Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Hulpen zijn helden

2 Reacties

Manlief en ik verkeerden tijdens de feestdagen en de dagen daarna in de gelukkige omstandigheid in Florida vakantie te kunnen vieren. Florida, the Sunshine State… tja, niet altijd. Het was k-k-k-koud en in het noorden van deze altijd zonnige staat lag sneeuw.

Omdat we ons niet gauw uit het veld laten slaan, gingen we dingen doen die we helemaal niet hadden gepland. Dat heeft iets verrassends, absoluut. We hadden ons verblijf in noord-Florida geannuleerd en verbleven nu in fort Lauderdale, niet ver van Miami. Daar was het weer een tikkie vriendelijker, zo ook het straatbeeld.

Dat straatbeeld schoof elke dag in volle glorie aan ons voorbij, want ja, aan het strand zitten was er niet echt bij. Als je dat al wil. Tot het straatbeeld van Ft Lauderdale en Miami behoorden de vele bussen van het openbaar vervoer. Niet de gratis busjes, de grote bussen, die wij ook hebben. Veel van die bussen hadden een prachtige reclame van een universiteit in Florida:

“Be a real life hero – become a NURSE”

Wow!

Ik vond die reclame geweldig! Een real life hero… wie heeft er reality soap series nodig als je elke dag van je leven een real life hero kon zijn? Beter dan dat bestaat er toch niet! Een verpleegkundige = een held!

Wat mij betreft geldt dat voor alle hulpen: dag in dag uit geconfronteerd met de harde werkelijkheid van ziekte, verdriet, pijn, verlies, afhankelijkheid. Maar ook van genezing, vreugde, dankbaarheid in de puurste zin van het woord. Real life heroes… alle hulpen, voor en achter de schermen, van beginnende helpende tot topspecialist. Binnen en buiten de instellingen. Helden!

Daarom wil ik dit nieuwe jaar beginnen met een huldeblijk aan alle hulpen. Jullie zijn stuk voor stuk helden. Jong en oud, beginnend en geroutineerd… helden, allemaal!

Real life hero… Wat hebben ze dat daar op die universiteit in Florida goed begrepen!

Ik wens alle dagelijks-leven-helden een gelukkig en succesvol 2018. Dat het nieuwe jaar jullie maar veel voldoening mag schenken!

 

About Elisabeth Taverne

Elisabeth is vaste redacteur van de Nationale Hulpgids. Ze schrijft over dingen die haar opvallen in de (gezondheids)zorg en onderwerpen die daar in brede zin aan zijn gerelateerd.

2 Reacties »

 • NM feenstra zei:

  Mijn hulpen zijn geweldige zzpers , altijd bereid om mijn te helpen .
  Ze zijn zo lang bij mij en altijd met een goede verstandhouding.
  Hoewel ze mijn verdriet en moeilijkheden en blijdschap altijd moeten aanhoren.
  Altijd geheimhouding.
  Geef mij de lieve zzpers van PGB die zulk geweldig werk doen.
  Ze mogen best wat meer waarderen krijgen ook de huishoudelijk verzorging.

 • Femke zei:

  Kippenvel van dit stukje krijg ik