1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Ongezonde markt huishoudelijke hulp

36 Reacties
Gem139373445_c2582f278b_beenten zijn vaak niet bereid om een reële vergoeding te betalen voor hulp in de huishouding, wat zou leiden tot faillissementen van zorginstellingen en uitbuiting van de hulpen. Dit blijkt uit onderzoek door adviesbureau Berenschot.

Uit dat onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de huishoudelijke hulpen die betaald worden door de gemeente, te weinig betaald krijgen. Volgens de onderzoekers van adviesbureau Berenschot, kan deze situatie nooit duurzaam zijn, aangezien er ongeveer 100.000 mensen in de sector werken. “In de meeste gemeenten hebben de geboden tarieven de bodem al bereikt en in een aantal gemeenten zijn deze al door de bodem gezakt”, aldus het adviesbureau.

Voor grote thuiszorgorganisaties is het sinds 2007 bijna onmogelijk geworden om winst te maken. Toen werden de gemeenten eindverantwoordelijk voor de inkoop van thuiszorg, en zijn de tarieven voor hulpen scherp gedaald waardoor de eigen bijdrage voor hulpbehoevenden gestegen is. Vooral organisaties met duurder en ervaren personeel kunnen volgens Zion Jongstra, directeur van TSN Thuiszorg, nog amper winst maken.

36 Reacties

  • gwehkamp zei:

    "Vooral organisaties met duurder en ervaren personeel kunnen volgens Zion Jongstra, directeur van TSN Thuiszorg, nog amper winst maken."

    Ik begrijp, dat het geheel kostendekkend moet zijn.
    Het zou de heer Jongstra sieren als hij zich minstens zo druk zou maken over de geboden kwaliteit en de lonen in de thuiszorg.

    Met Hamburgerbanen trek je geen kwaliteit aan en wordt werk in de zorg erg onaantrekkelijk.
    Voor mensen valt zo in de zorg geen droge boterham te verdienen, zodat in de toekomst een grote schaarse aan goed personeel valt te verwachten.
    Ook voor de gemeenten moet dit een grote bron van zorg zijn.

  • asjemenou zei:

    Bestaan er dan organisaties met goed opgeleid personeel?

  • joviool zei:

    men krijgt 9,60 per uur waar 6,80 van overblijft . men moet minstens 30 uur maken om op bijstands niveau te komen

  • H.H. Neijenhuis zei:

    Waarom gaan we niet met zijn allen NIET stemmen?

    Want omdat we gaan stemmen houden we de politiek allemaal samen in stand.

    Als er geen politiek systeem meer is, kunnen we allemaal samen een ander systeem op poten zetten.

    Veel slechter dan dit huidige systeem kan dat nieuwe systeem niet worden, toch ?

    De politiek heeft, heel slim, de regelfunctie bij de gemeenten neergelegd, want dan blijven zij buiten schot.
    Ze wisten van tevoren wat er zou gaan gebeuren. Ze gaven zelf veel minder geld aan de gemeenten. Daardoor waren die al snel niet meer in staat om 'normale' prijzen voor 'heel erg nodig' huishoudelijk werk te betalen.

    Leg de schuld dus niet neer bij de gemeenten, maar ga allemaal samen NOOIT meer stemmen.

  • Dick zei:

    Ik ben een regionaal zorgbedrijf aan het opzetten voor onder meer het faciliteren van huishoudelijke hulp bij kwetsbare burgers. De huishoudelijke hulpen ontvangen daarbij een uurvergoeding van 13,00 euro all-in vlgs de regeling dienstverlening in en om huis ( "witte werkster"- regeling). Ons bedrijf probeert een goede "match" te vinden tussen client en huishoudelijke hulp. Tevens verzorgen wij de administratieve en financiele afwikkeling. En we zorgen voor vervanging bij ziekte en afwezigheid. Geen admnistratieve rompslomp en veel handelingsvrijheid voor zowel client als huishoudelijke hulp! We vragen voor de facilitering bij clienten 1,95 euro per uur, zodat het totale uurtarief 14,95 euro bedraagt. Hiervoor faciliteren we ook gratis het aanvragen van financiele ondersteuning bij de regionale gemeenten ( uit de door gemeenten getroffen algemene voorzieningen). Hierdoor betalen kwetsbare burgers ( met een medische beperking en een laag inkomen) netto per uur vaak niet meer dan 5 tot 10 euro per uur voor huishoudelijke hulp in en om huis. Door dit concept hou je de huishoudelijke hulp betaalbaar voor de cliënten en kun je de huishoudelijke hulpen een mijns inziens fatsoenlijk uurtarief in het vooruitzicht stellen. Hoe wordt tegen dit concept aangekeken?

