1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Misleidende reclame over zorg door de overheid

41 Reacties

screenshot-www dezorgverandertmee nl 2015-02-11 15-18-12 Foto: dezorgverandertmee.nl

‘’Nederland verandert, de zorg verandert mee’’, zo luidt het reclamespotje dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eind vorig jaar lanceerde om de veranderingen in de zorg in 2015 te communiceren. Misleidend, concludeerde de Reclame Code Commissie dinsdag. De spotjes zouden te rooskleurig en te weinig genuanceerd zijn. VWS had volgens de Commissie in ieder geval moeten waarschuwen dat er een kans was dat burgers hun recht op zorg zouden verliezen door de bezuinigingen.

Bezwaar FNV

‘’Vergis je niet hoe veel invloed tv-reclame heeft. Miljoenen mensen hebben deze spotjes ontzettend vaak gezien en gehoord. Het ministerie heeft mensen wijsgemaakt dat het wel goed komt met de zorg. Op die manier krijgen mensen verkeerde verwachtingen over de zorg. Als Schippers en Van Rijn echt achter hun beleid staan, kunnen zij beter het echte verhaal vertellen’’, aldus Corrie van Brenk, bestuurder van vakbond FNV Zorg & Welzijn. Van Brenkt eist dat de reclamespotjes van de campagnewebsite worden gehaald.

VWS in hoger beroep

Volgens het ministerie worden in de spotjes slechts de nieuwe regels geschetst en worden burgers daarmee aangespoord om op de genoemde website meer informatie te vergaren. ‘’Teleurstellend’’, zo noemt het ministerie de uitspraak van de Reclame Code Commissie en gaat daarom in hoger beroep.

41 Reacties

  • BWC zei:

    Ik kan de reclame totaal niet plaatsen met dat wat ik in de praktijk meemaak. Het is niet zo, de reclame klopt niet. Naast de zorg regel ik de indicaties van mijn klanten. Het valt alleen maar tegen. De praktijk is zo anders. wij worden bespeeld. stoppen daarmee.

  • Louis de Wit zei:

    Blijkt dus dat van Rijn niet alleen zijn moeder in de zeik laat staan. Snel weg met dit stel en weer terug naar een humane zorg.

  • Herry Neijenhuis zei:

    Goed artikel. En net als heel veel andere mensen heb ook ik goed door dat je niet altijd alles moet geloven wat je via de televisie voorgeschoteld krijgt.

    Het is veel belangrijker om eens te gaan kijken in de zorg of in een andere bedrijfstak. Want dan ZIE/HOOR je pas echt hoe het eraan toegaat.

    Daar zouden heel veel politici ook nog wat van kunnen leren.

    Ik heb al heel lang de indruk dat er maar heel weinig politici zijn die echt weten wat er in de maatschappij/op de werkvloer aan de hand is.

  • marie-anne zei:

    Iedere keer moet ik gruwelen ( lees verdrietig van word) als ik dit spotje zie.
    Omdat, op het moment, wel ieder spotje, bij ons van toepassing is.
    Was het maar zo simpel. Want dat is wat het is, "SIMPEL".
    En wat dachten jullie van het spotje; 'Een collega met karakter?'
    Heb een zoon met een 'Karakter', lekker stigmatiserend!!!
    Ik moet van dit alles, letterlijk huilen.

  • Jildau zei:

    De Reklame is een mensonterend

    Mensen krijgen geen zorg meer
    In verzorgingshuizen moet families of vrijwilligers de ADL overnemen
    Dan de volgende casus

    CIZ indicatie

    Klant krijgt 2 x per week 2,5 uur HH2
    De eerste ronde klant gaat van HH2 naar HH1 min een uur
    Drie maanden later klant heeft recht op HH1 met 2 x 2 uur
    1 uur via de Wmo de volgende 3 uur per week zelf betalen of familie

    ParticipatieWet! Het drempelbedrag is lager dan een crematie of begrafenis kost!
    Plm €5700 naar boven afgerond

    Wie mag bij overlijden de tekorten betalen!

    Hoe zo zorg?

  • Thera Melisie zei:

    Wat ben ik blij met deze uitspraak. Ik erger mij groen, elke keer als het voorbij komt. Ben zelf zorgverlener, mantelzorger en vrijwilliger. De chaos van nieuwe regels is voor de gemiddelde burger niet meer te volgen.

