1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Wel professional, geen zzp-er, kan dat?

Auteur Bericht
Lonny Geplaatst: woensdag 24 September 2014 16:29
Ik ga werken voor een nieuwe budgethouder, deze heeft in 2014 een indicatie gekregen voor begeleiding individueel klasse 2 ,van 1 tot 3,9 per week.
Voorheen, bij andere budgethouders met een oudere indicatie, gaf ik gewoon mijn uren op aan de belastingdienst en betaalde ik zo belasting erover.
Nu lees ik in de beschikking dat ik val onder niet professionele zorgverlening en ik dus niet meer dan 20 euro per uur mag vragen.
Word ik gedwongen om zzp-er te worden en me in te schrijven bij de kvk?
Of zijn er toch mogelijkheden via de Regeling dienstverlening aan huis?
Ik werk ook in loondienst dus als ik als zzp-er aan de slag ga zal ik moeten nagaan of er sprake is van concurrentiebeding, wat ws wel het geval zal zijn.
Het aantal uren dat ik via pgb werk is minimaal en als ik zo rondkijk is het starten als zzp-er best even een investering, iig qua tijd.
Groeten Lonny
Nationale Hulpgids team Geplaatst: woensdag 24 September 2014 17:27
Er zijn een aantal manieren om als zelfstandig Hulp in de thuiszorg bij een Hulpvrager te werken:

-in loondienst: je bent in dienst bij een Hulpvrager
-via de Regeling Dienstverlening aan Huis: je werkt zelfstandig bij een pgb houder, maar niet meer dan 3 dagen per week. Meer info: https://www.nationalehulpgids.nl/thuiszorg/regeling-dienstverlening-aan-huis-hulpen.html
- als freelancer: je bent zelfstandig ondernemer. Dus zzp'er en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Zie ook onze pagina over werken via het PGB: https://www.nationalehulpgids.nl/thuiszorg/regeling-dienstverlening-aan-huis-hulpen.html

Met vriendelijke groet,

Het Nationale Hulpgids Team
Lonny Geplaatst: woensdag 24 September 2014 18:17
Ik heb de pagina's die je voorstelt gelezen.
Val ik als ik op die wijze zorg ga verlenen onder professionele zorg?
Dat lees ik nl niet terug.
Anders kan ik nl geen hoger uurloon dan 20 euro vragen en dat vind ik met alle respect met een hbo opleiding toch echt te weinig.
Nationale Hulpgids team Geplaatst: woensdag 01 Oktober 2014 13:49
Beste Lonny,

We hebben het even uitgezocht en zijn op het volgende uitgekomen:

Nu geldt: Alle zorgaanbieders mogen maximaal €63,- per uur vragen aan pgb'ers. Hoogstwaarschijnlijk verandert dit in 2015 en mogen niet-professionals maximaal €20,- per uur vragen. Dit is al het geval voor PGB's die in 2014 voor het eerst zijn toegekend.

Je bent een niet-professionals als:
-je aan een ouder of familielid zorg levert, ook als je hiervoor wel gediplomeerd bent, BIG-registratie hebt of zzp'er bent, of;
-Je niet beschikt over een zogenaamde BIG-registratie, of over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Ben je wel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of ben je BIG-geregistreerd en is de zorg niet voor ouders of familie, dan geldt dit maximale tarief dus niet.

Als je via de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt en niet ingeschreven bent bij de KvK, mag je dus ook maximaal €20,- per uur vragen.

