1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

MEE wordt Wegbezuinigd

24 Reacties

De commissie die bezuinigingen op de langdurige zorg moest onderzoeken, laat er geen misverstand over bestaan: Mee-subsidies afschaffen. Dit betekent dat de organisatie die mensen met een beperking ondersteunt, waarschijnlijk gaat verdwijnen.Tenminste, als het beƫindigen van de subsidie aan MEE niet door de gemeenten wordt opgevangen. De bezuinigingscommissie spreekt in alle vier voorgestelde bezuinigingsvarianten klare taal:

Aangezien gemeenten reeds een informatieloket hebben voor ondersteuning, ligt het niet in de rede een publiek gefinancierde MEE-organisatie te handhaven.

MEE wordt nu nog voor het grootste gedeelte gefinancierd uit de AWBZ. Elk jaar gaat er 200 miljoen naar deze organisatie, die mensen helpt met vragen over wonen, werk, inkomen, opvoeding, sociale voorzieningen en vrije tijd. Vanaf 2013 zou de subsidie volledig stopgezet moeten worden.

De schrijvers van het advies gaan ervan uit dat de gemeenten de taak van MEE overnemen.

Voor mensen die tot op heden gebruik maken van de diensten van MEE betekent dit dat zij zich voor deze diensten bij de gemeente of hun eigen netwerk zullen moeten vervoegen

Om deze taak over te nemen is een bedrag beschikbaar gesteld voor de gemeenten. Maar dit bedrag wordt niet genoemd en de specifieke taken worden ook niet genoemd.

In een reactie schrijft MEE dat zij niet alleen voorlichting biedt, maar mensen met een beperking helpt te participeren in de maatschappij. Dit zou juist geld besparen en voorkomen dat mensen in de Wajong belanden of AWBZ zorg gaan aanvragen. Mee voorziet een toename in de indirecte kosten wanneer zij hun werk niet meer kunnen doen.

24 Reacties

  • SP: Partij van de Thuiszorg – Thuiszorg Nieuws zei:

    [...] stelling van deze week volgt naar aanleiding van dit bericht op Thuiszorgnieuws en luidt: MEE doet goed werk en moet blijven. Stemmen an op elke pagina aan de [...]

  • Begeleiding op de Schop – Thuiszorg Nieuws zei:

    [...] het nieuws van gisteren dat MEE waarschijnlijk wordt wegbezuinigd, gaat nu ook de functie begeleiding waarschijnlijk op de schop. De bezuinigingscommissie van VWS [...]

  • Theo van den Heuvel zei:

    Doordat de regering in kostenoptimalisatie per department denkt, verdienen ze met het afschaffen van de subsidies voor MEE voor dat ene departement geld. Echter waar schijnbaar niemand over nadenkt, is dat andere departementen waarschijnlijk het veelvoudige gaan uitgeven.

    Als voor gezondheid, welzijn, uitkeringen en werk niet een integraal plan wordt opgesteld, zullen we dubbeltjes bezuinigen en euro's meer uitgeven.

  • MCG zei:

    Ik vroeg me al tijden af wie medewerkers van MEE betalen.
    Ik begeleid n.l. een LVG persoon die een PGB heeft. Ik help diegene met vragen over wonen, werk, inkomen, opvoeding, sociale voorzieningen en vrije tijd. Bij je werk hoort ook dat er soms iets niet kan, vanwege de beperking. Dit is soms niet te accepteren voor deze persoon wat ik goed begrijp, echter de beperking brengt soms met zich mee dat men niet altijd kan overzien waar de (on)mogelijkheden liggen. Als er wel mogelijkheden zijn is dat niet in 1 dag geregeld (denk aan cursussen, ander werk, andere woonruimte) Nu heeft deze persoon de weg naar MEE gevonden: opzich prima! Echter als het b.v. niet snel genoeg gaat, zet deze persoon diegene van MEE aan het werk waar ik allang mee bezig ben. MEE begint dan het traject waar ik bijna mee klaar ben. MEE blijkt in dit geval wel op de hoogte te zijn van het feit dat er al een beg. vanuit de PGB is. Ik wil hier niet mee zeggen dat MEE wegbezuinigd moet worden! Je zou kunnen zeggen dat er sprake moet zijn van 1 begeleider. De tijd die ik aan een persoon kan besteden is ruimer dan wat MEE daaraan kan besteden en die uren zijn ook nodig. Moraal van het verhaal; er zou beter gekeken kunnen worden wie wat doet, zodat er in elk geval maar 1 budget voor gebruikt gaat worden. Dit zou mijns inziens een goede en terechte bezuiniging zijn.

