1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Sluipende verandering

36 Reacties

Muis sluipt langs muizenvalWij vonden een bericht van Jannie Tellinga op internet dat naar onze mening de moeite van het vermelden waard is. Al vanaf het begin van deze maand is  Tijdelijk Verblijf veranderd in Kortdurende Zorg. Die beleidsmaatregel is vrijwel onopgemerkt ingevoerd.

De verandering brengt wel degelijk een belangrijk verandering met zich mee. Als extra voorwaarde geldt dat  er permanent toezicht nodig is op kinderen, en overbelasting en vervanging van ouderlijk toezicht niet meer voldoende is. Per Saldo stelt dat veel ouders hun recht op logeeropvang gaan verliezen. Die verandering gaat in op het moment dat PGB gaan aanvragen of een verlenging daavan. Voor logeerhuizen die zoveel kinderen opvangen is dat een zware beleidswijziging omdat het de toeloop van kinderen ernstig kan doen afnemen. Bovendien is het van belang voor iedereen die erover denkt logeeropvang te starten. De regeling is te vinden in Indicatiewijzer CIZ 2011.

Bij deze maatregel komt in de toekomst nog de regel dat kinderen met een dubbele problematiek naar AWBZ-instellingen zouden moeten gaan. De vraag is of onze lezers met deze zaak al kennis hebben gemaakt en hoe zij er mee omgaan.

36 Reacties

  • Tweets die vermelden Sluipende verandering – Thuiszorg Nieuws -- Topsy.com zei:

    [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door thuiszorg wmo awbz en GGZ WMO Drenthe, Thuiszorgnieuws.nl. Thuiszorgnieuws.nl heeft gezegd: Nu op Thuiszorgnieuws: Sluipende verandering http://bit.ly/gP0NuO thuiszorg [...]

  • Roos zei:

    Jammer dat Per Saldo niet eerder heeft ingegrepen.
    Ik zit met een herindicatie en het CIZ wil inderdaad de kortdurende zorg niet toekennen.
    Ze behandelen het deze week in een multiseciplinair overleg....

    Zie ook:
    Nieuwe voorwaarden op Per Saldo

    Bent u of uw kind geindiceerd in functies en klassen, dan behoudt u de mogelijkheid op een indicatie voor kortdurend verblijf (voorheen werd dit tijdelijk verblijf genoemd), maar wel volgens nieuwe criteria. Meest beperkende voorwaarden zijn dat 'permanent toezicht' noodzakelijk moet zijn bij de zorg die u of uw kind nodig hebt en er daarnaast sprake is van respijtzorg.

    Korte toelichting

    Het bieden van toezicht kan verschillen in de wijze waarop dit gebeurt (zorg, bewaking, controle, inspectie, supervisie, surveillance) en de tijd waarop dit nodig is (op regelmatige en onregelmatige momenten).

    De term ‘permanent’ wil zeggen dat toezicht, in welke vorm dan ook en op welke tijden dan ook, onafgebroken gedurende 24 uur per dag nodig kan zijn.

    Respijtzorg is zorg die nodig is bij overbelasting van mantelzorgers of om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.

    Meer over de nieuwe regeling voor kortdurend verblijf leest u later deze week in onze nieuwe slimme lijst daarover.

    Er zijn best wel mogelijkheden, alleen het CIZ houd rigide vast aan permanent toezicht!!!!
    Bezwaar maken,

  • Roos zei:

    http://petities.nl/petitie/maak-de-zorg-thuis-en-in-pgb-wooninitiatieven-niet-kapot--2#tabs

    Teken de petitie en stuur de link door!!

  • Gert zei:

    Bij PGB is uitwisseling van functies mogelijk. PGB voor kortdurende zorg, c.q. tijdelijk verblijf, kan dus gewoon ingezet worden als begeleiding individueel of begeleiding groep.