  • joviool zei:

    hoi dick voor minima met bijstand van 950 euro pm met zoals ik 5 uur per week is dit ook niet op te hoesten.

  • Dick zei:

    Joviool, ik begrijp heel goed dat het financieel voor jou heel lastig is om uit je bijstandsuitkering een eigen bijdrage te betalen voor huishoudelijke hulp. De gemeenten in mijn regio dragen in de regel in 2015 voor bijstandsgerechtigden 10 euro per uur bij ( maximaal voor 2 uur huishoudelijke hulp per week). Voorwaarde is natuurlijk dat je dan wel gebruik maakt van een "witte werkster". Je betaalt dan zelf nog 5 euro per uur. Als je de huishoudelijke hulp via de gemeente blijft regelen, moet je vaak een eigen bijdrage betalen, die hoger is dan die 5 euro per uur. Ik kan natuurlijk niet beoordelen of je aan 2 uur per week voldoende hebt om je huis te laten schoonmaken! Heb je meer hulp nodig, dan zul je zelf inderdaad in de meeste gevallen meer moeten bijdragen.... maar dat hangt van je eigen situatie af!

  • joviool zei:

    het lullige is dat een witte werkster 5 uur nodig heeft voor een heel huis en een zwarte 3 . gemeente gaf aan dat men zelf moest voorzien in hulp. en idd zwart is men goedkoper uit. personeel wat is ontslagen in de thuiszorg is vervangen door goedkoper. die helaas niet voldeden waardoor men de oude ontslagen hulp zwart aan de mouw trekken. een eigen bijdrage is minimaal 19,40 ongeacht het aantal uren. in mijn geval dus 20 uur pm . een ander bv 8 uur pm betaald ook die eigenbijdrage van 19,40. een wtcg bestaat niet meer en gaat ook al naar gemeente waardoor men geen financieel speling meer heeft voor medicijnen of hh hulp

  • martine zei:

    Die zgn "witte werkster" in het verhaal van Dick krijgt maximaal 6 weken doorbetaald bij landurig ziek zijn, is niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid, zal zich hier dus zelf voor moeten verzekeren, mag zonder aanvraag van ontslagvergunning "ontslagen" worden, zal een reservepotje op moeten bouwen bij verlies van clienten totdat hij/ zij nieuwe heeft, krijgt niet betaald wanneer een zorgvrager doodleuk afbelt omdat er familiebezoek ks om om welke reden dan ook, kortom heeft geen enkele zekerheid EN kan geen aanspraak maken op de WW.

    En dat allemaal voor 13 euro bruto per uur.
    Laten we de dingen niet mooier voorschotelen als ze zijn alsjeblieft...

  • Louis Bervoets zei:

    Alles heeft te maken met een inkomen en efficiëntie bij de overheid.

    Je kunt niet alleen de gemeente aansprakelijk stellen voor deze wantoestanden in de zorg. Zij krijgen dit ook opgelegd van hogerhand. We hebben van Nederland een over gecontroleerd, bezuinigd en geregeld land gemaakt. Onze economie loopt aan z'n eind. Er is genoeg werk te doen en er staat kennelijk te weinig vergoeding tegenover.

    Het "inkomen voor iedereen" is een groot deel van de oplossing, hierbij krijgt iedereen een inkomen van minimaal € 1500 per maand. Hiermee leg je de basis en je maakt het mogelijk om weer te wonen, leven en werken met plezier vanuit passie! Dit biedt perspectief. Ik hoop dat we allemaal snel wakker worden.