  • Jeroen zei:

    Hmm ..
    het wegvallen van MEE lijkt me geen goed idee.. k heb er uitstekende ervaringen MEE :-)

    MCG : ik vraag me af of je je reactie niet vanuit jezelf schrijft... Als je client bij MEE komt mbt een trajct wat volgens jou bijna af is dan vraag ik me af of je de hulpvraag wel goed begrepen hebt..

    Groetjes,

    Jeroen

  • Reinier zei:

    Ik heb er zeer slechte ervaring MEE. Toen ik 21 was en eindelijk mijn eigen huisje had gevonden wilde ik weer verder gaan met een MBO opleiding. Bij een vorige MBO opleiding was ik weg gepest.

    Ik wilde MEE ondersteuning vragen bij het studeren. ik had een afspraak met MEE in Rotterdam. Een man van rond de 40 ging mij daar het volegde vertellen:

    Jij moet je niet meer bezig houden met leren of school, nee nu ben je volwassen, je moet je niet meer bezig houden met een opleiding. Je moet je nu gaan bezig houden met werken. Wij kennen wel een paar trajecten...



    Nee dus,

    Daar kom je dus niet verder MEE.

    Als het aan mij ligt mag MEE opzouten, met de pameijer erbij. Het zijn gewoon grote verwende rot ''stichtingen'' die cliënten dwingen een bepaalde route te volgen die hun goed uitkomen.

    De pameijer heb ik nog een iets betere ervaring MEE dan MEE, maar ook hun zijn zo. Het enige verschil is dat de Pameijer eerlijk tegen mij was. Die wilde me ondersteunen en achter mij staan als ik weer naar het MBO zou gaan, maar gespecialiseerd in Autisme en een opleiding zijn ze niet. Behalve natuurlijk als je onder de 19 bent.

    Als het aan mij ligt mogen deze MEGA stichtingen samen met de R.m.p.i. en de steiger opgedoekt worden. Ze zijn alle hetzelfde. Voor kinderen hebben ze winkels vol aanbod en jongvolwassenen en volwassenen mogen het met het rest geld doen en worden al snel geduwd naar een (sociale)werkplaats/ dagbesteding.

    Maar voor de mensen die er wel wat aan hebben moeten ze natuurlijk gewoon blijven.

  • Brenda zei:

    Ik weet niet of iemand bekend is met de trilogie van de film The X-men


    Zal ik in het kort vertellen!

    In deze film worden mensen en/of kinderen met een beperking of afwijkend uiterlijk, van de "normale" bevolking verbannen omdat zij geen bijdrage zouden kunnen leveren aan de samenleving en een afzichtelijk aanblik zijn,die tegen de wetten van de natuur indruist.
    Deze personen worden MUTANTEN genoemd.
    Nu is deze film een gefixeerde film met afwijkingen die grootendeels in de werkelijkheid niet bestaan, maar het idee achter het verhaal is hetzelfde als waar wij in de werkelijke wereld naartoe worden geleefd door de regering.

    Mensen in onze samenleving met een beperking , die hen belemmerd om op een goede en productieve wijze een bijdrage kunnen leveren in onze economische wereld,kosten meer aan zorg-en hulpverlening voor hun beperking in welke vorm dan ook, dan dat ze kunnen opbrengen voor de maatschappij in de vorm van arbeidsmogelijkheden.

