals het kabinet beweert!!

 • Melina zei:

  Hier ook nog steeds drama. 2 van mijn zorgverleners zitten nog steeds zonder geld. Januari niet gestort en februari ook niet. Maar een zorgverlener die al per 1 februari uit dienst is gegaan, krijgt wel nog het loon. Bellen heeft geen zin, want zeggen ze.. er is een mutatie van gemaakt en we kunnen niets doen tot deze is verwerkt. Betalen ze zo ook de kosten die de zorgverleners krijgen doordat ze hun rekeningen niet kunnen betalen?? Ik vind het te triest voor woorden dat het zo moet allemaal. Mocht ik het maar weer zelf regelen, dan hadden mijn zorgverleners tenminste geen geldzorgen en ik geen schaamte om een beroep op hun te doen.

 • Sjannie zei:

  In februari 2015 een Pgb cliënt gehad.
  Daar cliënt plotseling overleden is en de loonoverzichten niet heeft kunnen ondertekenen
  kan SVB niet tot uitbetaling komen.
  Kan dit zomaar???

  Gr. Sjan

 • wilco zei:

  Nog steeds aan het wachten op mijn loon. Van een paar zorgverleners heb ik het loon, na veel inspanning, van januari en februari ontvangen, maar het grote geld is nog bij de SVB. Nu blijkt op 1 april dat ik van deze budgethouders geen loon van maart heb ontvangen. Begint het nu weer van voren af aan?

  Complottheorien zijn niet echt mijn ding, maar als ik zo hoor hoeveel zorgverleners stoppen met dit werk, omdat het zo niet meer te doen is, vraag ik me af of dit misschien een ‘mooie methode’ is van de regering om zo het hele PGBsysteem om zeep te helpen. In dat geval zal ik tot de laatste snik mijn geduld bewaren.