  • René Geurtsen zei:

    De overheid doet niets anders dan ons vals voorlichten. Is het niet in de zorg is het wel met de staatsloterij of vaccinatie beleid.

  • Hans van der Kuijl zei:

    ik voel mij als zorgvrager onheus bejegend!
    met de pgb's gaat 93 procent gewoon goed, tot nu
    toe! decentralisatie is fout! individuele verantwoordelijkheid is de oplossing. met landelijke uniformiteit. een staatssecretaris met mooie woorden! geen woorden maar daden zou ik zeggen. de stekker er uit halen kun je niet als je lege accu's levert.
    hou op met ons bedonderen! Een echte socialist hoort in de oppositie

  • Esther zei:

    Iedere keer als ik dit film spotje voorbij zie komen denk ik:
    Zitten die mensen bij de overheid echt op een andere planeet?
    Het gaat echt al jaren mis.
    Ik werk zelf in de zorg en ben mantelzorger voor mijn ouders en broertje.
    Verder is er echt geen vangnet te bespeuren.
    Tegen de tijd dat de zorg niet meer hoeft voor mijn familie wordt er geacht dat je vrijwilliger wordt maar ik denk dat ik tegen die tijd lichtelijk uitgeblust ben.
    Ik vraag mij ook steeds meer af wat voor de overheid belangrijker is;
    een mensenleven of geld.

  • simone zei:

    vraag me af wat er nog allemaal moet gebeuren voordat dit weer wordt rechtgetrokken. En dan nog niet te spreken over de schade die al is gedaan.
    Daarnaast mijn verontwaardiging mbt het neiuws vorige week waarin werd gemeld dat er veel minder mensen een PGB oid gingen aanvragen. De minister vond dat allarmerend en stelde voor een onderzoek te doen naar de fraude ...........?
    Blijkbaar wordt zorg, pgb en fraude tegenwoordig in 1 zin benoemd, wie zijn hier de grootste dieven ?!

  • sonja zei:

    Wat mij betreft zijn er maar weinig reclames of voorlichting juist vanuit de overheid. neem nou de SIRE reclame over het aangeven van geweld. heb je het wel eens gedaan? Wij wel, dan krijgje als antwoord dat er niets gedaan kan worden omdat er geen bewijzen zijn , er moet eerst iets gebeuren..(en er is ook daadwerleijk een familie neergestoken)
    Waarom dan wel een dure reclame maken??
    Wat betreft de nieuwe zorg verandert reclame, gooi maar in de vuilnisbak die leugens.
    Ik maak mij erge zorgen over de toekomst met alle dementerenden die het maar uit moeten zoeken thuis. dat beetje opvang waar ze al moeilijk naar toe te krijgen zijn 'sochtends.. is een drupel op de gloeiende plaat voor de mantelzorgers.

    Heer Van Rijn, neem je verantwoordelijkheid met de minister!!! durf je kiezers op het spel te zetten!

  • Ageya Melse zei:

    Vreselijke chaos. Wat mij persoonlijk betreft. Net gehoord dat de pgb mijn geld van januari niet gegarandeerd in feruari uit kan betalen, zal wel maart worden. Nieuwe contacten waren al in september ingestuurd maar verkeerd verwerkt. Dit bij 2 van mijn clienten zo. Dan zijn ze opnieuw ingestuurd maar uitbetaling in januari kon niet lukken, zou met februari dan. Nu dus net bericht niet gegarandeerd. De contracten die opnieuw ingestuurd moesten want SVB was ze kwijt. Ze zijn geopend en gelezen en dan... op een stapel gekomen om ingevoerd te worden. Wat alle andere zorgbehoevenden en verleners betreft....drama in veel gevallen.
    Hoe haal je het in je hoofd om bij kwetsbare mensen 2 zulke grote veranderingen tegelijk door te voeren.
    Decentralisatie van de zorg en niet meer de regie over eigen pgb.
    Helaas is dat nu aan de hand.
    Nogmaals, altijd voor zeer integere mensen gewerkt via pgb vanaf 1997.
    Dit is de eerste keer dat ik geen salaris ontvang deze maand van AL clienten wegens deze toestand.

  • Helena Delissen zei:

    Pure volksverlakkerij! Wacht maar rustig af tot alles rond is.