Met vriendelijke groet,

Het Nationale Hulpgids team
Star Counseling Geplaatst: woensdag 01 Oktober 2014 23:18
"Je bent een niet-professionals als:
-je aan een ouder of familielid zorg levert, ook als je hiervoor wel gediplomeerd bent, BIG-registratie hebt of zzp'er bent, of"

Dit druist tegen andere regels in! Ik ben gediplomeerd, professioneel zelfstandige geef dezelfde soort begeleiding aan mijn eigen zoon als aan andere partikuliere cliënten die geen familie van mij zijn en werd een aantal jaren geleden door mijn accountant op mijn vingers getikt, omdat ik voor mijn zoon een ander -lager- tarief rekende dan voor mijn andere cliënten, dat mag niet, omdat het om precies dezelfde werkzaamheden/zorgverlening gaat! Dus wat hier gesteld wordt (en ik ga dat nog navragen bij mijn accountant) druist in tegen andere regels (blijkbaar gesteld door de belastingdienst?).
Remove Geplaatst: donderdag 02 Oktober 2014 12:15
Misschien gewoon ondernemer worden dan. Effe inschrijven bij kamer van koophandel. Een VAR is volgens mij namelijk niet meer nodig in de toekomst, toch ? En effe een officiele rekening maken op briefpapier toch. Veel meer komt er toch niet bij kijken. Natuurlijk moet je wel weer een flink bedrag aan KvK afdragen en moet je in principe een zakelijke bankrekening hebben. Maar dat is het toch wel ? Alleen dat concurrentiebeding, dat weet ik niet wat dat betekent ?
Myriam Geplaatst: donderdag 02 Oktober 2014 12:49
Inschrijven van KvK zijn de kosten niet. Dat valt allemaal mee. Gewoon inschrijven, zo gepiept als je een heldere omschrijving van je werkzaamheden kunt maken en een naam bedacht hebt voor je bedrijf. Succes.
Nationale Hulpgids team Geplaatst: donderdag 02 Oktober 2014 13:34

"Je bent een niet-professionals als:
-je aan een ouder of familielid zorg levert, ook als je hiervoor wel gediplomeerd bent, BIG-registratie hebt of zzp'er bent, of"

Dit druist tegen andere regels in! Ik ben gediplomeerd, professioneel zelfstandige geef dezelfde soort begeleiding aan mijn eigen zoon als aan andere partikuliere cliënten die geen familie van mij zijn en werd een aantal jaren geleden door mijn accountant op mijn vingers getikt, omdat ik voor mijn zoon een ander -lager- tarief rekende dan voor mijn andere cliënten, dat mag niet, omdat het om precies dezelfde werkzaamheden/zorgverlening gaat! Dus wat hier gesteld wordt (en ik ga dat nog navragen bij mijn accountant) druist in tegen andere regels (blijkbaar gesteld door de belastingdienst?).



Dat klinkt dan inderdaad als tegenstrijdige berichtgeving. De 'familielid dus geen professional'-regel gaat ook pas in 2015 in bij pgb-houders die al vóór 2014 een pgb ontvingen. We hebben een zorgkantoor en Per Saldo hierover gesproken. Als jij hier nog iets over hoort, houd je ons dan op de hoogte?