    In principe zijn wij dus eigenlijk de mutanten in deze samenleving.
    Wij zijn een blok aan het been van onze zeer mensontwaardigende regering en politiek.

    Naar mijn idee is dat ook de reden waarom er voor onze medemens met een beperking steeds minder mogelijkheden worden geboden op het recht op een gezond en menswaardig leven.

    Het klinkt misschien heel hard,maar als je die films hebt gezien,dan begrijpt men wel wat ik bedoel.
    Ikzelf heb ADHD en kan niet werken in een bedrijf waar teveel prikkels zijn.Ik heb veel structuur nodig en een baan met wisseldiensten is zeer ongeschikt met het gevolg dat ik nu middels een reintegratietraject wordt gedwongen een andere functie te zoeken die aansluit op mijn levens behoefte.
    Ik voel mezelf een mutant binnen mijn eigen werkplek, waar ze het verdommen om mij gewoon een vast takenpakket aan te bieden,terwijl ik veel werkervaring bezit en mijn werkzaamheden naar de client er niet onder lijden.

    Dit is nu aan de gang binnen de jeugdhulp verlening.

    Onze kinderen met een beperking worden steeds meer in een verdomhoekje geduwd omdat zij voor de regering geen perspectieven hebben voor de toekomst om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en een risico lopen om in volwassen leeftijd zelf kinderen op de wereld zetten die dezelfde en als dat zo doorgaat, dan loopt men het risico dat vele personen die al op de puntjes van hun tenen lopen,doorslaan en zelf het licht niet meer zien en eigenhandig uit onmacht hun kinderen van het leven gaan beroven en/of hunzelf.

    Als je het mij vraagt, is dat ook waar men naar toe wil,of ze hebben een blad voor hun kop.
    Het is toch wel heel gemakkelijk als men eigenhandig de spekpot vult door de personen die meer kosten dan opleveren van de aardbodem te doen verdwijnen.

    De heren/dames der regering beseffen alleen niet dat ze hun eigen ondergang ondertekenen omdat deze vorm van bezuinigingen vroeg of laat een bevolkingsopstand zal gaan veroorzaken met alle gevolgen van dien.

    Ik ben misschien heel radicaal maar tot nog toe heb ik toch altijd het bij het rechte eind gehad.

    Men moet de kern van het probleem aan pakken door de zijwegen naar de hulpverlening drastisch in te korten en niet om ze af te nemen.
    De bevolking moet eerst allerlei onderzoeken en verschillende instanties doorlopen om uiteindelijk de zorg te ontvangen die zij nodig hebben.
    Die wegen kunnen best dik verkort worden,maar er is niemand die zich daar serieus in verdiept en gaat dan maar meteen met het kapmes aan de slag.
    DOM DOM DOM.

  • Reinier zei:

    Als je het woord jeugd tussen aanhalingsteken zet is je bericht iets vollediger. Maar ik geloof dat veel eigenschappen bij een mens in deze tijd ergens goed voor zijn. ook al is het misschien minder goed voor de economie die meer op de mensen is gericht die andere mensen van zich afhankelijk kan maken. En geld bepaald hoeveel je van andermans producten mag mee genieten. Dus in de hele economische crises geloof ik al helemaal geen bal.

    Het leven is in mijn ogen een toeval. Iets kan overleven omdat bepaalde factoren die daarvoor nodig zijn daaraan voldoen. Omdat de hele maatschappij aan het veranderen de laatste 30 jaar (vroeger was je bijvoorbeeld een bakker in het dorpen daar bleef het bij) (zeg ik als 26 jarige :) ) Maar omdat alles steeds meer gehaast gaat en onpersoonlijker en dat er steeds minder rekening gehouden wordt met mensen die ergens van afwijken vallen er steeds meer mensen buiten de boot.

