1. Ingelogd blijven
  2. Inlog gegevens vergeten?

Nog geen lid?
Gratis aanmelden bij de Nationale Hulpgids.

Blog » artikel

Winactie Congres Palliatieve Zorgverlening Thuis | 10 april 2015, Ede

14 Reacties

Banner 336x280 Palliatief:Banner 336x280 PalliatiefSommige congressen zijn beslist de moeite waard. Een congresdag over palliatieve thuiszorg is zo interessant omdat het aantal mensen dat thuis wil sterven almaar toeneemt. De Nationale Hulpgids is daarom erg blij dat wij twee toegangskaarten à €195,- per stuk mogen weggeven voor het Congres Palliatieve Zorgverlening Thuis op 10 april 2015. Lees onderaan dit artikel wat je hiervoor moet doen.

De komende dertig jaar komt er een grote golf senioren die steeds lang thuis blijven wonen. Hieruit mag je de conclusie trekken dat het aantal senioren dat thuis wil sterven, ook zal toenemen. Waarmee niet wordt gezegd dat je niet ook al op jonge leeftijd thuis zou willen sterven als dat aan de orde zou zijn. Thuis sterven kan alleen als er goede afspraken zijn tussen professionals en familie plus aanvullende mantelzorgers. Voor heel veel familieleden is het geen doen dagelijkse zorg te verlenen. Niet iedereen woont om de hoek, niet iedereen kan vrijelijk over zijn tijd beschikken en niet iedereen heeft ook de moed om een deel van die taak op zich te nemen. Aanvullende professionele hulp en soms de inzet van een vrijwilligersorganisatie is dan ook meestal hard nodig.

Artsen, verpleegkundigen en verzorgenden wisselen elkaar af om de patiënt op een zo comfortabel mogelijke manier zijn laatste dagen/weken/maanden te laten doorbrengen. Met zo min mogelijk pijn, liefst helemaal geen pijn. Het congres “Palliatieve Zorgverlening Thuis” in de ReeHorst in Ede gaat op deze zorg in met de volgende thema’s:

  • Samenspel tussen de wijkverpleegkundige en de mantelzorger
  • Omgaan met emoties van de patiënt, maar ook die van jezelf als zorgverlener
  • Rol van de verpleegkundige bij het bepalen van de plaats van sterven
  • Samenwerking tussen de verschillende disciplines in de palliatieve zorg
  • Zorg voor mensen die bewust afzien van eten en drinken
  • Opiaten en sedativa en de vage grens met euthanasie
  • Complementaire zorg (onder meer etherische olie, kompressen, ontspanningsoefeningen, aanrakingstechnieken)

Over een aantal van deze thema’s wordt ’s ochtends door deskundigen gesproken. Ervaringsdeskundigen zowel als professionals. Na de lunch zijn de deelnemers in de gelegenheid twee workshops te volgen over de genoemde onderwerpen, behalve over het eerste, dat ’s ochtends wordt verzorgd door een ervaringsdeskundige.

Dit congres is goed voor vier accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals. Wie na deze congresdag zijn kennis wil toetsen kan online een E-nursing module volgen waarvoor acht extra accreditatiepunten worden gegeven.

Winactie

De Nationale Hulpgids mag twee toegangskaarten weggeven à €195,- per stuk. Ben je verpleegkundige of verzorgende en wil je graag samen met een collega op 10 april naar het Congres Palliatieve Zorgverlening Thuis in Ede? Stuur dan een

mailtje

met daarin jouw naam, adres, beroep en de reden dat je naar het congres wilt. Wij verloten de twee kaarten onder de inzenders. De winnaar ontvangt donderdag 26 maart bericht van ons.

Het congres wordt verzorgd door Congressen MetZorg. Het wordt gehouden op 10 april van 10.00 tot 16.30 met aansluitend een borrel. Het congrescentrum ReeHorst ligt vlakbij het NS station Ede-Wageningen. Inschrijven kan tot 7 april. Voor meer informatie http://www.congressenmetzorg.nl/congres/palliatieve-zorgverlening-thuis.

14 Reacties

  • Jacqueline zei:

    Werken.metmensen.in.ware.tijden,is.mooiste.wat.er.is

    Ik.werd.in.2012.weduwe

    Dag.en.nacht.stond.ik.mijn.gehandicapte.man.na

    En.spiritueel.kreeg.ik.in.palliatief.hulp

    Ik.weet.wat.er.komt.kijken.in.palliatief

    Ik.hoop.kaarten.te.winnen

    Wil.graag.naar.congres

    Hoop.kaart.te.winnen

    Jacqueline.de.Lange

  • Mw Fokke zei:

    Ik zou heel graag 2 kaarten winnen voor 10 april.
    Ik ben Verzorgende IG3 en werk als flex-er bij
    diverse instellingen regio Amersfoort.
    Ook werk ik in als flex-er in een extramurale sfeer
    qua Thuiszorg.
    Daar speelt inderdaad de vraag naar terminale en palliatieve
    zorg een steeds grotere rol.