    Vanuit dit vast inkomen voor alle Nederlanders is er ruimte, rust, ontwikkeling en ontstaat er ook een enorme eonomische impuls waarvan iedereen profiteert.

    ZZP-ers en kleine ondernemers en alle minima. Nu zijn vele MenSen alleen bezig met overleven. Ook de patiënt moet nu overleven. Dit gaat allemaal ten koste van ons zelf als MenS.

    Het politieke roer moet om, want de traditionele partijen hebben gewoon géén oplossingen. Nieuwe politieke partijen hebben nieuwe frisse ideeën. Goede zorg is één van de noodzakelijke basisvoorzieningen. Vaste lasten zijn veel te hoog ... dit werkt door op alle fronten. Alle basisvoorzieningen flink beschikbaar en bereikbaar houden voor alle MenSen.

    Bij deze huidige politiek brokkelt alles af. Hier dienen we voor vernieuwing te kiezen. Wat heb je te verliezen? Zoveel duizenden werklozen staan er weer aan te komen. We laten ons toch niet weer bedotten?

    Die ongezonde markt heeft te maken met ons stemgedrag en zaken in stand willen houden, ook al zeggen we anders te willen. Den Haag beslist nog steeds en wij laten dit toe, want als je echt lef toont ga je stemmen en kies je voor nieuwe politieke partijen die het echt anders willen en voor de MenS gaan.

    Gebruik die stille kracht van het rode potlood!

  • Jeroen zei:

    Hulde Louis! Beter om er iets aan te doen dan er over blijven klagen.

  • Martine zei:

    Martien, helemaal mee eens, we moeten de zaken niet mooier voorspiegelen dan ze zijn. Mijn visie is echter dat met het huidige overheidsbeleid 10 duizenden huishoudelijke hulpen de komende maanden zullen worden ontslagen bij de reguliere thuiszorgorganisaties. Velen zijn al ontslagen en zitten nu in een uitkeringssituatie en dreigen zelfs in de bijstand terecht te komen. Echter, de behoefte aan huishoudelijke hulp blijft bestaan en wordt door de vergrijzing en door het langduriger zelfstandig wonen alleen maar groter. Wil je deze huishoudelijke hulpen dan in het zwarte circuit duwen? Lijkt me niet de meest gewenste oplossing. Bedenk wel dat het brutoloon in de thuiszorg voor huishoudelijke hulpen nu vaak niet meer bedraagt dan 10 euro per uur, waarbij ze inderdaad sociaal verzekerd zijn. Ik betaal 13 euro per uur via de zgn "witte werkster" regeling en geef de huishoudelijke hulp zelf de keuze om zich te verzekeren, al naar gelang de eigen situatie. De overheid laat me geen andere keuze, omdat ze in mijn visie veel te traag is met maatregelen, gericht op flexibilisering van arbeid en belastingverlichting, juist in de markt van huishoudelijke hulpen, waardoor nu 10 duizenden banen dreigen te verdwijnen

  • Esther Kooij zei:

    Ik vind het systeem van Dick wel eerlijker dan dat van de thuiszorg.
    CLient betaald voor mij €27 per uur aan TSN en ik krijg netto € 6.80 uitbetaald. Waar blijft het geld aan de strijkstok hangen????????

  • H.H. Neijenhuis zei:

    Reactie op Louis,

    Iedere keer als het politieke roer tot nu toe omging, werden we daar als Jan met de pet echt nooit beter van.
    Om als nieuwe politieke partij aan de macht te komen zal je moeten samenwerken met de oude politieke partijen.
    Want in Nederland kom je als politieke partij nooit ALLEEN aan de macht.

    Dus ook die nieuwe politiek zal zich moeten aanpassen aan de oude politiek.

    Geen optie, wat mij betreft!

    In Nederland hebben ze inmiddels goed gewerkt aan het gezegde : verdeel en heers.
    Dan zorg je er namelijk voor dat er geen enkele nieuwe politieke partij KAN opstaan, die groot genoeg is om alleen te regeren.

