Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

Andere leefstijl helpt bij diabetes 2

2 Reacties

naald‘Keer diabetes om’ is een programma voor mensen met diabetes type 2 die medicatie gebruiken. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team werken de deelnemers in zes maanden actief aan een nieuwe leefstijl. De resultaten over 2017 laten zien dat na 12 maanden 87 procent van de deelnemers geheel of gedeeltelijk van de ziekte af is en 38 procent zelfs helemaal geen medicijnen meer gebruikt.

De deelnemers krijgen dit voor elkaar door – onder begeleiding – voor andere voeding en meer beweging te kiezen. Het team van begeleiders bestaat uit een arts, een verpleegkundige, een diëtist een leefstijlcoach en een kok. Ze helpen de deelnemers anders te eten, te bewegen en te ontspannen. Op zo’n manier dat het prettig én makkelijk vol te houden.

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland hebben type 2. Jaarlijks komen er gemiddeld 55 duizend nieuwe patiënten bij. De ziekte wordt veroorzaakt door overgewicht, ongezond eten, stress of erfelijke aanleg. Diabetes, type 1 en 2 samen, kost de Nederlandse samenleving ruim tien miljard euro per jaar.

Ook meedoen met het programma? Lees hier meer

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.

2 Reacties »

  • Alida zei:

    Dit is al heel lang bekend. Ik wist het al in de jaren negentig. Ben er toen zelf door een heel aantal mensen en niet te vergeten doktoren vanaf gehouden. En nu nog steeds de laatste jaren. Ik baal ervan dat mijn lichaam zover afgetakeld is door alle verkeerde adviezen van toen en dat ze nu ineens het licht hebben gezien…………De internist heeft zelfs gezegd dat hij het wel wist maar dat het toch te moeilijk is voor de mensen en ze het daarom niet zeiden………..wat een wereld. En nu ineens moet het iets nieuws zijn? Laat me niet lachen, het moet gewoon een kostenbezuiniging zijn. Tuurlijk zouden mensen er beter van kunnen worden maar dat is echt niet de insteek neem dat maar van mij aan na 30 jaar hierover met artsen in discussie te zijn geweest.

  • miriam zei:

    Je lijkt de verantwoordelijkheid voor hoe je om kan gaan met je ziekte helemaal bij de artsen te leggen. Verdiep je eens in je ziekte (google, literatuur) en neem zèlf de verantwoording over wat je er aan kunt doen. Dan word je misschien ook wat minder negatief naar de buitenwereld.
    Voor de duidelijkheid: ik heb zèlf ook suikerziekte en worstel met een verandering van levensstijl, maar ik besef wèl dat ik het zelf moet doen en niemand anders!