  • Alida zei:

    De zorg veranderd ...... ? Daar was iedereen al van overtuigd, dat dat nodig is. Wat ik niet snap is dat er bij de politici geen expertise is als het erop aan komt wat er daadwerkelijk op de werkvloer speelt. Alles gaat maar om in managementland. Er moet bezuinigd worden en ja wie zijn daar de dupe van ..... goed zo, de mensen van de werkvloer. Zij in het management hebben zichzelf wel veilig gesteld.
    Zorgen voor elkaar ...... heel leuk en ook goed. Helaas lopen veel mensen daarin tegen torenhoge muren op. De meeste mensen met een gezin zouden dus voor hun zieke ouders, of andere familieleden moeten zorgen. Er wordt wel aan voorbij gegaan dat ouders beiden werken om gewoon rond te kunnen komen (soms zelfs dat er een van beide 2 of 3 part-time baantjes werkt), daarnaast zorg voor kinderen (wel of niet met een aandoening/stoornis) en dan ook nog hun bejaarde/zieke ouders.Naast deze taken is er ook nog het huishouden/boodschappen en vaak ook nog verenigingsleven (voor hen die zich dat kunnen veroorloven) Ouders moeten ook meer betrokken zijn bij de opleiding/school van hun kinderen. Mag ik de heren politici er even aan herinneren dat er slecht 24 uur in een dag zitten, dat mensen die extra zorg verlenen aan hun kinderen die een chronische aandoening/handicap of stoornis hebben emotioneel zeer zwaar belast worden. Zonder dat zij daar de zorg en verantwoordelijkheid bij krijgen voor zieke/bejaarde ouders. De emotionele belasting voor deze mensen is werkelijk uitputtend en heeft grenzen, het leid vaak ook tot uitval in de arbeidsmarkt.
    Zelf ben ik momenteel in een bijstandsuitkering, heb 2 kinderen met een zeer ernstige gedragsstoornis/hechtingsstoornis en verleen zorg aan mijn buurvrouw met fibromyalgie, doe soms boodschappen voor een paar bejaarde buren. Natuurlijk heb ik een huishouden. Heb ook 2 honden. Krijg dan van mensen te horen dat ik omdat ik een uitkering zit mijn honden moet wegdoen (kosten geld). Maar juist die honden zorgen ervoor dat ik dagelijks even wat ontspanning kan hebben. Als ik zou werken zou ik wss binnen de kortste keren niet meer in staat zijn om 'normaal' te functioneren. Zou in een depressie of burn-out terecht komen door alle druk, zorg en gebrek aan ontspanning.

  • Alida zei:

    Aanvulling op mijn vorige reactie.

    Gelukkig krijg ik ondersteuning om staande te kunnen blijven onder de emotionele druk die de zorg voor mijn kinderen met zich meebrengt.
    Mijn ene zoon is redelijk gebaat bij zijn medicatie en strakke structuur. Maar de andere zoon krijgt geen medicatie of ondersteuning bij zijn problematiek. Dat terwijl zijn stoornis wel de meest moeilijke is.

  • S.Kaiser zei:

    Het antwoord van het ministerie vind ik het meest beschamend:er worden slechts de nieuw regels geschetst (niet dus) en de mensen worden aangespoord om op de website meer informatie te vergaren!
    Met het doorgeven van een website voldoet het ministerie dus aan hun informatieplicht.

  • c.Vos zei:

    De zorg is veranderd, inderdaad
    waar ik tegen aan loop is de huur prijs
    die mensen moeten gaan betalen .
    Dat breekt de mensen op om nog zorg in te kunnen kopen.

    Maar m'n loop hier niet mee te koop want dan wordt je
    DAKLOOS. Dan maar gebrekkig je zorg inkopen.
    En geen h.s.h. meer. Dat is de eerst bezuiniging.

  • Loesje zei:

    Het is; de zorg verandert en de mensen moeten mee.

