1. Ingelogd blijven
 2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Wil je ook vanzelf geschikte hulpen per e-mail van ons ontvangen?
Emailadres:

Marieke uit Eindhoven

Notitie (alleen voor jezelf zichtbaar)
sluiten
profielfoto Marieke uit Eindhoven
 1. 43 jaar
 2. Eindhoven
 3. 061653... toon nummer0616538061 
 4. -
 1. PRO
  CV Aanwezig 11x aanbevolen
 1. Nederlands Engels

Over Marieke

Ervaren ambulant, persoonlijk begeleidster

Mijn naam is Marieke.
Sinds 1998 ben ik (sociaal) pedagogisch hulpverlener en persoonlijk begeleidster. Sinds 2012 ook zelfstandig ambulant, persoonlijk begeleidster.
Ik heb veel ervaring met en ruime kennis van (cognitieve & sociaal-emotionele) ontwikkelingsproblematiek en diverse psychiatrische diagnoses.
Ik begeleid mensen van alle leeftijden. Woonbegeleiding aan huis is ook mogelijk.
Flexibel freelance-aanbod
Kernwoorden mbt mij & mijn werkwijze:
aandacht & respect; positiviteit & humor; betrokkenheid; mogelijkheden; professionaliteit; activeren en mobiliseren; geduld.

Mensen begeleiden is absoluut een passie van mij en dit doe ik dan ook met hart en ziel. Ik vind het ontzettend fijn om ieder mens persoonlijk en binnen haar/zijn eigen natuur te mogen ondersteunen en stimuleren.
Ik haal enorm veel voldoening uit het bieden van een omgeving waarin ieder mens tot bloei kan komen, zijn/haar mogelijkheden kan ontdekken, ontwikkelen en neerzetten en zich veilig en geborgen voelt.

Meer weten?
Bekijk mijn profiel en stuur me een bericht.

Kwaliteit

yes.gif Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Beschikt over een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het leveren van zorg.
yes.gif Werkt met een Zorgplan
Een Zorgplan (ook wel behandelplan genaamd) is een plan waarin een beschrijving en het doel van de behandeling en de algemene gegevens van een patiënt in beschreven staat.
yes.gif Continuïteit van hulp gegarandeerd
De hulpvrager kan ervan opaan dat, wat er ook gebeurt, er altijd hulp geleverd wordt, bijvoorbeeld doormiddel van vervanging bij ziekte.
yes.gif Privacyreglement
Beschikt over een privacyreglement: in dit reglement is vastgelegd welke gegevens van de hulpvrager worden vastgelegd en wie die mag inzien
yes.gif Inschrijving Kvk
Beschikt over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel
yes.gif Aansluiting klachtencommissie
Beschikt over een een aansluiting bij een klachtencommissie. Hulpen zijn verplicht een regeling treffen voor het afhandelen van klachten.

Lid van branchevereniging:

-
Hulpaanbod & tarieven
 1. Begeleiding: €40 - 50
  Begeleid wonen: €40 - 50
Kan het volgende doen:
 1. Meld je aan of login om de handelingen te bekijken.

Extra info
 1. Ja
 2. Ja
 3. t/m 40km
 4. Nee
 5. Nee
Opleiding en ervaring
 1. Bekijk CV van Marieke
 2. meer dan 10 jaar
 3. Pedagogisch Werker Senior 0,5 Kloosterhuis 't Zicht
  ZZP'er (Sociaal) Pedagoog 2 Marieke vd Dennen
  Soc. Pedagogisch Werker & Lerares 6 VSO het Dok
 4. Counselor Academie voor Counseling en Coaching via Civas Instituut icons/yes.gifdiploma
  Sociaal Pedagogisch Werker extraneus icons/yes.gifdiploma
  Sociaal Pedagogische Hulpverlening Hogeschool Eindhoven Propedeuse icons/yes.gifdiploma
 5. Baby Kinderen
  Pubers Volwassenen
  Senioren Bejaarden
 6. Deze specifieke ervaring is alleen voor geregistreerde gebruikers

Beschikbaarheid
 1. ma di wo do vr za zo
  ochtend neeneeneeneeneeneenee
  middag neeneeneejajaneenee
  avond neejajajaneeneenee
  nacht neeneeneeneeneeneenee
Aanbevelingen
G.B.:
gecontroleerd op 26/02/2015
G.B., 36 jaar (coachee 2012)
Marieke beschikt over het vermogen om heel goed te luisteren en de juiste vragen te stellen. Pasklare antwoorden hoef je van haar niet te verwachten. Op die manier heeft ze me mijn eigen proces gegund om te komen tot de inzichten die voor mij belangrijk zijn, wat ze extra waardevol maakt en tevens maakt dat ze me beter bijblijven. De vragen die ze stelt kunnen confronterend zijn, maar altijd in een functionele context.