  • Klaske Goedhart zei:

    We hebben een zoon met autisme en ons budget loopt 1 maart af, om er op tijd bij te zijn en niet te vergeten had ik voor de kerst de aanvraag naar BJZ gestuurd.
    Dit is ons geluk geweest want nu worden we beoordeeld volgens de regels van 2010.
    De mevr die bij ons op bezoek kwam voor de indicatie vertelde dat we er rekening mee moesten houden dat met de volgende indicatie er geen verblijf meet zou worden gegeven maar ze moesten nu nog zorgen voor kennis om de regels te hanteren en zelf te begrijpen.
    Maar hoe moet het dan met de kinderen en de zorgboerderijen en de econonische schade?
    ????? kon ze geen antwoord opgeven en ze vertelde dat ze nog wachten op antwoorden van het ministerie omdat veel nog onduidelijk was voor ze.

    Ik heb met een aantal pgb ers gesproken maar ze geloven het gewoon nog niet.
    Ik denk dat we nog een roerig jaar krijgen als het echt bekend wordt bij het grote publiek.

    Groeten en sterkte iedereen.

  • Klaske Goedhart zei:

    @Gert,
    Dat kan idd maar als je begeleiding hebt gebruik je al een stuk van het geld voor begeleiding om het logeren te doen en de rest voor waar het voor bedoeld is begeleiding geven.
    Als je daarop moet korten om toch je kind te laten logeren moet je moeilijke keuzes maken want de begeleiding is vaak nodig om dagelijkse routine mogelijk te maken.

  • Johanna zei:

    Ik vind het raar dat er zo ontzettend veel verandert en elke keer ten koste van de mensen / kinderen die het pgb zo ontzettend hard nodig hebben voor de begeleiding.
    Ook nu weer het tijdelijk verblijf, waarom moet daar aangekomen worden? waarom kan dat nu alleen maar voor kinderen zijn die 24 uur toezicht nodig hebben?? dan blijft er bar weinig over want er zijn genoeg kinderen die heel veel baat hebben bij het tijdelijk verblijf en waarbij de ouders ook eens een weekeindje ontlast worden en even aandacht aan de andere kinderen kunnen geven of aandacht aan zichzelf kunnen geven. Het is zoveel meer dan alleen maar een "opvang" voor de kinderen.
    Als ze nieuwe maatregel toegepast word dan zou zo goed als niemand meer tijdelijk verblijf krijgen want de kinderen die 24 uur per dat toezicht en zorg nodig hebben zitten veelal al in een instelling of een aangepast wonen huis die hebben geen baat bij tijdelijk verblijf en maken daar dan ook nooit veel gebruik van.
    juist de kinderen met adhd en autisme en aanverwante stoornissen hebben er baat bij.
    Ik vind al die rompslomp rondom pgb erg belachelijk, ze mogen best strenger zijn met indiceren, want er zijn genoeg mensen die pgb krijgen maar geen zorg inkopen omdat ze het eigenlijk niet echt nodig hebben maar al die nieuwe regels en wetjes maakt het uiteindelijk voor iedereen onmogelijk ook voor de mensen die het wel hard nodig hebben.

  • Astrid Smits zei:

    Al eerder is mij dit bericht ter ore gekomen en ook als zorgaanbieder is dit lastig te verkroppen. Hoe je je ook inzet voor je werk, elk jaar wordt er meer een ontmoedigingsbeleid gehanteerd.
    Jammer genoeg wordt er nergens bij vermeld, waar deze ouders dan wel aanspraak op kunnen maken. Hoe zij hun gezin staande moeten houden.
    Niemand, die nooit in een soort gelijke situatie heeft gezeten, begrijpt hoe de impact is van een of meerdere kinderen met autisme in een gezin...
    Als deze maatregelen ervoor zorgen dat er geen kort verbijf, kort durende zorg, meer gehanteerd wordt voor deze kinderen, zullen er problemen ontstaan als overspannenheid, burn out, depressie en dergelijk bij ouders. Tot.... we er over een jaar of vier achter komen dat dit niet de oplossing is. Dan bestaat er veel van de goede zorg die nu geboden wordt niet meer....