Vriendelijke groet,

Jolien Ruiter
Community Manager Nationale Hulpgids
Caroline Geplaatst: donderdag 02 Oktober 2014 13:35
Nee dit is niet door de belastingdienst geregeld maar de nieuwe wetgeving inzake PGB uurloon/maandloon omdat er budgethouders zijn die een te hoog salaris naar de naasten betalen en daarmee ( dat vindt de overheid) een (te hoog) inkomen genereren. Geen misbruik maar oneigenlijk gebruik vindt de overheid.
Of de (hoogste) rechter daar ook over denkt daar heb ik mijn twijfels over , er is nu eenmaal in gelijksoortige gevallen een discriminatie in hoogte van het loon, dus niet correct.
20 euro per uur in een thuis situatie is 20 x 40 uur maximum= 800 per week x 52 =41.600 bruto daar moet je niet over klagen.
Ook niet als je HBO er bent, want daar moet je buitenshuis voor dit bedrag ook je uurtje factuurtje voor werken etc etc.
Hoofd oorzaak is gelegen in het feit dat er een misbruik (oneigelijk gebruik in de publiciteit is geweest die flink is opgeblazen.
Ik weet zeker dat er meer miljoenen euro's zijn te halen in de thuiszorgbedrijven en inrichtingen en andere die mogen indiceren en dan vooral te hoog indiceren en deze zorg niet leveren, Legale diefstal uit de grote AWBZ ruif voor zo lang de AWBZ al bestaat.
Star Counseling Geplaatst: vrijdag 03 Oktober 2014 13:27
Ik werk tussen de 1 en 1,5 uur per dag voor mijn eigen zoon (ongeveer 10 uur per week x 30 euro = rond de 30 BRUTO per week = rond de 1300 BRUTO per maand) , de rest wordt door andere zorgverleners gedaan, dus heb daar echt geen riant inkomen mee, daarbij werk ik voor andere PGB houders, dit allemaal vanuit mijn eigen bedrijf met de benodigde papieren, bijscholing, verzekering, registratie bij beroepsvereniging. Met mijn zoon heb ik net als met alle andere cliënten dan ook een overeenkomst van opdracht met instelling (mijn bedrijf) en geen overeenkomst van opdracht familielid, dit op advies van de accountant. Als ik voor mijn zoon ineens een lager tarief moet gaan rekenen dan klopt dat niet, mijn accountant bevestigt dat! Dus er is hier idd sprake van tegenstrijdige wetgeving. Ik ga dit ook voorleggen aan Per Saldo.
In totaal verdien ik net genoeg om niet op bijstandsniveau te zitten, dus gaat de reden van het instellen van die regel dat je voor familieleden maar 20 euro per uur mag betalen al niet eens op! Als ik dat zou gaan doen zou ik dus ver onder bijstandsniveau komen of nog meer uren moeten gaan werken, dat is niet haalbaar voor mij, daar ik zelf ook beperkingen heb (rolstoelgebonden door 3 aandoeningen) en alleenstaand moeder ben van 3 kinderen dus ook mijn gezin nog draaiende moet zien te houden (met 2 kinderen met zorgbehoefte!) en mijn inkomen is ook het enige inkomen in mijn gezin (geen partner en geen Kinderalimentatie!) Oftewel, ik zou onredelijk gedupeerd worden door deze regel!!
Tanja Geplaatst: donderdag 09 Oktober 2014 12:52
Hoi allemaal,
Er is een hoop onzekerheid en onrust met betrekking tot dit onderwerp. Bovenstaande berichten en informatie is ook wat ik hoor zo in de wandelgangen. Nu vraag ik mij alleen af, jij hebt het als Zzp-er?? over een contract met zorginstelling wat jij hebt met de clienten. Maar jij bent toch een Zzp-er? 1 persoon kan toch geen zorginstelling zijn? daar hangen toch weer regels aan vast....en zorgplannen enz..je bent als persoon toch geen instelling? Je bent toch geen instelling die zorg verleend maar een persoon die zorg verleend?
Mij is veel onduidelijk welke zorgovereenkomst je het beste kan gebruiken met al deze veranderingen.