    Ik wil me hier graag meer in verdiepen: het ROC was vrij summier hier in.
    Mijn vriendin is in opleiding voor Nivo 4, werkt alleen Thuiszorg en
    mag indiceren/zlp opstellen...Ook zij wil erg graag mee..


    Vriendelijke Groet,

    Sila Fokke

  • Fereshteh zei:

    Beste mensen,

    Als Diabetes-VPK doe ik veel activiteiten voor diabetes patiënten waaronder ouderen met suikerziekte. Ik zie hoe mensen leiden van complicatie. Ik werk ook voor als vrijwilliger voor DVN. Daar ben ik blij om.

    Ik hoop dat kan meer voor hun betekenen.

    Hartelijke groet,

    F. Salmani

  • M. Koppel zei:

    Geachte mevrouw Taverne,

    Heel graag zou ik de kaarten willen winnen voor mijn collega en mijzelf.
    Wij zijn werkzaam als verpleegkundigen in de thuiszorg.
    We komen het steeds meer tegen en willen graag alles, wat mogelijk is, te weten komen over palliatieve zorgverlening thuis.

    Met vriendelijke groet,
    M. Koppel

  • Advies Hulp & Zorg I Willem van Gisbergen zei:

    Vanuit mijn eigen bedrijf biedt ik mensen op allerlei gebied hulp, ondersteuning en advies. Ook onderwerpen als laatste levensfase, regie eigen leven, levensbeëindiging en alles wat daarmee te maken heeft komt aan bod.

    Een symposium als dit is voor mij dan ook de moeite waard om met zelf verder te informeren en dan nog beter in staat te zijn om die zorg te bieden die de klant vraagt!

    Een hartelijke groet, Willem van Gisbergen

  • corinne westra zei:

    ik ben werkzaam in de thuiszorg, we proberen de mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te houden, daar hoort ook het laatste stukje bij. iemand begeleiden op het pad naar de laatste levensfase,de dood, hoort hier ook bij.
    we krijgen hier summier informatie over en een symposium zou mijn handelen en kennis zeer verbeteren, ook dat laatste stukje van iemands levensfase wil ik mooi kunnen afsluiten voor de cliënt.
    de verpleegkundigen zijn hier wel in geschoold.
    ook werk ik in de intensieve thuiszorg en dat is vaak mensen op de laatste treden in de laatste levensfase, hier heb ik te maken met familie, graag zou ik hun ook willen helpen / begeleiden in hun verdriet.
    graag zou ik met een collega naar het symposium gaan.

    groetjes Corinne Westra, werkzaam thuiszorg ( nachtdienst)

  • De redactie zei:

    Bedankt voor jullie reacties! Vergeten jullie het niet ook te mailen naar helpdesk @ nationalehulpgids . nl?

    Vriendelijke groet,
    Jolien Ruiter
    Nationale Hulpgids

  • gc hordijk zei:

    De twee kaarten moeten gewoon naar mij.Ben nu 7 maanden gediplomeerd vigger.en het is een mooi beroep ik slurp alle informatie op.dus z'n mooi congres wil ik niet missen
    .maar......mijn financiële plaatje is slecht en ik kan het me niet veroorloven. Ik wil me specialiseren in palitiatieve zorg en terminale zorg.Het ligt me..goed geboren worden is belangrijk maar goed sterven ook...IK zal echt dolblij zijn met de twee kaarten....IK duim....
    Gr gemma hordijk

  • DPM Korse zei:

    Ik kom uit de wijk verpleging en heb 10 jaar geleden bijscholing gehad over Palliatieve zorg. Werk sinds 2 jaar als ZZPer in de zorg en heb regelmatig terminale cliënten. Wil graag up tot date blijven en mee doen aan de win actie.

  • joos zei:

    Sinds een jaar werk ik in de palliatieve zorg...
    Om er te zijn voor de medemens in het laatste stukje dat ik mag meelopen zou ik graag meer tools willen.
    Empathisch vermogen het proces en hoe dit verloopt op gebied van levensvragen.
    Toerusting op dit gebied maar ook ervaringen delen!