  • Roos zei:

    Jammer dat de zorgkantoren niet op de hoogte zijn van de regels en enkel en alleen rigide vasthoud aan "permanent" toezicht!!!!

    Nu mag ik weer bezwaar aantekenen en eventueel zelfs naar de rechter om TV of zoals men het nu noemt VB-tijd.
    Eigenlijk kan ik wel janken, dat kleine beetje rust, een weekeindje waarin ik kon bijtanken verrekken ze te indiceren.......

    Situaties waarin kortdurend verblijf wel wordt toegekend
    Bij een indicatie voor kortdurend verblijf wordt het bovengebruikelijk toezicht met de daarbij behorende zorg die mantelzorgers vrijwillig op zich nemen, tijdelijk overgenomen. Daarbij kan het gaan om de volgende situaties.

    Mensen met een zorgvraag waarbij toezicht nodig is om tijdig lichamelijke zorg te bieden, bijvoorbeeld bij:
    • niet ingestelde epilepsie, toezicht vanwege de daarbij behorende risico’s
    • ernstige hart, en longaandoeningen, toezicht in verband met bijvoorbeeld het risico op zuurstoftekort
    • ernstige slikstoornissen, toezicht in verband met het risico op verslikken of stikken
    • ouderen met dementie, toezicht om te voorkomen dat iemand wegloopt

    Mensen met regieverlies waarbij actieve observatie nodig is omdat zij niet (meer) in staat zijn hulp in te roepen, bijvoorbeeld bij:
    • budgethouders met verstandelijke handicap die continue sturing nodig hebben in het dagelijks leven
    • budgethouders met lichamelijke handicap met zware fysieke beperkingen
    • ouderen met dementie

    Mensen waarbij toezicht nodig is voor preventief ingrijpen vanwege gedragsproblemen. Toezicht, observatie en preventief ingrijpen is nodig, omdat de budgethouder onvoldoende in staat is zijn hulpvraag kenbaar te maken wat anders gaat leiden tot probleemgedrag (woede-uitbarstingen, frustratie). Hierbij valt te denken aan mensen met een psychiatrische of psychogeriatrische aandoening (bijvoorbeeld dementie).

  • Natja zei:

    Wat je ook niet moet vergeten is dat veel mensen nu met deze regeling niet meer in aanmerking komen voor de Tegemoetkoming Onderhoud Gehandicapten (TOG) omdat vele nu, met het wegvallen van de TV, niet meer aan de 10 uur zorg per week komen. En voor degene die met een fiscaal partner ervoor gekozen hebben om thuis voor hun kind te zorgen en verder geen inkomsten hebben is het extra zuur. Die lopen de jaarlijkse vergoeding van €1406,= mis omdat zij geen TOG meer ontvangen. Deze regeling is juist in het leven geroepen omdat je geen chronische ziektenkostenaftrek meer heb bij je belastingopgave. Je wordt dus dubbel zo hard gepakt.

  • Roofvogel zei:

    Jammer dat er enkel voor kinderen wordt opgekomen. Want deze groep komt er nog het beste vanaf, al is deze bezuiniging ook niet goed te praten.

    Voor volwassen personen is logeren al helemaal niet meer mogelijk officieel. Du ouders mogen wel,ontlast worden, maar als het uiteindelijk 100 procent om de cliënt gaat dan mag het niet meer.

    Terwijl logeeropvang nou net kan voorkomen dat je in een awbz instelling moet gaan wonen.

    Schande, voor beide groepen.

  • Roos zei:

    Duhhhhhhhhhhh, roofvogel,
    Mijn kind, verstandelijke beperking en PDD-nos, puber heeft nu met de herindicatie geen VB-tijd toegewezen gekregen.
    Mensen met beperkingen zijn allemaal de klos, van groot tot klein.

    En financieel worden wij ook nog eens zwaar op de proef gesteld met alle eigen bijdrage's.
    Nee, het is verre van eerlijk, verre van;
    De breedste schouders de zwaarste lasten.

    De zwakkeren met géén economische bijdrage zijn echt de klos.
    En de zorgverleners kunnen naar de UWV zich als werkzoekende in schrijven.....