    Door omdat we best een goede zorg staat hebben/ hadden konden bepaalde groepen mensen nog redelijk opgevangen worden. Maar ook dat gaat steeds meer verziekt worden omdat zeer rijke mensen liever een boot willen kopen dan dat ze iets minder geld krijgen en andere mensen ook kansen krijgen om een fatsoenlijk leven op te bouwen en op een andere manier aan deze maatschappij bijdragen dan de gemiddelde mens.

    Maar dat geld niet meer in deze tijd. Het enige wat geld is winst, veel winst.

    Als we niet uitkijken gaan we daarlijk de richting op van Amerika, of zelfs slechter.

    In ieder geval van de plannen die er nu staan is de Amerikaanse manier van egotisme zeer dicht in de buurt.

    Heb je kanker? Oh, je kan geen 750 euro betalen? Jammer maar we kunnen je niet helpen.

    Het lijkt er op dat de SP nog de enige die echt op een menselijke manier plannen maakt.

  • Brenda zei:

    Ik wil overigens ook nog even kwijt dat onze regering de jeugdzorg omtrent de omgangsregelingen wet ook niet bepaald realistisch aanpakt.
    Ook daarin geven ze meer geld uit aan juridische rotzooi dan dat ze zich richten op de kern: De oorsprong van waar de omgangsproblemen voort komen moeten ze aanpakken en niet meteen de pleger met hoge straffen pakken.
    De pleger wordt daardoor alleen maar nog meer in haar beleving gevoed dat ze onrechtvaardig behandelt wordt en zal des te meer in de tegen aanval gaan en een nieuwe strategie uitbroeden in haar volgende actie om haar handelen voort te zetten.

    De enige weg om het omgangsprobleem te elimineren is de persoon die het probleem veroorzaakt door middel van een verplichte psychische behandeling te zien bereiken en opnieuw te leren om positief met de situatie om te gaan.
    De persoon zit dermate in een negatief denkbeeld met betrekking tot zichzelf dat niemand vanaf de buitenwereld nog in staat is om die persoon op andere gedachten te brengen, zeker niet met een straf, die hen alleen maar meer vijandigheid inboezemd.
    Hiervoor is een beperkt maar effectief netwerk voor nodig om hen weer uit dat negatief spiraal te trekken.
    Zie het als een soort afkick-centrum.
    Het kind dat door dezelfde persoon de vijandigheid is aangeleerd zal door de instantie begeleid moeten worden en als het ware een periode bij de persoon moeten leven om hen een ander denkbeeld van die persoon te leren ontwikkelen en dat kan alleen met persoonlijk confronterende ervaring.
    Het kind moet dus als het ware gehersenspoelt worden.

    Deze behandelmethodes kunnen ook de juridische zaken drastisch beperken en de personen die zich in de schulden moeten steken om juridische hulp te krijgen,een financieel probleem te ontnemen.

    Het kost de regering dus minder aan juridische kosten en strafzaken kunnen hiermee vermeden worden.

    Ook jeugdzorg kan hier een bijdrage in leveren en zal dus niet over de kop gaan,maar het aantal kinderpatienten zal drastisch terug nemen aangezien de omgangsproblematiek momenteel de grootste kopzorgen binnen de jeugdhulp verlening zijn.

    Het enige dat de regering moet doen is open staan voor dergelijke trajecten en een poging wagen om het te proberen.
    IN HET BELANG VAN DE JEUGD!!!!!

    Zo moeilijk is het niet......
    Ze moeten er alleen wat meer moeite voor doen!

  • Reinier zei:

    Beter is strijden voor heel de zorg, want ook dat is in het belang van ''onze jeugd'' Want wat heeft een kind er aan dat die tot zijn 18de op alle gebieden (indirect) alle goede hulp krijgt en daarna bewijs van spreken kan verrotten of de straat op als die niet kan mee komen.