    Toen er ongeveer 10-15 jaar geleden wel iemand opstond, die het beter voorhad met Jan met de pet, werd die persoon doodgeschoten, helaas.

    Iedereen mag een mening hebben.
    Wat mij vooral opvalt is dat de politiek in het algemeen steeds verder af komt te staan van Jan met de pet.
    We hebben er allemaal samen helemaal niets aan.
    Alleen de politiek wordt er zelf beter van!

    Dus zal de politiek er ten alle tijde voor zorgen, dat het goed voor zichzelf blijft zorgen. En het maakt niet uit of dat ten koste gaat van Jan met de pet.
    Daar hebben ze alleen maar last van, het zijn er namelijk zoveel!

  • Dick zei:

    Esther, dank je, ik heb natuurlijk veel marktonderzoek gedaan, voordat ik besloot om het bedrijf op te richten. De reguliere thuiszorgorganisaties, waarbij de gemeenten in het verleden de thuiszorg inkochten en vaak nog inkopen voor kwetsbare burgers met een medische indicatie, rekenen gemiddeld met een tarief voor huishoudelijke hulp van rond 22 euro per uur. Particuliere burgers, die straks bij ons rechtstreeks inkopen, betalen 15 euro per uur. Kortom, alleen al door slimmer alles te organiseren en minder dure managers is er een besparing te realiseren van meer dan 30% op houdhoudelijke hulp, zonder dat je de huishoudelijke hulp zelf tekort doet. Waarom stimuleert de overheid niet, dat huishoudelijke hulp wordt georganiseerd door bedrijven zoals die van ons ( 30% goedkoper dan de reguliere thuiszorgorganisaties) en geeft die besparing gelijktijdig door aan de kwetsbare burgers met een beperking ( medische indicatie) en een relatief laag inkomen? Dan verhoog je enorm de kwaliteit van de zorg en hou je het voor de kwetsbare burger betaalbaar!!!! Daarbij komt dat een regionaal bedrijf, zoals de onze, de burger weer helemaal centraal stelt en luistert naar waar die behoefte aan heeft en gelijktijdig alle administratieve rompslomp weghaalt bij de hulp en die weer laat doen wat zij of hij leuk vindt: 100% hun aandacht schenken aan hun cliënten/opdrachtgevers en dienstbaar aan hun zijn!

  • martine zei:

    En waar kan die zgn "witte werkster" zich voor 3 euro per uur verzekeren voor arbeidsongeschiktheid,
    pensioen, zekerheid van werk en aanspraak op WW?

    Maw in welk opzicht is dit een reeel alternatief voor echt wit werken en zelfs het zwarte circuit?

  • Louis Bervoets zei:

    @ Neijenhuis ... je hebt volkomen gelijk ... het roer moet om en vooral de nieuwe politieke partijen hebben juist door het weinig vertrouwen in de politiek het hierdoor echt moeilijker, naast dat ze dus worden genegeerd door de media ook gewoon door vele kiezers. Hoe zou je dat kunnen veranderen denk je? Wij koesteren al het leven op aarde en de aarde zelf is ons éénregelige politiek programma daar toetsen wij alles aan en dit betekent dus ook goed met elkaar omgaan en dus ook zorg voor elkaar hebben. Ik verwijs graag even naar een forum, waar je zelf berekeningen kan maken wanneer je de beschikking krijgt over een "inkomen Vóór iedereen". Daar zie je ook het effect voor de ZZP-er en de cliënt. Het iVi is namelijk een onvoorwaardelijk inkomen voor iedereen en het voorbeeld laat zien hoe het simpel werkt en begrijpelijk is. We hoeven het alleen maar uit te voeren en alle minima, clienten en ZZP-ers zijn direct geholpen. Er is meer aandacht voor de cliënt omdat een hoop zorg die ik hier lees wordt weggenomen. Je hoeft je niet te verzekeren tegen inkomen. Kijk bij mijn facebook dan kom je er vanzelf want ik weet niet of ik die link hier mag plaatsen.