  • Hendrika zei:

    Ik ben moeder van 4 kinderen waarvan twee met autisme. Mijn zoon heb ik eindelijk in voor hem passend onderwijs op een cluster twee school en eindelijk op zijn plaats en je ziet hem opbloeien maar volgend jaar herindicatie en het vooruitzicht dat hij waarschijnlijk binnen een gewone school verder moet met begeleiding en dit voor een kind dat extreem prikkel gevoelig is en al vol zit voordat hij de klas ingaat en dus weg concentratie dan . Dit kind heeft al een hele nare basisschool geschiedenis waarin hij niet begrepen werd en zij hun plan trokken en mijn zoon steeds ongelukkiger omdat ze hem niet begrepen ( speciaal basis onderwijs notabene ) en uiteindelijk toen bleek dat hij forse spraaktaal problematiek had wat wij al jaren aangaven en cluster twee kreeg kon hij vertrekken midden groep 8. Weggerukt van zijn vriendjes en veilig heid omdat ze zogenaamd niet wisten hoe om te gaan met hem .Je kunt een kind dit niet aandoen en dan nu waarschijnlijk in de examenklas van school wisselen omdat dit te duur is . Je schopt de grond onder zijn voeten vandaan .
    En dan mijn dochter die net keukentafel gesprek heeft gehad en begeleid wonen zit en eindelijk opbloeit en stukje bij beetje voor zichzelf leert zorgen en na jaartje thuis om op adem te komen wil ze volgend jaar haar studie weer oppakken en dan krijgt ze nu te horen dat ze op zichzelf moet en ambulante begeleiding krijgt . Ze heeft een kindje , meisje van 21 ondanks pil zwanger maar nog niet klaar om samen te wonen en doet het super met die kleine maar omdat ze in een veilige omgeving zit en ook de kosten te doen zijn en ze met vragen direct terecht kan en daarnaast help ik haar veel en regel veel voor haar .ze was ontzettend gegroeid en vinden dat ze er aan toe is maar ik zie dat toch heel anders want net een jAar op zichzelf en de school ff laten vallen omdat het teveel werd en dan zit ze notabene nog beschermd . Hoe moet dat als alles erbij komt ...school ,huis , kosten school ,huishoudkosten en dan dat mooie mannetje . .ik heb al twee dagen een kind aan de telefoon nu die helemaal in paniek is en ik als ouder weet dat ze dit niet aan gaat kunnen . Terug naar huis wil ze niet want wil het zelf doen maar ik hou mijn hart vast . Hoezo goede zorg ...denk daar toch echt anders over . Dit worden de kinderen van de rekening

  • Hans zei:

    Heren politici laten we om te beginnen de realiteit leren begrijpen. Dus de zorg laten aansluiten bij de praktijk. Mensen op de werkvloer weten wat er gebeurd. Ik zou zeggen laat je eerst goed voorlichten voordat je wat bedenkt.

  • rita zei:

    Alleen al dat er verwacht wordt dat "burgers daarmee aangespoord worden om op de genoemde website meer informatie te vergaren". De meeste mensen die zorg nodig hebben zullen toch de ouderen zijn. Alsof die allemaal regelmatig op internet surfen. Dat moeten dan al de kinderen/mantelzorgers voor ze doen, maar er zijn ook nog genoeg mensen die er echt alleen voor staan.

  • sonja zei:

    Mijn 2 clienten gaan ook zonder computer door het leven en krijgen vaak het advies om op een website terug te vallen. Zij vinden het bijzonder ergerlijk, ook de altijd zo vreselijk lachende, blije gezichten van ouderen die er mooi en verzorgd en fit uitzien op de reclame!
    Ze zijn 86 en blijkbaar moeten ze zich wel blijven aanpassen aan de nieuwe cultuur! Zij geven aan zo een vette glimlach wel te kunnen toveren op het gezicht, zodra ze een euthanasie pil voorgeschreven kunnen krijgen.

  • Tara zei:

    ← PVV: kabinet moet ouderen ontzien of aftredenPAS OP!!! MH17 GAAT IN DE DOOFPOT! →
    WAAROM DE ZORG ONBETAALBAAR IS GEWORDEN: 70 miljard AWBZ-premie is NIET aan zorg besteed!
    Geplaatst op september 10, 2014 door Realpredictor
    Premier Rutte legt regeringsverklaring af70 miljard AWBZ-premie is NIET aan zorg besteed!

    door Huup Peters

    Economen, managers en de meeste politici bestoken ons de laatste jaren onophoudelijk met de mantra dat de kosten voor de AWBZ en dan met name de zorg voor ouderen te hoog zijn en in de toekomst onbetaalbaar. Wat ze er niet bij vertellen is dat sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel in 2001 maar liefst 70 miljard (!) van de AWBZ-premies niet zijn besteed aan zorguitgaven maar door de politiek voor andere doeleinden worden benut. Na een reeks van Kamervragen bevestigde staatssecretaris Van Rijn onlangs dit gegeven.