    Velen zullen hiervoor ook zijn, maar ik zet het er even voor de duidelijkheid bij.

    Nergens mag de zorg achteruit gaan. Er moet hooguit gekeken worden waar veel te veel geld naar toe gaat. Hele activiteiten zoals Walibi uit het budget begeleiding nee, een gepaste korting voor dit soort activiteiten als dit positieve effecten heeft op de ontwikkeling ja.

  • Brenda zei:

    Ik ben het helemaal met je eens hoor Reinier....

    Ik ga ook niet uit van enkel 2 aspecten, ik doel op de gehele jeugd-hulp verlening.
    Ik toon alleen 2 duidelijke voorbeelden waar ook ik zeer veel mee te maken heb (helaas) en voor velen herkenbaar zijn.

    In de praktijk volgen er dan altijd meer duidelijke ervaringen waar onze samenleving mee kampt.

    Zoals ik het zie is de regering met betrekking tot de gehele aanbod aan (jeugd)zorg uit op maar 1 ding:
    Kinderen en mensen met een beperking,in welke vorm dan ook, die niet tot onvoldoende in staat zijn een financiele bijdrage te leveren, door middel van arbeid en ter bevordering van de maatschappij,zijn het ook niet waard om hen te blijven voorzien van noodzakelijke hulpverlening.
    Krom gezegt: Als jij mij niks te bieden hebt, dan krijg jij van mij ook niks meer!

    Het is bizar en onmenselijk en druist totaal in tegen het verdrag dat ooit is getekend met betrekking tot de mensenrechten, maar zo is de realiteit die velen niet onder ogen willen of durven te zien.

    Laten we eerlijk zijn en ook ik heb dat bij mijn werkgever ondervonden:
    Als je een beetje mondig bent en in staat bent om voor je rechten op te komen, dan wordt je beschouwd als een bedreiging voor hun positie en voor je het in de gaten hebt, hebben ze je met een wip uit je functie of werkplek gewerkt.
    Ik heb ook gevochten voor mijn belangen,maar wordt nu verplicht op zoek te gaan naar een andere functie.(als het aan hen had gelegen en ik niet mijn eisen had gesteld omdat ik meer van hun regelgeving weet dan hun lief is,dan had ik al op straat gestaan.)

  • MCG zei:

    Wat een geweldige reacties allemaal!

    Vvb de reactie van Jeroen; volgens mij moeten we niet persoonlijk worden maar ik zou toch graag een misverstand uit de wereld helpen. Jij Jeroen, vraagt je af of ik de hulpvraag wel goed begrepen heb. Het punt is; de conclusie was uiteindelijk bijna hetzelfde. Sterker nog; ik zou mijn PGB houder bijna hebben overschat. Maar wat diegene wil kan echt niet. Het verschil is dat ik mijn PGB houder (als we het toch over IQ's hebben, deze PGB houder heeft een IQ van 55)al anderhalf jaar ken en de medewerker van MEE een half uur, waarop ze vol aan het werk gaan en niet weten wat de mogelijkheden van iemand zijn. Verder niets negatiefs over MEE, ze doen héél goed werk, maar soms dubbel. Daarbij komt misschien ervaring? Ik heb 25 jaar ervaring, de persoon van MEE was net van school. Ook die frisse wind heb je nodig! Maar soms is het handiger om eerst de huidige zorgverlener te raadplegen. En MEE heeft het gewoon véél drukker en kan minder aandacht aan iemand besteden.

  • Brenda zei:

    Nou Reinier,je hebt gelijk als je zegt de jeugd tussen aanhalingstekens te plaatsen en gelukkig spreek ik, ondanks het ontbreken van die tekentjes, over de gehele bevolking en niet alleen de jeugd.
    Je begrijpt in ieder geval mijn standpunt en dat is het voornaamste en ja, ik heb ook al gezegt dat we teveel als de amerikaanse culturen behandelt gaan worden, maar dan is onze regering inmiddels achterop de feiten aan het lopen, want Obama heeft juist onze manier van zorgwetten in het leven geroepen en officieel een landelijk feit gemaakt.

