Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Overijssel koploper trajectfinanciering Jeugdzorg

1 Reactie

Figuur houdt centimeter boven zichDe Provincie Overijssel gaat als eerste trajectfinanciering toepassen ten behoeve van de Jeugdzorg. Die aanpak vergemakkelijkt de aanbieding van maatwerk.

Trajectfinanciering houdt in dat er een vast bedrag beschikbaar wordt gesteld voor een client. Een belangrijke rol is vervolgens weggelegd voor de hulpverleners. Zij gaan met de client en omgeving overleggen over de aanpak van de zorg. Zowel de duur van de zorgverlening als de inhoud ervan komt op die manier vast te staan. Zo kan er steeds een zorgpakket worden aangeboden dat precies past bij de client en zijn of haar omstandigheden. Helemaal aan het eind van het traject volgt een definitieve afrekening.  De Provincie verwacht bovendien dat er op deze manier met dezelfde hoeveelheid geld meer mensen kunnen worden geholpen.

De Provincie rekent erop dat op deze manier de hulpverleningsprojecten beter en sneller worden opgelost. Ze stelt wel zelf vast welk doel moet worden bereikt. Of andere provincies het voorbeeld van Overijssel gaan volgen, is nog niet duidelijk.

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.

1 Reactie »

  • gwehkamp zei:

    Gaan de gemeentes dit straks zo overnemen of wordt dan weer onieuw het wiel uitgevonden.