    En de jongen zullen meer ongewenst gedrag gaan vertonen, de binding verliezen.
    Verslavingsproblematiek, criminaliteit ligt op de loer....
    Deze bezuinigingen gaan e samenleving over een aantal jaren veel onnodig geld kosten.

    Prem laat nu al zien dat investeren in jongeren loont!!!!!
    En laten wij eerlijk zijn, iedereen heeft toch recht op een fatsoenlijk, leefbaar leven.
    Niet in armoede.

  • Wulf van Loenen zei:

    Reactie op onderstaande maatregel:
    "Bij deze maatregel komt in de toekomst nog de regel dat kinderen met een dubbele problematiek naar AWBZ-instellingen zouden moeten gaan".

    Juist met de dubbele en complexe problematiek hebben we onze dochter thuis. We verzorgen haar zelf en hebben een groepje vaste pgb hulpverleners. Als we willen dat het echt mis gaat met onze dochter dan moeten we haar in een AWBZ instelling doen. Het is nog veel duurder ook! Wat is dit voor beleid: je chronisch zieke dochter laten afpakken en naar een AWBZ instelling ermee.

  • Marry zei:

    Juist die overheids instellingen kunnen je kind stukmaken..
    Heb aan den lijve ondervonden dat dochter ECHT niks
    aan vond bij LogeerHuis van Symfora..
    Was te merken ook; personeel daar kon niets met haar
    en..mocht kind niet meer komen..en dat was maar
    2 keer 24 uur opvang met 2 nachten !
    Is DAT nu professionele jeugdzorg ?
    Nee dan een logeerinstelling naar eigen keus;
    belangstelling én doelgroep van kind in een
    vakantiepark..jammer alleen dat het qua budget
    stuk minder frequent kan..voor kind geweldig
    qua sociale activiteiten én -contacten..
    Gelukkig is er Hyves en is DIT logement stukken
    beter dan het gore uitgeleefde LogeerHuis..bah !
    Dat ADHD onder verstandelijke handicap valt
    wil nog niet zeggen dat kind achterlijk is om
    de gróte verschillen tussen omgeving maar zéker
    ook gemotiveerd personeel niet te herkennen..

  • Roofvogel zei:

    Ik ken nog een soort fascistische organisatie. De RMPI. Die hebben een logeerhuis met gesloten deuren. Ze kunnen er niet zelf uit. Dus eigenlijk zitten ze daar gewoon gesloten opgenomen 2x per maand.

    Dat is dus nou een voorbeeld van een ZIN instelling.

  • Natja zei:

    En dan moet je nagaan wat ZIN wel niet kost. Het is echt een stuk duurder. Ook mijn dochter heeft een dubbele problematiek en wij zijn uit de ABWZ instellingen weggegaan, omdat er al tijdens het stellen van de diagnose van alles mis liep. Wij hebben kinderen van kennissen en vrienden helemaal kapot zien gaan door ABWZ instellingen en niet te vergeten de verzorgers. Wij zijn toch verdorie als ouders mans genoeg om zelf te bepalen waar we onze kinderen heen doen en welke zorg er nodig is. Het lijkt wel of je weer helemaal aan banden wordt gelegd en dat onder het mom van bezuinigingen. Maar ZIN is heel veel duurder dan PGB. Wat wordt er dan bezuinigd? Schandalig!

  • miranda zei:

    Waar gaan we naartoe in nederland.
    Logeren in een professionele instelling kostte ons 575 euro per keer.
    Onze zoon kwam totaal overprikkeld thuis, kon 's maandags niet naar school.
    Nu gaat hij naar een privepersoon met 1 kind.
    Geweldig vind hij het, is na het weekend uitgerust.
    Kosten 196 euro per weekend.
    Ouders en zusje hebben een weekend kunnen bijtanken.
    Waar blijft de keuzevrijheid van ons?
    Over de opmerking van Gert, bij een nieuwe indicatie kun je niet meer uitwisselen, je mag dan geen kortdurende zorg meer geven als het niet geindiceerd is.
    Er zijn bovendien zoveel voorwaarden aan gesteld dat bijna niemand het nog krijgt.
    Over de ouderenzorg, daar is het eerste de begeleiding geschrapt.
    Arme mensen en hun mantelzorger die die paar uurtjes begeleiding goed konden gebruiken om even bij te tanken.
    Fijn deze regering, ieder voor zich en wie het niet kan betalen heeft pech gehad.
    Mensen denk na wat je stemt in maart.