    Onze zo ver*lote regering is ons land aan het verzieken met discriminerende en mensontwaardigende praktijken waarin apartheid in de menselijke samenleving wordt geroepen en daardoor een beeld bij de mens gaat creeren in wat wel acceptabel is en wat niet.
    Op die manier dreigen de mensen met een beperking als (zoals ik het noem) MUTANTEN behandelt te gaan worden.
    De regering creeerd zijn eigen ondergang als ze de "sterkeren" boven de "zwakkeren" gaan stellen.

    Ik denk dat die gasten zeker geen kinderen hebben of juist kinderen die zo goed geschoold zijn dat het hen voor de wind gaat.
    Het doet me denken aan die films die zich afspelen in de middeleeuwen waarin de rijken boven hun stand leven en de armen nog in de kerker opgesloten werden voor het stelen van een appel, terwijl ze uit honger geen keuze hadden,willen ze kans hebben te overleven.
    Lijkt wel of wij dezelfde kant opgaan.

  • Reinier zei:

    Klopt. Dit komt omdat er mensen mee praten die het zelf veel te goed hebben gehad en niet weten waar ze het over hebben.

    Mensen houden van lekker makkelijk praten over onderwerpen waar ze toch niks mee te maken hebben. Als het alleen een beetje in hun nadeel is gaan er direct extreme opmerkingen worden gemaakt.

    Gewoon eng wat voor serieuze enge ideeën allemaal rond gaan. Nederland gaat sociaal steeds meer terug in de tijd.

    Maar goed ik zit nu ook te veel aan internet gekluisterd. Ik hoop voor ieder dat die zijn of haar recht blijft houden. En dat is een normaal veilig en sociaal leven waarbij af en toe een beetje vechten voor je rechten bij hoort. Maar helaas is het de laatste jaren voor de zwakkere wel heel erg veel vechten geworden.

    Ik ga mijn computer ofline gooien voordat ik helemaal gek wordt van deze debiele bezuinigings plannen.

    Hoop doet leven en leven doet hoop :)
    Maar zonder te vechten kom je er niet. Op alle gebieden, voor je school, werk, normaal levens recht. wordt onpersoonlijker en onpersoonlijker. Maar ik denk dat mensen dit niet lang meer gaan pikken en snel een menselijkere samenleving gaan eisen. Al zal je er voor moeten demonstreren.

    Gaat me trouwens niet alleen om de zorg, maar ook ''criminelen'' verdienen hoe dan ook nog altijd een kans. Want ook daar worden steeds hardere dingen over gezegd. Hard aanpakken bij ergere dingen oke, maar ook hun hebben rechten op kansen.

    Ben ik een keertje vrij van school wegens verhuizing, hou ik me weer bezig met dit soort negatieve berichten ppfff. Ik heb eigenlijk andere dingen te doen.

    (lichte internet strijd verslaving :/ )

    ....sluit pc af en komt in het weekend niet meer op deze pagina, ik hoop dat het me lukt whaha....

    Dit soort onderwerpen veroorzaken veel onrust in mijn hoofd. Denk trouwens bij veel meer mensen.



    Gaat ofline

  • Brenda zei:

    Over IQ gesproken......