De regel niet professionele zorg waar ook ouders onder vallen is een regel die veel weerstand opwekt. Ouders zijn DE ervaringsdeskundige op het gebied van hun eigen kind. Maar het is ook belangrijk dat ze ouder blijven en het met liefde doen ... dat ze daarvoor betaald kunnen krijgen is dan toch mooi meegenomen? Geld verdienen over de rug van je eigen kind, dat is wat veel mensen denken...maar je kunt het ook anders om bekijken. Een vergoeding voor de zorg die bovengebruikelijk is en waar je niet iedereen voor kan vragen. Maar ouders moeten ook betrokken blijven met de "buitenwereld" en ontlast worden....daar is PGB dan toch voor bedoeld? Waarom moeten daar dan toren hoge bedragen voor gevraagd worden?? Ik herinner me een discussie niet zo lang geleden op deze site, waarbij een moeder 51 euro per uur naar zichzelf schreef. WAAR hebben we het over mensen???? Dat is een bedrag waar menig persoon van droomt.... Maar er is ook veel taboe rondom de uurprijs...als je een "collega" vraagt wat hij/zij vraagt per uur krijg je nooit antwoord, er wordt altijd om heen gedraaid. Begeleiding van kinderen met ASS vraagt 55 euro per uur....okey...zeg mij maar wat ik als gespecialiseerd Kinder IC verpleegkundige per uur kan vragen en ook waarvoor ouders mij zouden inhuren...?????
Dat er dus geschroefd gaat worden aan de uurprijzen vind ik niet meer dan normaal. Er is nu geen enkele controle op en iedereen kan vragen wat ze willen.... dat is toch raar?? Ze willen de "rotte" appels eruit halen en weten niet waar te beginnen....ergens moet begonnen worden....er volgt nog meer, daar kunnen we wel op wachten nu....
Nationale Hulpgids team Geplaatst: vrijdag 10 Oktober 2014 14:17
Beste allemaal,

We hebben naar aanleiding hiervan onze informatiepagina's aangepast. Zie onderstaande links voor meer informatie:

Regeling dienstverlening aan huis voor Hulpvragers: https://www.nationalehulpgids.nl/thuiszorg/regeling-dienstverlening-aan-huis.html
Regeling dienstverlening aan huis voor Hulpen: https://www.nationalehulpgids.nl/thuiszorg/regeling-dienstverlening-aan-huis-hulpen.html
Wanneer ben je een niet-professional?: https://www.nationalehulpgids.nl/thuiszorg/wanneer-ben-je-professional-in-thuiszorg.html

Met vriendelijke groet,

Colinda van der Zalm
Het Nationale Hulpgids team
Star Counseling Geplaatst: zaterdag 11 Oktober 2014 15:15

Hoi allemaal,
Er is een hoop onzekerheid en onrust met betrekking tot dit onderwerp. Bovenstaande berichten en informatie is ook wat ik hoor zo in de wandelgangen. Nu vraag ik mij alleen af, jij hebt het als Zzp-er?? over een contract met zorginstelling wat jij hebt met de clienten. Maar jij bent toch een Zzp-er? 1 persoon kan toch geen zorginstelling zijn? daar hangen toch weer regels aan vast....en zorgplannen enz..je bent als persoon toch geen instelling? Je bent toch geen instelling die zorg verleend maar een persoon die zorg verleend?
Mij is veel onduidelijk welke zorgovereenkomst je het beste kan gebruiken met al deze veranderingen.

De regel niet professionele zorg waar ook ouders onder vallen is een regel die veel weerstand opwekt. Ouders zijn DE ervaringsdeskundige op het gebied van hun eigen kind. Maar het is ook belangrijk dat ze ouder blijven en het met liefde doen ... dat ze daarvoor betaald kunnen krijgen is dan toch mooi meegenomen? Geld verdienen over de rug van je eigen kind, dat is wat veel mensen denken...maar je kunt het ook anders om bekijken. Een vergoeding voor de zorg die bovengebruikelijk is en waar je niet iedereen voor kan vragen. Maar ouders moeten ook betrokken blijven met de "buitenwereld" en ontlast worden....daar is PGB dan toch voor bedoeld? Waarom moeten daar dan toren hoge bedragen voor gevraagd worden?? Ik herinner me een discussie niet zo lang geleden op deze site, waarbij een moeder 51 euro per uur naar zichzelf schreef. WAAR hebben we het over mensen???? Dat is een bedrag waar menig persoon van droomt.... Maar er is ook veel taboe rondom de uurprijs...als je een "collega" vraagt wat hij/zij vraagt per uur krijg je nooit antwoord, er wordt altijd om heen gedraaid. Begeleiding van kinderen met ASS vraagt 55 euro per uur....okey...zeg mij maar wat ik als gespecialiseerd Kinder IC verpleegkundige per uur kan vragen en ook waarvoor ouders mij zouden inhuren...?????
Dat er dus geschroefd gaat worden aan de uurprijzen vind ik niet meer dan normaal. Er is nu geen enkele controle op en iedereen kan vragen wat ze willen.... dat is toch raar?? Ze willen de "rotte" appels eruit halen en weten niet waar te beginnen....ergens moet begonnen worden....er volgt nog meer, daar kunnen we wel op wachten nu....