    Geen tekorten bij AWBZ

    Vanaf 2001 waren de premieopbrengsten hoger waren dan de zorguitgaven. Dat betekent dat voor het jaar 2013 6 miljard van de opgebrachte premies van 34 miljard niet aan AWBZ-zorg maar aan andere zaken werd uitgegeven. In de jaren 2001 tot en met 2013 is maar liefst 70 miljard van de AWBZ-premies afgeroomd voor andere doeleinden. Het is heel merkwaardig dat dit gegeven zo weinig aandacht heeft getrokken in de pers en de media. In werkelijkheid bestaat er dus geen tekort bij de AWBZ als we kijken naar de premieopbrengsten. En dat in het besef dat de AWBZ-premie alleen over de eerste en tweede belastingschijf wordt geheven. De SP heeft het CPB gevraagd uit te rekenen wat er gebeurt als de AWBZ meer solidair over alle belastingschijven zou worden geheven en de opgebrachte premiegelden ook daadwerkelijk alleen aan zorg zouden worden uitgegeven.

    Ruim driekwart van de huishoudens gaat er dan op vooruit, waarbij de laagste inkomens er gemiddeld ruim 2 procent op vooruit gaan en de allerhoogste inkomens (meer dan 5 maal het wettelijk minimumloon) er gemiddeld ruim 3 procent op achteruit gaan. Deze gegevens maken duidelijk dat de AWBZ betaalbaar is uitgaande van de huidige opbrengsten en dat de betaalbaarheid voor driekwart van de huishoudens verder verbetert als we de premieheffing meer solidair maken. Het is derhalve een politieke keuze of we dit geld willen besteden aan de langdurige zorg.

    Regering maakt ons wijs dat zorg ‘onbetaalbaar’ zou zijn

    Als hulpverlener is het goed je niet gek te laten maken door de mantra: de zorg is onbetaalbaar. Dat leidt tot onnodig cynisme. De miljardenbezuinigingen van dit kabinet zijn immers onnodig. Wat niet wegneemt dat er veel te besparen valt zonder te bezuinigen. Bijvoorbeeld door het afschaffen van de concurrentie tussen zorginstellingen, het afschaffen van de verantwoordingsbureaucratie en het kleinschaliger organiseren van de zorg. Auteur: Henk van Gerven (Kamerlid SP, oud huisarts), Bron: MedischContact.Artsennet.nl

  • H.H. Neijenhuis zei:

    Moraal van bovenstaand verhaal (GEEN SPROOKJE):

    Nooit meer stemmen, nergens meer op en nergens meer voor!
    De politiek werkt zo : om in het bestaande huidige kiessysteem als partij te kunnen regeren, moet te ALTIJD met meer dan 1 andere partij samenwerken. Gevolg daarvan is dat ook ALTIJD water bij de wijn moet doen ten aanzien van je eigen partij-standpunten.
    Want zo werkt de politiek in Nederland nu eenmaal.

    En laat je vooral niet bangmaken door de uitspraak :
    als je niet stemt, dan gaat je stem naar de grootste part. En dat wil je toch niet?
    Want als er niemand meer stemt, dan is er ook geen politiek meer nodig!
    Die ons, steeds armer wordende bevolking, toch al veel te veel geld kost.

  • j.f.hiemstra zei:

    De reclame is een belediging voor de ouderen. De politiek moet zich schamen. Iedereen kan doodvallen als de eigen portemonnee maar gespekt wordt en de koestering van een dik betaalde baan aan de horizon gloort.

  • Ron Wijdeveld zei:

    Deze rechtse rakkers lijken wel pychopaten.
    Ze zijn gewetenloos bezig mensen in het verderf te storten.
    Dit maakt hen niets uit.
    Alleen wanneer het over henzelf gaat dan komen ze mogelijk in actie.
    Deze lieden zijn druk bezig het kapitaal wat 'de baas'is te versterken.
    Het kapitaal heeft in het geheel geen last van de problemen die veel burgers met een PGB ondervinden
    "Jan met de pet moet weer terug in zijn hok".
    Hoe dit zal plaatsvinden maakt ze niets uit.
    Dat het PGB,ooit ingesteld door VVD.ster Erica Terpstra, veel goedkoper is dan via de gevestigde instellingen maakt hen niets uit.

