Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Goede voornemens voor de ZZP-er

succesDe kerstbomen zijn verbrand, de champagneglazen staan weer in de kast… tijd om dat ‘lijstje’ goede voornemens eens door te lopen! Als zzp’er in de zorg en hulpverlening heb je een heleboel aan je hoofd, dus een beetje organisatie kan geen kwaad.

Ben je iemand die met to-do lijstjes werkt? Of vind je dat je alles moet onthouden? Voor deze ene keer zou je toch eens een lijstje moeten maken zodat je al je vage en duidelijke goede voornemens ten uitvoer brengt. Geen uitstel, niks vooruitschuiven, gewoon aan de bak! En dan zul je zien dat een paar goede voornemens helemaal niet veel tijd vragen.

Administratie
Ben je met je administratie bij? Voor je het weet moet je belastingaangifte doen. Heb je een gecompliceerde belastingsituatie, vraag dan vóór 1 april uitstel van aangifte aan, dan heb je wat meer tijd. Ga naar een belastingadviseur als je er niet alleen uit komt. Probeer in de toekomst ervoor te zorgen dat je alles goed om orde hebt. Probeer bijvoorbeeld eens Factuurdesk.nl en begin het nieuwe jaar goed met een urenregistratie en overzichtelijke facturen.

Verzekeringen
Zijn al je verzekeringen up to date? Werken bij andere mensen in huis vraagt om een specifieke verzekering. En heb je al een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Als je kostwinner bent, is dat heel belangrijk. Informeer eens naar de mogelijkheden en bedenk dat de premie voor deze verzekering belasting aftrekbaar is. En zeg overtollig geworden verzekeringen op.

Klachtenregeling
Hulpvragers hebben wettelijk het recht om een klacht te kunnen indienen over de geleverde zorg. Wanneer u als Kleinschalige Zorgvoorziening of als ZZP’er in de zorg werkzaam bent moet aan de eisen van de wetgeving op het gebied van klachtenbehandeling voldoen en een klachtenregeling hebben. . Sluit hier een goede klachtenregeling af.

Bijspijkeren
Vind je dat je je eigenlijk zou moeten bijscholen of wil je iets toevoegen aan je deskundigheden? En komt dat er steeds niet van? Er is altijd wel een reden om iets NIET te doen. Nieuwe cursussen beginnen het hele jaar door. Snuffel eens op internet. En schrijf je dan gewoon in. Cursusgeld is onder bepaalde voorwaarden ook aftrekbaar van de belasting.

Aansluiten bij een brancheorganisatie
Als ZZP’er in de zorg werk je vrij solistisch. Daarom kan een lidmaatschap van een branchevereniging goed zijn. Het geeft je meer kracht, meer macht en in elk geval veel meer contacten.

Wordt Pro lid van de Nationale Hulpgids
Dit is natuurlijk ons eigen product, maar wij geloven er in dat je als Pro lid meer en sneller werk vindt. Je kunt jezelf beter presenteren, krijgt sneller de nieuwe vacatures in je e-mail en kunt direct onbeperkt op vacatures reageren. En de kosten heb je in 30 minuten werken terug verdiend!
Wordt dus nu Pro lid

Quality time
Als je vindt dat je altijd maar achter jezelf aan holt, wordt het tijd wat quality time voor jezelf in te plannen. Liefst op vaste dagen en tijden, zodat je niet wordt verleid die tijd toch maar weer op te geven. Maak alvast plannen voor het hele jaar, dan kun je er ook niet meer onderuit. Zo voorkom je dat je jezelf opbrandt en uiteindelijk een veel hogere prijs betaalt!

Een langetermijnstrategie maken
Misschien gaat het nu wel hartstikke goed met je bedrijf, maar hoe zorg je ervoor dat dat in de toekomst ook zo blijft? Dwing jezelf jaren vooruit te kijken en stippel een strategie uit om de komende jaren aan het werk te blijven. Zonder visie en strategie zal succes op den duur uitblijven.

Kijk, een klein lijstje met goede voornemens en je kunt als hulpverlener in de zorg er weer lekker tegenaan. Succes in het nieuwe jaar!

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.