Community Forum Kenniscentrum
Bekijk berichten per thema:
Home » categorie Nieuws » artikel

6 smoothies voor je kinderen

smoothieKinderen staan er niet om bekend grote liefhebbers van groente te zijn. Als het eten van spinazie of broccoli altijd een strijd is, overweeg dan eens om fruit en groente smoothies toe te voegen aan het dagelijkse menu. Gezonde smoothies voor kinderen zijn een goede manier om verse groentes en fruit binnen te krijgen, en fruit kan de smaak van de groentes maskeren.

Zo kun je een extra gezonde maaltijd of snack maken in een paar minuten, die bovendien erg lekker is. De smaakcombinaties zijn eindeloos en het helpt kinderen creatief te worden en vertrouwen in de keuken te krijgen. Daarnaast leren ze te werken met verse producten, en het is nog leuk ook!

Smoothies zijn daarnaast erg praktisch. Het is snel en simpel te maken, draagbaar en een geweldige manier om extra vitaminen en voedingsstoffen binnen te krijgen. Bovendien super handig om mee te nemen in de auto of naar het strand of park! Je kunt zelfs tijdens het weekend al kleine porties maken van alle groentes en fruit en die invriezen of in zakjes bewaren. Dan hoef je alleen nog maar te blenderen. Bereid drie of vier dagen voor om tijdens de ochtendspits alles wat sneller te laten verlopen. Je kunt ook bevroren vruchten en groentes kopen zoals spinazie, erwten, wortelen of broccoli. Dan maak je het jezelf helemaal makkelijk, al is dat wel wat duurder.

6 smoothies voor je kinderen

Wij hebben zes makkelijke smoothie recepten op een rijtje gezet.

Perzik Power
Proef de zomer, ongeacht het seizoen. Pureer 1 kop bevroren perziken, 2 kopjes amandelmelk, 1 banaan en een handvol bevroren aardbeien voor een perfecte start van de dag.

Paarse pracht
De meest gezonde smoothie recepten voor kinderen bevatten groene groenten, maar om je kinderen die daadwerkelijk te laten drinken kan een uitdaging zijn. Om kinderen groene smoothies te laten drinken, begin je met 1 kop milde bladgroentes zoals spinazie, romaine sla of boerenkool gemengd met wat bevroren fruit en water of melk. Als de groene kleur niet bevalt kun je paarse vruchten toevoegen zoals cranberry, granaatappel of druivensap. Voeg bietjes, bessen en rode druiven toe voor de prachtige lichtpaarse smoothies die niet donkerbruin worden.

Sweet Peanut
Kinderen houden van banaan met pindakaas, dus gebruik dezelfde smaken in een glas. Voeg 2 kopjes amandelmelk, 1 banaan, 1 kopje groenten (zoals spinazie of boerenkool), 1 eetlepel chia of lijnzaad en 1 eetlepel pindakaas of amandelboter toe.

Chocoshake
Als je een avontuurlijk bui hebt kun je deze creatie maken. Gebruik de kleur bruin om groenten te verstoppen in een chocolade milkshake! Gebruik 2 kopjes melk, 1 kopje groene groenten zoals spinazie, romaine sla of boerenkool en voeg 2 tot 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder en 2 bananen toe. Je kinderen zullen denken dat ze een toetje krijgen als ontbijt, maar jij weet dat ze een paar porties fruit en groenten binnenkrijgen voordat ze de deur uitgaan.

Blueberry Banana Blast
De zure smaak van de griekse yoghurt voegt een nieuwe dimensie toe aan deze smoothie, maar daarmee zorg je natuurlijk wel mooi voor een flinke dosis eiwitten. Blender 1 banaan, 1 kopje groene groenten (zoals spinazie of boerenkool), 1 kop bevroren bosbessen, 1 kop griekse yoghurt en 1 kopje amandelmelk. Begin je dag in de vijfde versnelling!

Groen Monster
Als je kinderen gewend zijn aan groene smoothies, maak daar dan gebruik van en breid uit! Voeg boerenkool, peterselie, komkommer, eiwitpoeder, hennep- en chiazaden toe voor een heerlijk ontbijt of lunch. Je kunt langzaam steeds meer van deze items toevoegen aan de smoothies van je kinderen en uiteindelijk zullen ze het heerljk vinden.

Als jouw kieskeurige eter geen fan is van slurpen en drinken, dan kun je hem altijd nog de smoothies laten opeten. Maak dan van de smoothie zelf ijsjes met vormpjes voor in de vriezer. Heerlijk voor op warme zomerdagen!

Vergeet niet om je kinderen te betrekken door hun favoriete smaakcombinaties uit te kiezen en ze op de knoppen van de blender te laten drukken. Als ze zich betrokken voelen bij het maken van de smoothies, zullen ze meer bereid zijn ze te proberen!

About De redactie

houdt dagelijks het laatste nieuws in de gaten en probeert zo zorgvragers en zorgaanbieders in de thuiszorg en begeleiding op de hoogte te houden. De artikelen van de redactie mag u volledig overnemen en gebruiken voor uw eigen website of nieuwsbrief. Zolang u maar een linkje plaatst naar het oorspronkelijke artikel.