Ze heeft me geholpen me een weg te banen door emoties, patronen en andere factoren die het beeld op m'n leven vertroebelen, maar ik ben wel altijd zelf achter het stuur blijven zitten. 

Ze beschikt over een indrukwekkende theoretische kennis van zaken, maar heeft daarnaast een buitengewoon sterk ontwikkeld empathisch vermogen. Deze combinatie werkte voor mij heel erg goed.
 
Martijn:
gecontroleerd op 26/02/2015
Martijn, 19 jaar (cliënt 2014)

Marieke is veruit de beste begeleidster die ik ooit heb gezien.
Heeft hart voor haar werk en haar cliënten. Marieke is een van de weinige begeleidsters die het 'probleem' snel weet te vinden. 
Marieke merkt op dat vaak achter woede o.i.d. veel meer emoties zitten dan dat je zo zult zeggen.
Marieke vergeet ook niemand, vaak in woongroepen heb je bepaalde mensen die een duidelijke hulp vraag hebben, deze mensen helpt ze erg goed. Maar Marieke ziet ook de mensen die het moeilijk hebben maar er minder mee te koop lopen.
Marieke heeft een erg kalme manier van werken, die ik als erg prettig ervaren heb. 
Haar ervaring heeft ze heel erg mee zitten en ze is besluitvaardig. Marieke is een van de weinige mensen die complexe problematiek begrijpt maar ook er mee kan werken. 
Ook vind ik haar een aardig slimme vrouw die veel meer dingen ziet/doorheeft dan dat je zelf doorhebt. Je merkt heel erg goed dat ze ook echt betrokken is bij alles wat er in de cliënt omgaat. Marieke heeft alles behalve de 'van 9:00 tot 18:00' mentaliteit en is er voor mij altijd geweest als ik het nodig had. Bij Marieke merk je ook meteen dat ze er veel verstand van heeft en dat ook een deel van haar eigen levenservaring haar een super begeleider maakt. Marieke geeft mensen ook meerdere kansen om dingen goed te doen en als iets goed is gelopen laat ze dat ook merken. Marieke focust zicht vooral op het positieve dat mensen doen, ipv iedere keer maar het negatieve gedeelte te benadrukken. Marieke is goud eerlijk! 
Kort gezegd: beste begeleidster die ik ooit heb gehad, en ik hoop zeker dat ik in de toekomst er meer van haar caliber tegen mag komen.

Met vriendelijke groet,
Martijn
 
familie:
gecontroleerd op 03/03/2015
Marieke door de ogen van familie

Bardt, 35 jaar
Mijn zus: doorzetter, geduldig, toegewijd, zorgvuldig, vindingrijk en loyaal.

Onze dochter is goed in organiseren. Kan indien gewenst geheimen/verrassingen voor zich houden.
Haar verslagen zijn volledig en verzorgd.
Nauwgezet in het nakomen van afspraken.
Betrokken bij het familiegebeuren.
Attent.
Actief luisterend.
Eigenwijs.
Ze is zorgvuldig.
Heeft een aanstekelijke lach.
Spontaan maar ook bedachtzaam.
Heeft een enorme fysieke kracht.
Loyaal.
Dit is geen uitputtende opsomming, maar ter zake doende.
 
Jasmijn:
gecontroleerd op 06/03/2015
Jasmijn, moeder van 2 zoontjes

Wij kennen Marieke sinds 2008. Mijn kinderen waren toen 3 en 5 jaar oud.
Sinds 2008 past Marieke met enige regelmaat op onze kinderen. 
Ondertussen zijn onze kinderen oud genoeg om af en toe even kort alleen thuis te blijven maar ze vragen altijd of ze niet naar Marieke mogen.
Ook wanneer ze niet op hoeft te passen gaan de kinderen graag bij haar langs om iets te vertellen of te laten zien of ze lopen langs haar huis om te vragen of ze even mee de hond uit wil laten. 
Het is duidelijk dat de kinderen Marieke als een soort 'volwassen vriendin' zien

Als ouder voelde het meteen vertrouwd om de kinderen aan haar toe te vertrouwen. Marieke heeft duidelijk een professionele achtergrond maar ze zet dit op een hele natuurlijke manier in.
Ze heeft altijd rekening gehouden met onze pedagogische wensen en weet daarbinnen een hele speciale band met de kinderen en ook met ons op te bouwen. 
Ze voelt aan waar onze grenzen liggen en die houdt ze op een leuke manier ook aan wanneer ze op de kinderen past terwijl ze de kinderen natuurlijk ook wel eens verwent, op een leuke manier. 
Wanneer ik af en toe zelf vast loop met lastige dingen in de opvoeding kan ik Marieke altijd vragen om een verfrissende blik op de situatie of gewoon om mijn hart te luchten.