Het zichzelf hoge bedragen uitbetalen als ouder(s) zijn eerder uitzondering dan regel. alle ouders die ik ken betalen zichzelf rond de 20/25 euro per uur uit en dat voor slechts enkele uren per week voor een 24 uurs-bereikbaarheid die nooit ophoudt! Je moet niet vergeten dat zorgverleners komen en weer gaan maar ouders blijven altijd en de meeste ouders die ik ken verdienen daar niet hun volledige salaris mee, maar proberen naast de zorg die ze aan hun kind (moeten) geven ook nog te werken en zo hun hoofd financieel boven water te houden. Ook zijn er veel alleenstaande ouders met zorgkinderen die kunnen de zorg niet delen met de andere ouder. In veel gevallen is de vader overleden of volledig buiten beeld!
Dus nu moeten al die mensen die dit keurig en te goeder trouw doen, die zichzelf een normaal uurloon uitbetalen of zelfs een veel te laag uurloon als je het vergelijkt met de uren die ze extra moeten zorgen ('vaak ook 's nachts met een zorgkind, dus gebroken nachten) lijden onder de enkeling die misbruik maakt van deze mooie regeling?
Christine Geplaatst: donderdag 16 Oktober 2014 21:20
Beste nationale hulpgids,

Ik werk momenteel bij een mevr. thuis als persoonlijk verzorgende. Deze werkzaamheden zijn op het niveau van ziekenverzorgende. Ik ben in het bezit van het diploma ziekenverzorging. Dit was ook de functie-eis. Ziekenverzorging valt niet onder de wet BIG, zodoende ben ik dus geen professional. Betekent het dat mijn uurloon per 1 januari verlaagt moet worden naar €20,-?
Geplaatst: donderdag 16 Oktober 2014 22:04
Het is toch niet te geloven dus als dochter kan je meer geld verdienen door bij je ouders schoon te maken dan een gediplomeerd persoon.
Nou ik snap er echt niets meer van.
Denk niet dat dit de bedoeling hoort te zijn.
Ze vragen tegen woordig wel veel van mantel zorgers ze vragen nooit of dat ook kan?
Wij hebben ook gewoon een baan naast ons gezins en familie leven.
Dus hoop dat dit niet lang stand houd.
Zo komen nog meer werklosen door deze bezuinigingen.
En wij en de ouderen onder ons schieten er niets mee op.
Nationale Hulpgids team Geplaatst: vrijdag 17 Oktober 2014 10:49

Beste nationale hulpgids,

Ik werk momenteel bij een mevr. thuis als persoonlijk verzorgende. Deze werkzaamheden zijn op het niveau van ziekenverzorgende. Ik ben in het bezit van het diploma ziekenverzorging. Dit was ook de functie-eis. Ziekenverzorging valt niet onder de wet BIG, zodoende ben ik dus geen professional. Betekent het dat mijn uurloon per 1 januari verlaagt moet worden naar €20,-?



Beste Christine,

Je dient een BIG-registratie of een KvK-inschrijving te hebben om als 'professional' gezien te worden. Als je dus ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel zit je niet aan het maximumtarief van 20,- per uur vast.

