1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

moeder uitbetalen met pgb

Auteur Bericht
Geplaatst: maandag 03 Oktober 2011 09:56
Hallo,

Weet iemand hoe het nu gaat met ouders die voor hun kind zorgen en waarvan het salaris uit de pgb wordt betaald?
Mijn dochter is meervoudig gehandicapt en krijgt een pgb met persoonlijke verzorging. Hiervan wordt ik uitbetaald omdat ik mijn baan op heb gezegd om voor haar te zorgen. Ze heeft geen verblijfsindicatie. Weet iemand of ik straks nog uitbetaald kan worden? ik snap niet veel van die nieuwe pgb regelingen....
M.C.T Geplaatst: maandag 03 Oktober 2011 12:14
Voor U verandert de eerste twee jaar niets, tenzij het betalen aan gezinsleden aan banden wordt gelegd.
Geplaatst: dinsdag 04 Oktober 2011 11:23
bedankt voor het berichtje. :lol:
Amber Geplaatst: woensdag 12 Oktober 2011 13:14
Er is nog weinig bekend erover hoe het straks verder gaat. Gisteren MEE opbezoek gehad ivm herindicatie.
Wat ik heb begrepen is dat je als ouders iig nog twee jaar PGB krijgt , als er nu al een PGB is, je daaruit kan betalen.
Hoe het na die 2 jaar gaat is nog niet bekend. Ik zelf huur mij ook in. De MEE medewerker vertelde dat ouders izhc al ZZPer in kunnen huren. Alleen mijn broer zei dat als je als ZZPer gaat werken je 3 werkgevers moet hebben. Dus dat zou wel zuur zijn en mss het addertje onder het gras voor inhurende ouders.
De komende twee jaar nog even rust ( ik hoop op een goede indicatie) en dan daarna zien we wel weer. Maar het is zeker onrustig en onduidelijk. Maar dat komt ook omdat er nog heel veel onduidelijk heid is hoe het straks moet gaan.
Genoeg stress erbij voor alle PGB houders. We hebben nog niet genoeg stress denk ik hahaha

Groetjes!
Pim Geplaatst: woensdag 12 Oktober 2011 23:43
Beste moeder/ vader van Amber,

U heeft inderdaad nog even de tijd tot het moment dat de wijzigingen volledig zijn doorgevoerd. Ondertussen word er door diverse partijen heel hard geknokt om straks ook mantelzorgers (zoals u als ouder feitelijk ook bent) de mogelijkheid te bieden ook dezelfde zorg te kunnen voortzetten wanneer u over moet schakelen naar Zorg in Natura.
Het is alleen een hele klus om dat voor elkaar te krijgen. Mocht u er energie voor op kunnen brengen is uw steentje van harte welkom bij organisaties als Per Saldo en diverse andere belangenverenigingen.

Vanuit ondernemers worden er door onder andere door ZZP-Nederland, BVKZ, V&VN en diverse anderen hard gelobbyd om zaken voor elkaar te krijgen.
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare
Geplaatst: donderdag 20 Oktober 2011 21:52
Als ik de reactie van Amber zo lees, opent dat voor mij mogelijkheden. Als je je als ouder in kan huren als ZZP'er, ben ik er van verzekert dat ik niet met mijn complexe gezin buiten de deur moet gaan werken. Ik heb nl. 4 kinderen met alle 4 een PGB. Ik zou mijzelf dus op de loonlijst van alle 4 de kinderen kunnen zetten en op die manier ruimschoots voldoen aan de eis van 3 opdrachtgevers per jaar. Volgens mij echter moet je ook nog voldoen aan een minimaal aantal uren dat je in je eigen "onderneming" bezig bent. Dat is volgens mij in ieder geval meer dan 1000 uur per jaar./20 uur per week. Dat zou mij ook wel kunnen lukken. Ik ga gewoon van mijn gezin een bedrijfje maken :lol: , waardoor ik niet alsnog genoodzaakt ben buiten de deur te gaan werken, met alle chaos als gevolg.
Pim Geplaatst: vrijdag 21 Oktober 2011 21:17
Beste Marianne,

Dat is in theorie wel mogelijk. Vraag alleen bij het regiokantoor van de belastingdienst na (of via telefoonnummer 0800-0543) of daar bij boekencontrole niet een groot probleem ontstaat als u dat doet als onderneemster.