Ik kan Marieke zeker aanbevelen als oppas!
 
Tanja:
gecontroleerd op 06/03/2015
Quote straatgenoot Tanja, moeder van 2 jongens:

“Marieke is eigenlijk een tante voor alle kinderen in onze straat”
 
Karin:
gecontroleerd op 11/11/2015
Karin, moeder van Wesley (schooljaar 2015 / 2016)

Vorig schooljaar was ik voor mijn zoon Wesley op zoek naar een bijles docent Nederlands. Wesley deed op dat moment VWO/4 op Pleinschool Helder. Een school voor studenten met autisme aanverwante contact stoornissen. De eerste drie jaar heeft hij met minimale inspanning zijn cijfer altijd nog op een 6 weten te houden, maar vanaf begin leerjaar 4 was dit niet meer houdbaar voor hem. Dikke onvoldoendes en met hangen en wurgen een mager vijfje op zijn eindlijst was het resultaat. Gebrek aan motivatie was de grootste boosdoener, maar ook een stukje basiskennis ontbrak. Op een haar na zou hij blijven zitten. Hoe pep je een puber weer op zodat hij gemotiveerd raakt voor een vak wat hem niet interesseert?

Via een website voor bijles vond ik Marieke. We gingen op kennismakingsbezoek en het eerste wat mij opviel was dat Wesley deelnam aan het gesprek. Hij gaf zelf antwoord op de vragen die Marieke hem stelde. Dat is bij hem niet altijd zomaar het geval, dus voor mij was dit een teken dat er waarschijnlijk wel een klik zou zijn tussen Marieke en hem.

Marieke woont gelukkig vlak bij school en er werd afgesproken dat ze één keer per week na schooltijd op school zou komen voor de bijles. We zijn dit nu bijna een half jaar aan het doen en ik zie opmerkelijke resultaten. Wesley verteld thuis dat hij bijles heeft gehad en wat hij behandeld heeft. Ik hoor van de docenten terug dat zijn werkhouding in de klas een stuk beter is geworden, en vooral niet onbelangrijk: hij staat nu gemiddeld een 7!! vandaag maakt hij zijn toets Nederlands in de eerste proefwerkweek. Hij ging met een goed humeur naar school en had er alle vertrouwen in! En ik kan met trots zeggen dat ik dat ook in hem heb. Dit was ons zelf nooit zo snel gelukt. Met dank aan Marieke voor de juiste input, het geduld en aanpak!! Wij gaan voorlopig nog even door met de bijles, want een blij kind met fijne schoolresultaten is mij heel veel waard.
 
Cliënt 2015/2016:
gecontroleerd op 15/01/2016
Wij bevelen Marieke van harte aan! Zij vangt onze zoon (14) met het syndroom van Down 2 x per week op.
Marieke bezit veel opvoedkundige/psychologische kennis (HBO+). Ze kijkt echt wie onze zoon is.
Verder is ze enthousiast, warm en positief en beschikt ze over de nodige humor.
Onze zoon gaat met veel plezier naar haar toe. Ze biedt hem structuur/gezelligheid en is een
vertrouwenspersoon voor hem. Voor ons als ouders is ze sparringpartner in de opvoeding.
 
Daan:
gecontroleerd op 22/11/2016
Daan, 31 jaar (cliënt sinds 2015)

Marieke heeft een jaar geleden de PGB begeleiding overgenomen. Het ging met mij niet zo goed en ik kon mijn werk niet meer voortzetten door oververmoeidheid / burnoutklachten. 
Wekelijks hebben we gesprekken gehad met afwisselend de bedrijfsarts en consulent. En de maanden daarna erg veel administratief werk verricht om allerlei zaken te regelen. 
Hier had ik op dat moment helemaal de kracht niet voor om dit allemaal mee te maken. Vind het fijn dat Marieke me goed heeft bijgestaan. En uitbreiding heeft weten te regelen in het aantal uren vanuit het PGB. 
Zodat ze mij nu beter kan begeleiden i.p.v. dat we vooral bezig zijn met administratieve zaken. 
Als Marieke iets voor mij regelt dan pakt ze het direct op en gaat er mee aan de slag. Ook heeft ze me goed bijgestaan waar ik dat zelf op dat moment zeker niet kon.