  • Dick zei:

    Dag Martine, met alle respect, ik heb het gevoel dat je niet zo bekend bent met de gangbare praktijk van beloning van huishoudelijke hulpen. Reguliere thuiszorgorganisaties werken in de regel voor haar huishoudelijke hulpen ook via de regeling dienstverlening aan huis ( dus zijn bemiddelaar o.b.v. de "witte werkster" regeling) Zij vragen alleen gemiddeld 22 euro per uur van de klant en betalen in de regel niet meer dan 10 euro per uur aan de hulp. Wij vragen rond 15 euro van de klant en betalen aan de hulp 13 euro per uur. Kortom, het verschil tussen hetgeen wij vragen en betalen is 2 euro per uur, terwijl dat verschil bij de reguliere thuiszorgorganisaties rond 12 uur per uur bedraagt. Kortom, een verschil van 10 euro per uur. Ze hebben of een hogere kostenstructuur door inefficiency en/of ze vullen hun zakken over de rug van de zorgbehoevenden!

  • H.H. Neijenhuis zei:

    @ Louis,

    Wat ik bedoelde te zeggen is dat het NIEMAND gaat lukken om de huidige politiek te veranderen, ook nieuwe politieke partijen niet.
    Het plan van een inkomen voor iedereen vind ik een prima plan, maar je gaat het nooit voor elkaar krijgen om dat door de huidige politieke partijen, of nieuwe partijen te laten uitvoeren.
    Je zou ook het systeem door burgerinitiatiefonsgeld te laten veranderen kunnen steunen. Geen idee of dat kan helpen, maar niet geprobeerd is altijd mis.

    Het systeem wat er nu is, daar wordt al heel lang aan gewerkt en ik denk niet dat ze het huidige systeem ooit nog vrijwillig zullen veranderen.
    Zeker niet als dat zou betekenen dat Jan met de pet er misschien zelf ook beter van zou kunnen worden.
    Een 'normaal' leven zou mogen leiden.

    Voorbeeld : vandaag in de media :
    het gaat economisch beter met Nederland, kijk maar naar de berekeningen van het CPB, werd er gezegd. Vervolgens :
    Er is 1 klein minpuntje, de werkloosheid stijgt ?!?!

    Ik kan me ook rijk rekenen door te goochelen met berekeningen.
    Op papier is alles recht te breien.
    Maar door de vele regeltjes en wetten, die de politiek maakt en het maakt niet uit welke politiek, voelt Jan met de pet letterlijk en figuurlijk de das (steeds strakker) om zijn hals zitten.

    Wat Jan met de pet alleen steeds beter begint te zien is dat het niet uitmaakt wie er politiek gezien aan de macht is.
    Als het erop aankomt, gaat iedereen voor zichzelf.
    Voor zijn eigen (politieke) macht en geld.

    Ook daar kan ik, net als jij denk ik, heel slecht tegen, want het hoeft niet.

    Maar dit is nu eenmaal het systeem waarin wij met zijn allen leven, helaas!!

  • martine zei:

    Beste Dick,

    Met alle respect, ik ben heel goed op de hoogte van de gangbare manier van beloning van huishoudelijke hulpen. Mijns inziens staat die gangbare manier van belonen hier juist ter discussie en u voegt daar niks waardevols aan toe met uw 3 euro meer voor de huishoudelijke hulp. Gedwongen ondernemerschap of grijs werken volgens een half witte regeling biedt geen zekerheid en geen oplossingen voor de huishoudelijke hulp.

  • Louis Bervoets zei:

    @ nijenhuis ... Ik zie dus wel openingen en heb voorbeelden, bovendien ga ik zelf de politiek in, ook deze verkiezingen, omdat je ieder systeem van binnenuit dient te veranderen. Zoals jezelf ook van binnenuit dient te veranderen geldt dit ook voor een organisatie. Als politieke beweging dien je dus wat je predikt ook binnen in je eigen organisatie tot stand te brengen en dat hebben wij ... geen hiërarchie. Teams die dynamisch zijn ... waar iedereen in en uit mag. geen partijpolitiek, maar hartpolitiek. Het inidividu telt en ook het inrichten van je eigen omgeving heeft prioriteit. Een grote uitdaging ... ik weet het, maar we voeren dit al uit in de praktijk binnen onze eigen organisatie.