Het is namelijk geen bedrijfsrisico dat u loopt, en u heeft geen noodzaak u te presenteren als onderneemster. De 'klanten' hebben bovendien geen keuze. Het zou heel goed kunnen zijn dat de belastingdienst u dan bij controle achteraf bestempeld als zijnde in loondienst. Dat scenario levert u naast grote hoeveelheid sociale lasten en verzekeringspremies die u moet betalen ook forse boetes op. Het zou uw persoonlijk faillissement kunnen betekenen.

Het is wel mogelijk uzelf in te huren als werkneemster in loondienst. De Sociale Verzekerings Bank (SVB) kan dan gratis uw verloning doen voor u/ uw kinderen. Zij kunnen u uitstekend uitleggen hoe dit allemaal in het werk gaat.

In dit scenario zijn diverse gezinnen al goed functionerende.
Met vriendelijke groet,

Pim van der Most
MostCare
Gast Geplaatst: donderdag 02 Februari 2012 12:28
Ik moet het toch even kwijt:
Je neemt kinderen niet om jezelf te kunnen betalen.
Als je echt een kind heb wat volledig afhankelijk is dan begrijp ik de situatie.
Als ouders kinderen hebben met ADHD of een AS dan vind ik het persoonlijk heel fout dat je jezelf als ouder mag betalen.
Ik heb zelf ADHD en ook mijn kind heeft zulke verschijnselen. Dat is gewoon dikke pech!
Ik ben zelf een groot voorstander van het afschaffen van PGB voor ouders die zichzelf ( echte uitzonderingen daargelaten) uitbetalen. Ik neem aan dat je een kind uit liefde neemt en niet uit het dan kunnen ontvangen van PGB of uitkering. Een bedrijf maken van je gezin , tss moet niet gekker worden!
Ik hoop dat de regering hier snel verandering in aanbrengt en dat ouders dan enkel nog professionele hulp kunnen inkopen en niet zichzelf verrijken!!
Geplaatst: vrijdag 13 April 2012 15:00
Even reageren op bovenstaand bericht, Ik vind het helemaal niet verkeerd om een ouder op de loonlijst te zetten. Mijn dochter is 22 jaar, ik ga mijzelf nu op de loonlijst zetten omdat ik nog nooit pgb heb aangevraagd en gekregen, maar het is een enorm gepuzzel om alles goed voor elkaar te krijgen. Ik vind het juist jammer dat ik niet eerder pgb aangevraagd heb, wat een kansen zouden wij gehad hebben. Nu heb ik geen geld om uitstapjes met haar te maken, te socialiseren etc. noem maar op, met pgb wel. Ik vind niet dat ik mijn dochter als melkkoe gebruik.
Monique Geplaatst: donderdag 31 Mei 2012 13:44
DAg Maaike

Ik moet het toch even kwijt:
Je neemt kinderen niet om jezelf te kunnen betalen.
- *Je krijgt kinderen. Je vraagt niet om hun handicap/beperking of hoe je het wilt noemen.

Als je echt een kind heb wat volledig afhankelijk is dan begrijp ik de situatie.
- *Wat begrijp je dan? Waar helemaal afhankelijk van? Hulp, veiligheid van een ouder? Ik krijg het idee dat je het helemaal niet snapt.