Wat Marieke en ik graag doen is samen tennissen/wandelen en diverse bordspelletjes spelen. Ook kijken we af en toe documentaires/lezingen via de tv. We hebben hier samen erg veel plezier in. Marieke laat mij kiezen wat ik graag wil 
doen maar geeft ook regelmatig aan als ze hier geen trek in heeft. Dan beslissen we samen welke activiteit we gaan doen. We hebben veel gedeelde interesses om over te praten.
Ben erg tevreden met Marieke als hulp en hoop dat ze mij nog een lange tijd kan begeleiden.
 
Pieter:
gecontroleerd op 22/11/2016
Pieter, 49 jaar (cliënt sinds 2015)

Na gestopt te zijn bij de GGzE omdat ik daar niet goed geholpen kon worden ben ik aan contact gekomen met Marieke. Ze is nu net nog geen jaar mijn persoonlijk begeleidster en komt 4 uur in de week bij mij. In eerste instantie moest ik vertrouwen in haar krijgen en waren er ook een hoop regel zaken te doen. Het fijne vind ik aan Marieke is dat ze mee gaat naar afspraken en mij dan (onder)steunt en dat ze zelf ook een netwerk heeft van mensen die ook eventueel iets kunnen betekenen voor mij. Heb nu naast Marieke nog 2 mensen die mij helpen in mijn proces en de neuzen staan allemaal dezelfde kant op. Marieke is erg betrokken, verteld ook over haar eigen proces, is eerlijk en stuurt onze gesprekken ook niet in een bepaalde richting. Onze gesprekken zetten mij vaak aan het denken en soms ga ik eerst in verzet en dan ik later van je hebt het toch goed gezien, niet altijd even leuk natuurlijk. Het is fijn om met Marieke samen naar zaken te kunnen kijken, ze heeft op veel gebied de nodige kennis. Gelukkig zijn onze afspraken niet altijd even serieus wat ook belangrijk is, de boog kan niet altijd gespannen staan. Als je op zoek bent naar een goede en betrokken persoon om je te helpen dan is Marieke daar de aangewezen persoon voor.
 
Vincent vR:
gecontroleerd op 22/04/2017
Goede begeleidster. Veel ervaring. Een positief punt is dat ze zelf het nodige heeft meegemaakt en daardoor invoelend dat invoelend vermogen is mede ook uit haar eigen ervaring. Ik heb liever iemand die zelf weet waar ik het over heb omdat ik veel heb meegemaakt, en graag contact heb met iemand die dat uit eigen ervaring heeft meegemaakt i.p.v geleerd uit de boeken. Verder vind ik het mooi dat Marieke holistisch denkt, dus niet in zgn, 'hokjes en vakjes', zoals wel eens het geval is in de zorg, maar juist erg ruimdenkend is. Dat heeft me geholpen omdat ik zelf nml. ook ruimdenkend ben. Dat had ik zelf nodig, en daarom was Marieke ook op dat moment de juiste persoon om mee te praten. Ze is wel heel erg correct in alles, en verwacht ook van de client een goede communicatie, en dat was best confronterend eerst omdat ik vrij chaotisch ben en moeite heb of had om afspraken te maken en die ook na te komen. Maar eigenlijk heb ik er ook veel van opgestoken. Ze heeft een bepaalde correctheid die me aanspreekt. Ik zou haar ook aanbevelen aan anderen nu na 3 jaar. contact te hebben gehad. Dus duimpje omhoog. Prima of beter gezegd uitstekend.
 
Githa:
gecontroleerd op 23/04/2019
Marieke heeft bijna een jaar lang onze zoon ambulant begeleid. Daarbij had zij ook een luisterend oor voor ons als ouders. Marieke stelt zich flexibel op en verdiept zich in de problematiek van haar cliënt. Kan zich ergens in vastbijten, zonder een ander teveel dwang op te leggen. Met haar humor en doortastendheid weet ze toegang te krijgen tot de kern van de problemen. Geeft ook eerlijk aan als zaken buiten haar mogelijkheden liggen. Dank ook voor het samen met ons zoeken naar een goede vervolgstap t.b.v. de ontwikkeling van onze zoon.
 

Door een aanbeveling te plaatsen voor Marieke help je om de betrouwbaarheid te vergroten. Jouw aanbeveling is erg belangrijk voor andere mensen om een goede keuze te kunnen maken. Let op dat de aanbeveling door iedereen gelezen kan worden. Wil je anoniem blijven, vul dan bijvoorbeeld alleen je voornaam in.

 1. Plaats een aanbeveling
 2. Je e-mail adres wordt niet door ons op de website getoond, alleen gebruikt om een bevestiging van de aanbeveling heen te sturen
Locatie

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.