  • Henk zei:

    ENSCHEDE - Patiënten die in het Medisch Spectrum Twente (MST) een heup- of knieoperatie hebben ondergaan, revalideren in het luxueuze Hotel Resort Bad Boekelo. MST is voor zover bekend het eerste ziekenhuis dat kiest voor herstel op deze manier.

    (Terwijl anderen geen zorg meer krijgen!)

    http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/8070999/Patienten-MST-herstellen-in-Bad-Boekelo.ece

  • Roofvogel zei:

    Opzich is dat voor hun een mooie oplossing en echt zo gek nog niet. Wat je wel kan afvragen is of daar perse een 5 sterrenhotel voor nodig is.

    Maar goed, ik heb daar allemaal geen kijk op.

  • esther zei:

    Tja, ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen van 13 en 11 met een dubbele diagnose (Asperger en ADD en eentje met MCDD, ADHD en DCD). Nu gingen zij beiden nog wel naar hun vader maar dat is per heden gestopt, hij kon het niet meer aan in combinatie met z'n nieuwe gezin.... Kortom vanaf nu overleef ik slechts door een logeerweekend van mijn kinderen per maand bij een derde thuis. Rust en 100% aandacht voor hen en rust voor mij. En ik moet nú een herindicatie aanvragen....
    Top, en uitwisselen mag ook niet meer, lees ik. En de TOG verdwijnt inderdaad dan ook nog (had ik het desnoods ook nog voor een deel uit kunnen betalen.)

    Iemand een oplossing?

  • Natja zei:

    En daar blijft het dus niet bij he Esther. Ik heb ook een dochter met ADHD en MCDD en eentje met ADHD en PDDNOS. Die hebben veel baat bij kleine groepen met vaste begeleiding.. En straks kunnen ze gaan logeren bij een ABWZ instelling waar om de acht uur een ander op de groep staat. Dan krijg ik ook nog vandaag een brief van de dagopvang dat ze de groepen gaan vergroten van 4 naar 8 personen omdat het zorgkantoor een maximum aan vergoeding per dagdeel heeft gesteld. Een dagdeel mag nog maar 57 euro kosten. Een hele dagopvang dus nog maar 114. Kookgroep vervalt ook nu want er zijn minder dan 6 kinderen. Straks weet je niet eens meer waar je naar toe moet met je kinderen. En ik ben zo ook mijn TOG kwijt, kom niet meer aan die 10 uur. Ik ben een thuismanager van mijn gezin. Ik kan niet gaan werken (wel geprobeerd hoor) want mijn kinderen ontsporen helemaal. Ik kom dit jaar nog wel in aanmerking voor die extra vergoeding van 1460 euro van de TOG maar volgend jaar ook niet meer. Ik denk dat er straks heel veel gezinnen helemaal ontwricht raken die het nu nog net kunnen redden. En dan moet je eens zien hoe overvol die ABWZinstellingen gaan geraken. Het Leo Kannerhuis heeft nu al een wachtlijst van een jaar. Waar moet dit toch allemaal naar toe.

  • machteld zei:

    Het is natuurlijk allemaal een schande.

    Maar de meeste mensen willen het zo zij hebben gekozen voor deze
    regering.
    Het moet nog veel slechter gaan in Nederland misschien worden we
    dan wakker.

    Zou het niet eens tijd worden dat dit op tv komt aan de bel trekken
    ...in kranten schrijven....met spandoeken de straat op....

    iemand anders nog ideeen??????

