Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

De 10 best gelezen artikelen van 2017

Eerder gaven we al een terugblik over 2017 wat betreft de Nationale Hulpgids. Ook op de Nationale Hulpgids community gebeurde een hele hoop in 2017. We hebben jullie elke week weer op de hoogte gebracht van onze mening en van de laatste ontwikkelingen in de zorg en welzijn sector. In dit artikel vind je een overzicht van de 10 best gelezen artikelen van 2017. Ook in 2018 hopen we jullie weer te bereiken met interessante artikelen en blogs.

Jongen of meisje: who cares? Genderneutraal opvoeden
In Nederland komt het niet zo heel veel voor, maar in bijvoorbeeld Zweden is het heel normaal: een genderneutrale opvoeding. Een genderneutrale opvoeding betekent niet dat je mannelijkheid of vrouwelijkheid helemaal uitsluit, maar dat je zorgt dat een kind van beide werelden iets meekrijgt. Maar wat houdt dat precies in?
Lees het hele artikel

Veelgestelde vragen over de AGB-code
Formele zorgverleners zijn voortaan verplicht om over een AGB-code te beschikken, zodat de pgb-houder de code kan vermelden op de declaratie naar de zorgverzekeraar. Hieronder bespreken we de meestgestelde vragen over deze AGB-code.
Lees het hele artikel

14 dingen die je nooit tegen kinderen moet zeggen!
Praten tegen een kind is niet hetzelfde als tegen een volwassene. Ze slaan alles op en nemen dat mee in hun ontwikkeling. Zo kan je wel eens onbewust iets zeggen wat de verkeerde boodschap overbrengt.
Lees het hele artikel

Zorgplan – wat moet er in staan?
Het is voor hulpaanbieders een fijn middel om richting te geven aan hun werk, en voor hulpvragers om hun wensen en verwachtingen te verwoorden. Een goed zorgplan is daarom het halve werk.
Lees het hele artikel

BTW afdragen in de zorg?
De belastingdienst heeft moeite duidelijkheid te scheppen, het kabinet helpt ook niet mee met spaarzame berichtgeving over hun nieuwe initiatieven. Dit terwijl de BTW iedereen raakt, of je nu hulp bent of hulpvrager. Daarom een (hopelijk) duidelijk overzicht van de situatie.
Lees het hele artikel

Hoofdpunten uit het Regeerakkoord voor de Thuiszorg en Pgb
We hebben eindelijk een nieuwe regering, fantastisch! De afgelopen 125 dagen hebben ze natuurlijk niet alleen koffie gedronken, er is ook echt gepraat over de toekomst. De conclusies van die gesprekken staan nu opgetekend in het nieuwe regeerakkoord.
Lees het hele artikel

PGB houders beroven – te min voor woorden!
Bijna iedereen (bijna – voel je dus niet aangesproken) doet wel eens iets waarvan hij weet dat het niet hoort. Of niet mag. Of strafbaar is, zelfs. Zelf ben ik evenmin een engel, al heb ik nooit iets echt lulligs gedaan… Dus vind ik dat ik dit mag zeggen: geld misbruiken van zieke of zwakke medemensen, dat dóe je niet!
Lees het hele artikel

AGB-code verplicht voor formele zorgverleners
Zonder een AGB-code van de zorgverlener, kan een pgb-houder het formele tarief niet declareren bij de zorgverzekeraar. De pgb-houder vermeldt de code van de hulp op elke declaratie aan de zorgverzekeraar.
Lees het hele artikel

Hebben je ouders hulp nodig?
Je ziet je ouders misschien niet elke dag en daardoor vallen dingen je op. Ze maken de post niet meer regelmatig open, er zwerft vuile was rond, een of allebei je ouders kleden zich slordig, iets wat ze voorheen nooit deden…
Lees het hele artikel

Hoe om te gaan met een brutaal kind
Je vraagt ​​je zoon om zijn speelgoed op te ruimen en als antwoord krijg je: “Ruim het zelf maar op!”. Je probeert voet bij stuk te houden en wordt steeds strenger. Uiteindelijk roept hij: “Ik vind je niet leuk!” (of misschien erger: “Ik haat je!”) en rent de kamer uit. Hoe ga je met dit soort situaties om? Laten we het eens analyseren.
Lees het hele artikel

 

 

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.