Met vriendelijke groet,

Jolien Ruiter
Community Manager Nationale Hulpgids
Marianne Geplaatst: donderdag 23 Oktober 2014 19:36
Twee van mijn volwassen uitwonende zoons bevinden zich onder mijn cliënten. Voor beide heb ik goedkeuring van het Zorgkantoor om begeleiding groep te leveren volgens professioneel tarief. Bij de een is tijdens een huisbezoek navraag gedaan naar mijn opleiding en praktijk. Bij de ander is dat tijdens het bewuste keuze gesprek aan de orde geweest. Men heeft kennis genomen van mijn website, folder en visitekaartje. De werkzaamheden voor mijn zoons zijn een bescheiden deel van mijn werk.
Het grootste deel van hun indicaties wordt door collega's uitgevoerd.

Werken als vakkundig ouder voor je professionele tarief kan dus wel.
Nationale Hulpgids team Geplaatst: vrijdag 24 Oktober 2014 11:09

Twee van mijn volwassen uitwonende zoons bevinden zich onder mijn cliënten. Voor beide heb ik goedkeuring van het Zorgkantoor om begeleiding groep te leveren volgens professioneel tarief. Bij de een is tijdens een huisbezoek navraag gedaan naar mijn opleiding en praktijk. Bij de ander is dat tijdens het bewuste keuze gesprek aan de orde geweest. Men heeft kennis genomen van mijn website, folder en visitekaartje. De werkzaamheden voor mijn zoons zijn een bescheiden deel van mijn werk.
Het grootste deel van hun indicaties wordt door collega's uitgevoerd.

Werken als vakkundig ouder voor je professionele tarief kan dus wel.



Beste Marianne,

Vanaf 1 januari verandert dit dus en mag je aan familie niet meer dan €20,- per uur vragen (als er betaald wordt vanuit het pgb). Welke diploma's etc je dan hebt maakt helaas niets uit, en ook wel/geen BIG/Zzp'er maakt niet uit als je voor familie zorgt.
Nationale Hulpgids team Geplaatst: vrijdag 24 Oktober 2014 11:11

Beste nationale hulpgids,

Ik werk momenteel bij een mevr. thuis als persoonlijk verzorgende. Deze werkzaamheden zijn op het niveau van ziekenverzorgende. Ik ben in het bezit van het diploma ziekenverzorging. Dit was ook de functie-eis. Ziekenverzorging valt niet onder de wet BIG, zodoende ben ik dus geen professional. Betekent het dat mijn uurloon per 1 januari verlaagt moet worden naar €20,-?



Beste Christine,

Je dient een BIG-registratie of een KvK-inschrijving te hebben om als 'professional' gezien te worden. Als je dus ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel zit je niet aan het maximumtarief van 20,- per uur vast.

Met vriendelijke groet,

Jolien Ruiter
Community Manager Nationale Hulpgids



Dit maximale tarief van €20,- geldt alleen wanneer er betaald wordt vanuit het pgb.

Colinda van der Zalm
Nationale Hulpgids team
Star Counseling Geplaatst: vrijdag 24 Oktober 2014 12:30

Twee van mijn volwassen uitwonende zoons bevinden zich onder mijn cliënten. Voor beide heb ik goedkeuring van het Zorgkantoor om begeleiding groep te leveren volgens professioneel tarief. Bij de een is tijdens een huisbezoek navraag gedaan naar mijn opleiding en praktijk. Bij de ander is dat tijdens het bewuste keuze gesprek aan de orde geweest. Men heeft kennis genomen van mijn website, folder en visitekaartje. De werkzaamheden voor mijn zoons zijn een bescheiden deel van mijn werk.
Het grootste deel van hun indicaties wordt door collega's uitgevoerd.

Werken als vakkundig ouder voor je professionele tarief kan dus wel.



Beste Marianne,

Vanaf 1 januari verandert dit dus en mag je aan familie niet meer dan €20,- per uur vragen (als er betaald wordt vanuit het pgb). Welke diploma's etc je dan hebt maakt helaas niets uit, en ook wel/geen BIG/Zzp'er maakt niet uit als je voor familie zorgt.