    Er wordt getwist dat kinderen met een IQ boven de 70 geen recht mogen hebben op hulpverlening....
    Dan krijgen we er nog een groter probleem erbij....
    Het is namelijk zo dat kinderen met een hoger IQ dan hun leeftijds genoten, daar psychisch erg op achteruit kunnen gaan.
    Op school vertonen ze afwijkend gedrag en er wordt een stempel op hen gelegd als zijnde onhandelbaar, zonder te gaan onderzoeken waar het probleem vandaan komt.
    Een kind met een hoog IQ past vaak niet in een groep omdat zijn denkniveau veel verder gevordert is dan zijn leeftijdsgenoten.
    Als het kind wel in gesprek gaat, spreekt het vaak op een niveau die de anderen niet begrijpen en denken dat hij gek is of dergelijke.
    Ze nemen afstand van deze persoon en vaak worden die personen ook erg gepest waardoor ze zich gaan afsluiten van de rest van de groep.
    Daarnaast wordt het kind nauwelijks tot onvoldoende geprikkelt en gaat zich vervelen omdat het al veel verder is dan de leerstof aanbiedt volgens zijn klas-leeftyd.

    Daarom is een kind met een hoog IQ wel degelijk gebaat bij een hulpverlening, ter bescherming voor zichzelf en zijn omgeving.

    Indien die hulp weg valt, zal deze persoon gaan zoeken naar uitdagingen en uiteindelijk mogelijk in de criminaliteit belanden.

    Jammer dat onze regering zo kortzichtig is om niet vooruit te kijken naar de risico"s die men kan oplopen wanneer men de handen van hen aftrekt.

    Gisteren WEER een gezinsdrama erbij......
    Onze regering is wel erg positief bezig he??????????????????

  • Brenda zei:

    Reinier......
    Met jou kan ik praten......
    Koekie erbij.....hahahaha

    Jij snapt tenminste mijn achterliggende bedoeling en realisme.
    Men kijkt te weinig in de toekomst en te veel in de portemonnee.

    Het is puur eigenbelang waar ze voor spreken en niet uit naam voor de bevolking.

    En geloof me....die opstand komt wel.....Misschien niet nu maar hoe meer we dergelijke discussies in het leven roepen, hoe meer mensen die vanzelf mee gaan doen.

    Dat is pas een natie.....

    Vechten voor je bestaansrecht en samen met alle personen die er hetzelfde over denken.

    De bevolkings-opstand komt er wel en daarvoor is internet de beste route om elkaar te steunen.

    Niet de regering,maar wij moeten massaal de portemonnee sluiten.
    Het is niet leuk maar heel effectief.
    Onze regering teert op onze centen.
    Voor elke juridiche Vechtzaak krijgen ze provisie, want uiteindelijk winnen we er niks mee.
    Stop massaal die kostenposten en BOEM!!!!!!!!

    Wij hebben al 14 rechtzaken achter de rug om een omgang met de dochter van mijn man te krijgen en tot nog toe altijd geen omgang.
    Al die rechtzaken hebben wij wel betaald.
    Ruim 10.000 euries he.........

    Het is een *lote-situatie, maar waarom stoppen we dergelijke zaken niet massaal?
    Dan krijgen we vanzelf te horen waar ons geld bleef, want daar komen ze dan wel inene heel veel tekort.

    OOG OM OOG......TAND OM TAND!!!!!

  • Annemarie zei:

    Wel ja.........geweldig bezig hier in Nederland!! Pfff... In de warwinkel van regels en organisaties en tussen het knokken en vechten door om je rechten te halen, geeft MEE nog ondersteuning waardoor ik het vol kon houden om te vechten tegen het CIZ, mijn zorg te verbeteren en vervoer voor elkaar te krijgen! Zonder MEE sta je wéér alleen tegenover arrogante organisaties en instanties. Wat een belachelijk idee om MEE weg te 'bezuinigen'. Alsof er in 'zorgland' geen geld valt terug te halen door te bezuinigen op zaken als bureaucratie en te duur betaalde nutteloze managers.......

  • Brenda zei:

    Des te meer een reden om mee te doen met het boycotten van de spekpot binnen onze regering he Annemarie!!!

    Wij als "simpele Zielen" zullen zelf moeten gaan handelen om onze regerings-Duivels-parlements-leden duidelijk te maken dat ze ons land verzieken door de behoeftigen nog meer te korten op hun recht op zorg voor een menselijk bestaan.
    Wij hebben er toch ook niet om gevraagt om zo geboren te worden?