    Ik haal even een stukje uit ons MenS-forum waar uiteindelijk veel meer staat:
    Kort samengevat.

    1. Van de bestaande pensioenen blijf je af.
    2. Je brengt meteen het "inkomen Vóór iedereen" in werking.
    3. Je bouwt een nieuw duurzaam zekerheidsstelsel op rondom dit iVi
    4. Deze zekerheid is er voor burgers en overheid.
    5. Duurzaam, efficiënt, ontlastend, goedkoper dan nu.
    6. Met het iVi zorg je weer voor een toekomst met perspectief
    7. Wonen, leven en werken met plezier, vanuit passie weer terug in onze maatschappij.

    Voorbeeld rekensom:
    Geef alle MenSen met een bijstand een iVi van € 1500/maand dit is voor overheid kosten en is voor ontvanger inkomen all in. Hier haal je niets vanaf, dus netto uitgekeerd.

    Hiertegenover vanuit het huidige systeem zie je, hoe iemand (alleenstaand) in de bijstand, wordt betaald.
    Uitkering € 900
    Huurtoeslag € 260
    Zorgtoeslag € 90
    Vrijstellingen € 250
    Bijelkaar opgeteld ook € 1500/maand die de overheid kwijt is.
    Dit bedrag is echter in het huidige systeem voor de overheid niet all in ... kosten en uitgaven.

    Want hier komt voor de overheid nog een extra "X-bedrag" aan kosten bij.
    En dan noem ik nog even een aantal extra kosten op een rij:
    Personeelskosten: voor kantoor, controle thuis en op de weg, organisatie/administratie etc...
    Gebouwkosten: onderhoud, huur/koop(Rente), beveiliging, verzekering, parkeerterrein etc...
    Controlekosten op de weg: autoaanschaf, onderhoud, km-vergoedingen, procedures etc...

    Dit "X-bedrag" extra kosten is zoals je leest gigantisch groot en dan heb ik nog niet eens alle kosten van de overheid genoemd en ook nog niet eens alle voordelen voor de cliënt binnen het huidige systeem.

    Ik blijf met het iVi-bedrag veiligheidshalve nog aan de voorzichtige kant, want durf wel te stellen dat het iVi-inkomen nog wel iets hoger kan.

    Vergis je niet, dit iVi-inkomen is per individu, want woon je samen, dan kan je het iVi-inkomen gewoon bijelkaar optellen, zonder dat je gekort wordt ... € 3000 per huishouden. En dit is nog niet alles, om te laten zien dat dit sowieso kan.

    Deze maatregel kan ook per direct worden ingevoerd en alle minima zijn direct geholpen.

    Dus iedereen die geen €1500 verdient krijgt nu dit bedrag, dus ook kleine ondernemers. Dit levert ons miljarden op als overheid. er speelt natuurlijk veel meer dan ik hier even in het kort kan weergeven. Hier moet bekendheid aan worden gegeven. Indien jullie deze nieuwe partij steunen gaan we dit voor elkaar krijgen. Is iedereen geholpen, want die injectie in onze economie komt nu eens direct terecht waar het thuis hoort.Bij Jan met de pet.

  • cora zei:

    Beste Louis Bervoets voor welke partij ga jij de politiek in?

  • Louis Bervoets zei:

    @cora Mens: Koester het leven op aarde en de aarde zelf voor een duurzame toekomst met perspectief. MenS lijst 17 Groningen.

    Alle vraagstukken die hierboven besproken worden, bij alle MenSen die reageren zijn met een iVi uit de wereld.