  • Theo Grundeken zei:

    DE reclame is Vuig en Abject,De heren die de reclame hebben bedacht moeten zich diep, diep schamen. Maar dat doen ze niet. Gniffelen wel, omdat ze weer een mooie order binnengehaald hebben. het geld moet rollen. zeker in deze tijd van bezuinigingen, toch ?? Maar wat gebeurt er echt in de zorg, veel heel veel verkeerde dingen. Ik heb een aantal ingangen en hoor heel wat. Managers die peperdure elektrische wagens van ruim 80.000 euro gaan rijden, dit omdat hun bijtellings percentage dan lekker laag, 4% is... Maar ondertussen er even makkelijk aantallen personeels leden uitgooien om te besparen !!!. Managers die het kader ontslaan om vervolgens veel meer kader binnen te halen uit de eigen vrienden kring en woonomgeving, met lange reistijd en veel kilometer te declareren, allemaal met boven genoemde wagens. eigen gewin, 4 % bijtelling.... EN ...Hup, nog maar in een veeg over de werkvloer weer 36 mensen op straat.Interesse, ga eens in Limburg rondneuzen, en je ogen rollen je kop uit.

  • Can zei:

    Misschien heel gek maar nu dat jullie hierover hebben. Er zijn zeker wel zorg misbruikers, maar dat ouderen hier nu dupe van worden omdat overheid all. Zorg zelfde ziet. Is hewoon weer een teken van hoe kortzichtig mensen zijn. Werk jaren lang in jeugdzorg Vaak gezien financiële belangen voor de cliënt komen. Sit heb ik vaak ook gemeld, maar zelfde overheid heeft commissies die hiermee niks deden. Pas als dingen spuit gaten uitlopen dan weken over speculeren. Daarna in de doofpot.
    participatiemaatschappij is mooi gedacht, maar dat heeft nog tientallen jaren nodig om toe te kunnen passen. Maatregelen zijn niet realistisch zit geen opbouw in en mensen zijn hier niet op voorbreid. Het is wel zoals altijd mede gedeeld en niet democratisch overlegd En meerderheid houden zich stil.

  • pgb-er zei:

    de overheid doet aan schone schijn naar buiten toe

    in feite hebben ze geen idee
    behalve de sp intresserd ze het niks
    0,0 dus

    ze zeveren er wat omheen
    voor n riant saleris

    en de gewone hardwerkende burger mag overal voor opdraaien
    die is in de ellende en armoede gestord door de machthebbers

    zo lang de rijken maar rijker kunnen worden zal er ook geen revolutie in menselijkheid komen vanuit deze regering

  • Ggz zorgverlener zei:

    Ook ik heb een trauma van deze reclame, zie ik het op tv zap ik meteen weg. Lieve mensen we worden zo erg voor de gek gehouden door de regering.....
    Net als de pensioenleeftijd is dit gewoon een manier om de mensen hun geld/zorg te onthouden.
    Mensen die nu over straat zwerven omdat ze geen zorg krijgen....ik houd mijn hart vast.
    Ook gemeenteambtenaren die straks gaan bepalen of iemand voor zorg in aanmerking komt, de meeste ambtenaren moeten een ontmoedigingsbeleid voeren daardoor wordt een sfeer van angst gecreeërd waardoor mensen het eerder zelf oplossen, niet dus, sociaal isolement en angst.
    En over verspilling gesproken, mijn vader zat in een verpleeghuis na een CVA. Ik zag de verspilling, ieder dag vers brood van de bakker, prima natuurlijk maar aan het eind van de avond werd alles, brood beleg, avondeten wat niet opging nog geseald in de verpakking weggegooid. De verzorgenden op de groep hadden hun eigen bammetjes bij die mochten het brood niet eten wat over bleef. Jammer hoor.

  • Ggz zorgverlener zei:

    Aanvulling op mijn vorige reactie.

    Ik bedoel met verspilling van voedsel ook dat dat geld beter aan andere dingen besteed kan worden, zoals een adl assistent of iemand die gaat wandelen.
    Het gaat echt om enorme hoeveelheden dus besparing is mogelijk.
    Waarom niet nog een dag met het brood doen, is het nog steeds vers.