  • WAM van Loenen zei:

    Ik verbaas me altijd over het tarief om mee te kunnen doen aan zo'n congres. De mensen om wie het werkelijk gaat worden buitengesloten en voor de professional betaalt de werkgever. Een gemeenschappelijk doel hebben (patiënt-familie-hulpbieders) zou moeten betekenen dat je er ook samen over zou moeten kunnen praten bij zo'n congres. Van deze congressen wordt een elitair ivorentoren professionals-uitje gemaakt. Drukt trouwens ook nog zwaar op zorgbudgetten. Hopelijk gaan de 2 tickets naar hulpvragers. En die dan mee kunnen praten.

  • Karin Gogarn zei:

    Ben 15 jaar geleden begonnen als vrijwilligster, inmiddels zelf gepensioneerd, mijn passie voor de zorg en de medemens in hun laatste levensfase te adviseren, ondersteunen en helpen doe ik het liefste.
    Werk nu als ZZP-er in de palliatieve thuiszorg, inmiddels gediplomeerd verzorgende en studeer nu voor vig3.
    De kosten van het congres zijn voor mij te hoog, maar deze ervaring wil ik niet missen! Dan kan ik in de toekomst voor nog meer medemensen iets betekenen.

  • Carla Vos-Kooistra zei:

    Meten is weten. Kennis vergaren is bewaren.
    2 kaartjes werk als z.z.p. er welzijn en zorg.
    Ik ben 54 jaar en nog steeds niet uitgeleerd.

    Vandaag mijn baan hervat als z.z.p er eerst via de w.m.o.

    Joepie, als ik deze kaartje nog erbij krijg dan ben ik
    helemaal blij. Maar ook als ik deze niet win.

    Dan is voor mij deze mail een bemoediging , blijf je kennis
    bij houden. Ondanks je leeftijd.

  • Petra van de Laar zei:

    Beste Elisabeth Taverne,

    Ik ben blij dat er een congres gehouden wordt met dit thema, omdat ook hulpverleners, waaronder (huis)artsen moeite kunnen hebben met het omgaan met mensen die terminaal ziek zijn en hun naasten.
    Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk palliatieve zorg is, waarin alle zorgverleners samen met de patiënt en het gezin goed communiceren. Als zaken niet goed lopen, dan kost dit de patiënt en het gezin eromheen onnodige energie.


    Heel belangrijk in dit laatste stukje van het leven is, naast de aandacht voor lichamelijk welzijn, aandacht voor de gevoelens en emoties van degene die gaat overlijden en het gezin eromheen.
    Mijn zoontje Pelle is overleden in 1997 toen hij tweeënhalf was. Wat hadden wij als ouders, tijdens de laatste weken van Pelle’ s leven, graag iemand om ons heen gehad die ons begeleid had. Een hulpverlener die met ons had gesproken over onze emoties, die ons geholpen had om met elkaar te communiceren of die bijvoorbeeld met ons had nagedacht over de manier van afscheid nemen van onze zoon.

    Vanuit mijn eigen pijn is gelukkig iets heel moois en waardevols ontstaan.
    Ik bied stervensbegeleiding aan kinderen en jongvolwassenen, en begeleiding aan hun ouders, broers en zusjes. Daarnaast bied ik ondersteuning bij rouwverwerking voor ouders, broers en zusjes van overleden kinderen.

    Na jarenlange ervaring als verzorgende en gespecialiseerd verzorgende in de thuiszorg, uitvaartverzorgster, maatschappelijk werkster voor mensen met een beperking, en als zelfstandig levenscoach, volg ik mijn hart en doe ik het werk wat ik het mooiste vind. Diverse opleidingen (waaronder stervensbegeleiding bij NIS) heb ik gevolgd om mijn kennis, ervaring en intuïtie steeds verder te verdiepen.

    Waarom ik deze kaarten wil winnen?
    Ik vind het zeer belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige palliatieve zorg die geboden kan worden, mijn kennis up-to-date te houden en ik doe graag mee aan twee interessante workshops!
    Natuurlijk met de gedachte dat dit ten goede komt aan de mensen die ik mag begeleiden,


    met vriendelijke groeten,

    Petra van de Laar
    Stervensbegeleiding voor kinderen en jongvolwassenen, en hun ouders, broers en zusjes.
    Rouwverwerking voor ouders, broers en zusjes van overleden kinderen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te verbeteren.
We vinden je privacy belangrijk en beperken daarom het gebruik van cookies zoveel mogelijk.

Ik ga akkoord met het gebruik van cookies

Wil je meer lezen over ons gebruik van cookies en hoe je dat kunt aanpassen, klik dan hier. Lees ook ons privacybeleid.