Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Tips om de zomerse blijheid vast te houden

De zomer is voor velen het seizoen van het genieten van de zon en de lange zwoele avonden. Nu het ‘normale’ leven weer is begonnen kan je soms terugverlangen naar deze mooie periode.

Toch kun je door je gedrag en bewuste acties een hoop doen om je stemming op dat zomerse niveau te houden. Wij geven je 6 tips.

6 Tips om de zomerse blijheid vast te houden

  • Koop een mooie bos bloemen. Bloemen zorgen voor een kleurrijke zomerse tafel. Zeker weten dat je daar vrolijk van wordt!
  • Groente en fruit zijn volop verkrijgbaar in de zomer. Door ook na de zomer voldoende fruit en groente te kopen en te eten houd je dat zomergevoel vast. Eet een lekker frisse salade tijdens de lunch! En wat dacht je van een beschuit met aardbeien tussendoor? Een heerlijke traktatie!
  • Maak eens een tropische smoothie met ananas, banaan, mango en een beetje yoghurt of een bolletje yoghurtijs. Zo’n drankje is lekker, bevat vitamines én motiveert je.
  • Geef jezelf of een ander een compliment. Zo tover je een vanzelf een lach op je gezicht. Geef je een ander een compliment, dan straalt dat ook op jou af. Positief zijn is altijd beter dan negatief, ook voor je eigen gevoel!
  • Eet ijsjes! Niets is zo zomers als een lekker ijsje. Je kunt makkelijk s’avonds na het eten nog even de stad of het dorp in om naar de ijssalon te gaan. Veel beter dan thuis meteen op de bank te gaan zitten!
  • Ga lekker buiten wandelen! Het liefst minimaal een kwartier tot een half uurtje per dag, want dat is nodig om vitamine D aan te maken uit zonlicht. Weinig tijd overdag? Maak dan een ochtend- of avondwandelingetje.

Wat doen jullie aan bewuste dingen om het positieve gevoel vast te houden? Laat het hieronder achter!

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.