  • Thuishulp Heuvelrug zei:

    Dag Dick,

    Ik bied thuishulp op dezelfde wijze (regeling dienstverlening aan huis) aan jou, maar vraag me af hoe de € 1,95 per uur extra wordt ontvangen door de cliënt. Zij zij bereid dit bedrag hier extra voor te betalen per uur. In feite wordt alleen vervanging bij ziekte geregeld voor dit bedrag of doe je er meer voor?
    Met vriendelijk groeten,

    Nieko

  • Paul Stolwijk zei:

    Waarom sluiten wij ons niet bij de protesten van de studenten van de UVA ? Het is niet alleen een protest tegen het bestuur aldaar maar tegen de babyboomgeneratie die goed voor zichzelf zorgt maar niet voor het nageslacht. Deze generatie houdt zich krampachtig aan de door hen verworven voorrechten vast. Al\thans voorrechten waarop ze recht menen te hebben.
    Zie je ook in de zorg: Deze generatie heeft gezorgd voor een zware toplaag die dik beloond wordt en een onderlaag ( ik en mijn collega's in de zorg en huishouding ) die moeten ploeteren om aan de 1500 euro van dhr. Berrevoets te komen !!

    Nederland , wordt wakker !!!!

  • Louis Bervoets zei:

    @ Paul wat je schrijft is helemaal waar, echter zit de grootste "stille" kracht in het rode potlood. Laat jouw potlood leiden door jouw hart en stem. de ze kracht is vele malen groter dan welke protest, demonstratie en/of petitie dan ook. Daar wordt beslist ... in Den Haag dus de grootste efficiëntie is daarin te komen en van binnenuit het systeem te veranderen. Die € 1500/maand ... dit geeft de overheid zelf in een veelvoud al uit, die gewoon omgezet kan worden naar uiteindelijk vanuit rust een basis van zelfredzaamheid.De berekeningen geven het voordeel aan en wat het oplevert in plaats van wat het kost. www.dichterbijdemens.nl

    Laten we samen kantelen door anders te stemmen.

    Voor de studenten heb ik getweed: Zeggenschap over je eigen opleiding biedt een perspectief voor de toekomst.Dit is al vele malen geretweed. Het roer moet op want stuivertje wisselen heeft geen enkele zin. Vernieuwing, maar dan dient er wel gestemd te worden.

  • Antje zei:

    Te weinig betaald krijgen als huishoudelijke hulp en bovendien door de herindicaties minder tijd voor je werk. Er wordt niet gezegd, wat je dan eventueel kunt overslaan bij de cliënt. Er wordt gewoon geopperd dat je dan het bakje koffie met de cliënt maar overslaat. Als je in eigen tijd wat langer door werkt, help je deze belachelijke bezuiniging ook nog eens succesvol te zijn en kan er volgend jaar of zo nog wel een ronde bovenop komen. Er is toch geen lol meer aan op deze manier. Waarom is er dan zo weinig animo voor de acties van de abvakabo.

  • Louis Bervoets zei:

    @antje ... klagen helpt niet als je echt iets wilt veranderen stem dan op een NIEUWE partij die ook echt anders wil, dan pas gaat er iets veranderen. Anders blijf je klagen ... zonde van je tijd! En je blijft te kort krijgen.

  • pgb-er zei:

    ik vind winst in de zorg zo ie zo uitbuiting
    mensen die het werk doen moeten n goed loon krijgen en daar goed werk voor leveren
    en ruim dure kantoren en managers gewoon op
    het zijn onnodige en zeer dure kostenposten

    begin n buurtzorg-organisatie thuiszorg
    dat is menselijk en zonder winstbejag
    buurtzorg is er voor hulpvragers en de hulpgevers
    het is warm menselijk en zonder verspilling of uitbuiting

    weg met winstmakenden dus uitbuitenden thuiszorg mentaliteit
    methun dure managers gebouwen en hun nare instelling
    dat hebben we nu wel gehad
    het is achterhaald en uit de tijd

    zorg zonder hart is zo ie zo altijd n aanfluiting
    en daar hebben die dure managers voor gezorgd
    ze hebben de zorg onbetaalbaar EN onmenselijk gemaakt

    bezuinigen is goed
    uitbuiting is fout
    en managers zijn fout

    buurtzorg is n mooi nieuw begin

    goed zorg voed gever en ontvanger

  • pgb-er zei:

    goede zorg voed gevers en ontvangers

    en daar moeten we naar toe

  • Louis Bervoets zei:

    @pgb-er voor die goede zorg voeding gevers en ontvangers is toch hervorming nodig ... bekijk het iVi-standpunt hierover en alle problemen zijn grotendeels opgelost en levert voordeel op.