  • pgb-er zei:

    ETEN VERSPILLEN

    FOEI

    er zijn zoveel arme mensen op de wereld en ook in nederland die geen of amper genoeg eten hebben

    ik vind het alleen al om die reden n misdaad om schoon en goed voedsel weg te gooien

    voedsel verspilling is gewoon n misdaad tegen het leven

  • Tara zei:

    Weet je wat mij opvalt? Dat er niemand reageert op mijn ingezonden artikel.

    Zolang we allemaal geloven wat het nieuws en de politiek zegt en niet verder kijken dan onze neus lang is, zal er niets veranderen.

    Er is geld genoeg! Dat de bezuinigingen nodig zijn is lariekoek. Kijk maar naar het artikel. Vreten wij nou alles wat er aan schijnbare waarheden over ons heen wordt gekiept? We kunnen er alleen wat aan doen als we gezamenlijk naast elkaar vanuit het hart bewust rondkijken en zeggen tot hier en niet verder.
    Maar ja men wil het geloven, men wil niet verder kijken laat staan erachter kijken.

    KIJK en vraag jezelf af waarom gebeurd dit allemaal en wat ligt daar weer achter.

    Maar goed, ik blijf geloven dat er steeds meer mensen gaan opstaan en wakker worden.

  • pgb-er zei:

    reclame is altijd en overal mooier dan de werkelijkheid
    reclame boodschappen werken voor 70% onbewust

    thuiszorg en andere organisties liegen ook n hoop mooie verhalen bij mekaar op papier
    dat is gewoon de boel mooier voor doen om de praktijk ellende te verbloemen

    dat is wat reclamemakers doen

    de overheid doet niet anders dan mensen manipuleren

    maar zullen dat in alle toonaarden ontkennen

  • Mieke van Schijndel zei:

    Ook ik gruuw van deze reclame spots. Even als de spots over 'een collega met karakter'.
    ik heb zelf veel cliënten 'met karakter'.
    over enkele weken mogen we weer naar de stembus.
    daar ligt weer een kans om hier invloed op uit te oefenen.
    Er zijn nog partijen die het anders willen.
    groet, Mieke

  • Wil zei:

    Hallo beste/lieve mensen,

    Het is wonderbaarlijk dat zo veel ellende door twee kortzichtige mensen en hun aanhang teweeg wordt gebracht.

    En dan nog Per Saldo de club van mensen met een PGB, waar blijft Per Saldo of hebben zij hier mee ingestemd.

    Gaat goed zo eerst 25 % gekort worden op je PGB in drie jaar tijd en nu dit.

    Ik heb dit al eerder gemeld we hebben een manke regering die alleen aan zijn eigen gewin denkt.

    Sterkte allemaal het kan altijd no erger zoals verplichte ZIN zorg in natura dan wordt je de speelbal van de organisaties die zorg verlenen en dan krijg je willekeur en dus helemaal geen zorg.

    In drie woorden bah bah bah.

  • H.H. Neijenhuis zei:

    Reactie op laatste bericht Tara :

    Wat zou je er zelf aan willen of kunnen doen ?

    Want mijn ervaring is inmiddels dat je het nooit voor elkaar gaat krijgen om de dingen SAMEN te veranderen. Daar zijn de meeste mensen veel te bang voor gemaakt.

    Ik ben zelf al wel dingen die voor mij belangrijk zijn voor mezelf/ons te veranderen.

    Want je moet ZELF beginnen met dingen veranderen die je op korte of lange termijn VOOR ANDEREN veranderd zou willen zien.

  • Tara zei:

    Reactie op bericht H.H. Neijenhuis

    Dag, dank voor je reactie.

    Toch staan we samen het sterkst, ik denk dat het water voor het merendeel van de mensen in Nederland nog niet genoeg aan de lippen staat. Er zal een omslag moeten plaats vinden. En ik werk mee aan de omslag. Zie wat er gebeurd in Griekenland en in Spanje bijvoorbeeld, daar staan de mensen vanuit alle gelederen op en SAMEN veranderen zij de situaties. Zo is het toen ook gegaan in Oost-Duitsland bij het slechten van de muur. Als ze hier echt geen boterham meer te makken hebben en op straat staan, wint de acute paniek het van de angst die hen nu doet verstommen. Maar ik hoop dat men bereid is eerder op te staan.