    Als het zo doorgaat als ik denk, dan is het zelfs zo ver dat ons gestoorde regering in staat is om een vrouw tijdens haar zwangerschap "verplicht" te laten testen of het kind gezond is en /of geen gebreken heeft en in het geval dat dat wel zo is, de vrouw verplichten de zwangerschap te verbreken.

    Nu gebeurt dat alleen nog in science-fiction films, maar het lijkt wel of die gekken daar in het parlement het nog gaan realiseren ook.
    Ze apen nu al Amerika na, die overigens zijn zorgwetten juist ten goede van de bevolking hebben aangepast,zoals ons zorgwet in Nederland is.

  • Brenda zei:

    Om nog even op je opmerking terug te komen over die Criminelen in ons land Reinier:

    Vaak belanden mensen juist in de criminaliteit omdat de regering er zo een potje van maakt.

    Mensen gaan stelen uit onmacht en om te overleven.

    Tuurlijk heb je ook mensen die er helemaal geen reden toe hebben, maar naar mijn mening is het de grootste oorzaak dat de regering onze samenleving zelf in de criminaliteit werkt door hun hachelijke machtspositie die ze misbruiken om mensen als jij en ik nog meer te beperken in inkomen en rechten op een goede zorgverlening
    Met name die verkortingen in de zorg is hun probleem, veel mensen hebben psychische ondersteuning nodig en vooral de jongeren die nog hun eigen identiteit aan het ontwikkelen zijn.
    Als zij aan hun lot worden overgelaten,belanden ze tussen wal en schip en gaan hun heil op straat zoeken en belanden in de criminaliteit of dergelijke.
    De jeugd wordt grootendeels verwaarloosd doordat hun ouders gewoon gedwongen worden om beide fulltime te werken om een normaal bestaan te kunnen lijden, maar hun kinderen zijn wel overgeleverd aan de straat en worden sleutelkinderen.Juist die kinderen worden zonder toezicht in staat gesteld om hun gang te gaan.
    Het woord Hangjongeren is inmiddels al niet meer weg te denken.
    Goede voorzieningen om hen bezig te houden zijn er niet en dus gaan ze uit verveling zwerven en dus slopen enz.

    Het gedrag van onze medemens en onze kinderen worden dus eigenlijk uitgelokt door de regering.
    De ouders worden daar wel voor aansprakelijk gesteld, krankzinnig gewoon!

  • Zorgvragers en Zorgaanbieders vinden dat MEE Moet Blijven – Thuiszorg Nieuws zei:

    [...] Maar liefst 85% vindt dat MEE goed werk doet en moet blijven. Ook blijkt uit de 20 reacties op ons artikel dat u het niet eens bent met het [...]

  • Heleen zei:

    Altijd gedacht dat Mee een goede organisatie was.Deze ook wel aan andere mensen aanbevolen. Tot ik er zelf mee te maken kreeg. In mijn geval viel Mee niet mee. Integendeel..heel tleurstellend.

  • Brenda zei:

    Helaas kan ik niet over de wijze van stichting MEE meepraten, ik heb geen ervaring met hen, behalve dat ik van hun zijde geen hulp kreeg omdat het IQ van mijn kind daar weer te hoog voor is.
    Ik ben dus aangewezen op bureau jeugdzorg.

    Toch zou ik ook wel eens wat willen horen over de slechte ervaringen hoor.
    Waar gaat het mis?

  • Caren zei:

    Het is toch van de gekke dat je kind's IQ bepaalt of je als ouders MEE-hulp krijgt?! Ik hoop dat de ge-MEE-nte je gaat zien als burger met een sociale context die hulp nodig heeft...

  • Brenda zei:

    Ik denk dat juist de ge-MEE-nte een te laag IQ heeft om zich in te denken in wat er nodig is voor de kinderen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.