  • Dick zei:

    Nieko, van Thuishulp Heuvelrug, we doen er veel meer voor dan het regelen van vervanging bij ziekte en afwezigheid. We zorgen voor de gehele administratieve en financiele afwikkeling en we bemiddelen als re klachten zijn en we hebben een signaleringsfunctie bij de opdrachtgevers ( cliënten). Juist doordat particulieren steeds meer zelf hun zorg moeten regelen en financieren is het belangrijk dat ze een aanspreekpunt hebben, die signaleert of er andere vormen van zorg nodig/wenselijk zijn. Dat kunnen ook vele vormen van vrijwillige zorg zijn. Om de sociale cohesie en het welzijn van (kwetsbare) burgers in onze regio te bevorderen zijn we daarom een samenwerking aangegaan met een stichting, die zich richt op vrijwilligerswerk in de regio. We hebben een forum via internet, waar burgers interactief met ons kunnen communiceren en waar we ook onze periodieke (zorg en welzijn) nieuwsbrief publiceren. Ons motto is vrijwillige hulp waar mogelijk en betaalbare hulp waar noodzakelijk tegen zo laag mogelijke kosten!

  • Dick zei:

    O ja, Nieko, we faciliteren voor die bijdrage ook dat kwetsbare burgers met een beperking ( en die huishoudelijke hulp behoeven) en met een relatief laag inkomen maximaal de financiele ondersteuning van de gemeenten in onze regio verkrijgen uit de daartoe ingestelde algemene vorzieningen. Niet iedereen weet altijd de juiste weg te bewandelen om de maximale ondersteuning te verkrijgen, mede door de vele ingewikkelde veranderingen in wetgeving en regelingen! Wij kunnen daarin hun faciliteren.

  • Dick zei:

    Antje, doordat huishoudelijke hulp voor zelfstandig wonenden vanaf nu door de particulieren zelf moet worden georganiseerd en betaald, hebben ze zelf alle keuzevrijheid om op maat hun eigen huishoudelijke hulp te regelen. Wij faciliteren dat o.b.v. de eisen en wensen van de opdrachtgever een huishoudelijke hulp wordt gevonden, die bij de client past. Het is dus een overeenkomst op maat! Wij zorgen voor administratieve en financiele afwikkeling, zodat zowel de client als de huishoudelijke hulp geen administratieve rompslomp meer heeft. Wij vinden daarbij belangrijker dat een huishoudelijke hulp invoelingsvermogen heeft in hun opdrachtgevers ( clienten) en de client daarbij centraal stelt, dan opleiding, werkervaring en leeftijd!

  • Greetsche zei:

    H.h heeft altijd in het verdomhoekje gezeten.veel vrouwen werkte in de h.h.om wat bij te verdienen.(alfa-hulp) wilde je een gediplomeerde hulp kreeg je een gezinsverzorgster,waren er grote problemen (kinderbescherming,verzamelwoede,rotzooi,financieel aan de grond ) een gespecialiseerde gezinsverzorgster. Voor 40 uur.
    Mijn zorg hart bloed.

  • W.A. zei:

    ik heb al jaren thuiszorg. s.morgens wassen en aankleden en s,avonds komen ze ook nog langs of ik nog sta en of zit in mijn stoel maar per 1januari zijn mijn betalingen daarvoor 100 procent duurder geworden ik heb ook een indicatie en zit in groep 2 ik ben bijna 70 jaar en versleten op heel veel punten lichamelijk heb in eind october nog 3 omleidingen gekregen. het is heel droevig gesteld met de zorg van tegenwoordig ze hebben ook geen tijd meer voor ons soort mensen het moetallemaal vlug vlug en daar kan ik niet meer tegen en daar komt bij dat als deze ontwikkeling zich zo doorzet kan ik het niet eer betalen want ik zit ook met een veel te hoge huur

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.