    Wat ik verder doe: Ik bel met de betreffende instanties. Stuur mails naar de politiek. Bombardeer Facebook met de waarheid achter de zogenaamde waarheid. Reageer hier. Spreek met mijn omgeving. Doe buurt oproepen en zoek contact met de gemeente.

    Dus die laatste zin van jou pas ik al decennia in het kwadraat toe. Zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden, maar je kunt de mensheid niet dwingen hun ogen te openen. Dat kan je niet voor een ander doen. Heb breed contact met mensen die ook wakker zijn.

    Heb je misschien nog andere ideeën, hoe pak JIJ HET ZELF AAN?

  • H.H. Neijenhuis zei:

    Hallo Tara,

    Net als jij heb ik me een tijdlang ingezet om ook anderen de ogen te openen.
    Ik kwam er voor mezelf, want ik werd daar alleen maar boos/kwaad van, nog niet zolang geleden achter, dat er in Nederland geen SAMEN bestaat of, tot nu toe, gaat komen.

    Daarom zit ik nu in het stadium van :
    Goed voor mezelf en mijn naasten zorgen.
    Misschien komt er nog een tijd dat de hele Nederlandse bevolking (of een groot deel daarvan) naar politiek Den Haag trekt om daar hun gezamenlijke mening te laten horen.
    Maar dan krijg je misschien situaties zoals in Griekenland, Turkije, Italië, Spanje. Daar werden demonstraties TEGEN de eigen politiek, vaak neergeslagen door eigen leger, eigen politie.
    Want je bent niet tegen de (Nederlandse) politiek, want het gevolg kan zijn : wat moeten we dan zelf allemaal wel niet veranderen/verbeteren/anders doen?!


    Waar Nederlanders heel goed in zijn is: klagen in de wandelgangen, maar als ze echt iets voor elkaar over zouden kunnen hebben om iets te veranderen dan staan ze niet NAAST je, maar liefst zo ver mogelijk ACHTER je.

    Vandaar dat ik nu voor mezelf en mijn naasten een 'normaal' leven probeer op te bouwen, door elkaar te helpen waar we kunnen.

  • Tara zei:

    Hallo N.N. Neijenhuis,

    Waarschijnlijk is dat laatste het beste. Gewoon in je eigen kring het beste voorbeeld geven maar dan wel met registreren wat er werkelijk gebeurd. Dan kan je er altijd op in spelen.

    Trouwens zijn er in Nederland al de nodige demonstraties met groot militaire politie macht onderdrukt en tegengehouden, in Den Haag onlangs. De macht was heel intimiderend dus provocerend bezig maar gelukkig waren de demonstranten zo verstandig om zich rustig te houden anders was de MP met grof geweld bezig gegaan. Deze politiemacht wordt met onze belastinggelden in het leven geroepen.
    De media die ook zeer goed is om halve waarheden en leugens te verspreiden, hebben daar natuurlijk geen ruchtbaarheid aan gegeven.
    Het ware nieuws vind je op het internet maar niet bij de NOS, die ook in handen is van de verkeerden zal ik maar zeggen.

    Boos en kwaad word ik bijna niet meer, omdat ik me er niet meer mee wens te identificeren. Verontwaardigd nog wel soms, en ik doe mijn best niet te oordelen en te beschuldigen. Want het grotere plaatje van grotere hoogte ken ik niet. De nodige afstand houden en bij het waarnemen en het zoveel mogelijk het contact houden met de warmte in mijn hart. Het aardse toneel als een spel te zien. Maar dat heeft even geduurd voordat ik dit antwoord had op alles wat krom is.

    Maar wie weet is alles wat krom lijkt, niet eens krom. Het zou zo maar de ultieme liefde kunnen zijn om de mensheid naar een hoger plan te tillen. :))

  • H.H. Neijenhuis zei:

    Mijn idee :

    Blijf zoals je bent.
    Dan komen er altijd wel dingen op je pad waar je wat mee zou kunnen doen.

    Ook heb ik al heel lang 2 spreuken :
    1 positief : leven en laten leven.
    1 negatief : als je zelf geen problemen hebt, zorgen vaak anderen wel dat je problemen krijgt.

    De positieve spreuk probeer ik zelf te LEVEN.
    De negatieve probeer ik op te lossen als ik daarmee in aanraking kom.
    Want daar zijn problemen voor : om op te lossen, een draai aan te geven.
    Waardoor het leven weer leefbaar wordt!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.