Volgens Per Saldo is dit onjuist! Er gaat voor mensen zoals Marianne en ik, die dit werk niet alleen voor eigen zo(o)n(en) doen maar merendeels ook voor andere cliënten een uitzondering komen hierop! Het feit dat je overwegend dit werk als professional doet is dan het zwaarst wegend!
Star Counseling Geplaatst: vrijdag 24 Oktober 2014 12:34
Wat mij nog meer frappeert, is dat alleen een BIG registratie of KVK registratie telt als bewijs dat je professional bent. Ik heb meerdere mensen in loondienst (driedagenregeling en eentje ook voor meer dan 3 dagen!) die geen familie of vrienden zijn, gediplomeerd, maar geen BIG registratie (Dat hebben gediplomeerde begeleiders over het algemeen NIET!) en ook geen KVK inschrijving, want ze zijn in loondienst. Deze groep gaat belachelijk en vooral onnodig gedupeerd worden!

Ook dit punt ga ik bij Per Saldo neerleggen. Je kunt aan je professionele hulp niet verkopen dat ze na jaren van trouwe dienst ineens aanzienlijk minder gaan verdienen, omdat ze door een regeltje ineens geen professional meer zouden zijn!! Dit hele gedoe is m.i. écht te ver doorgeschoten!
I.E Geplaatst: vrijdag 24 Oktober 2014 23:53
Alsof je professioneel bent als je je bij de KvK laat inschrijven. Een KvK inschrijving zegt helemaal niets, de grootste oplichters met allerhande duistere internetbedrijfjes laten zich ook daar inschrijven om vertrouwen te wekken bij mensen!!
Wat een belachelijke vertoning!!!!
Star Counseling Geplaatst: zaterdag 25 Oktober 2014 14:40

Alsof je professioneel bent als je je bij de KvK laat inschrijven. Een KvK inschrijving zegt helemaal niets, de grootste oplichters met allerhande duistere internetbedrijfjes laten zich ook daar inschrijven om vertrouwen te wekken bij mensen!!
Wat een belachelijke vertoning!!!!



Ja precies mijn punt dus! Een BIG registratie zegt wel iets over professionaliteit, maar mensen die begeleiden kunnen zich over het algemeen niet BIG registreren maar zijn daarmee niet meteen geen professional. Ik zou zeggen, vraag dan naar opleiding en diploma's!
I.E Geplaatst: zondag 26 Oktober 2014 09:33
Ja inderdaad een BIG registratie zegt wel wat maar ik heb b.v. een aantal HBO Masters op het gebied van onderwijs en begeleiding van kinderen/volwassenen met psychiatrische problemen maar die opleidingen vallen niet onder de BIG registratie en dus word ik eigenlijk gedwongen me in te schrijven bij de KvK!!
Nationale Hulpgids team Geplaatst: maandag 27 Oktober 2014 12:12

Twee van mijn volwassen uitwonende zoons bevinden zich onder mijn cliënten. Voor beide heb ik goedkeuring van het Zorgkantoor om begeleiding groep te leveren volgens professioneel tarief. Bij de een is tijdens een huisbezoek navraag gedaan naar mijn opleiding en praktijk. Bij de ander is dat tijdens het bewuste keuze gesprek aan de orde geweest. Men heeft kennis genomen van mijn website, folder en visitekaartje. De werkzaamheden voor mijn zoons zijn een bescheiden deel van mijn werk.
Het grootste deel van hun indicaties wordt door collega's uitgevoerd.

Werken als vakkundig ouder voor je professionele tarief kan dus wel.



Beste Marianne,

Vanaf 1 januari verandert dit dus en mag je aan familie niet meer dan €20,- per uur vragen (als er betaald wordt vanuit het pgb). Welke diploma's etc je dan hebt maakt helaas niets uit, en ook wel/geen BIG/Zzp'er maakt niet uit als je voor familie zorgt.



Dit zou inderdaad kunnen kloppen. De regels zijn nog niet helemaal rond en we zullen nog even moeten afwachten wat het precies wordt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.