  • Natja zei:

    Maar Machteld,deze regeling omtrent het logeren is vorig jaar al besloten. Dit zijn de naweeen van het vorige kabinet.Volgens mij worden de regels die er nu zijn opgesteld ook veel te streng nageleefd.Het kan toch niet de bedoeling zijn dat bijna niemand meer in aanmerking komt voor kortdurend verblijf.Het lijkt wel of ze niet meer naar de persoon kijken maar naar de aandoening. En dan gelijk, hup, een streep erdoor. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat er bijna niemand meer voor in aanmerking komt!

  • geert zei:

    weet wat je stemt onze kinderen fam. enz. enz. mogen niet de dupe worden van een regeling waar de zieken die echt begeleiding nodig hebben regelrecht de afgrond in gaan plus de gezinnen en de ouders die al zoveel mee maken. de zorg is zo ver te zoeken. vooral in de toekoms. mogen onze kinderen dan geen leefbaar leven hebben?????? denk na regering en breng geen verdriet maar geef een leefbaar leven want u wilt echt niet ruilen!!!!!!

  • machteld zei:

    ja daar heb je gelijk in Natja...ook op hun heb ik niet gestemd.

    maar je moet wel inzien dat hoe rechtser de regering hoe slechter het gaat met de gewone mens...we zouden al die bonussen van die hoge pieten misschien kunnen gebruiken voor de kinderen???
    of wat minder loon voor de managers van de zorg instellingen...
    en zo heb ik nog wel een paar ideeen ...wie weet er nog meer???

  • anja zei:

    hallo

    ik heb een vraag?

    wat zijn nu de kosten voor logeren b.v. een week tijdens vakantie en dagopvang b.v woensdag middag of een zaterdag?

    gaat dit per uur of per dagdeel hoe werkt dat ?

    als ik dit bij een particulier wil laten doen voor 2 jonge kinderen wat mag die genen dan rekenen ?

    groet anja

  • Roos zei:

    Anja, kijk eens hier:
    http://www.zoekpgbzorg.nl/forum/
    http://www.pgb-vg.nl/

    Succes!!

  • machteld zei:

    Hoi Anja,
    Een particulier kan 99 euro per etmaal vragen....
    instellingen zijn veel duurder ...en de prijzen verschillen.

    hoop dat je hier iets mee kan,

    vr gr machteld

  • Anneke zei:

    Wist je dat er 45000 indicaties zijn voor kortdurend verblijf.
    Wist je dat dit ruim 300 miljoen euro per jaar is. 300.000.000.
    Wist je dat de meeste logeerweekenden ruim 500 euro kosten. Dat kinderen naar pretparken gaan, karten of paintballen.
    Wist je dat er zelfs instellingen zijn die met de kinderen naar Suriname gaan.

    Een ADHD-er 10 uur in een vliegtuig. Lijkt me heel verstandig. Een autist in een pretpark lijkt me heel verstandig. NOT

    Dit heeft er voor gezorgd dat het niet meer te betalen is. Want we gunnen elk kind toch zo'n weekend. Maar we gunnen het ook de bijstandkinderen op een flatje drie hoog in een achterstandsbuurt van een grote stad. Of de blowende tiener met verkeerde vrienden die niet meer te handhaven is thuis. Maar die krijgen dit niet.

    Het is vreselijk als je een kind hebt met een beperking, maar wordt een gezin echt structureel ontlast als het 10 keer per jaar een weekend naar zo'n kamp gaat. Ik denk het niet.

  • machteld zei:

    Nou toch weer even een reactie....ik bijstandsmoeder met 2 kinderen waarvan een 2 stoornissen en een 2 last heeft gehad van een depressie.

    in de bijstand krijg je ook via je gemeente geld om leuke dingen te doen met je kids.
    Via andere organisaties kunnen je kinderen bijna voor niets mee op kamp!!!