Als ouders kinderen hebben met ADHD of een AS dan vind ik het persoonlijk heel fout dat je jezelf als ouder mag betalen.
Ik heb zelf ADHD en ook mijn kind heeft zulke verschijnselen. Dat is gewoon dikke pech!
-*Er is een groot verschil tussen iets hebben of ergens ernstige last van hebben of iets hebben wat je leven en/of functioneren negatief beïnvloed. Ben blij dat jullie je zonder hulp kunnen redden.

Ik ben zelf een groot voorstander van het afschaffen van PGB voor ouders die zichzelf ( echte uitzonderingen daargelaten) uitbetalen.
-*Wie bepaalt wat een uitzondering is. Mensen hoeven toch niet iedereen uitleg te geven waarom ze iets doen. Heel veel mensen zijn erg goed te vertrouwen hoor. Je mag nooit iedereen over één kam scheren.

Ik neem aan dat je een kind uit liefde neemt en niet uit het dan kunnen ontvangen van PGB of uitkering. Een bedrijf maken van je gezin , tss moet niet gekker worden!
-*Weet je wel waar je allemaal aan moet voldoen en welke instanties je allemaal doorlopen hebt voordat je hulp of een PGB krijgt? Je kunt het echt niet halen op de hoek van de straat.
Ook krijg je geen PGB voor een ingegroeide teennagel.

Ik hoop dat de regering hier snel verandering in aanbrengt en dat ouders dan enkel nog professionele hulp kunnen inkopen en niet zichzelf verrijken!!
-*Weet jij eigenlijk wel hoe en waarom het PGB tot stand is gekomen? Om hulp behoevende mensen de kans te geven om zelf de regie in de hand te houden.

Wees voorzichtig met wat je schrijft en zegt. Via je advertentie bied je je aan als hulp voor zowat alles wat mogelijk is. Hier schrijf je een negatief verhaal. Wanneer je serieus wilt overkomen, is dit geen ideale situatie.

Succes met je hulpverlening, vergelijk geen appels met peren en heb respect en begrip voor elkaar.
Janke Geplaatst: woensdag 25 Juli 2012 14:51
Hallo Marianne,

Dat is nu juist de reden dat de PGB voor de meeste mensen helaas, maar terecht aan banden is gelegd. Ik vind het heel raar dat je a publiek gewoon durft te zeggen dat je hierin een bedrijfje gaat beginnen met de beperking van je eigen kinderen. Hoe je het ook bekijkt is het PGB bedoelt om goede kwalitatieve zorg in te kopen voor je kind(eren)! Ik hoop voor je dat je zelf ook een goede zorg achtergrond hebt en gediplomeerd bent, anders kun je nog wel eens heel erg in de problemen komen. Ik vind het bovendien ook nog eens moreel onverantwoord en niet verrijkend voor kinderen met een beperking wanneer enkel nog de ouders zich zouden laten uitbetalen. Denk eraan dat een kind liever een moeder wil die graag kwaliteits tijd met hem haar doorbrengt en niet alleen nog als een begeleider gaat fungeren. Zou je jezelf ook gaan uitbetalen wanneer je jezelf kunt inhuren als leerkracht? er is toch een reden voor dat kinderen naar school gaan en niet enkel nog de binnenkant van hun eigen gezin zien.
Janke Geplaatst: woensdag 25 Juli 2012 15:07
Hallo,

U moet hierbij wel even het hele plaatje schetsen. Het zorgkantoor zal hier nimmer zomaar zonder slag of stoot mee akkoord gaan. Bovendien moet je goed kijken of je hierin een indicatie met of zonder respijtzorg hebt gekregen. Wanneer je jezelf gaat uitbetalen voor alle 4 je eigen kinderen ook als ZZPer krijg je echt geen indicatie meer wanneer je weer moet herindiceren. Als je iets weten wil vat dan gelijk de koe bij de hoorns en hoef je enkel de verstrekkende organisatie te contacteren dus BJZ of het CIZ. eventueel in combinatie met het zorgkantoor. Dan heb je gelijk de antwoorden op je vraag.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.