    Mijn zoon gaat bijna ieder weekend naar zijn logeeradres dan heb ik dus even tijd voor mezelf en andere mensen.
    Ook voor mijn zoon zijn die weekende belangrijk hij geeft zelf aan wanneer hij wil en geniet daar ook...hij komt op zondagavond vrolijk en voldaan terug...een win win situatie dus.
    En als je een lastige puber hebt met drugs problemen is er toch iets niet goed gegaan in de opvoeding of zijn er andere problemen waar je ook gewoon hulp voor kan krijgen.

    Dus niet zielig doen maar hulp zoeken ook voor werk kan je hulp krijgen om uit een bijstands situatie komen.
    Maar je moet er wel iets voor doen niemand krijgt zomaar hulp daar moet je voor vechten en moeite doen ook als je kind een beperking heeft.

  • Anneke zei:

    Je begrijpt het niet ik ben zelf geen bijstandsmoeder. Ik doe niet zielig. Ik werk in de PGB sector. Ik begrijp juist dat er bezuinigd moet worden omdat het geld door velen verkeerd wordt ingezet. Het gaat mij om de achterlijke invulling van die veel te duren weekenden zoals be-active. Suriname, pretparken dat is toch niet nodig en daar is het nooit voor bedoeld geweest.

    Verder zeg ik dat er heel veel kinderen zijn die een leuk weekend verdienen en er zijn heel veel gezinnen die even ontlast moeten worden. En in mijn ogen hebben kinderen waar weinig te besteden is en weinig leefruimte is, ook een leuk weekend verdiend en gezinnen en ouders met lastige pubers hebben ook even een break nodig. Snap je ?

  • machteld zei:

    ik begrijp het heel goed hoor ....
    maar je kan de pgbhouders niet korten omdat de prijzen zo hoog zijn van een weekend uitlogeren.

    ik ben dat ook zeker met je eens...laat de regering dat dan gewoon aanpakken zodat de prijzen vast gesteld zijn.
    trouwens je krijgt maar zoveel geld en meer kan je niet uitgeven.

    tuurlijk zijn er veel mensen die hulp verdienen ook mee eens maar dat zegt niet over pgbers.

    ik heb het hier al eerder gezegt wij kiezen ieder keer weer zelf de regering die maken het beleid...als we het daar niet mee eens zijn moeten we anders gaan stemmen.

  • anja zei:

    @machteld,

    bedankt voor je reactie bedoel je dat dit bedrag per kind is of voor alle 2 de kinderen.

    had op internet wel wat gelezen van 14 euro per dagdeel en dan bestond de dag uit 4 delen.

    maar je leest ook bedragen daar sla je stijl van achterover.

    mijn vriendin betaald 250 euro per kind voor 2 dagen ik wist niet wat ik hoorde en die heeft er ook 2 dus dat tikt toch aardig aan, maar ze krijgt wel voor alle 2 een goede vergoeding dus dan valt het wel weer mee.

    maar je ziet zoveel verschillende bedragen het lijkt wel of diegene die het doen er zoveel mogelijk aan willen verdienen dat zo'n kind met beperking een soort pot met goud is....... dat gevoel krijg ik ervan.

    grtjs en bedankt voor de reactie fijn week-end

    anja

  • machteld zei:

    Hoi Anja,

    Je zou ook op de site van per saldo kunnen kijken.
    Maar 99 euro per etmaal/ per nacht is heel normaal en dat is per kind.
    Maar zoals ik het goed begrepen heb mogen onze kinderen straks dus niet meer!!!
    Veel succes

    vriendelijke groet machteld ([email protected])

  • Caroline zei:

    Wie kan ons vertellen wat wel en niet kan met het pgb budget wat wij gekregen hebben voorheen hadden we een etmaal per week en dan ging inze zoon met PDD-NOS logeren 1x per maand nu heeft hij 3 dagdelen met als functie begleiding groep klasse 03 met vervoer kan je dit dan ook bundelen en weer 1x per maand ervan laten logeren ?zowel bij zorgkantoor als per saldo krijg ik niet echt duidelijke antwoorden en durf ik nu niets te doen met het pgb wie heeft er antwoord op!

  • Roos zei:

    Lees nieuwsbrieg 94.
    Met PGB heb jij bestedingsvrijheid.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.